Buitenkansje! Er is weer geld te verdienen in Griekenland

Hatzidiakos
Hatzidiakos
Beleggers weten, zo klinkt het, in de huidige markt van gekkigheid niet waar ze heen moeten met hun geld. Aandelen zijn duur. Net als vastgoed. Staatsobligaties leveren geen moer op. Bedrijfswaarderingen schieten omhoog door de lage rente en een overvloed aan rendement zoekende kapitalisten. Dus waar kun je als koopjesjagend hedgefonds nog heen? Griekenland! 'I like Greece a lot. It’s the only cheap market out there', zo tekent de WSJ op uit de mond van een enthousiaste hedgefondsmeneer van Amber Capital. Een hedgefonds dat iets minder gezellige (lees activistische) strategieën erop nahoudt met betrekking tot zijn belang in Griekse telco Hellenic Telecommunications. Maar dat terzijde. De hedgefondsen stellen dat Griekenland een beetje vergeten is als investeringsmogelijkheid, want iedereen werkloos, schuldenberg en oneindige bezuinigingen. Griekenlands status als 'structurally uninvestable' is volgens Trifos Natsis, mede-oprichter van hedgefonds Brevan Howard, echter verleden tijd. Het Zuid-Europese land profiteert van de Europabrede economische groei en de gedane hervormingen. Dat betekent niet dat het alleen maar feest is in Griekenland. Ja, de economie groeit en voor het eerst in drie jaar kon het land zelfstandig geld uit de markt peuren. Anderzijds zit 21% van de Grieken werkloos thuis en staan de bankbalansen nog vol waardeloze leningen. Hedgefondsen verwachten dan ook niet dat alle Griekse rommel in goud verandert. Brevan wil $500 miljoen uit de markt halen om te investering in goedkope Griekse midcaps en - in navolging van de Chinezen - vastgoed. Krijgt premier Tsipras, die vorig jaar opriep tot meer buitenlandse investeringen, toch nog z'n zin.

Reaguursels

Inloggen

Winston1 | 20-12-17 | 23:23 | + 0 -

Dat heeft te maken met de essentiële (al dan niet terecht) rol die Griekenland speelt in de NATO (qua ligging), alsmede (en voor Griekenland nog belangrijker) als verdediging tegen de Turken, van oudsher een vijand van Griekenland.

DMaN | 21-12-17 | 10:38 | + 3 -

Er zijn heel wat "nette " eu banken die 0% geld lenen van de EUSSR, en dat tegen hoge rentes weer uitlenen aan bezet Griekenland.
Btw, waarom staat slinks Europa niet op zn achterste poten dat griekenland "vrijwillig " 2 % van zn begroting aan wapens uitgeeft, niet in duitsland of frankrijk natuurlijk, terwijl linkse paradepaardjes als zorg, scholing, werknemersrechten, betaalbare woningen, pensioenen enz. wel aan de kant mogen ?? Hallo staatsmedia, waarom geen schande spreken ? iets met geld stromen richting media ??

Winston1 | 20-12-17 | 23:23 | + 1 -

Hedgefondsen zien ongetwijfeld kansen om voor €18,75 ca. 100 bedrijven op te kopen, daar voorca. €100.000.000,- schuld in op te bouwen endie schuld vervolgens via Brussel bij de Noord-West Europese belastingbetaler te dumpen.
Zijn er eigenlijk nog vacatures bij die hedgefondsen?

Vogelbeest | 20-12-17 | 21:27 | + 33 -

REAGEER OOK

Linktip: Energie vergelijken