Betalende singles stuwen Tinder naar hoogtepunt

Ze zijn goud waard voor Tinder, de vrijgezellen die nét iets te graag willen. Dat mogen we toch wel concluderen gezien de 40% groei op jaarbasis van betalende gebruikers tot een wereldwijd totaal van een dikke 4,3 miljoen aan het einde van Q4 (presentatie-pdf). Da's overigens een kleine 10% van de totale groep Tinderaars. In totaal zorgde Tinder voor een omzet van $805 miljoen over heel 2018, en ging de omzet per gebruiker vergeleken met een jaar eerder 23% omhoog tot een kleine $0,60. Dat komt met name doordat meer singles voor Tinder Gold kozen, ofwel een abonnement om ongelimiteerd te swipen, een fout swipe'je naar links te herstellen en te zien bij wie jijzelf door de eerste ronde heen kwam. Dit alles maakte dat de totale omzet van Match Group, de kapstok waaraan naast Tinder ook nog andere datingapps als Hinge hangen, met 21% steeg tot $457 mio het vorige kwartaal en een slordige $1,7 miljard over het hele jaar. Mocht u zich afvragen of het plafond inmiddels in zicht is: nee. Volgens CEO Mandy Ginsberg lopen er zeshonderd mio singles met een internetverbinding rond op deze aardbol, van wie twee derde nog niet heeft geëxperimenteerd met online daten. Analisten schatten vervolgens dat er in totaal $12 miljard is te halen op de wereldwijde datingmarkt in 2020. Het zal u daarom ook niet verbazen dat het aandeel-Match Group zo'n 10% in de plus staat voorbeurs. Sluiten we na al deze cijfers even af met een praktische tip: mannen doen er goed aan om een hoge opleiding in hun profieltekst te fietsen. Vrouwen kunnen zich deze moeite besparen, want het opleidingsniveau van een potentiële partner maakt mannen geen ster uit.

Reaguursels

Inloggen

Ik probeerde het ook eens, maar de dame die ik dacht te strikken bleek uiteindelijk een, eeeuh, hoe zal ik het zeggen?, analist te zijn.

Nonkel Frituur | 07-02-19 | 22:47 | + -4 -

Ik wil ook nét iets te graag, maar zit niet op Tinder. Dus dan maar een poging op deze site. Reaguur “links” als u ook nét iets te graag wil. Vrouwen hebben de voorkeur.

Mauguio | 07-02-19 | 22:08 | + 10 -

REAGEER OOK

Linktip: Energie vergelijken