Aanbieder resortvakanties: Airbnb is voor zuiptoeristen

Nederlanders zijn voorbeeldig
Nederlanders zijn voorbeeldig
Corendon-oprichter Atilay Uslu verdient lof. Met keihard werken stampte hij een miljoenenimperium uit de grond en voor slechts €1.000 mocht hij op het terrein van Vladimir Putin urineren. Desalniettemin zouden deze prestaties geen vrijbrief mogen zijn om lukraak dingen te roepen in het AD. Volgens Uslu is Amsterdam een kermis en dat komt door de hoofdstedelingen. Die zetten namelijk massaal hun huis/appartement/bezemkast op Airbnb en daar komen hordes goedkope zuiptoeristen op af. Ja, dat is een grappig verwijt van iemand die zijn fortuin heeft vergaard met het vervoeren van de gegoede onderklasse naar oorden waar men ongelimiteerd bier en Turkse pizza naar binnen kan stouwen. Op zo'n resort zit het toeristengajes in ieder geval voor een goed deel van de tijd gescheiden van de lokale bevolking, terwijl Airbnb-huurders in de woonwijken verblijven. Gelukkig gaat Uslu de Amsterdammer helpen. In 2018 opent hij zijn derde hotel in/rond de hoofdstad en kan daardoor 1.000 kamers verhuren aan keurige toeristen. Want ho(s)telgasten zorgen nooit voor problemen. Echt niet. De suggestie dat Airbnb in Amsterdam louter goedkope toeristen trekt is onzinnig, aangezien een overnachting in de hoofdstad via het platform gemiddeld €171 doet. En bij Uslu's gehuil over de belasting die hij in Amsterdam betaalt ('bijna een miljoen') had het Alternatief Dagblad prima kunnen vermelden dat Airbnb ook keurig belasting overmaakt aan de gemeente. Of men had kunnen toevoegen dat de Mokumse hotelindustrie in tandem met Airbnb uit zijn voegen groeit en daarmee medeverantwoordelijk is voor de 'kermis'.

Goedkope Hollanders zijn top
Het AD is wel zo verstandig om bij Uslu te informeren hoe ze in het buitenland over Hollandse Corendon-tokkies denken. 'Overal waar we komen, zijn de mensen heel blij met ons. Toerisme, mits goed gereguleerd, brengt altijd welvaart op een bestemming. Toen wij met Ohrid in Macedonië startten, was daar 33 procent van de mensen werkloos.' Nou, gelukkig werkt Amsterdam zich een slag in de rondte om Airbnb te reguleren, onder meer met een meldplicht voor verhuurders. En over de betrouwbaarheid van de Macedonische werkgelegenheidscijfers en seizoenswerkloosheid hoeven we het niet eens te hebben. Maar de boodschap van Mr. Corendon is duidelijk: de ene zuiptoerist, is de andere niet. In Nederland zijn ze een plaag. Hollandse paupers op weg naar zonnigere oorden zijn een mooi verdienmodel worden ze als redders van de economie met open armen ontvangen. Dus breid Schiphol snel uit, opdat Uslu iedereen naar Turkije Zuid-Europa kan vliegen!

Reaguursels

Inloggen

Rara hoe hij zo snel geld maakte met zijn eigen vliegmaatschappij. Wel handig zo'n distributielijn en genoeg bedrijven om wit te wassen.

Meneer_de_uil_13 | 25-09-17 | 21:36 | + 1 -

Zelf uitsluitend B-segment all inclusive verkansies aanbieden en dan vervolgens vol op het orgel gaan tegen iedere vorm van concurrentie: je hebt er inderdaad lef voor nodig.

Reinaert | 25-09-17 | 18:26 | + 5 -

Corendon, de 'Hoergas'-express. Burgas, het Bulgaarse Sodom en Gomorra van iedere Hollandse adolescent die vanwege zijn 17 jarige leeftijd van de PVDA/D666 in Nederland geen alcohol mag. Sunny Beach, een strook van meer dan 25km met zon, zee, onbeperkt zuipen en gratis condooms. lWat daar allemaal gebeurt, daar konden hun pappa's en mamma's toen ze aan de Costa del Soa op vakansie waren alleen maar van dromen.

Maar goed. Die hele strook is wel redelijk van de locals afgescheiden. Nessebar, Sozopol en Burgas zelf zijn meer plekjes om even tot rust te komen om niet in een delirium te belanden. Sunny Beach heeft 1 heel groot voordeel: Er is daar geen Grachtengordel en er is daar ook geen verzuurlde elite die overal last van heeft.

Haberdoebas | 25-09-17 | 18:23 | + 6 -

Een slimme zakenman die Atilay Uslu die handig gebruik maakt van het AD om zijn nieuwe hotel te promoten, gratis en voor niks. Die man verdient inderdaad ons respect.

mona | 25-09-17 | 18:18 | + 23 -

REAGEER OOK

Linktip: Energie vergelijken