Uitkomst dividenddebat: Rob Jetten begrijpt belastingen nog niet helemaal

Geeft niets. Ging het ook niet over
Geeft niets. Ging het ook niet over

Het was een voorspelbaar dus saai dividenddebat. De oppositie kreeg niks voor elkaar, een motie van wantrouwen haalde het niet. Het enige lichtpuntje van de lange avond waren een Wilders die CBS-cijfers heeft nageplozen en een Jetten die nog niet helemaal op de hoogte is van redelijk relevante belastingen. Zo moest de kersverse D66-voorman van Jesse Klaver vernemen dat de vennootschapsbelasting ook wel winstbelasting wordt genoemd. We geven echter het woord aan Wilders. Die stuurt Jetten fijntjes het bos in met de vraag of de €1,9 miljard van de toch-niet-afgeschafte-dividendbelasting wel op de goede plek belandt. Jetten heeft spreektijd, Wilders ('Ik ben Frits Wester niet') komt met een interruptie. Uitgeschreven tekst onderaan.Naschrift

Cijfers van het CBS (waar we de duizenden slagers niet konden vinden) laten zien dat 90% van de bakkers en slagers inderdaad niks te maken hebben met het box 2-tarief. Kortom en zoals u vroeger hoorde van de goede leraren: begrijpen is beter dan dom uit het hoofd leren. Nu maar hopen dat Jet Robot niet als enige D66'er aan de onderhandelingstafel met Rutte, Buma en Segers heeft gezeten.

Foto: DEN HAAG - Rob Jetten (D66) tijdens het debat over het kabinetsbesluit om de dividendbelasting te behouden. ANP REMKO DE WAAL 16-10-2018

In letters

'De heer Wilders (PVV): Ik hoor de heer Jetten spreken over het midden- en kleinbedrijf. Hij had het net in een bijzin over de bakker op de hoek. Ik zat nog eens te kijken naar dat pakket van gisteren, dus de aanpassing van het plan van de dividendbelasting. Ik vroeg me af: waar profiteert de bakker om de hoek nou van? Profiteert hij van de verlaging van het vpb-tarief? Wat zit erin voor die bakker om de hoek die u net noemde, voor het midden- en kleinbedrijf, dat volgens uzelf zo belangrijk is?

De heer Jetten (D66): Verlaging van de vennootschapsbelasting in het lage tarief. Verlaging van werkgeverslasten op arbeid. En in de zomer hebben we in het pakket al afgesproken dat we voor het mkb een extra portefeuille hebben, waaraan de staatssecretaris in de komende maanden invulling geeft.

De heer Wilders (PVV): Helaas is het niet waar wat de heer Jetten zegt. Inderdaad wordt in het jaar 2021 200 miljoen besteed aan het verlagen van de werkgeverslasten op arbeid. Maar die 200 miljoen is op het geheel van 1,9 miljard peanuts. En die bakker op de hoek valt niet onder de maatregel van verlaging van het lage Vpb-tarief. Die profiteert daar geen cent van. Die heeft daar alleen maar last van. Wist u dat niet?

De heer Jetten (D66): Ik heb de afgelopen 24 uur juist allerlei mkb'ers gehoord die heel blij zijn met dit pakket. In mijn opsomming van net ging het van de bakker om de hoek tot bijvoorbeeld een grote installateur met zo'n 50 man in dienst. Het gaat om bedrijven waar heel veel Nederlanders elke dag met veel plezier aan het werk gaan. Dit pakket is beter dan het pakket dat er lag.

De heer Wilders (PVV): Als je ergens naast zit, dan moet je dat gewoon eerlijk bekennen. Ik hoorde vanmorgen op de radio — volgens mij was het op Radio 1, bij de heer Boonman — een bakker zeggen: ik profiteer er helemaal niet van. Toen ben ik het op gaan zoeken. En, inderdaad, wat blijkt nu, volgens de officiële cijfers van het CBS? We hebben in Nederland zo'n 3.000 bakkers en 2.500 van die bakkers zijn geen rechtspersonen maar natuurlijke personen. We hebben in Nederland ook een paar duizend slagers. Ook 90% van de slagers is geen rechtspersoon maar een natuurlijke persoon. Dat betekent dat, nu 90% van de bakkers en 90% van de slagers in Nederland geen vennootschapsbelasting betalen, ze ook niet profiteren van de verlaging van de Vpb. U zit hier te verkondigen dat het pakket ontzettend goed is voor de bakker op de hoek. Ik daag u uit door te vragen: hoe dan? En dan zegt u: door een lager laag Vpb-tarief, van 16% naar 15%. Maar daar hebben die bakkers niks aan. Daar hebben die slagers niets aan. Ze hebben er alleen maar last van.

De heer Jetten (D66): De heer Wilders noemt nu specifieke voorbeelden. Die profiteren volgens mij wel van de aanpassing van het box 2-tarief, van het totale pakket dat dit kabinet doorvoert, van lastenverlichting voor huishoudens, waarin we zo'n 5 miljard investeren. Het zal voor elke casus anders zijn, maar nogmaals: het pakket dat er gisteravond uit is gekomen, is beter dan het pakket dat er lag. De afschaffing van de dividendbelasting kwam namelijk vooral ten goede aan buitenlandse aandeelhouders van een paar grote multinationals.

De heer Wilders (PVV): Ik ben Frits Wester niet. Je moet niet iedere keer weer hetzelfde herhalen zonder iets te zeggen. Ik heb u verteld dat het niet klopt, dat die bakker en die slager er niet van profiteren. Ik zal u ook nog kort uitleggen waarom ze er last van hebben. Die bakker en die slager profiteren niet van de lage vennootschapsbelasting, want zij betalen geen winstbelasting omdat ze een natuurlijke persoon zijn en geen rechtspersoon. (...) 

De heer Jetten (D66): Ik zeg het toch nogmaals, en ik denk dat het vanavond niet vaak genoeg gezegd kan worden. We schaffen de dividendbelasting niet af. Dat is geld dat zou gaan naar buitenlandse aandeelhouders van een aantal grote multinationals. Nu ligt er een breder pakket, dat in de breedte zorgt voor lastenverlaging voor het bedrijfsleven in Nederland, voor bedrijven die zorgen voor werkgelegenheid. Wij hebben met dit kabinet gekozen voor een lastenverlaging voor huishoudens. Dat is 5 miljard lastenverlaging. Zelfs de btw-verhoging zit daarbij in. Mensen houden onder de streep uiteindelijk meer over in hun portemonnee en daar profiteert hopelijk elke Nederlandse ondernemer van.

De heer Wilders (PVV): Laat ik afronden.

De voorzitter: Ja, tot slot.

De heer Wilders (PVV): Ik zou de heer Jetten adviseren om de rest van de tijd dat hij hier als nieuwbakken fractievoorzitter staat, het gewoon toe te geven als hij ergens naast zit en niet, alsof ik Frits Wester ben, tien keer dezelfde riedel te herhalen. U noemde zelf het voorbeeld van de bakker. De bakker en de slager profiteren er niet van. Die hebben er alleen maar last van, omdat ze wel de btw-verhoging krijgen en moeten concurreren met de Albert Heijn, die wel die verlaging van de winstbelasting krijgt. U heeft daar gewoon niet over nagedacht. U kent uw zaak niet en dat is triest.'

Reaguursels

Inloggen

Begin nu met het maken van contant geld. Krijg meer tijd met uw gezin door taken uit te voeren waarvoor u alleen een computer en een internettoegang nodig hebt en dat kunt u bij u thuis hebben. Begin met het verhogen van $ 8216 naar $ 10358 per week. Ik kan niet geloven hoe gemakkelijk het was toen ik het probeerde. Dit is wat ik doe .. Klik hier om naar het tabblad Tech te gaan voor meer informatie ...

>>>>>>>>>>>>>> 𝐰­𝐰­𝐰.C­a­s­h­7­2.𝐜­𝐨­𝐦

MichelleJoyner | 18-10-18 | 11:22 | + -2 -

Hadden wij maar een Trump als president, in de plaats van de anti-Nederlander Rutte en zijn gevolg. Trump doet economisch het juiste. Trump pakt China aan. Voor Rutte is een hoofdkantoor van een multinational - waar wij de broodjes mogen bezorgen - het hoogst haalbare.
8 jaar Rutte betekent dat we in 2019 mogelijk voor het eerst er misschien 1,5% op vooruit gaan na jaren van achteruitgang. Dat is, als je het energieakkoord en woningprijzen niet meetelt. Want hoe past €10.000 extra uitgeven voor een warmtepomp in dit plaatje? Hoe zit het met de jaarlijkse 10% stijging van de woningprijzen? Houden we dan nog steeds 1,5% over? Nonsens.

Rutte heeft Nederland kapotbelast en de Nederlander wordt feitelijk elk jaar een beetje armer onder de VVD.

André4711 | 18-10-18 | 07:41 | 1 | + 3 -

Je conclusie is de juiste, alleen de weg er naartoe nog niet (helemaal). Inderdaad gaan wij als Nederlanders er al 12 jaar op achteruit. De warmtepomp kost alleen wat meer dan de door u gestelde 10k en de 1,5% koopkracht stijging is nepnieuws, omdat loonstijgingen het CPB mee rekent never nooit niet gehaald zullen gaan worden. Dus ook 2019 wordt een jaar van inleveren voor den gewone mensch.

Phoolie_the_King | 18-10-18 | 15:34 | + 2 -

Zzpers buiten beschouwing gelaten, wat is de verhouding tussen bv en natuurlijke personen ondernemingen in Nederland. Ik zelf heb in totaal 5 bv’s en ben wel blij met de vpb verlaging.

Dutch_Holland | 17-10-18 | 23:04 | + 0 -

D66 zoekt medewerker ICT. Kerntaak: programmeren Robot J. Moet programmeertaal Pechtoldiaans beheersen. Brieven naar de knappe fractiestagiaire.

keithmarshall86 | 17-10-18 | 22:30 | + 1 -
-weggejorist en opgerot-
DebraKnight | 17-10-18 | 18:25 | + 2 -

Dit knuppeltje behoort dus tot de club waarvan het stemvee meent dat het weet wat goed voor ons, het volk, is. Alleen weet het van.... niks.
Stuitend. Dit is basiskennis belastingen!

EefjeWentelteefje | 17-10-18 | 18:21 | + 6 -

Voor D66'ers geldt; wanneer je door een PVV'er totaal in je hemd wordt gezet (korte metten met Jetten), dan sta je niet in je hemd, want PVV.
Die arrogantie, dat is het beeld dat Jetten hier opwerpt. Kan alleen maar als een grijs gedraaide jukebox zijn riedeltje herhalen.

Memek | 17-10-18 | 16:17 | 3 | + 18 -

In tegenstelling tot Wilders die de ene na de andere rake vergelijking met Frits Wester trekt. En dan nog een paar keer benadrukt dat hij niet Frits Wester is. En dan Jetten ervan beschuldigt steeds hetzelfde riedeltje af te draaien als ware dhr. Wilders Frits Wester, wat uiteraard niet zo is.

Huisregelneef_III | 17-10-18 | 17:02 | + -14 -

Touche, dat is het wat ik zie, totale minachting voor Wilders.

marrretje | 17-10-18 | 17:31 | + 7 -

Paplepel,arrogant,Voila Jetten.

De Profundus | 17-10-18 | 17:42 | + 6 -

Die Jetten zit maar liefst al 1,5 jaar in de kamer, ja dan weet je van wanten.
Dit automatische antwoord apparaat gaat het nog 'ver' schoppen of klaveren.
Een Klaver-kloon die beter zijn geld kan verdienen als klini-clown.
Wat een slappe zak (als hij die heeft)

Memek | 17-10-18 | 16:08 | + 10 -

Nu vraag ik me af of Rutte Jetten heeft wijsgemaakt dat deze maatregel goed was voor het MKB, of dat hij gewoon zelf bedacht heeft dat dit zo was. Bedrijven waarbij de aandeelhouders geen aanmerkelijk belang hebben (5% of meer) zijn vooral de grotere, met name beursgenoteerde bedrijven. Het lijkt er op dat men bewust zo veel mogelijk dezelfde doelgroep wil bevoordelen als met de afschaffing van dividendbelasting. Had men een werkgelegenheidseffect willen bereiken dan had men zich volledig op de werkgeverslasten voor arbeid gestort.
Ik mis trouwens in dit verhaal de secundaire effecten. Bij de afschaffing dividendbelasting waren die ~0, maar met dit pakket maatregelen, zou de Nederlandse economie er ook van moeten profiteren. Is er geen doorrekening van de CPB voor dit pakket?

GerbenW | 17-10-18 | 15:15 | 2 | + 1 -

Dit is ook goed voor het MKB. Maar éénpitters zijn geen MKB.

Huisregelneef_III | 17-10-18 | 17:00 | + 0 -

1% van de ondernemingen in NL is grootbedrijf, de rest mkb, ook eenpitters die onder definitie fiscale ondernemersregeling vallen. Huisregelneef doorziet kennelijk nog steeds niet dat het hele circus inderdaad grotendeels gericht is dan wel goed uitpakt voor die 1%.

Buerman | 17-10-18 | 18:31 | + 3 -
-weggejorist en opgerot-
ChristiTheobald | 17-10-18 | 15:12 | + -7 -

Ik ben ook in de war geraakt. Ik dacht dat deze ondernemers altijd in box 2 vallen. Maar dat klopt dus niet? Deze bakkers en slagers (natuurlijk personen) betalen dan belasting met de geleenden tarieven uit de box-1?

Aapje133 | 17-10-18 | 14:32 | 5 | + 2 -

Ja, zelfstandige ondernemers (natuurlijke personen) betalen gewoon box 1 belasting, ze profiteren wel van een aantal fiscale voordelen, waardoor ze over hun inkomen uit onderneming minder betalen dan werknemers over hun inkomen uit arbeid.

GerbenW | 17-10-18 | 15:18 | + 2 -

Poekieman bedankt. Ik heb nooit geweten dat een V.O.F/eenmanszaak in box 1 zit en een B.V. in box 2. Ik dacht alleen dat dit voor ZZP'ers gold. En meteen lesje gekregen in aansprakelijkheid.

Aapje133 | 17-10-18 | 16:48 | + 0 -

Oftewel de eenmanszaak.

marrretje | 17-10-18 | 17:32 | + 2 -
▼ 2 antwoorden verborgen

Net begonnen en nu al aangeschoten wild. Ben benieuwd hoe lang het duurt eer het jochie uit de D66 crêche jankend de kamer uitrent. Zielig en triest dit.

squadra | 17-10-18 | 13:48 | 4 | + 6 -

Dat mannetje is Steven van Weijenberg en weet meer van belastingzaken dan Netten. Echter hij is geen woordvoerder op dit dossier voor D66. Eigenlijk een gemiste kans, want Netten gaf Wilders hier een kans voor open doel ( met Frits Wester in de rol van doelman).

Brulboei_61SB | 17-10-18 | 15:25 | + 1 -

Netten is uiteraard Jetten. ( Stomme autocorrectie op Smartphones moet ook maar eens gekild worden).

Brulboei_61SB | 17-10-18 | 15:26 | + 1 -

Haha, bij mij veranderd die auto-correctie 'Jetten' constant in 'Jatten'. Toeval?

Phoolie_the_King | 18-10-18 | 15:28 | + 0 -
▼ 1 antwoord verborgen

Bij de VVCDA zullen ze wel blij zijn met zo'n nitwit aan tafel. Glaasje ranja erbij en Robbie vind het goed.

wapster | 17-10-18 | 13:29 | 1 | + 19 -

Zolang Rob het idee heeft dat er een goed gesprek gevoerd is vindt hij het prima.

Poekieman | 17-10-18 | 15:06 | + 2 -

DENK66

Watching the Wheels | 17-10-18 | 13:15 | + 3 -

Error uploading file 'belastingwetgeving_2018.doc'. Please try again.

Harry Turtle | 17-10-18 | 13:11 | + 2 -

Ik vind het onverantwoord dat het partijbestuur zo'n jonge jongen met zo'n zware taak opzadelen.

Robbie is 31.... hij komt net van school.
Heeft geen werkervaring en weinig levenswijsheid - hij moet als partijleider van D66 tegen de Kamer zeggen wat ze wel of niet het beste kunnen doen.
Dit is een vorm van kindermishandeling... over een half jaar is deze jongen geestelijk en lichamelijk een wrak.
Een ouder iemand bij D66 moet nu ingrijpen... Jan Terlouw bijvoorbeeld.
Als Jan het niet doet - dan zal ik het wel doen.

sociaal_econoom | 17-10-18 | 13:09 | 8 | + 6 -

Onder invloed van Pechtold is de lijst voor de laatste 2e kamerverkiezingen gevuld met jaknikkkers en "jong talent". Oudegediende realo's zoals Boris van der Ham gaan zich nu roeren. Misschien nog niet te laat.

Brulboei_61SB | 17-10-18 | 15:30 | + 0 -

Niemand wil ingrijpen, alleen zo een ambitieus jonkie gaat vrijwillig op de slachtbank liggen. Verkiezingstijd komen de ware gezichten boven drijven.

marrretje | 17-10-18 | 17:37 | + 1 -

Hij weet net zo weinig van belastigen als Mark Rutte maar die zit er pas 12 jaar...

Rob12345 | 17-10-18 | 18:39 | + 1 -
▼ 5 antwoorden verborgen

Oei als zelfs deze basiskennis al teveel is gevraagd zie ik somber voor hem in. Maar goed, nog nooit een bedrijf van binnen gezien of zelf wat ondernemerschap getoond, dan weet je vast niet beter.

Harry Turtle | 17-10-18 | 13:08 | 2 | + 12 -

Jesse Klaver van GroenLinks is ook jong met weinig werkervaring (32) maar hij kan goed luisteren en houdt over dingen waar hij geen verstand van heeft netjes zijn mond.
Rob en Jesse weten iets van klimaat en milieu... althans dat denken ze - het zijn meelopers van Parijs.
Voor de rest is het maar la, la.

sociaal_econoom | 17-10-18 | 13:17 | + 14 -

@sociaaleconoom
Nee, dat doet Jesse Klaver niet. Die oreert over het milieu alsof het energieakkoord wat er nu ligt de enige weg is. Terwijl de grote landen om ons heen aan het Russisch gas gaan, moeten Nederlandse woningbezitters €15.000 neertellen voor een herrieapparaat. Gaan de autobelastingen weer omhoog. Gaat de gasbelasting weer omhoog.
Jesse Klaver is een mbo'er die nergens verstand van heeft en zelfs zijn identiteit en lezingen van anderen heeft gejat. Dat horden tienermeisjes achter hem aanlopen doet daar niets aan af.

André4711 | 18-10-18 | 07:32 | + 1 -

Geef die Jetten toch een kans. Het trainen van neurale netwerken kost nou eenmaal tijd.

matatwork | 17-10-18 | 13:05 | + 1 -

Jaja, dividendbelasting..
Is alleen vanwege de Europese pensioenwet.
Pensioen beheerders gaan buiten NL opereren tegen lagere beheerkosten buiten het zicht van de Nederlandse toezichthouder.
..
Op bevel van Brussel.
..
Maar dat kan Rutte niet verkopen aan de Burgert.

boerk | 17-10-18 | 13:02 | 2 | + 1 -

Pensioenfondsen moeten wel blijven investeren in de Nederlandse energie transitie en daar rendement (dividend) voor terug krijgen.

boerk | 17-10-18 | 13:04 | + 0 -

Toch knap dat je nog minder kennis van zaken hebt dan Jetten

Buerman | 17-10-18 | 18:18 | + 1 -

Nooit gedacht dat dit mogelijk zou kunnen zijn, maar die Jetten is een nog grotere knurft dan Pechtold.

Weerduivel | 17-10-18 | 12:55 | 2 | + 9 -

D66 schaft zich af.

boerk | 17-10-18 | 13:04 | + 4 -

Een waardig opvolger, zo te zien.

Vitaly Chernobyl | 17-10-18 | 16:11 | + 3 -

Robot Jetten is een praktijkvoorbeeld van het Peterprincipe.

TheOneWhoKnocks | 17-10-18 | 12:51 | 1 | + 1 -

Wat voor opleiding heeft die Jetten gedaan? HBO Vliegtuigjes vouwen?

Rob12345 | 17-10-18 | 18:42 | + 3 -

Chapeau voor Wilders en zijn team. Blijkbaar zit daar wel intelligentie itt d66. Wat een flater.

Law | 17-10-18 | 12:51 | 1 | + 9 -

Zoveel intelligentie, kennis eigenlijk, was niet nodig. Wel meer zelfkennis, om te weten wat je niet (voldoende) weet.

Poekieman | 17-10-18 | 15:11 | + -1 -
-weggejorist en opgerot-
Gemma_Dry | 17-10-18 | 12:39 | + -3 -

Pijnlijk dit. Wel over alles mee willen praten maar geen idee hebbenwaar het werkelijk over gaat. Ik denk dat Regenten66 een moeilijke tijd tegemoet gaat.

wapster | 17-10-18 | 12:25 | + 10 -

Wauw... wat een e***l. Ik heb weinig fiducie in parlementariërs maar dit is echt waanzinnig. Heel vaak niets zeggen en dan ook nog verkeerd.

magikeenklinkerhans | 17-10-18 | 12:23 | + 9 -

Vreemd, over deze blunder van Jetten en hoe hij door Wilders is afgedroogd hoor je helemaal niets over in de MSM.

2voor12 | 17-10-18 | 12:12 | 1 | + 19 -

Dat is niet vreemd. Behalve links weet iedereen dat de MSM 99% links/eco/sjw/... zijn.

Poekieman | 17-10-18 | 12:33 | + 7 -

Een bakker en een slager krijgt ook geen uitnodiging van Rutte om langs te komen in het torentje. De heren AH en Jumbo wel. Dat is het probleem die Wilders hier mooi bloot legt.

Aapje133 | 17-10-18 | 12:12 | + 18 -

Die Jetten snapt er helemaal niets van. Verlaging van het vpb-tarief gaat naar de rijken. De rijken. Die hun eigen bv-tje hebben. Die in Bergen NH wonen of Bloemendaal. Alles gaat naar hen.

Paintertje | 17-10-18 | 11:59 | 2 | + 17 -

VVD heh?

Paintertje | 17-10-18 | 12:10 | + 4 -

Lijkt met u niet veel beter, helaas.

JayJay | 17-10-18 | 13:39 | + -4 -

De heer Jetten ontvangt een riant salaris van ons belastinggeld en heeft vooralsnog geen kennis van zaken. En hij moet het volk vertegenwoordigen?
In het bedrijfsleven zou hij nog geen droog brood kunnen verdienen.

mona | 17-10-18 | 11:56 | 2 | + 25 -

Man, het is een schijnvertoning. Hij past heel goed in een rariteitenkabinet.

Paintertje | 17-10-18 | 12:11 | + 11 -

'D'66 had hem even up-to-speed kunnen brengen m.b.t. dividend-belasting, VPB e.d. Zo moeilijk is dat niet. Hoef je geen RA voor te zijn ofzo.

Dat hebben ze niet gedaan, blijkbaar. Rijst de vraag: waarom niet?

Poekieman | 17-10-18 | 12:31 | + 9 -

Wie is die clown achter Wilders? Hij weet heel goed dat hij in beeld is, maar wat wil hij precies zeggen met zijn pantomime?

piloot47 | 17-10-18 | 11:37 | 2 | + 3 -

Het lijkt me iemand die dmv de teletijdmachine van Professor Barrabas vanuit de jaren 50 naar deze tijd is geschoten.

Weerduivel | 17-10-18 | 12:57 | + 2 -

Beangstigend hoe iemand zonder kennis van de materie op regeringsniveau zit te onderhandelen. Dan wordt je toch genomen aan alle kanten, D66 op naar de nul zetels met deze flapdrol.

Diminutive | 17-10-18 | 11:35 | 1 | + 50 -

Dat dus. Kunnen we grappig over doen, maar het is beangstigend; mensen die direct beslissen over ons leven en dood (in Nederland), maar geen flauw idee hebben waarover ze beslissingen nemen.

kapotte_stofzuiger | 17-10-18 | 13:32 | + 12 -

Dit is ook wel Wilders op zijn best. Zonder te schelden, zonder zelf in zijn eigen vaste riedeltje te vervallen, maar gebaseerd op onderbouwde cijfers een ontzettende druiloor die alleen maar voorgekauwde zinnen kan reproduceren enorm de oren wassen.
Baudet heeft al behoorlijk moeite met een debat, maar Jetten komt echt helemaal nergens.

TheEgg | 17-10-18 | 11:34 | 2 | + 39 -

Zowel Henk & Ingrid, Minoes & Merel, Pim & Khalid als Omar & Fatima hebben geen idee waar Wilders het over heeft, vrees ik.

En gaan af op muh-feelz/onderbuik m.b.t. wat politici, of wie dan ook, zeggen. Hoeft niet per sé slecht te zijn trouwens.

Daarom doet Trump het best goed, qua populariteit. En Yassir ook en zelfs wellicht Roborob. Hoewel, Roborob... heb ik wel twijfels over. We zullen zien, over een maand of wat.

Poekieman | 17-10-18 | 12:29 | + 0 -

@Poekieman, gelukkig hebben we dan ook Wilders die er niet om draait om het goed uit te leggen. Het was al duidelijk dat die 2 miljard alsnog naar de grote bobo's ging en na zijn heldere uitleg weten we het allemaal. Rutte maar volhouden dat het dan ten goede komt voor de vele miljoenen banen die de bedrijven beschikbaar gaan stellen, met zeker die 250.000 werkelozen volgens hun laatste cijfers waarvan meer dan 80% mogelijk niet in het bekende "profiel" past.... Rutte lacht nog steeds maar die boer krijgt langzaam steeds meer kiespijn.....

Sinclair | 17-10-18 | 13:00 | + 5 -

Ze gaan die Jetten toch moeten herprogrameren , er blijven loops in zijn software zitten.

Lt-Kol Kilgore | 17-10-18 | 11:34 | 1 | + 28 -

De AI heeft meer training nodig, denk ik.

Poekieman | 17-10-18 | 12:22 | + 4 -

heel goed van Wilders, geeft ook precies weer dat politici maar wat raaskallen. Ik kan er ook nog aan toevoegen dat alle overige bakkers, slagers, dga's en kleine BV's er niets aan overhouden, want tegenover de verlaging van de VPB staat een verhoging van het tarief van Box 2 (inkomen uit aanmerkelijk belang). Kortom de BV gaat inderdaad meer netto winst halen, maar als de ondernemer dit uit de BV wil halen voor zijn inkomensvoorziening dient hij hierover echter weer een hoger tarief te betalen. Per saldo gaan deze eerder opgenoemde bv's er 0,0 op vooruit. De verlaging van de VPB is dus alleen van nut voor middelgrote tot grote bedrijven. Daarnaast kunnen deze grote bedrijven weer een hogere post innovatie van hun winst afschrijven, zodat de kloof tussen de multinationals en de kleine ondernemer andermaal toeneemt.

geldgelul | 17-10-18 | 11:32 | 2 | + 33 -

Bij de post innovatie gaat het niet om een verhoogde aftrek van de winst, maar een verhoogde aftrek (in schijf 2 van 14 naar 16%) van de kosten van innovaties van de af te dragen loonbelasting. Die schijf 2 is wel weer vooral bij grotere bedrijven van toepassing.

GerbenW | 17-10-18 | 15:57 | + 1 -

Bij de post innovatie gaat het niet om een verhoogde aftrek van de winst, maar een verhoogde aftrek (in schijf 2 van 14 naar 16%) van de kosten van innovaties van de af te dragen loonbelasting. Die schijf 2 is wel weer vooral bij grotere bedrijven van toepassing.

GerbenW | 17-10-18 | 15:57 | + -1 -

Ach het gaat vast beter met Jetten zodra hij een leuk vakantiehuisje accepteert van een hem bekende diplomaat. Tot die tijd moet hij nog veel leren en heeft Wilders hem van Jetje gegeven.

The2Amendment | 17-10-18 | 11:22 | + 14 -

Maar..... Rob Jetten kán ook helemaal niets he. Hij heeft altijd slaafs de hielen gelikt van Pechtold en daarom staat hij daar nu.
Zodra het over cijfertjes gaat blijkt het een typische alpha (lees geen beta) lul. Hij verzint een leuk klinkend verhaal maar begrijpt de inhoud totaal niet.

JanVergoor | 17-10-18 | 11:17 | 1 | + 35 -

Tsja, dit gaat om boekhoudersdingen. Daar hebben betas ook niet zoveel mee. Maar goed, betas zijn iha wel beter in staat wat dan ook (op sjw waanzin na wellicht) te analyseren.

Poekieman | 17-10-18 | 12:20 | + 0 -

Goed hoor Wilders! "Heeft u daar wel over nagedacht, heer Jetten?" Nee dus.

Watching the Wheels | 17-10-18 | 11:08 | + 20 -

Wilders 1 - Jetten 0

R0ckhound | 17-10-18 | 11:05 | 1 | + 29 -

Rood voor D66 VVD CU en CDA allemaal WEGWEZEN ivm klucht Dividendbelasting. Ga verder naar Exit U ontvangt geen wachtgeldregeling!

Rob12345 | 17-10-18 | 18:50 | + 2 -

REAGEER OOK

Linktip: Energie vergelijken