Vraag. Moeten buitenlandse apothekers in NL hun 30% belastingvoordeel houden of niet?

Zeg het maar
Zeg het maar

De 30%-regeling, die het voor expats aantrekkelijker moet maken om in ons land te komen werken, staat onder druk. In het regeerakkoord van eind vorig jaar is afgesproken die regeling in te perken naar vijf jaar. Nu is het zo dat expats die aan bepaalde criteria voldoen over 30% van hun inkomen geen belasting hoeven te betalen. Op de site van de Belastingdienst staan die criteria duidelijk aangegeven, voor het gemak ook in het Engels, maar ze spreken voor zich. Men moet uit het buitenland komen (en verder dan 150 kilometer van de Nederlandse grens gewoond hebben) en beschikken over een 'specifieke expertise die niet of nauwelijks beschikbaar is op de Nederlandse arbeidsmarkt'. Natuurlijk gaat het met die definitie al een beetje mis, maar daar gaan we het nu niet over hebben. Een expat kan als hij door de ballotage komt (en minimaal €37.000 per jaar verdient) nu acht jaar gebruikmaken van die regeling. Dat moet nu teruggebracht worden naar vijf jaar. Rutte III kwam tot dit besluit om geld te besparen door het verlagen van de vennootschapsbelasting en het afschaffen van de dividendbelasting. In het regeerakkoord gaat men uit van een besparing van €284 miljoen per jaar.

Nog wat leuke weetjes over de expatsubsidie: In 2014 circa 26% van de kosten van de 30%-regeling in het jaar 2014 ging ruim een kwart van de €700 miljoen naar de 2.000 meestverdienende werknemers binnen de 30%-regeling. Zij verdienden allemaal meer dan €200.000. Maar goed, in 2014 ging het om €700 mio, wat betalen we nu voor buitenlandse specifieke expertise? Staatssecretaris van Financiën Menno Snel was in antwoord op Kamervragen begin deze maand ook bereid om een excelletje te copy pasten uit de Miljoenennota.

Dit jaar staat de schatting op €955 miljoen. Nog meer koren op de molen voor Financiën, dat in de persoon van Eric Wiebes als voorganger van Snel al eens onderzoek liet doen naar de regeling. In 2016 kwam de Algemene Rekenkamer al met de verontrustende conclusie dat het aangetrokken buitenlandse talent mogelijk niet opwoog tegen de behoorlijke berg aan misgelopen belastinginkomsten. Er was eenvoudigweg geen onderzoek gedaan naar de effecten van de regeling. In opdracht van Wiebes kwam het onderzoeksbureau Dialogic tot de conclusie dat het doel weliswaar wordt bereikt (binnenhalen buitenlandse expertise), maar dat het best een onsje minder kan. Nou goed, doordat dividendgate alle aandacht opeiste de afgelopen tijd, zou u het kunnen zijn ontgaan dat eind april is besloten om de versobering van de expatsubsidie nu echt in het Belastingplan voor 2019 op te nemen.  En dus is het tijd voor protest.

Zo heeft een groep die zich United Expats of the Netherlands noemt speciaal een petitie in het leven geroepen vanwege de plannen van de regering. De 'a deal is a deal'-petitie is inmiddels al bijna dan 26.000 keer ondertekend. Het bezwaar is hier vooral dat zich reeds in Nederland gevestigde expats ook door de regeling getroffen worden en daardoor extra hard geraakt. Zit wat in natuurlijk, als je er bijna vijf jaar op hebt zitten en uitging van nog 3 jaar voordeel. 'This sudden and unexpected potential policy change will negatively impact thousands of skilled expats in the Netherlands - people who have made life decisions around the expectation that the government would keep their commitment to their 30% rulings', klinkt het. En onlangs kwam er steun van de bond Vakcentrale voor Professionals (VCP) om precies te zijn, die ook pleit voor een aanpassing waardoor al zittende expats ontzien worden. Als dit doorgang vindt, staan we er straks slecht op in het buitenland, aldus de VCP. Ook voor de expats die in de toekomst naar Nederland willen komen. 'Zij maken een financieel plaatje voordat ze besluiten om in een ander land te gaan werken. Je moet er van op aan kunnen dat de overheid zich aan haar afspraken houdt.' Want voor je het weet wordt de regeling weer aangepast en zijn de poppen aan het dansen. Dan komt niemand uit de buitencategorie meer naar ons land, waardoor we allemaal fijne netto- belastingbetalers (inkomstenbelasting, btw, bpm enzovoort) mislopen straks. Dat laatste zegt VCP overigens niet, dat zeggen wij. Maar nu leggen we de vraag op deze mooie Tweede Pinksterdag voor aan u. Is het onverstandig en uiteindelijk slecht voor Nederland om expatje te gaan pesten, ja oder nein?

Vraagje

Moeten expats die al in Nederland wonen en werken hun belastingvoordeel behouden zoals is bepaald in de huidige regeling?


Poll is Verlopen.

Vraagje

Moeten expats die al in Nederland wonen en werken hun belastingvoordeel behouden zoals is bepaald in de huidige regeling?

Bijschrift foto

AMSTERDAM | 12/04/18 | Xing Chen op haar racefiets met helm. Ze heeft een boekje geschreven voor Exbats over hoe te fietsen en om te gaan met fietsers in Amsterdam.

Reaguursels

Inloggen

Heb veel NL corporates van binnen gezien, expat regeling slaat nergens op. Is gewoon om goedkoop, hoogopgeleid personeel te halen. Zijn geen unieke talenten. Ik heb Nederlandse techneuten en it personeel er uitgegooid zien worden en daarvoor in de plaats kwamen Franse en Duitse trainees en Indiase "high skilled" engineers voor terug, maar door die expat regeling leek het nog wat.

Zander | 22-05-18 | 17:23 | + 1 -

De 30% regel moet zsm afgeschaft worden. Bestaande gevallen gewoon de 5 jaar geven, daarna ermee stoppen. We worden overspoeld door "expats" die gewoon HBO nivo werk verrichten, beetje programmaren, beetje helpdesken etc. Die zijn banen die niet meer beschikbaar zijn voor Nederlanders, want door de 30% regeling is het voor bedrijven goedkoper personeel uit den vreemde te halen (bv indiers). Dit werkt markt verstorend en leidt op termijn tot sociale problemen (de 30%ers kunnen veel makkelijker huis kopen bv). Weg ermee, het is niet meer van deze tijd.

Law | 22-05-18 | 15:31 | + 1 -

Als student in een vrij technische studie zie ik veel internationale studenten hier hun opleiding volgen. Kost Nederland veel geld (gem. 5000 per jaar, per student is wat de overheid betaalt aan de universiteiten) en veel van hen vertrekken ook weer. Mijn Amerikaanse studiegenoot (die hier het non-EU collegegeld van 10.000 per jaar betaalt, een forse investering) wordt, naast dat hij Nederland een fijn land vindt, overgehaald om hier te blijven door die korting op de loonbelasting. Dat vind ik op zich ook wel sympathiek, aangezien hij 3x zo veel collegegeld betaalt en ook meer druk erop heeft staan door de immigratiewetgeving. Dit is dus een geval waar die korting zeker werkt. Zonder die korting was hij sneller weg.

Sander_Stinkscheet | 22-05-18 | 12:45 | + 0 -

Oh damn, komen er nog minder goede voetballers naar NL :(

Zueco | 22-05-18 | 09:19 | + 0 -

Ik heb voor een internationale non-profit in Amsterdam gewerkt waar deze regeling gretig toegepast werd. Want we zaten echt te springen om het unieke talent van een Hongaarse helpdeskmedewerker, een Italiaanse systeembeheerder, een Zuid Afrikaans/Britse IT-manager, Duitse Social Media experts, Canadese communicatiemeisjes, etc. En dat in de 'crisisjaren' 2008-2012, terwijl er genoeg mensen betaald werden van de sociale premies omdat ze geen baan hadden. Sociale premies, waar deze 'unieke talenten' 30% minder aan meebetaalden.
Zie: www.ripe.net/about-us/staff/working-a...

Als er daadwerkelijk een tekort is op de arbeidsmarkt en jij een 'uniek talent' bent voor het bedrijf, dan betaald het bedrijf echt wel voor je. En ook 30% extra om je hierheen te krijgen en de eventuele extra kosten waarmee je te maken krijgt.

De Ingeniale | 22-05-18 | 07:53 | + 6 -

In het artikel wordt gesteld dat we reguliere belastingen zoals de BPM mislopen. Dat is niet waar, die dikke AMG word als onderdeel van de inboedel vrij van BPM meeverhuisd naar Nederland. De rest schaft geen auto's aan want ze komen hier geld verdienen en niet uitgeven.

Klapband1408 | 21-05-18 | 23:44 | + 1 -

Als je het over 37000 euro per jaar hebt dan heb je het echt niet over speciale skills die er niet zijn in Nederland.
Als je het over 200K hebt dan is die 30% korting niet nodig.
Ook die expats profiteren van het Nederlandse wegennet, de Nederlandse culturele voorzieningen, Nederlands onderwijs voor hun kinderen, Nederlandse politie etc etc. Dus waarom minder laten betalen? Schaf die regeling compleet af.

du Roi Soleil | 21-05-18 | 22:11 | 1 | + 13 -

Die 200kEypo+ hebben het ook niet NODIG, maar anders komen ze niet eens.

Poekieman | 22-05-18 | 15:19 | + 0 -

Prima dat expats wat extra krijgen bij hun werkgever, maar de belastingdruk moet voor iedereen gelijk zijn.

Het grappige is dat Rutte met de afschaffing van de dividendbelasting beoogde om multinationals te behagen, maar als Rutte het geld bij de expats gaat weghalen gaan die ook weer klagen.

Uiteindelijk zal Rutte er toch weer voor kiezen om de eigen bevolking nog iets armer te maken. Wacht maar af. Want het gat dat Rutte's douceurtje, 1.500.000.000 euro dividendbelasting, slaat zal toch gedicht moeten worden.

André4711 | 21-05-18 | 21:37 | + 6 -

Het bevistigt wat wij al jaren weten. De Overheid is totaal onbetrouwbaar en zorgt slechts voor zichzelf en hun vriendjes.

Haberdoebas | 21-05-18 | 21:30 | + 5 -

Voor de huidige club gewoon de regels handhaven waarop men is binnengekomen. Nieuwe gevallen krijgen de nieuwe (kortere) regeling.

In ken van mijn werk zoveel personen die van deze regeling gebruik maken en hebben gebruik gemaakt maar inmiddels langer dan 10 jaar in NL zijn en hierdoor in het standaard NL-belasting regime vallen. Vroegurrr was deze regeling er namelijk 10 jaar voor expacts.

Al de Indiers die u in Amstelveen ziet lopen maken gebruik van deze regeling.

Met de definitie is wel degelijk iets mis: " specifieke expertise die niet of nauwelijks beschikbaar is op de Nederlandse arbeidsmarkt"

Ik kan niet zeggen dat al deze mensen absoluut onmisbaar zijn. Voor een deel (niet allen dus !!) zitten ze op arbeidsplaatsen die ook door Nederlanders vervult kunnen worden.

Ervaringsdeskundige | 21-05-18 | 20:04 | + 9 -

Wel zo eerlijk als onze overheid tegen iedereen even oneerlijk is.

W_F | 21-05-18 | 19:41 | + 12 -

Direct afschaffen de expat regeling. Oneerlijke concurrentie dat in een bedrijf twee mensen met dezelfde opleiding en ervaring hetzelfde werk doen maar de expat brengt van een identiek salaris netto meer naar huis. Letterlijk want het overgrote deel verdwijnt uit nederland. En na 10 jaar, vrijwel precies als hun 30% regeling is afgelopen, krijgt hun vrouw heimwee of willen ze een carrierestap in het buitenland maken en vertrekken ze weer. Uw Dr. heeft het talloze malen zien gebeuren. Afschaffen en wel per direct. Leren ze meteen dat de overheid in Nederland onbetrouwbaar is, dat wisten wij met de hypotheekrente aftrek en de AOW leeftijd al lang.

Dr. Ka wo lo | 21-05-18 | 18:57 | + 25 -

"Men moet uit het buitenland komen"

Discriminatie op basis van afkomst, en nog wel tegen het "eigen volk" In strijd met Artikel 1 van onze grondwet.

Lijkt me vrij duidelijk.

harry21 | 21-05-18 | 18:33 | 3 | + 15 -

PS "Ja maar dit dat zus zo, argument, bla bla" - Artikel 1 zegt duidelijk "Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht OF OP WELKE GROND DAN OOK is niet toegestaan."

harry21 | 21-05-18 | 18:38 | + 7 -

Een ingevlogen expat die extra kosten moet maken kan moeilijk als gelijke worden beschouwd met zijn Nederlandse collega die zijn huis en haard, partner, familie en sociale leven op overbrugbare afstand kan vinden. Ergo, artikel 1 is even niet van toepassing. De kwestie is wel of dat na 5 jaar of na 8 jaar wel zo kan zijn.

Buerman | 22-05-18 | 00:27 | + -2 -

Mijn manager krijgt meer salaris dan ik, op grond van iets. Moet ik me nu ook gediscrimineerd voelen?

nieuwe_Deen | 22-05-18 | 13:32 | + 0 -

De regeling zelf had wel enige mogelijke waarde, maar zoals altijd ligt het aan de details of in dit geval aan de (afwezige) handhaving van de regels. We hebben er regeling gemaakt waarbij bijna elke buitenlander 30% minder belasting betaald dan een vergelijkbare medelander. en dat is raar.

InclinedtoLiberty | 21-05-18 | 18:17 | + 3 -

Ik heb meer dan genoeg van een Rute die halverwege de wedstrijd voortdurend de regels verandert. De overheid komt zo steeds onbetrouwbaarder over. Nog even en iedere hoger opgeleidde in het buitenland kent de betekenis van het woord: "kaasschaaf". Dat staat dus voor (valse) zuinigheid. Ik ken zelfs iemand die een huis gekocht heeft op deze premisse!
Voor nieuwe expats zeg ik: prima, je weet wat je te wachten staat, je kunt nu nog voor een andere hotspot kiezen.

BenPakdee | 21-05-18 | 18:15 | + -1 -

Ken nog een bevoorrecht groepje. Lui van internationale organisaties. En daar hebben we er nogal wat van in NL. Die taxfree dure auto´s kopen en met GN en BN nummerplaten mogen rondrijden. Belasting is voor de dommen. Trouwens, omgekeerde expats zijn er ook nog. Zeker één Nederlandse multinational betaalt nog steeds pensioenen uit op exotische eilanden. Daar kan geen 30% regeling tegenop!

squadra | 21-05-18 | 18:04 | 2 | + 4 -

Waarom zouden pensioenen niet buiten NL uitgekeerd mogen worden?

Poekieman | 21-05-18 | 20:02 | + 6 -

Als binnenlands belastingplichtige zal dat niet helpen, je betaalt dan over je pensioen gewoon belasting. Als buitenlands belastinplichtige kan dat anders zijn, mits het pensioen niet in NL is opgebouwd.

Buerman | 22-05-18 | 00:20 | + 0 -

Doordat Expats de 30% regeling hebben, hebben deze een behoorlijk voordeel op de woonmarkt. Dit met als gevolg dat beleggers woningen in Amsterdam opkopen, de normale werkenden daardoor verdringen, en duur verhuren aan expats. Site-effect is dat bij VvE's waar een groot verloop is, die geconfronteerd wordt met beleggers als eigenaar die nooit een actieve rol zullen in die VvE. Ik zie het in mijn omgeving met een complex bestaande uit 110 woningen, waarvan 65 sociale huur (corporatie) en 45 koop. De corporatie verwacht dat het bestuur uit die 45 koopwoningen wordt gekozen. Van die 45 koopwoningen zijn naar schatting inmiddels 10 of meer woningen in bezit van beleggers! Dat begint best een dingetje te worden in complexen met een hoog verloop!

Atlantis-95 | 21-05-18 | 17:32 | 2 | + 8 -

Amsterdam wilde ooit op de kaart, nu is het een soort pretpark. Kijk naar Venetië om te zien hoe dat eindigt.

harry21 | 21-05-18 | 18:35 | + 2 -

Lijkt me eerder een kwestie van zeer onzorgvuldig geredigeerd reglement. Verder is het gewoon een markt van vraag en aanbod. Expats kunnen wel een ruimer netto inkomen hebben, maar het idee is ook dat er voor hen meer kosten zijn dan voor locals. Maar goed, als er dan iets meer netto overblijft dan betalen ze een huurprijs die locals niet willen of kunnen betalen. Wat is daar het probleem? Ze moeten ook wonen, verdringing is er dus al. En wat is er tegen om het besturen van de VvE gewoon uit te besteden?

Buerman | 21-05-18 | 23:56 | + -1 -

Afspraak is afspraak. Waarom wel geld naar honderduizenden kanslozen en niet naar een paar duizend Aziaten en Amerikanen die hier écht de economie op een hoger plan komen brengen?
We willen "kenniseconomie" zijn. Dan hébben we eindelijk een paar kenniswerkers en dan gaan we ze wegjagen.
Wat willen we nou eigelijk importeren? Zwakzinnige importverwardelingen (70% van de verwarde mannen is een incestkind: eunmask.wordpress.com/2017/09/29/inte... ) met bijgevolg een IQ onder debiel ( www.google.be/search?q=global+iq+map&... ) die volgens onderzoeken van o.a. Elsevier en de PVV ca. 38000,- per verwarde man per jaar kosten, OF import-geniëen uit de USA of Azië.
Vergeet niet dat die mensen hier vaak uit naam van een multinational een heel hoog salaris komen uitgeven aan huur van gemeubileerde appartementen, services, restaurants etc.
Als je die mensen wegjaagd gaat dat geld naar een of ander buurland waar die mensen wél een belastingvoordeel krijgen.

Vogelbeest | 21-05-18 | 17:16 | 2 | + 3 -

Ik zou even mijn bijdrage van 17:32 lezen. Dat huren door expats begint een paar negatieve effecten te krijgen.

Atlantis-95 | 21-05-18 | 17:33 | + 6 -

Kansarme emigranten moeten we sowieso weren. Maar als we kennis zo belangrijk vinden, waarom wordt ons land dan compleet kapotgenivelleerd? Want bedenk dat nivelleren in de lonen ook betekent dat de jeugd denkt: waarom zou ik mij te pletter leren en een hoge studieschuld aangaan als ik daar weinig of niets mee opschiet? Het afschaffen van de studiebeurs oude stijl is een ongelooflijk stupide links besluit geweest in Kennisland Nederland.

Wij hebben hier geen buitenlandse loosers en geen buitenlandse experts nodig. We hebben alleen minder nivellering nodig.

André4711 | 21-05-18 | 21:43 | + 6 -

150 km van de grens. Mag ik me als Belg gediscrimineerd voelen aub?
Verder zie ik me als expat niet naar Nederland te trekken voor 37000 Euro per jaar waarvan 30% vrijgesteld. Toptalent heeft een veelvoud van dat bedrag nodig om in Nederland te willen wonen.
Me dunkt dat de looncategorie van 37000 Euro vooral een cadeau is voor PWC en aanverwante bedrijven die goed opgeleide consultants uit Polen halen om ze meestal binnen de 5 jaar weer te dumpen.

Nonkel Frituur | 21-05-18 | 17:00 | 1 | + 8 -

Welke grens? Er lopen genoeg grenzen buiten Europa die tot Nederlands grondgebied horen volgens mij. Pak uw kans!

harry21 | 21-05-18 | 18:37 | + 0 -

Ik werk in een bedrijf waar het meerendeel van de medewerkers dit soort expats zijn. Uiteraard zit dit bedrijf gevestigd in A'dam. Men haalt veel IT-ers binnen uit veel armere landen. Ik heb collega's uit Venezuela, Brazilië, Griekenland, Spanje, Belarus, Turkije, Egypte, Bangladesh, etc…

Ik denk dat ze ook zonder die 30% regeling een goed inkomen zouden hebben. Maar deze regeling is er niet specifiek voor de expats. Deze regeling is voor het bedrijf, zodat het bedrijf kan besparen op de lonen en de expats toch een leuk leven kunnen leiden in A'dam.

Zelf vindt ik dat de regel moet verdwijnen of flink ingekort. Maar tegelijkertijd vindt ik dat de overheid ook betrouwbaar moet zijn. De huidige expats zouden gewoon hun 7 jaar moeten kunnen volmaken. Helaas is de Nederlandse overheid niet te vertrouwen. Je kan geen plannen maken op beleid van de Nederlandse overheid. Een grote frustratie wat mij betreft.

DolfWeerwolf | 21-05-18 | 16:57 | + 17 -

Expats die hun toekomst afstemmen op een overheidsregeling zijn volgens mij niet de briljante genieën waar we op zitten te wachten.

nieuwe_Deen | 21-05-18 | 16:47 | + 12 -

5 jaar vind ik een redelijke termijn voor die regeling. Voor mensen op kortere contracten geeft het een vereenvoudiging en een aardig voordeeltje, maar na 5 jaar ben je eerder een immigrant dan een expat. Als je dan als expat zelfs een fucking actiegroep opricht, dan zit je hier blijkbaar al een hele tijd en ben je al helemaal ingeburgerd. En dan kan je dus ook gewoon de volle mep betalen, net zoals wij.

Muxje | 21-05-18 | 16:16 | + 12 -

Een Nederlander heeft maar 1 grote angst en die angst is dat een ander TEVEEL verdient. -Gerard Reve-

streknek | 21-05-18 | 16:07 | + 3 -

Hoe minder belasting hoe beter. En afspraak is afspraak.

eisie | 21-05-18 | 16:05 | 2 | + -3 -

Ze zeggen wel eens dat de overheid een onbetrouwbare partner is. Nu is dat niet iets om trots op te zijn, maar deze regeling is gewoon een wet. Er is geen overeenkomst getekend en we hoeven met niemand medelijden te hebben.

StiekemeBunzing | 21-05-18 | 16:28 | + -1 -

@StiekemeBunzing
Deze expats ontvangen gewoon een beschikking met daarin een beslissing van de belastingidenst. Op die beschikking staat een begin datum en een duur die de expat wordt toegekend door de belastingdienst. Het is in en in triest als de NL overheid zich niet (meer) gehouden voelt aan de inhoud van een reeds afgegeven beschikking. Dat heet de onbetrouwbare overheid, op termijn resulteert dat in onbetrouwbare burgers immers "Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten".

Verder deze expats gaan meestal na hun termijn weer terug naar hun land van herkomst en blijven niet plakken in NL. In de praktijk ben ik gevallen tegengekomen waarbij het maar de vraag is of de expat echt over competenties beschikt die niet in NL beschikbaar zijn.

Beroep = Boerenlul | 21-05-18 | 18:01 | + 0 -

Onder die zogenaamde expert expats zitten nogal wat dik verdienende voetballers.

Memek | 21-05-18 | 16:00 | + 6 -

Als ze alleen om die 3 jaar voordeel hier willen blijven mogen ze wat mij betreft gewoon nu vertrekken. En er is geen tekort aan goed personeel als werkgevers eens een goed salaris zouden betalen. En dat al helemaal voor de technische beroepen die in Nederland ten opzichte van het buitenland zeer ondergewaardeerd worden.

2voor12 | 21-05-18 | 15:52 | 1 | + 9 -

Dat belastingvoordeel geeft vrijwel nooit de doorslag, vermoed ik. Maar het is begrijpelijk en een goede gewoonte om te klagen als je een leuke regeling verliest.

Muxje | 21-05-18 | 16:21 | + 3 -

Ik werk zelf in de high-tech sector en heb veel met collega's te maken gehad die gebruik maakten van deze regeling. De regeling is eigenlijk waanzin. Als ik naar een ander land ga om daar te werken, dan word ik ook niet in de watten gelegd met belastingvoordelen. Bovendien gaat het hier om techneuten die niks bijzonders kunnen in vergelijking met Nederlanders op dat niveau, dus die zogenaamde voorwaarde stelt niks voor. Het is zelfs wel eens irritant worden als die lui jou als Nederlander zitten uit te lachen, omdat ze verdomd goed weten hoeveel belasting ze eigenlijk zouden moeten betalen. Ze houden netto heel wat duizendtjes extra over. Zonder die regeling komen ze hier ook wel naar toe, dus schrappen maar.

Akiron | 21-05-18 | 15:31 | 5 | + 31 -

@marcoplarco
Welke andere situatie? Een Groninger die naar Eindhoven komt bevindt zich ook in een andere situatie. Mag die Duitse expat ook harder rijden omdat hij dat in Beieren gewend was? Of moet die Italiaan gecompenseerd worden omdat hij zijn eigen olijfolie hier niet kan krijgen? Het is zeker wennen elders (kan ik van meepraten). Maar je draait gewoon mee in die maatschappij, met dezelfde rechten en plichten - verkassen is een keuze, geen verplichting.

Enrique C | 21-05-18 | 16:45 | + 10 -

Jawel hoor, als u naar Denemarken verkast maakt u ook kans op een belastingkorting. Alleen ligt de drempel hier wel wat hoger, u dient ongeveer een ton (€) te verdienen. Dus ik zie u binnenkort wel hier verschijnen :-)

nieuwe_Deen | 21-05-18 | 16:45 | + 2 -

@nieuwe_Deen: 1 Eypoton, da's toch ongeveer modaal, in DK ?

Poekieman | 21-05-18 | 20:06 | + 0 -
▼ 2 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Linktip: Energie vergelijken