Lol. Kartelwaakhond ACM creëert kartel

Bij onze favoriete toezichthouder ACM harkt een gemiddeld personeelslid jaarlijks zo'n €80.000, maar toch krijgt men bitter weinig voor elkaar. Het boekwerk met faaldossiers wordt vandaag weer een stukje dikker. Rond 2009 was toezichthouder NMa (=voorloper ACM) de grootste fraude sinds de bouwfraude op het spoor. Huizenhandelaren zouden tussen 2000 en 2009 bij executieveilingen hebben samengespannen om de prijs van huizen laag te houden. Vervolgens werden de huizen op de naveiling voor een hogere prijs doorverkocht en de winst gedeeld tussen de samenwerkende handelaren. Een fraude die een omvang van €200 à  €300 mln zou hebben. Als straf voor het naaien van huizenverkopers kregen 14 handelaren eind 2011 gezamenlijk een boete van €6,3 miljoen. Uiteindelijk stokte de teller op 71 boetebesluiten. 61 handelaren gingen in hoger beroep en de eindrechter liet geen spaan heel van het ACM-besluit, want het bewijs voor structurele samenwerking was broddelwerk. Boze huizenhandelaren als Henk Semplonius 'ik ben alles kwijtgeraakt door de klootzakken van de ACM' gingen op zoek naar financiële genoegdoening. Henk dacht naast naamzuivering aan minstens €2,5 à €3 mln. Vandaag laat het FD weten dat de meeste handelaren aan een lager bedrag moeten denken. Gaan negentien handelaren akkoord met een collectief schikkingsvoorstel dan krijgt men €27.000, bij meer dan 29 handelaren is dit bedrag €30.000 en bij 44 of meer €35.000 per handelaar. De ironie van dit voorstel is ook een van de handelaren niet ontgaan. 'We werden beboet voor niet-bestaande samenwerking. Om de schade daarvan te vergoeden, lokt de ACM met een bonus nu samenwerking van ons uit.' Krijgt de ACM toch wat voor elkaar. 

Reaguursels

Inloggen

Als makelaar en handelaar heb ik de volgende ervaring.
Handelaren zorgden tijdens crisis voor een bodem in de vastgoedmarkt. Banken konden gewoon op veilingen zelf inkopen, maar lieten dat vaak na, zeker als de lening was gedekt. Klantbelang is een wassen neus. Alle banken weigerden financiering voor aankoop op een executieveiling. Een klant van mij kon met 2 ton spaargeld van de SNS geen verklaring van gegoedheid kringen. "Morgen kunt u uw geld wel opnemen meneer." HIj kon dus niet naar de veiling. Zelf kon ik als handelaar nog niet de helft van een executiewaarde financieren. Ook niet een kwart, Nul. nada, niets. Jaarcijfers? die hoefde de Rabobank niet in te zien, Het was beleid. Vastgoedfinanciering, daar wilden ze toen vanaf, kostte wat het kost. Toen ik klaagde ging mijn kredietrente omhoog, Kortom wat goed dat er nog gezond denkende handelaren zijn.
ACM en AFM zijn er voor het ACM en de AFM, ten laste van u en ik. Ik heb als makelaar 3x misstanden aangekaartij de AFM. Drie keer een standaardbrief ontvangen me mededeling dat ik er niets meer van zou horen.(?) Wel een uitnodiging gehad om kans te hebben met Paul Rosenmuller te ontbijten! Heel eervol de tijd aangenaam vullen is AFM beleid. Poetsen? ho maar.

maarten1959 | 13-11-18 | 18:07 | + 2 -

Dus een overheidsdienst mag je kapot maken, waarna je vele honderden uren bezig bent om schade te verhalen en dan een fooi krijgt van max. 35 duizend euro voor gedane moeite.
Dat waarschijnlijk nadat je bij het failliet van je bedrijf het veelvoudige ervan aan boetes hebt mogen aftikken.
Hoe kan een rechter dit in alle ernst menen. Hoe kan dit recht zijn? Waarom krijgt een overheidsdienst niet zo'n harde knauw dat ze het ECHT niet meer doen. Dit lokt uit onwelgevallige ondernemers kapot te maken. Die krijgen toch van de rechter uiteindelijk een fooitje voor de enorme moeite die ze doen om het recht te proberen te halen.
De rechterlijke macht is ziek, tot op het bot. Dient geamputeerd te worden en vervangen te worden door iets wat de overheid in het gareel kan houden. De overheid is er namelijk op veel punten allang niet meer voor de burger. Vaak zelfs zeer tegen de burger. Zie dan maar je gelijk te halen als je tegen zo'n apparaat moet gaan vechten.

TypischReagluursel | 13-11-18 | 15:53 | 2 | + 1 -

Die boeven komen er gewoon goed mee weg, en hebben de lef om ook nog een schade vergoeding te eisen. Dat weet ik, de rechter, het acm en jij waarschijnlijk ook wel.

Klapband1408 | 13-11-18 | 16:01 | + 3 -

@TypischReagluursel | 13-11-18 | 15:53 - Ze zijn anders wel schuldig aan fraude. De echte slachtoffers zijn de mensen die met een onnodig hoge restschuld worden opgezadeld, terwijl ze al problemen genoeg hadden. En die krijgen helemaal niks. Ik heb zeker geen medelijden met deze lijkenpikkers.

Huisregelneef_III | 13-11-18 | 20:19 | + 2 -

Waar je ook kijkt, overheid, banken, verzekeraars, stichtingen. Overal maar dan echt ook overal is het een vieze smerige tering zooi qua gegraai en mentaliteit... ik hou me ook niet meer aan de regels, heerlijk graaien, lucht behoorlijk op!

mrjixies | 13-11-18 | 11:52 | + 12 -

REAGEER OOK

Linktip: Energie vergelijken