Vakbondsadvies: ga lekker koken mensen

Thuis uit eten
Thuis uit eten
De horeca is een cyclische sector. In tijden van economische voorspoed eet u wat vaker buiten de deur, zit de economie tegen dan kruipt u zelf achter het fornuis. Logisch, maar desalniettemin zit de horecasector met de handen in het haar. Brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) meldde gisteren dat er in deze kosjere economische tijden een schreeuwend tekort is aan gekwalificeerd horecapersoneel. Op dit moment staan er 37.000 vacatures open, maar jaarlijks zouden zo'n 90.000 nieuwe krachten nodig zijn. De sector kampt namelijk met een grote uitstroom. Nederlands horecapersoneel is natjes achter de oren, meer dan de helft is jonger dan 35 jaar. Onregelmatige werktijden en weekendwerk zijn nu eenmaal minder aantrekkelijk als je een gezinnetje hebt. KHN ziet het behoud van horecapersoneel als de belangrijkste weg naar succes. Maar hoe dan? FNV Horeca komt (alweer) met de panacee van hogere lonen op de proppen. Vakwebsite Misset merkte echter op dat hogere lonen ook nadelige effecten voor medewerkers kunnen hebben (bijv. minder huur- of zorgtoeslag). Dus gaf het alternatieve lokkertjes zoals aandelen, flexibele werktijden of scholing. KHN gaat mee in dit verhaal en sleept als showcase een 'moderne' Amsterdamse hotelmanager voor de camera die zijn personeel woning, sportschoolanbonnement en een hoger uurloon op zaterdag biedt. Verder wil de branche-organisatie meer jongeren verleiden tot een horeca-opleiding. Zoals u weet bestaat het Hollandse horecaleger deels uit verveelde studenten die een biertje tappen met hun smoelwerk op standje crematie. Met genoeg kundig opgeleid personeel moet dit veranderen. Lukt het niet om genoeg personeel op te leiden, dan zullen restaurants te deuren vaker dicht gooien. "Liever kortere openingstijden, dan interen op kwaliteit", aldus KHN in de Teleblendle. FNV gelooft er geen moer van. Die horen van klagende koks (spreekt FNV ooit met niet-klagers?) dat er halfbakken gerechten op tafel worden gegooid. Vanwege stress zouden zij nu al 'halffabrikaten' in de pan gooien. Aangezien u zelf ook een Knorr Wereldgerecht in elkaar kunt flansen, kunt u volgens FNV - zolang de CAO-onderhandelingen lopen - lekker zelf koken. Veel beter.

Reaguursels

Inloggen

De horeca (en winkeliers) moet zijn knopen tellen: het jonge grut wordt ingehuurd voor het minimumloon en ontslagen als ze 23 jaar zijn. Ambitie moet en mag je niet hebben.

Analia von Solmsch | 11-10-17 | 00:47 | + 3 -

Om half tien 's avonds is de keuken standaard dicht in NL. Buitenlanders lachen hun ballen uit hun broek, als ze zullen horen over late werktijden. Mijn opa kon wachten op zaterdagavond op zijn eerste kappers klant om half tien in de zomer als de boeren van het land kwamen, om op zondag geschoren in de kerkbank te zitten. Wel moest om 00:00 uur de scheerkwast terug in de kom, want op zondag wordt er niet gewerkt.

Analia von Solmsch | 11-10-17 | 00:42 | + 4 -

@duitse herder | 10-10-17 | 16:39 |
In een "prima cafe" komen dito mensen. De door u gegeven omschrijving van het publiek waaraan u gastvrijheid mocht verlenen past bij het type "klotetent".

Rhenium | 10-10-17 | 19:44 | + 7 -

@gepast_betalen | 10-10-17 | 18:55 | +

U vindt dat er nog niet genoeg shoarmatenten zijn?

nieuwe_Deen | 10-10-17 | 19:04 | + 9 -

Best vreemd! Je zou toch voldoende aanbod van Syrische, Turkse, Marrokkaanse, Irritrese, Sudanese enfin zeg maar "Afro" getinte restaurants verwachten met al die ondernemende kansenparels tegtenwoordig.

gepast_betalen | 10-10-17 | 18:55 | + 9 -

@Klapband1408 | 10-10-17 : Aan feestdagtoeslagen doen ze wel, zij het niet voor personeel. Met Kerst zijn de diners een stuk duurder dan in de rest van het jaar.

Guido | 10-10-17 | 17:48 | + 10 -

Is dat die branche waar ze helemaal niet doen aan weekend, avond en feestdagtoeslagen?

Klapband1408 | 10-10-17 | 17:15 | + 15 -

Ik ben zelf kok geweest. Van de horeca was ik snel genezen, op de mooiste dagen en weekenden aan het werk en je ziet je vrienden in een bootje lachend voorbij varen. En de fooien gingen uitsluitend naar de obers. De instellingen hebben ze de nek omgedraaid en zo'n beetje 9 van de 10 instellingskoks idem. In de meeste instellingen wordt vandaag de dag een vliegtuigmaaltijd geserveerd. Carrieremogelijkheden zijn er niet want, of de dieetkok of de chefkok moet opstappen, om het over de beloning maar niet te hebben. Het is een geweldig mooi vak maar ik zou het iedereen afraden.

Stonecity | 10-10-17 | 17:00 | + 22 -

Zolang je van een fulltime horeca baan geen gezin fulltime kunt onderhouden zal niemand dit werk willen, tenzij:
1. Deelnemer tegenprestatie in de gemeente rotterdam
2. Student
3. Klussende moeder voor 1 of 2 dagen in de week.
Betaal lonen waarvan mensen normaal kunnen leven en de medewerkers zullen tot u komen (Boek van den Wijsheden geprofeteerd door Zatkniss versus 2, spreuk 3).

Zatkniss | 10-10-17 | 16:52 | + 19 -

@duitse herder 16:39
Weet je zeker dat het niet aan jou lag?

Manus Olie | 10-10-17 | 16:47 | + 29 -

Decennia lang personeel op een zo schandalig mogelijke manier uitknijpen (bijv. 14u+ werkdagen tegen minimale belonging) en dan verbaasd zijn dat je geen personeel kan vinden... Hotel- en restaurant-eigenaren zouden eens bij hunzelf te rade moeten gaan.

Vunzigheid | 10-10-17 | 16:45 | + 31 -

Ik heb zelf een jaar gewerkt in een bruin café in Utrecht. Prima café. Maar wat mij steeds meer tegenstond was het onbenullige, onbeschofte en agressieve gedrag van de klant. Maar dat is Nederland eigen. Geworden..

duitse herder | 10-10-17 | 16:39 | + -13 -

REAGEER OOK

Linktip: Energie vergelijken