Binnenkort kunt u alleen nog op donderdag uit eten

Brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) huilt met enige regelmaat over het personeelstekort in vaderlandse horeca. Waarop de FNV dan traditioneel de noodroep kwalificeert als krokodillentranen, want zelfs als caféhouders en restauranteigenaren hun personeel 5% opslag geven kun je doorgaans niet spreken van een leefbaar loon. Dit weekend mocht KHN tegenover RTL gewag maken van 30.000 openstaande vacatures en da's al een verbetering ten opzichte van de 37.000 vorig jaar. Toch is het leed niet te overzien. Restauranthouders die besluiten het restaurant een dag extra dicht te houden of er helemaal de brui aangeven wegens gebrek aan (capabel) personeel. Het personeel dat overblijft is steeds vaker zzp'er en die kunnen eisen stellen aan hun inzetbaarheid. Zo spreekt RTL met een freelance kok die weinig zin heeft om met de feestdagen en in het weekend te werken. KHN wil de problemen te lijf gaan met een 'cultuuromslag'. Dat betekent zoiets als jezelf niet langer 80, maar 32 uur per week kapot werken voor een fooi. We snappen dat horecamensen ook een sociaal leven willen hebben, maar van alleen een cultuuromslag kun je niet vreten. Uiteindelijk heeft horecapersoneel sinds de eeuwwisseling 9% koopkracht ingeleverd. Zijn we het voor de verandering eens met de FNV. Gooi de salarissen omhoog en schaaf wat aan de secundaire arbeidsvoorwaarden. Eén van de dingen die werken in de horeca decennialang dragelijk heeft gemaakt is jezelf na werktijd  starnakel zuipen op kosten van de baas. Alleen blijkt Nederland tegenwoordig vol te zitten met gezondheidsbevorderende werkgevers die hun personeel maximaal twee alcoholische versnaperingen toestaan. Of erger: gierige werkgevers die hun personeel laten betalen voor sluitdrankjes (die nota bene fiscaal vriendelijk behandeld worden). Tijd voor revolutie: anders moet heel Nederland door weigerachtige freelance voedselbereiders met de feestdagen verplicht gourmetten. 

Reaguursels

Inloggen

Jaren in de horeca gewerkt en opleiding en al gedaan. Na 8 jaar overgestapt naar de proces industrie... 2 ploegen werken en 8 uur per dag werken ipv tussen de 10 en 12 uur per dag. Heerlijk wat een verademing om in het weekend en feestdagen vrij te zijn en nog meer verdienen dan in de horeca. Zie mezelf toch echt niet op mijn 55 ste bedienen in een restaurant behalve als jezelf eigenaar wordt. En ja ik ben blij dat ik geen eigenaar ben geworden want met de werkmentaliteit is het moeilijk een zaak open te houden...

Bello de Hond | 18-09-18 | 10:46 | + 2 -

En niet te vergeten kon je vroeger veellll meer zwart verdienen.

Bello de Hond | 18-09-18 | 10:47 | + 4 -

Misschien moet de Horeca eens gaan wennen aan een lagere winstmarge.
Zo maar een idee. Al zijn er nog steeds minder snuggere ondernemers die failliet weten te gaan.

Analia von Solmsch | 17-09-18 | 22:15 | + 9 -

Er gaan genoeg zaken failliet omdat de huur niet op te brengen is, en daar zit het hem in, de eigenaar van het pand wil een te hoge prijs, niet de genen die de toko huren.

brie-de-penis | 18-09-18 | 17:41 | + 0 -

Het leven als horecaondernemer valt ook niet mee. Vooral niet in steden met wereldverbeterende PVDA wethouders.

Haberdoebas | 17-09-18 | 21:53 | + 3 -

Heb je cijfers? Ik hoor vooral van VVD-wethouders die boetes uitdelen aan horeca-ondernemers vanwege 2 cm te grote letters op de gevel of een reclame bord die een halve meter te ver op straat is gezet. 'De ondernemerspartij', laat me niet lachen.

Deflatiemonster | 17-09-18 | 22:02 | + 15 -

Dan zijn er ook nog de wurgcontracten van brouwerijen waarmee de horeca-ondernemer te maken krijgt, waardoor ze minimaal twee-en-halve euro moeten rekenen voor een waterig tapbiertje.

mona | 17-09-18 | 22:29 | + 10 -

@mona | 17-09-18 | 22:29
2,50 voor een biertje vind ik redelijk. Maar 3,50, 4 euro of 4,50 is diefstal. Een slimme horecaondernemer zou dan 2,75 of 3 euro rekenen. Maar nee, men wil snel rijk worden, dus hop! 3,50 of zelfs 4,50. Tja, dan moet je niet raar opkijken als je geen bier meer verkoopt, he? Manmanman... *facepalm*

prakkie | 18-09-18 | 01:10 | + 1 -

dit lijkt me iets wat de markt prima zelf kan oplossen.
Is er een tekort aan werknemers in een bepaalde branche dan stijgen de salarissen en gaan er meer werknemers dat werk doen. Hierdoor stijgen ook de prijzen van de produkten in de horeca net zolang tot mensen het niet meer willen betalen en zo ontstaat er een nieuw evenwicht.

van Hil | 17-09-18 | 21:43 | + 4 -

Exact. Zie de zorg, veel ontslagen, hoog ziekteverzuim, laag betaald, tijdens de crisis, en hebben ze enorme te korten. Willem Middelkoop stelt voor in onderstaande film (bij 22:00) dat we het voorstel moeten overnemen van Mutti Merkel: Wir Schaffen das.

www.youtube.com/watch?v=gqawKnDhyeE

js58 | 17-09-18 | 22:15 | + -1 -

@JS58, de horecasector is niet te vergelijken met de zorg. In de zorg is de marktwerking niet optimaal, maar voor de horeca kan het prima door de markt zelf opgelost worden. Als werkgevers de lonen verhogen, zul je zien hoe snel ze personeel hebben. Doen ze dat niet, moeten ze ook niet zeuren dat ze geen personeel kunnen vinden. Arbeid kost eenmaal geld.

LaatsteAvondmaal | 18-09-18 | 17:05 | + 1 -

Een grotere kutbaan dan in de horeca moet nog uitgevonden worden. Je de tyfus werken op tijden dat je liever vrij bent voor een schofterig laag salaris. En dat terwijl je baas, zoals het een echte horikaffer betaamd, riant woont en in een dikke auto rijdt. Ik vind het niet zo gek dat niemand voor je wil werken.

Yeohan | 17-09-18 | 21:39 | + 34 -

Een kok haal je toch gewoon uit het buitenland, 30% expat regeling er tegen aan en je hebt een goede kok uit Italië, Griekenland of nog veel verdere oorden voor de prijs waar je maar zo'n halve boehoe-wil-niet-feestdagen lamzak voor hebt.

Zijn ook fijne huurders. Hoeven geen fancy schoenendoos in Jordaan maar gewoon een kamer in de Bijlmer en betalen altijd optijd.

Klapband1408 | 17-09-18 | 21:07 | + -4 -

Nederlands spreekt men sowieso niet meer achter de bar in Amsterdam. Niemand zal het merken als er ook Polen achter de toog gaan staan.

Analia von Solmsch | 17-09-18 | 22:10 | + 7 -

Voor de expatregeling moet je toch echt wel een fors salaris neertellen. Voor een modaal salaris geld die regeling niet.

GerbenW | 17-09-18 | 22:55 | + 4 -

Voor de expatregeling moet je toch echt wel een fors salaris neertellen. Voor een modaal salaris geld die regeling niet.

GerbenW | 17-09-18 | 22:55 | + 0 -
▼ 2 antwoorden verborgen

Lonen fatsoenlijk omhoog of gewoon eens samen een vuist maken tegen de roverheid. Maar nee, het is makkelijker om als werkgever toch maar zielig te doen tegen je personeel en zeggen dat er elk jaar maar echt 1 procentje bij kan.

Deflatiemonster | 17-09-18 | 20:50 | + 15 -

Een kok die niet wil werken tijdens feestdagen? Tja dan heb je toch echt het verkeerde beroep gekozen.

En personeel drankjes geven na werktijd lijkt me geen goede vervanging van salaris. Ik vraag me ook af of veel horecapersoneel tegenwoordig wellicht wat verder van het werk woont dan voorheen, dus dat ze nog moeten rijden na het werk.

nieuwe_Deen | 17-09-18 | 20:42 | + 0 -

Dit vind ik nu een mooi voorbeeld van marktwerking. Na jarenlang weg te zijn gekomen met onderbetalen en overvragen krijgen de horecabazen nu het deksel op de neus. Getalenteerde mensen blijken ook een 9-5 baan te kunnen doen met diezelfde skills.

Vitaly Chernobyl | 17-09-18 | 20:30 | + 25 -

Ach alles beter dan uitzichtloos in een uitkering. Toch?

Rest In Privacy | 17-09-18 | 20:27 | + -5 -

Is er een personeelstekort of een koffiezaakjesoverschot?

Harry Turtle | 17-09-18 | 20:25 | + 14 -

Waarom kiezen?

Analia von Solmsch | 17-09-18 | 22:12 | + 1 -

Niet zelf meedelen in de fooienpot zou al schelen, werkgevers.

Fantabulosa | 17-09-18 | 20:10 | + 21 -

Werkgevers snappen nooit zo goed dat werknemers uiteindelijk ook consumenten zijn. Als je de economie wilt laten groeien, moeten de werknemers genoeg te besteden hebben. Loonstijgingen zijn goed voor de economie. (zeker in Nederland met zijn enorme exportoverschot)

* Il Principe * | 17-09-18 | 19:54 | + 18 -

EENSCH. En dit geldt niet alleen voor de horeca. Ook in de ICT staan de salarissen al meer dan 20 jaar stil. Geen enkele fatsoenlijke loonsverhoging in meer dan 20(!!) jaar! En maar klagen dat er geen goede IT'ers meer te vinden zijn. Nee, vind je 't gek dan? BETAAL eerst maar n's fatsoenlijk!

prakkie | 18-09-18 | 01:17 | + 9 -

@* Il Principe * | 17-09-18 | 19:54
Leuk weetje in deze: Henry Ford betaalde zijn werknemers goed, omdat hij dat wel besefte.

TheEgg | 18-09-18 | 09:45 | + -1 -

@prakkie | 18-09-18 | 01:17
Sorry, maar dat geld moet naar nutteloze managementlagen, nutteloze consultants en de sales manager moet uiteraard een veelvoud verdienen van degenen die het werk uitvoeren, ook als die "uitvoerders" vele malen hoger opgeleid zijn. Je hebt nou eenmaal mensen nodig die dingen beloven aan de klant die niet waargemaakt kunnen worden, en dat kost nou eenmaal geld.

TheEgg | 18-09-18 | 09:48 | + 3 -

REAGEER OOK

Linktip: Energie vergelijken