Zo kijkt Wall Street tegen Trump aan

Gemengd
Gemengd

Toch wel de koning van Wall Street is hij, Jamie Dimon, de CEO van JP Morgan. Dat betekent dat zodra de baas van Amerika's grootste bank naar activa gemeten wat publiekelijk zegt over het beleid van president Donald Trump, het Witte Huis luistert en wij weer een beetje weten hoe de financiële sector in die wedstrijd staat. Bitcoinliefhebber Dimon doet dat ditmaal middels zijn befaamde jaarlijkse brief naar de aandeelhouders van zijn bank, en neemt daar uitgebreid de tijd voor getuige de 46 pagina's (brief-pdf). Kortom, een flinke exercitie tussen de regels door lezen, waarvan we hier maar even de highlights oplepelen. Ten eerste schrijft hij over de nakende handelsoorlog met China dat hij Trumps klachten over de handelspraktijken van dat land terecht vindt. Want zie bijvoorbeeld de mogelijke diefstal van patenten en licenties en het feit dat 'the rights to invest in and own companies in some countries, in many cases, are not equal'. Maar nee, van 'anything that starts to resemble a trade war' moet hij niets hebben want economische onzekerheid. Waar Dimon zich ook niet zo in kan vinden is het huidige Amerikaanse immigratiebeleid, dat in zijn ogen een grondige hervorming verdient. Uiteindelijk komt het er volgens de zelfverklaarde voorstander van immigratie op neer dat 'law-abiding, hardworking undocumented immigrants should have a path to legal status or citizenship'. Maar Dimon heeft ook absoluut een goed woordje voor The Donald over: die belastinghervorming is best oké, maar dat stukje deregulering van de bancaire sector is nog veel beter. Met dat laatste zorgt Trump er onder meer voor dat relatief kleine banken een kleinere bak regulering over zich uitgestort krijgen. Voorstanders daarvan zeggen dat het bijdraagt aan de efficiëntie en dus de economische functie van die banken. Enfin, dan pikken we nog één puntje uit Dimons brief, te weten zijn zorg over wat er tijdens een nieuwe crisis op de markten met de $9 biljoen aan activa gebeurt die inmiddels in passieve indexfondsen of ETF's zit. Zijn angst voor een versterking van de koersval las u al eerder hier, en op die kwestie is tot op heden nog geen sluitend antwoord. Daarvoor is het toch echt wachten op de volgende crisis, die Dimon wel weer zal overleven.

Reaguursels

Inloggen

Wat een dictator:
- the right to invest in and own companies in countries
- law-abiding hardworking undocumented immigrants
Dus een land mag de VS groot geld boys niet weigeren?
Law-abiding undocumented immigrants, dat is net zoiets als een wetten respecterende inbreker. Dat heet gewoon een crimineel.

Raider Twix | 06-04-18 | 17:16 | + 0 -

Trump is helemaal niet zo moelijk te begrijpen voor de gemiddelde mens. Die vent komt uit de bouw en project wereld en daar is men nogal direct en bot tegen elkaar en in zijn boek "the art of the deal" heeft hij duidelijk gezegd hoe hij altijd handelt:
1 Think big
2 Protect the downside and the upside will take care of itself
3 Maximize your options
4 Know your market
5 Use your leverage
6 Enhance your location
7 Get the word out
8 Fight back
9 Deliver the goods
10 Contain the costs
11 Have fun
Je hoeft het er niet eens mee te zijn maar voor ieder weldenkend mens is daar geen woord Chinees (hihi) bij. Maw "he does does what is says on the tin." Het feit dat de beroepspolitici in Washington in Canada, de EU etc. dat niet begrijpen geeft aan dat het prutsers zijn. Mooie is dat China en Rusland dat wel begrijpen en ook door hebben dat ze na 8 jaar slap Obama beleid een formidabele tegenstander tegenover zich hebben en daar ook respekt voor hebben. Mijn tip aan de "Chamberlain" EU. Hou je buiten dit spel want jullie zijn veuls te zwak en te dom om het te begrijpen. Blijf aan de zijlijn staan, bekijk het maar maak geen ruzie met een van die 3 grootmachten. Dit is nml een "power gamel" tussen 3 soevereine oersterke staten die niet zoals een EU rekening hoeven te houden met iedere jankerige staat binnen hun kunstmatige niet werkende constructie,

Basil Fawlty | 05-04-18 | 23:48 | 1 | + 7 -

Precies; zie ook Styxhexenhammer666 op YouTube; die gast is wat awkward om te zien maar is spot on met z'n politiek commentaar.

beschuitfluiter | 06-04-18 | 08:20 | + 0 -

Hij heeft raar haar

r-ix | 05-04-18 | 21:57 | + -1 -

Als een pipo van Wall Street het beleid van Trump min of meer goedkeurt, is dat omdat hij denkt dat het beleid goed is voor Wall Street. Dus voor banken en andere vertegenwoordigers van het grootkapitaal.
Wat mij betreft niet bepaald het grootst denkbare compliment wat The Don in zijn zak kan steken, want de belangen van het grootkapitaal staan op gespannen voet met de belangen van de mensen die het land daadwerkelijk opbouwen en draaiende houden.

jemagookniksmeer | 05-04-18 | 21:50 | + 2 -

'law-abiding...' lijkt me nogal in tegenspraak met illegale immigratie.

Franker | 05-04-18 | 19:57 | + 5 -

REAGEER OOK

Linktip: Energie vergelijken