Yes! Ronald Plasterk heeft er weer zin in!

Chief Scientific Officer
Chief Scientific Officer
We maakten ons in de laatste maanden van zijn (demissionaire) ministerschap een beetje zorgen over Ronald Plasterk. Ome Roon leek er niet zo'n zin meer in te hebben. Mogelijk met zijn hoofd al bij die waanzinnig gave nieuwe functie, maar die vermaledijde formatie-onderhandelingen duurden langer dan het goedkeuringstraject van een nieuw medicijn. Aan dat laatste kan Ome Roon nu wat gaan doen. De moleculair bioloog wordt Chief Scientific Officer bij myTomorrows. Dit bedrijf van Ronald Brus (oud-CEO Crucell) heeft tot doel om patiënten toegang te geven tot veelbelovende, maar nog niet officieel goedgekeurde medicijnen. Patiënten betalen de medicijnen dan uit eigen zak. Sinds de oprichting ontving de bemiddelaar in experimentele medicijnen de nodige kritiek en volgden er zelfs kamervragen over de praktijken van het bedrijf. 'De bijwerking van niets doen is soms de dood', concludeerde Brus en hij timmert vrolijk door aan zijn onderneming. Het bedrijf heeft een database waarin artsen kunnen opsnorren welke experimentele medicijnen mogelijk van nut kunnen zijn voor hun patiënten. MyTomorrows krijgt een deel van de extra omzet die farmabedrijven boeken. Farmabedrijven genereren hierdoor meer inkomsten tijdens de ontwikkelingsfase waardoor de prijs van nieuwe medicijnen in theorie omlaag zou kunnen. Hoeven medicijnen voor kinderen met zeldzame spierziektes mogelijk geen €100.000 per injectie te kosten. Investeerders, waaronder de voormalig topman van Booking, hebben er in ieder geval vertrouwen in en pompten €10 miljoen in het bedrijf. En nu komt Plasterk met zijn wetenschappelijke kennis en Haagse netwerk de club versterken. De oud-minister zal zich vooral bezighouden met het opbouwen van academische netwerken. Iets waar hij volgens het persbericht 'really excited' over is. Wij ook, want een opgevrolijkte Roon telt voor twee en scheelt in de wachtgeldkosten.

Reaguursels

Inloggen

Lijkt mij een mooi bedrijf, ik kan niet vinden dat ze patiënten zelf laten betalen, iemand bron? Of is dit een mening. Beetje flauw om dit initiatief af te schieten op een artikel uit 2014, dat kan vast beter!

geen_kwijl | 14-11-17 | 11:26 | + 2 -

Ik had wat beters verwacht van ome Roon, nu is hij zo'n muppet als Willem-Alexander voor het IOC was. Staat leuk, maar het schermt de roversbende eronder af.

Analia von Solmsch | 13-11-17 | 22:47 | + 0 -

Je moet Roundup ook niet over je taco's strooien.

Cowboy Henkie | 13-11-17 | 20:52 | + 2 -

Niks nieuws. Die statine cholesterol medicijnen hebben zo veel bijwerkingen, terwijl ze in een UMCG ook gewoon voorgeschreven worden.
Mexicaanse griep leidde ook tot het gebruik van experimentele medicijnen, waarvan de kinderen nu de ernstige bijwerkingen ondervinden.
Roundup geeft 25% van de lokale bevolking in Zuid-Amerika ernstige bijwerkingen.

Kortom, het is niet meer dan er al gebeurt, alleen nu wat openlijker.
Of je er blij van wordt is een andere.

Raider Twix | 13-11-17 | 19:55 | + -2 -

REAGEER OOK