Hotelmedewerker geeft kamer door van man die ligt te bonken met ander. Ontslag of niet?

Er zijn geen cijfers bekend van hoeveel de hotelsector verdient aan de vreemdgaande medemens en die gaan er ook nooit komen. Maar als iemand eens goed buiten de deur wil rampetampen, dan is een hotel een handige plek. U checkt in, niemand stelt moeilijke vragen en recht-zo-die-gaat. Maar dan moet u wel zorgen dat uw officiële partner niets vermoedt, en al helemaal niet weet in welk hotel u heeft ingecheckt. En precies dat ging mis bij de volgende zaak die speelde voor de rechtbank in Curaçao (kunnen we niets aan doen, veroordeel ons niet, we doen niet aan cliché's sorry sorry). Gaan we even door naar het feitenrelaas. Een 'front office clerk' van het Holiday Beach Resort & Veneto Casino op Koersau wordt meermaals gebeld door een vrouw met het verzoek door te verbinden naar de kamer van een man die daar verbleef. 'Toen dat niet lukte, heeft [verweerster] desgevraagd het kamernummer van de gast aan de vrouw doorgegeven.' Ai. En toen de kapper van de vrouw nog eens belde (zo gaan die dingen) met de vraag of die man daadwerkelijk in die kamer verbleef, werd dit nog eens bevestigd. U begrijpt het: die man was de echtgenoot van de vrouw die belde, en die man is woedend dat een hotelmedewerker zomaar zijn kamer doorgeeft aan een ander. En zijn woede is ergens begrijpelijk, want de gevolgen van de openhartigheid van de telefoonklerk zijn niet gering. 'Nadat bekend was geworden dat hij in het hotel verbleef is hij op de parkeerplaats voor het hotel lastig gevallen door zijn schoonmoeder', nemen we inclusief onjuist spatiegebruik over van het arrest. En denkt u de meermaals op het hoofd van de man ploffende handtas van schoonmama er zelf even bij. Welnu. De man wil door dit pijnlijke voorval dat de hotelmedewerkster wordt ontslagen, hetgeen door de hotelleiding wordt gehonoreerd, want volgens het hotel betreft het een 'very serious' kwestie, die 'totally unacceptable' is. 

Maar is dit totally unacceptable? Daar mag de rechter zich over buigen en die overweegt als volgt, geparafraseerd: mensen maken fouten op het werk, kan gebeuren. En OK, dit is nou niet een klein vergissinkje. Maar de medewerker kaartte dit eerst zelf aan voordat de man in kwestie zijn beklag deed én voordat deze fout gemaakt werd, had de werknemer er liefst zestien jaar dienstverband opzitten zonder ook mar een steek te laten vallen. Daarom is er volgens de rechter geen reden om de medewerker te ontslaan. Het hotel had zeker een sanctie kunnen nemen, maar wel met behoud van dienstverband van de werknemer. De leiding 'heeft gesteld dat zij als gevolg van het voorval geen vertrouwen meer kan hebben in een vruchtbare samenwerking, maar het gerecht kan dat niet afleiden uit hetgeen naar voren is gebracht. Integendeel, juist de omstandigheid dat [verweerster] direct het boetekleed heeft aangetrokken ter zake de hier gemaakte fouten, in het licht van haar overigens langdurig vlekkeloze dienstverband, maakt dat niet valt in te zien om welke reden de samenwerking, al dan niet na het treffen van een beter passende sanctie, niet zou kunnen worden voortgezet.' Daar is geen woord Papiaments bij.  Sluiten we af met een multiple choice. 1. Vergeet monogamie als u dat niet aankunt. 2. Ga vreemd maar wees voorzichtig en check in hotels nooit in onder uw eigen naam. En pas op voor schoonmoeders.

Reaguursels

Inloggen

"voorval dat de hotelmedewerkster wordt ontslagen"........
"geen reden om de medewerker te ontslaan."........

Ja, wat is het nou, een medewerkSTER of een medewerkER? Als je persé met die taalverkrachting mee wil doen, doe het dan tenminste consequent, en schaf dan ook tegelijkertijd de woorden "zij" en "ze" af.

"heeft [verweerster] desgevraagd"....... Blijkbaar kunnen ze het in Curaçao wél goed doen.

issieookweer | 13-07-18 | 10:32 | + -2 -

Ha,Ha ben regelmatig op Curacao en er zitten idd veel buiten de deur neukende mannen. De NL huisvrouwen willen ook wel een verzetje als manlief op zakenreis is en anders is bij een snakie zo een Venzulaanse dame op te pikken. Maar om die medewerkster te broodroven, dan ben je wel een hele haatdragende buiten de deur neukende tassenwasser. Ik hoop dat zijn ex vrouw hem helemaal uitschudt.

Zatkniss | 13-07-18 | 10:32 | + 5 -

Beetje offtopic, maar doet me denken aan Jerry Springer (ja die van de talkshow), die in een vorig leven gerespecteerd gemeenteraadslid (en later burgemeester) van Cincinnati was. Moest toen aftreden i.v.m. een seksschandaal. Hoe het uitkwam? Hij had 2 prostituees betaald met een persoonlijke cheque.

DMaN | 13-07-18 | 07:45 | + 6 -

ff meedenken. De medewerkster werd al eerder verzocht door te verbinden naar de kamer van de overspelige. Meermaals zelfs. Dan is toch al 100% bekend dat meneer in hotel verbleef ? Wat maakt een kamernummer doorgeven dan nog uit ? Het verhaal klopt dus niet chronologisch, want verderop staat dat meneer nadat bekend was geworden dat hij idd in het hotel verbleef, hij door schoonmoeder is lastig gevallen op de parkeerplaats voor het hotel. Dat is volgens mij al op het moment dat medewerkster poogt door te verbinden. Maar hoe werkt dan zoiets ? Stel, ik bel op als zijnde meneer Bakker, en ik wil doorverbonden worden met mevrouw Bakker. Meldt dan een hotel receptie dat dat niet kan, omdat niet bekend mag worden gemaakt of een mevrouw Bakker in het hotel verblijft ? Moet je rechtstreeks naar mevrouw Bakker haar kamer bellen om haar te kunnen spreken ?

NerdAlert | 13-07-18 | 07:44 | 1 | + -1 -

Dit verschilt per land en per hotel. Ik maak gebruik van een keten van hotels waarbij het beleid is om bezoekers aan de balie door te verbinden met de kamer, zonder het kamernummer te geven. Telefonisch kunnen ze alleen doorverbinden als je naam plus kamernummer weet. En mijn favoriete optie is de privacy optie, waarbij de receptie in het systeem ziet dat ik geen (ongewilde) bezoekers / telefoontjes wil.

BLR | 13-07-18 | 08:22 | + 4 -

Dat vond Humberto dus niet leuk.

raskol | 13-07-18 | 07:33 | + 9 -

Don’t do the crime if you can’t stand the time. Maar dan de buitenvrouw variant daarvan. Om de Piwt Bambergen klucht compleet te maken: wat is de preciese rol van de kapper in dit geheel, is hij (op z’n minst) bi en tevens de toyboy van de verbolgen echtgenote?

Haringkoning | 12-07-18 | 23:53 | + 4 -

Vreemdgaan op Curacao, what else is new?

Mauguio | 12-07-18 | 23:00 | + 4 -

REAGEER OOK

Linktip: Energie vergelijken