Voormalige baas Barclays <3 Bitcoin

Hij wel
Hij wel
Kent u Antony Jenkins nog? Jenkins was tot 8 juli 2015 de baas bij de Britse bank Barclays, maar werd ontslagen omdat het bestuur niet tevreden was over de snelheid van de hervormingen en bezuinigingen die doorgevoerd moesten worden. Sindsdien is Jenkins ietwat negatief over de sector waar hij eerst werkzaam was en is hij zelf 10X Future Technologies begonnen, een startup in fintech. Dat doet hij niet onverdienstelijk trouwens, want onlangs werd er nog $46 miljoen opgehaald uit China, een investering die naar verluidt 17 keer groter was dan het gemiddelde van andere fintech-investeringsrondes wereldwijd, in het tweede kwartaal dan. Ieder record moet je koesteren zullen we maar zeggen. Jenkins is er heilig van overtuigd dat fintech de toekomst heeft en is uiterst cynisch over de traditionele bankensector qua winstgevendheid. De hoogtijdagen zijn voorbij, is zijn mantra, en kunstmatige intelligentie is de toekomst, ook voor financiële toezichthouders. In gesprek met Quartz herhaalt Jenkins zijn visie op de toekomst nog maar eens. De grote westerse banken zullen de komende vijf jaar noodgedwongen zich aanpassen aan een nieuw manier van werken, en de Aziatische en Afrikaanse banken zullen in hun geheel worden vervangen door fintech. Weet u dat vast. Daarnaast is ook de blockchaintechnologie een belangrijke ontwikkeling volgens Jenkins, die het ziet als een grote risicospreider:

'You don’t eliminate risk, because risk is always there. But you eliminate the clustering of risk and that capital behind the cluster and the things that go with it.' En bitcoin? 'I am long bitcoin. I think there’s clearly a bubble going through the market, but like all of these technologies, it’s the learning that comes with it. Over time I think those currencies are going to be important. It wouldn’t surprise me at all if we see some kind of boom and bust behavior, but that is to be expected in something as new as this.' In feite zegt Jenkins precies niets, en is zijn mening over de traditionele bankensector ook gemotiveerd door zijn onvrijwillige afscheid ervan. Maar intussen heeft Jenkins' opvolger bij Barclays, Jes Staley te horen gekregen dat het onderzoek naar de klokkenluiderzaak nog wat langer gaat duren. Wat dat betreft blijft het imago van Barclays meer besmeurd dan een volatiele cryptomunt waar een broodnuchtere man als Martin Visser alvast niets in ziet. En dat wil wat zeggen.

Reaguursels

Inloggen

Is hij van de TenX Pay token dan? Die gaat al ff niet zo best

de_tyvus | 16-10-17 | 22:07 | + 1 -

Nou, Martin Visser vertelt dat hij geen enkel idee heeft of de huidige waarde reëel is of niet. Maar een groot voorstander van de technologie.
Maar goed, Daskapital en crypto nieuws blijft een moeilijke combinatie.

Harry Turtle | 16-10-17 | 20:07 | + 5 -

REAGEER OOK

Linktip: Energie vergelijken