Gekke man met Bitcoin-stropdas zegt malle dingen over megafraude TheranosDie meneer in bovenstaand filmpje heet Tim Draper. Die kent u misschien niet, maar toch verscheen de naam van deze Silicon Valley-investeerder al eens eerder op deze site. Dat was omdat hij op het prachtidee kwam Californië op te delen in zes ministaatjes, waaronder één voor Silicon Valley natuurlijk, met als doel om een soort belastingvrijhaven van de broedplaats voor tech te maken. Als u nu op de bijbehorende site klikt, krijgt u tips over hoe u op een gezonde manier iets aan uw gewicht kunt doen, dus u begrijpt dat dit idee een stille dood gestorven is. Maar Draper blijft een groot voorvechter voor alles wat met Silicon Valley te maken heeft. Zeker als het om startups gaat waar hij zelf in geïnvesteerd heeft en zelfs als zo'n startup Theranos heet. Voor een opfriscursus Theranos kunt u hier klikken en voor ons ganse archief klikt u daar. Lang verhaal kort: Theranos wilde met een nieuwe manier van bloedtesten de medische wereld disrupten en was in 2014 één van de hoogst gewaardeerde startups ter wereld. Bekende namen als Rupert Murdoch investeerden in de technologie van Theranos. Maar het investeringsvehikel van Draper, genaamd Draper Fisher Jurveston (DFJ), was één van de eersten. Later bleek Theranos een groot luchtkasteel. We citeerden al eerder uit de aanklacht van de SEC (pdf), maar het komt er op neer dat Theranos van eind 2013 tot 2015 meer dan $700 miljoen opgehaald heeft voor een draagbare bloedanalysator die niet bestond, en beleggers moedwillig misleidde door met misleidende verklaringen aan de media, en misleidende technologiedemonstraties te organiseren etcetera etcetera. De oprichter Elizabeth Holmes, in de toekomst gespeeld door Jennifer Lawrence in een film over Theranos, schikte uiteindelijk met een boete van $500.000 en een verbod van tien jaar voor het bekleden van een leidinggevende functie bij een beursgenoteerd bedrijf.  Goed. Allemaal onterecht, volgens Draper. Want Holmes en Theranos zijn tot onderwerping gedwongen, waarmee een topidee in de kiem gesmoord is. Eeuwig zonde en alles. Mooi. Als afsluiter nog een gratis tip van Tim voor als u een veilige haven zoekt voor uw geld. Welke haven dat is, hoeven we vast niet uit te spellen. Reaguursels

Inloggen

Het probleem in deze tijd is dat veel van de zogenaamde "verstandige" mensen, alleen verstandig zijn in het voeren van een gesprek en faken. Met als specifiek doel elke verantwoording af te schuiven. Beetje zoals Rutte en deze meneer dus.

Deze man blijft er over heen praten en een lang verhaal draaien zodat hij niet vast gepind kan worden op 1 punt. Zelfs als je 1 zaak isoleert en vraagt, zal hij er nog een langdradig antwoord op geven die vele variabelen bevat. Zo blijft het onbespreekbaar en hoeft hij geen verantwoording af te leggen.

Hopelijk komt er ooit weer een tijd dat we dit soort mensen in pek en veren de stad uittrappen. In plaats van ze laten wegkomen met riante salarissen... Inhoud boven verpakking zeg maar.

kruz | 12-05-18 | 00:03 | + 7 -

Welke veilige haven dan, e-gulden?

Harry Turtle | 11-05-18 | 22:20 | + -1 -

Ha, weer een instapmomentje!

SirHackalot | 11-05-18 | 22:07 | + 1 -

REAGEER OOK

Linktip: Energie vergelijken