Crisis? Welnee! Op Wall Street betalen ze onervaren broekies gewoon drie ton

Als gepromoveerd econometrist kun je een boek schrijven om de mensheid te onderwijzen over de misleidende wereld achter cijfergebruik. Vinden we heel nobel. Want die vaardigheid had je ook kunnen aanwenden om knetterveel geld te verdienen in de financiële sector. In de (zelfverklaarde) top van deze wereld, Wall Street, woedt een eeuwige strijd om de talenten. Zakenbanken, hedgefondsen en private-equity-partijen struinen traditioneel de campussen van prestigieuze Amerikaanse universiteit af om de beste studenten te lokken voor een goudgerande carrière. Daartoe trekken ze steeds meer uit de kast, want big tech bemoeit zich tegenwoordig ook met de 'war on talent'. Dus mogen IT'ers hun pak thuislaten, probeert men de werkdruk te verlichten met vrije zaterdagen en schildert men big tech af als de duivel. Met enig succes: want de sollicitanten melden zich per tienduizenden. Zit ongetwijfeld enig potentieel tussen. Maar hoe trek je als private-equity-partij de talentvolste cijferbijters? Ouderwets de portemonnee trekken, lezen we in de Wall Street Journal die verslag doet over de jaarlijkse recruitmentronde van PE-partijen. Zij jagen op begin twintigers die net van de universiteit in een tweejarig 'analyst program' van een zakenbank zijn gerold. Daar verdienen ze een schamele ton per jaar. Een schrale beloning voor 110 uur per week spreadsheet-turen. Dus bieden de nobele private-equity-jongens aan om vanaf 2020 bij hen te komen werken tegen salarissen 'that can exceed $300.000'. Maar hoe weten de bedrijvenhandelaren of de twintigers met een paar maanden werkervaring hun geld waard zijn? Nou, gewoon kijken naar de cijferlijst en een persoonlijkheidstestje. Samen toch goed voor 'an educated guess'. Ja, lieve mensen er schuilt een wonderlijke wereld achter de zescijferige salarissen. Nog even en de headhunters staan op de schoolpleinen. 

Fotobijschrift: To celebrate the launch of The Wolf of Wall Street on Blu-ray, cash-clad 'Money Mule' models descend on Bank Station in London's financial district.

Reaguursels

Inloggen

Ook salarissen van ICT-ers in andere takken van sport zijn de afgelopen maanden flink gestegen. Was een jaar geleden het start salaris van een junior developer nog 65.000, dat is inmiddels gestegen naar 85.000 dollar..

Echter ons uur tarief stijgt ook mee met deze trend. In 2009 toen ik begon vroeg ik 60 dollar voor een manuur. Tegenwoordig is dat 275 dollar per manuur en heb inmiddels 12 developers in dienst..

Maar wie heeft het over een crises? Er zijn voldoende bedrijven welke geld hebben verdient met de recente beurs correctie. Dat komt juist door die cijfer jongetjes welke predictive models schrijven waarmee zijn de nabije toekomst proberen te voorspellen. Tegenwoordig heeft een beleggingmaatschappij meer IT-ers in dienst dan traders. Want dat laatste gebeurt vrijwel vol automatisch om 'emotie op de werkvloer' te voorkomen..

Dezelfde reden waarom de Maeskantkering bij Rotterdam alleen door een computer kan worden gesloten op basis van het waterpeil, is precies dezelfde reden waarom men menselijke traders aan het vervangen is..

TuurlijkNiet | 01-11-18 | 13:17 | + 1 -

Bij Accenture verdienden mede-Analisten uit NY ook al direct meer dan 100K. Echter, vaste lasten in die contrijen zijn zo hoog dat ik met mijn 50K meer vrij te besteden had.

r0bbbb | 01-11-18 | 09:38 | + 13 -

Ach, de financiële wereld is een wonderlijke tak van sport. Tienduizenden meisjes willen actrice worden, zelfs als ze daarvoor een stagevergoeding en wat consumptiebonnen krijgen. Tienduizenden jongens en meisjes melden zich net zo goed aan voor een baan bij een PE-huis, maar het werk is zo rot dat het alsnog tonnen kost om personeel aan te nemen. Dan moeten de bollebozen zich nog maar bewijzen of ze meer kunnen dan goed leren.

Voireaton | 01-11-18 | 02:28 | + 0 -

Voor 300K per jaar kan ik u een business-model aanleveren met gegarandeerde winst. Enfin, iedereen moet eten natuurlijk. Dus iets met frieten en mayonaise, en dank u laat maar komen die 300 duizend. Dank u wel. Graag gedaan.

Nonkel Frituur | 31-10-18 | 23:24 | + 9 -

Gratis geld vind altijd z'n weg, alleen niet naar de normale werkende klasse

Tsaaah | 31-10-18 | 22:53 | + 7 -

REAGEER OOK

Linktip: Energie vergelijken