Henk en Henk hebben een oplossing voor de tegenvaller met het kindgebonden budget

U kent de problemen met het kindgebonden budget en de ongeveer €400 mio die gezinnen nog gaan krijgen aan achterstallige betalingen, wegens foutje Belastingdienst. Om dat begrotingsgat te dichten wordt nagedacht over het bevriezen van de hoogte van het kindgebonden budget. Maar, zeggen Henk en Henk (ja, zo heten zij echt), dat kindgebonden budget moet gewoon net even een tikje anders, want nu is het niet eerlijk. De vloer is aan Henk en Henk die het haarfijn uitleggen.

Lees verder

Henk en Henk rekenen voor: 'Het fiscale verschil tussen werknemers en ondernemers is te groot'

Het zal u niet ontgaan zijn dat ons belastingstelsel dringend aan herziening toe is. Henk en Henk (ja, zo heten zij echt) hebben dat met diverse artikelen laten zien. Vandaag kraken ze het huidige stelsel verder. De behandeling van verschillende arbeidsvormen, om het maar even sjiek te zeggen, verloopt niet helemaal fiscaal neutraal. De vloer is aan Henk en Henk die daarvan een mooi staatje hebben gefabriekt.

Lees verder

Henk en Henk rekenen voor: zo gaat u voordelig een jaartje met vakantie

Ingezondenbrievenschrijvers Henk en Henk (ja, zo heten zij echt) komen tussen de fiscale puinhopen door met een goed bericht voor iedereen die nadenkt over een sabbatical. Dankzij de Belastingdienst en met wat juiste planning krijgt u namelijk duizenden euro's mee aan gratis vakantiegeld. De vloer voor duiding is aan de Henken.

Plan uw sabbatical goed

'Wij (Henk en Henk) willen na al onze sombere berichten over ons belasting- en toeslagstelsel het jaar vrolijk en positief beëindigen. Stel u wilt er een jaartje helemaal tussenuit en daarna weer fris aan de slag. Moet u dan fiscaal nog ergens op letten? De vraag stellen met ons ingewikkelde belastingsysteem is hem gelijk beantwoorden: ja dus! En dat heeft alles te maken met de algemene heffingskorting en de arbeidskorting. Die hebben we verwerkt in onderstaande tarievenlijst -die u ook mag overslaan:

Lees verder

U zond in: 'De eerlijke middelingsregeling wordt steeds onrechtvaardiger'

Henk en Henk (ja zo heten ze echt) zijn in de middelingsregeling gedoken en ontdekken vreemde zaken. Middeling kunt u gebruiken bij zeer wisselende inkomsten. U betaalt dan niet het ene jaar meer dan 50% aan inkomstenbelasting en het volgende jaar niks, maar door te middelen vlakken de progressieve tarieven voor de inkomstenbelasting wat af, zoals dat heet. In theorie, en om maar een voorbeeld te noemen, betaalt de boer met één superoogst en twee mislukte oogsten door de middelingsregeling evenveel belasting als de boer met drie gewone oogsten. Afijn, de dorsvloer vol met gekke uitkomsten is aan ...

Lees verder

U zond in: 'De bijdrage voor de zorg is een verschrikkelijke puinhoop'

Gisteren konden we melden dat ondernemers veels te veel blijken te betalen voor de zorg. De Hoge Raad oordeelde over de kromme berekening van de eigen bijdrage voor de zorgverzekeringswet en nu mag men aan de bak bij het ministerie van Financiën en de Belastingdienst om dat weer recht te breien. Ingezondenbrievenschrijvers Henk en Henk (ja, zo heten zij echt) maken zich al langer druk over deze materie. Zoals u in Nederlandje kunt verwachten, is de huidige systematiek uitgelopen op een verschrikkelijke puinhoop. U leest het zelf, want de vloer is aan onze ...

Lees verder

Henk en Henk rekenen voor: €48.000 subsidie op een Tesla van €75.000

Henk en Henk (ja, zo heten zij echt) zijn ook deze week weer in hun excel geklommen. Met deze keer de riante subsidie op elektrische auto's als onderwerp van hun rekenwerk. Ondernemers die twijfelen over een nieuwe auto hoeven dat niet erg lang te doen. Elektrisch, elektrisch of elektrisch. Volgens de voltallige redactie van Autobahn moet u een kleine 10k meer meenemen dan de bovengenoemde €75.000, maar dan heeft u wel een schitterende Jag, een Tesla S of ergens in 2019 een dikke 3. Maar dat terzijde, de vloer is voor onze Henks.

Lees verder

Henk en Henk rekenen voor: eenverdieners betalen zich blauw aan belasting

Onze ingezondenbrievenschrijvers Henk en Henk (ja zo heten zij echt) maken zich deze week druk over het onrecht dat de eenverdienende gezinnen wordt aangedaan. Vaders gaat naar kantoor, moeders doet het huishouden. Dat is handig voor vader, maar funest voor de fiscaliteiten. Gezinnen met twee werkende partners hebben twee keer recht op de algemene heffingskorting en de arbeidskorting. Eenverdieners niet. En zo komt het, rekenen Henk en Henk uit na de breek, dat het lucratiever is om met zijn tweeën gezamenlijk €54.000 te verdienen dan in je eentje €68.000. Kom er maar in, Henks!

Lees verder
Linktip: Energie vergelijken