Gevecht om Amerikaanse netneutraliteit gaat keihard door

Knallend het nieuwe jaar in
Knallend het nieuwe jaar in
De strijd om de Amerikaanse netneutraliteit is een bloedserieuze aangelegenheid. Een korte update. Dat netneutraliteit ook voor veel Amerikanen alles behalve kattenpis is, ondervond Ajit Pai, voorzitter van de Federal Communications Commission (FCC) de afgelopen weken bijna aan den lijve. Behalve de absolute pispaal van radicaal libertijns Amerika op Twitter, werd hij door overtuigende doodsbedreigingen tweemaal gedwongen een publiek optreden te cancelen. Allemaal nadat de FCC vorige maand Obama's neuneutraliteitsregels de nek heeft omgedraaid. Goed, gevaarlijke gekkies even daargelaten, deze week werd na wat schaafwerk dan eindelijk de formele en corpulente (539 pag.) tekst van de intrekking door de FCC gepubliceerd (pdf). Daarmee is de kous niet af natuurlijk. Want, veel Amerikaanse Staten willen binnen hun bevoegdheid netneutraliteits-regels regelen dan wel de FCC gaan aanklagen. En dan is er de Internet Association (IA), misschien wel het machtigste lobby-instituut van de VS, waarbij alle techmonsters uit Silicon Valley (o.a. Facebook, Google, Netflix) zijn aangesloten. Zij willen niet dat providers een slaatje slaan uit hún digitale diensten door deze via aanbiedingen of voorkeuren met sneller of langzamer internet aan te bieden. Nee, zij willen alle controle en liefst ook alle dollars vrij internet voor iedereen. In de woorden van de voorzitter van de IA: 'This rule defies the will of a bipartisan majority of Americans and fails to preserve a free and open internet.' Mmja, sure. Het behouden van het vrije internet is in ieder geval wel de enige motivatie voor Free Press, Public Knowledge en andere verbeter-de-wereld-organisaties om in de komende weken de FCC aan te klagen. De IA heeft laten weten zich bij deze organisaties aan te sluiten. Komt erop neer dat met voldoende steun (cash) straks de beste advocaten worden ingezet. Dat maakt het gevecht er alleen maar interessanter van.

Reaguursels

Inloggen

Rechtse praat gaat gewoon ondergronds en de ruzies met linkse mogolen gaat er zeker niet minder om worden.

Links media komen gewoon in mijn spam filter.
F*c*book staat er al in. Nu de rest nog.

Links mag overigens best trots zijn op hun verdiensten: als Nationaal Socialisten van b.v. Duitse Arbeiders waren ze buiten gewoon vriendelijk: ze groetten je altijd mooi duidelijk met het rechter armpje omhoog.

Heel vriendelijk toch?

Raider Twix | 07-01-18 | 15:22 | + 0 -

"Vrij en open internet"? Ik las gisteren op Teletekst dat de Griekse organisatie "Gouden Dageraad" van Twitter, Facebook en Instagram is verbannen. Nu kan je het met hen eens zijn of niet, maar mensen met wie je het oneens bent monddood maken klinkt niet heel erg vrij en open.

(Nog even daargelaten dat deze massa-verbanning alleen "rechtse" clubs overkomt)

Avalorian | 07-01-18 | 14:14 | + 34 -

REAGEER OOK