Huisregels

Meningen zijn als moeders, iedereen heeft er een. Maar helaas zijn ook niet alle moeders goed geïnformeerd danwel toerekeningsvatbaar. Dat u op Das Kapital een reactie kunt plaatsen, betekent niet dat alles maar geoorloofd is. Het geven van een reactie is niet vrijblijvend. Daarom zijn er regels.

Wat we niet toestaan

EN U EEN IP-BAN OPLEVERT


RACISME

Spreekt voor zich. Extreemrechtse teksten, anti-semitisme, bedreigingen: doei.

TROLLEN

Spreekt ook voor zich. Gebruikt u een proxy, of wegwerp e-mailadres, dan kan het zijn dat we aannemen dat u minder goede bedoelingen heeft. Zeker als uw mening onder verschillende namen onder hetzelfde topic verschijnt.

CAPSLOCK

Een enkele taal- en/of spelfout kan de besten overkomen, zeker in de hitte van de strijd. Maar veelvuldig gebruik van capslock en gebrek aan interpunctie leveren u een ban op. Doe net als wij meestal doen. Lees uw tekst terug alvorens te posten.

EIKELS

Niemand wordt door ons de mond gesnoerd vanwege inhoudelijke kritiek. Zelfs als het kritiek zonder inhoud is. Maar Ad hominems en andere niet-inhoudelijke opmerkingen bedoeld om de sfeer te verzieken worden niet getolereerd. Als u hier komt om te zeiken, dan bent u niet welkom.

STOKPAARDJES

Als u één keer roept dat u iemand kent die nog altijd geen baan heeft gevonden ondanks de aantrekkende economie en dat die zeepbel binnenkort gaat knappen, prima. Maar u begrijpt dat dit na drie keer toch ernstig begint te vervelen. Begin dan een themablog en val ons er niet mee lastig.

MALE CHAUVINIST PIGS

Als een commenter zich bekend maakt als vrouw en u daarop niks beters kunnen verzinnen dan haar onheus te bejegen wegens haar vagijnenbezit, dan bent u niet welkom. U bent het internet-equivalent van de sissende hangjongere of de toeterende automobilist. Ga weg.

ALGEMEEN GEZEIK

Wanneer u de tijd neemt om onder een artikel ‘is dit nieuws’ te gaan roepen, bent u meteen weg. Ook andere opmerkingen die duidelijk moeten maken hoe vreselijk u ons vindt, u hier nooit meer terug gaat komen en u iedereen die u kent hier weg gaat halen: doe iedereen een plezier en GA DAN.

WE KNOW WHO YOU ARE

IP-NUMMERS

Uw ip-nummer is het unieke nummer waaraan u door de sterke arm en soms door de redactieleden van Das Kapital te traceren en te identificeren bent. Dit nummer verschijnt niet bij uw reactie, bij de meeste fora en logs gebeurt dit al wel. Dat betekent niet dat we het nummer niet registreren en opslaan. Bij het overtreden van bovenstaande regels staat het ons vrij uw ip-nummer wél bij uw reactie te zetten. Net als uw e-mailadres.

BEDREIGINGEN

Niks leuker dan af en toe iemand (fictief) te doodsbedreigen. Begrijpen we. Maar toch bevindt u zich hiermee in de gevarenzone. Mocht een rechter zich over uw grappig bedoelde comment buigen, dan weegt hoe uw boodschap bij uw lijdend voorwerp aankwam zwaar mee. Houdt daar dus rekening mee. Gratis tip: ga nooit prominente personen bedreigen, anders komt de politie bij u langs. Side note: als u door uw collega-reaguurders wordt gesloopt vanwege een door u geplaatste opmerking die binnen één of meerdere van de hierboven besproken categorieën valt, kom dan niet bij ons uithuilen.

KLACHTEN?

Heeft u een ip-ban of een volledige ontzegging tot het lezen van Das Kapital te pakken? U kan ons bezwaren mailen mailen. Bij driewerf sorry komt u in veel gevallen een heel eind.

TOT SLOT

De huisregels kunnen op ieder moment naar goeddunken van de Redactie ter plekke aangepast worden. Beroepen op de regels is derhalve net zo zinloos als u ertegen verzetten, wij hebben altijd gelijk.

Linktip: Energie vergelijken