Portugezen gek op meuk van Blokker. Nemen nu ook Intertoys over

'In afgeslankte vorm'
'In afgeslankte vorm'

De Portugese investeerder Green Swan, die eerder delen van het met uitsterven bedreigde Blokker overnam, neemt nu ook delen van het geflopte Intertoys over (tot eind 2017 onderdeel van Blokker, daarna verkocht aan het Britse Alteri en op 21 februari bankroet). Volgens de curatoren en Green Swan, die vandaag een deal bereikten over de doorstart, verliezen 1.000 tot 1.500 van de 3.200 voormalige werknemers hun baan niet. Degenen die wel hun baan verliezen, mogen zich registreren bij fd.nl, want daar staan handige tips voor het vinden van een nieuwe baan, inclusief de mosterd-na-de-maaltijd-topper: 'Blijf nooit te lang in een baan hangen, hoe gezellig het ook is met de collega's'. De Portugeesjes en de curatoren verwachten volgens het Financieele Dagblad (daar had u zich al geregistreerd) dat 91 winkels van de ongeveer 390 definitief sluiten en de rest is onbekend (tip! Morgen in deze winkels uitverkoop en #doeslief). De keten telde 286 eigen filialen en nog zo'n honderd franchisers. Veel gaat afhangen van hoe verhuurders van de winkelpanden tegen de zaken aankijken, dus exacte cijfers over winkelsluitingen volgen. Verder gaat het distributiecentrum in Volendam dicht, blijft dat in Waddinxveen misschien open en een deel van het hoofdkantoor wordt afgezet met politielinten, want ook dicht en dientengevolge keert een deel van het hq-personeel huiswaarts. Green Swan zit tot over zijn oren in de speelgoedwinkels. Het kocht eerder delen van het failliete Amerikaanse Toys 'R' Us, de Belgische activiteiten van Bart Smit en Maxi Toys, de voormalige Blokkermeuk. We gaan zien of dit stukje schaalvergroting de boel gaat helpen, vakbond FNV geeft nog als tip mee dat het van belang is dat de online-activiteiten goed aansluiten op de stenen (joh!) en voor de rest zal het niemand verbazen wanneer volgend jaar weer een andere gek gevonden moet gaan worden die een zak geld over de balk smijt. Of zoals we eerder schreven: 'Misschien wordt het dan toch tijd om toe te geven dat als een bekende winkelformule niet werkt, dat vaak ook onder een nieuwe eigenaar niet gaat lukken'. Sluiten we wegens vrouwendag af met het gegeven dat 33% van de Green Swan-top (hup Joana en Ana) vrouw is.

Reaguursels

Inloggen

Te lang blijven hangen? Ha! Ik heb een betere tip: Blijf nooit te lang nieuwe uitdagingen aangaan. Op een gegeven moment haalt de economische realiteit je in en heb je op je 45e nog steeds geen vast contract. Mag je lekker de bijstand in en een "tegenprestatie" leveren in een fluoriserend hesje.

Huisregelneef_III | 09-03-19 | 15:38 | + 0 -

Alle panden verkopen (als intertoys/blokker er nog eigenaar van zijn) en dan weer terug huren en binnen 2 jaar compleet failliet?

klaas24 | 08-03-19 | 19:29 | + 0 -

Het grootste probleem is het oude mannetjes management die leidt aan het ‘zo doe ik het al 30 jaar’ syndroom , vaak gecombineerd met een extreem groot ego. Een combinatie die al veel bedrijven fataal geworden is, het is meestal niet de markt die het probleem is maar een management top die vooral bezig is met het naar binnen harken en niets wil veranderen (want het gaat zo lekker).

ZwarteDag | 08-03-19 | 12:26 | + 5 -

Iedereen die die waardeloze kut webshop van Intertoys wel eens bezocht heeft wist dat ze ten dode opgeschreven waren.

Harry Turtle | 08-03-19 | 12:05 | + 10 -

REAGEER OOK

Linktip: Energie vergelijken