Google gaat ineens voor gaming en mogelijke game-changer

Leuk wel, een extreem vage teaser met wat verschillende animaties van acht - voor gamers zeer herkenbare - omgevingen in een soort tunnelsetting waar 'het licht' aan het einde nadert met de boodschap: 'Gather around'. Zie filmpje na de break. Het is Googles slimme aankondiging van haar 'move' om de gaming-markt te betreden. Ze zal deze deze stap tijdens de game developers conference (GDC2019) volgende week in San Francisco verder gaan toelichten. Groot tech-nieuws natuurlijk, de aanzet ook van een briesende storm van hoogdravende speculaties. Waarom Google gaat gamen is evident. De mondiale gamingbusiness is met een waarde $139 miljard Hollywood allang voorbij, en groeiende en met een steeds groter aandeel van mobiel (info hier). Wat de tech-media bezighoudt is de hoe-vraag. Want Google is de Android-koning, flink into cloud en een Google-gamingplatform heeft alle middelen om een de gamingindustrie op zijn kop te zetten. Cloud-gaming is dan misschien wel het antwoord, zegt ook The Verge. Het online gamen, dus streamen van games 'op' het internet is al tijden de heilige graal van gameproducenten, i.a. omdat er daarbij minder dure en ingewikkelde hardware (game-pc, consoles) nodig zijn voor de consument om grote en hoogwaardige games te kunnen draaien. Doe es gek, misschien is een een geavanceerd android-mobieltje wel hardware genoeg. Een goed functionerend, met grote games compatibele cloudgaming-platform opzetten is ingewikkeld en niet in een handomdraai van de grond te krijgen. Google zou dat kunnen, misschien is zij er zelfs wel beter voor geëquipeerd dan de concurrentie. Daarbij lijkt Google ook bezig te zijn met de ontwikkeling van hardware, een console-achtig apparaat, dat, mocht een cloud-gaming-platform het inderdaad worden, niet veel meer (of anders) dan een chromecast hoeft te behelzen. De patenten voor een controller zijn wel al aangevraagd. Eerst maar eens afwachten waarmee Google volgende week komt. Het zijn even spannende dagen voor Microsoft (Xbox), Sony (PS4) en Nintendo (Switch).

Reaguursels

Inloggen

Niemand speelt ‘online’ een game! Je download een game (via steam) op je game pc die de rendering doet en daar heb je nog steeds een dikke videokaart voor nodig. ‘Online’ gaming vereist een server die de rendering voor je doet en dus net zo kostbaar als een dikke gaming pc én je hebt véél internet bandbreedte met lage latency nodig om de complete beelden live te streamen. Gaat dus voorlopig allemaal niet gebeuren....

ZwarteDag | 17-03-19 | 13:30 | 3 | + -3 -

Ps: ‘online’ gaming is het door de server sturen van een continue datastroom van beperkte omvang waarin alleen coordinaten en events worden uitgewisseld.

ZwarteDag | 17-03-19 | 13:32 | + 1 -

Rent-a-gamepc dus.
De feedback lijkt me inderdaad lastig, maar verder prima concept.

George Foreman | 17-03-19 | 15:47 | + -3 -

Er zijn inderdaad obstakels en het werkt niet echt uitmuntend, maar zeggen dat het er niet is is bullshit. In 2012 heb ik zelf wel eens Tera geprobeerd via Gaikai. Al heb ik het zelf nooit geprobeerd lijkt GeForce Now tegenwoordig best wel prima te zijn en kent het ook zeker wat gebruikers, en zo zijn er nog een aantal diensten.
tweakers.net/reviews/6401/1/de-staat-...

Flamesz | 17-03-19 | 16:06 | + 0 -

REAGEER OOK

Linktip: Energie vergelijken