Tesla komt met statement om Musk uit de brand te helpen

Gaan we verder met de going private-treinramp die zich dagelijks verder aan het voltrekken is. Tesla maakt zojuist bekend een driekoppige adviescommissie aan te stellen die Musks plannen voor een beurs-exit onder de loep gaat nemen: 'The special committee has the full power and authority of the Board of Directors to take any and all actions on behalf of the Board of Directors as it deems necessary to evaluate and negotiate a potential Going Private Transaction and alternatives to any transaction proposed by Mr. Musk. The special committee’s grant of authority provides that no Going Private Transaction will be consummated without the approval of the special committee'. Voor het overige herhaalt de directie van Tesla dat Musk nooit een serieus plan voor een exit met 'secured funding' heeft overlegd. CNBC meldt vandaag dat Musk de beruchte 420-tweet heeft verstuurd om shorters te narren. Dat is niet helemaal wat een ceo behoort te doen en de verdedigingslijn van Musk tegen aanklachten wegens koersmanipulatie wordt nu verder versterkt: Tesla (het bedrijf) houdt zich inclusief 8-K-filing aan de SEC-regels; Musk is gewoon de geniale gek die niet spreekt als ceo en groot-aandeelhouder, maar als visionair en wereldverbeteraar. U moet zijn tweets derhalve niet te serieus nemen. In Musks woorden van gisteren: 'To be clear, when I made the public announcement, just as with this blog post and all other discussions I have had on this topic, I am speaking for myself as a potential bidder for Tesla'. Hopen wij voor Musk dat deze strategie om de SEC (hallo?) en andere claimhyena's op afstand te houden lukt. Over een aantal juridische problemen voor Tesla/Musk deze en deze, of funding van Saoedi's wel mag van de Amerikanen die, meer over de adviescommissie hier en daar het Tesla-statement (dat u -beter van even wachten zei de advocaat waarschijnlijk- nog niet kunt vinden op het twitter-account van Tesla).

Reaguursels

Inloggen

"Dat shorters narren" is gewoon keihard koersmanipulatie: hij probeert de koers in de voor shorters ongewenste richting te drukken.
Dat is dus precies waar de SEC tegen vecht. Hij is dus zo schuldig als maar kan zijn.

frank87 | 14-08-18 | 22:44 | + 4 -

Wat een hoop ophef om een bedrijf dat nog nooit winst heeft gemaakt en bakken met geld toelegt op elke verkochte “ auto” .

The2Amendment | 14-08-18 | 21:04 | + 2 -

Voor de duidelijkheid: als je die Musk mag geloven zijn de Saudi's niet geïnteresseerd in het hele bedrijf, maar slechts in 1/3 ervan, en zouden 2/3 van de huidige aandelen weliswaar geprivatiseerd worden, maar niet van eigenaar veranderen.
Toch benieuwd naar de reactie van de SEC. Als ze de lapsus van Musk toelaten is het hek van de dam. Dan kan iedere gek elke dag een tweet versturen om de markt te manipuleren. Niet dat zo'n manipulatie vandaag nog niet gebeurt overigens, en ik wil ook niet suggereren dat de SEC altijd ingrijpt, want dat doen ze in de praktijk zelden.

Nonkel Frituur | 14-08-18 | 17:07 | 1 | + -2 -

SEC gaat helemaal niets doen, die hebben zelf een broertje dood aan shorters.
Overigens als de Saudi’s daadwerkelijk 33% kopen, volgens je eigen woorden, hebben ze samen met de 20% van Musk genoeg om Tesla van de beurs te trekken...

ZwarteDag | 14-08-18 | 20:19 | + -3 -

REAGEER OOK

Linktip: Energie vergelijken