Beetje groen ASN is vluchtoord voor Triodos-millennials

En ING-bonusbashers
En ING-bonusbashers

Het is niet gemakkelijk om een duurzame bank te zijn. Gooien ze bij ING een miljoentje richting de topman dan kloppen teleurgestelde millennials aan bij ASN of Triodos om hun hypotheek over te sluiten betaal- en spaarrekening te parkeren. Geef je een halve euro minder rente dan de grote drie dan vluchten ze weer met hun spaarcenten. Zulke types bevolken ook de raadszaal in Amsterdam, waardoor je constant moet uitleggen dat jouw sympathieke groene bankje niet even de bancaire zaken van de hoofdstad kan overnemen van de duivel. En waar laat je al die spaarcenten bij gebrek aan voldoende groene investeringen, vroeg de Triodos-topman zich af in 2016. Al leek dat probleem een jaar later opgelost toen 138% van het instromend kapitaal richting duurzame leningen ging. Toch maakte Triodos afgelopen jaar geen reclame voor spaarproducten (wel voor beleggen met een rare reclame die afgeeft op beleggingsadviseurs, maar uitnodigt om jouw geld aan een Triodos-fondsmanager te geven die het vervolgens in aandelen ING stopt -  lol, ja echt waar). Het spaarvarken van de klimaatbezorgde 35-minner is nog altijd welkom bij ASN Bank dat 41.000 nieuwe klanten en €310 miljoen aan spaargelden mocht verwelkomen afgelopen jaar. Prachtig nieuws voor de bank die volgens eigen rekenmethodes 78,9% klimaatneutraal is. Concentreren wij ons even op waar dat spaargeld blijft. Geheel traditioneel zit zo'n beetje de helft (€5 van de €11 mrd) in hypotheken van moederbedrijf Volksbank/SNS. Hoe duurzaam die zijn ziet u na de breek, de redenen van de keuze zit u omcirkeld in de kei-informatieve infographic hierboven. 

Enkel glas is ook glas

Reaguursels

Inloggen

Ha ha beleggen in ING.. Gewoon investeren in verwoestende CO2 uitspugers. Mijn aandeeltjes Lockheed Martin (F16, F35, etc) en Boeing zijn beide in 5 jaar verdrievoudigd. Airbus 2,5 keer zoveel waard geworden. Is ook groen, want vertaald zet zich naar groene dollars ;-)

Ter compensatie had ik destijds ook aandeeltjes Tesla genomen, 10 keer over de kop..

Uiteraard alleen als wij de aandelen gaan verzilveren, maar wij doen aan duurzaam (lange termijn) beleggen en zijn dus nog lang niet van plan om de aandelen te verkopen..

TuurlijkNiet | 27-03-18 | 16:56 | + 2 -

73% Van de woningen heeft een voorlopig energielabel.
Dus wanneer dringt het tot die groene maffia door dat er meer in het leven is dan windmolens, zonnepanelen en houtsnippers voor de houtkachel of stroomcentrale?

Raider Twix | 27-03-18 | 15:51 | + 1 -

Oke dus alle banken zijn viesbah. Duidelijk. Dan maar een oude sok. Of zou er nog een reden zijn om over te stappen? Heus? Nog een andere reden? Vertel vertel! Nou wellicht is het interessant om te kijken of de boodschap dat consumenten erg machtig zijn doordat zij zaken met hun koopgedrag kunnen sturen klopt.

Clemsel | 27-03-18 | 13:46 | + 2 -

REAGEER OOK

Linktip: Energie vergelijken