Banken op schema in derivatendossier (haha natuurlijk niet)

Afscheidscadeau Dijss
Afscheidscadeau Dijss
Terwijl de Kamer hem uitzwaaide (tranen!), liet minister Dijsselbloem een haastig geschreven brief achter over het rentederivatendossier. Dat is, het zal u weinig verbazen, weer eens vertraagd. Het lukt de banken niet om de tijdlijnen te halen die eerder zijn afgesproken. Dat is best pijnlijk. Binnen de groep gedupeerde mkb'ers bevindt zich een groep kwetsbaren van wie de bedrijven op omvallen staan. Iedereen smeekte de zes banken (de derivaten zijn verkocht door ABN, Deutsche, Rabo, ING, Van Lanschot en SNS) om bij deze groep snel over de brug te komen met een schadevergoeding, want werkgelegenheid, mkb=motor economie, etc. Maar daarover lezen we: 'In de vorige rapportage [van de AFM uit juni, red.] was aangegeven dat vier van de zes banken alle kwetsbare klanten voor het einde van het jaar een aanbod zullen doen', maar dat worden er (als we het goed begrijpen, zelf puzzelen hier) drie, en dan gaat er her en der wat mis met voorschotten uitbetalen, want 'complexiteit van het kader in combinatie met de datasystemen van de banken en de benodigde automatiseringssoftware'. Ook de niet-kwetsbare groep is de sjaak. Er zijn nog maar twee banken (bij elke rapportage valt er een bank af) die zich houden aan de eerder afgesproken agenda. De overige vier doen maar wat en helaas vertelt Dijsselbloem niet welke vier zitten te gokken op verjaring. Wel doet de oud-minister voor de laatste keer (=zijn laatste keer) een oproep aan de banken om nu echt vaart te maken. Benieuwd hoe vaak we Wopke horen.

Reaguursels

Inloggen

Banken kúnnen de berekeningen niet maken.
Niet ivm de complexiteit, maar omdat zij de 80% van de derivatendossiers niet compleet hebben (zie AFM boete voor ABNAmro in oktober 2015).
Toegeven=falen, dus maar blijven vertragen!

FrWi | 25-10-17 | 00:26 | + 2 -

vorige week een brief gekregen dat ik binnen drie weken een voorschot krijg vanwege de coulance regeling. Voorschot is 95 % oid van de te verwachten einduitkering. Rabo is van plan alles in 1 keer af te werken hebben ze gezegd.

hereboer | 24-10-17 | 21:14 | + 4 -

Typisch. Excasso lukt niet maar hun incasso systemen werken uiteraard wel feiloos.

Yeohan | 24-10-17 | 20:54 | + 9 -

REAGEER OOK

Linktip: Energie vergelijken