Amsterdam geeft €1.000.000 uit, krijgt elf banen terug

Stug doorgaan
Stug doorgaan
Domineeszoon Arjan Vliegenthart is een man met een groot hart en een nog grotere droom. Armoede de wereld uit jorissen. Te beginnen in zijn eigen Amsterdam. Daartoe bedacht de SP-wethouder zogeheten Perspectiefbanen. Met deze banen kunnen 'mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt' voor een minimum- of CAO-loon aan de slag in een echte baan. De werkgevers krijgen daarvoor subsidie van de gemeente die een deel van de loonkosten dekt. Het ideaal is dat de werknemer naar verloop van tijd ongesubsidieerd werk gaat vervullen. Mocht dat lukken dan krijgt de werkgever een premie. Alle mogelijke voors en tegen voor dit plan werden door de gemeente vorig jaar in een mooie argumentenkaart (pdf) gevangen. Bij de voordelen voor deelnemers (=langdurig werklozen) vinden we 'Het salaris weegt meestal op tegen het wegvallen van de bijstandsuitkering, toeslagen en subsidies' en 'Deelnemers krijgen de mogelijkheid om relevante werkervaring op te doen'. Onder het kopje burgers lezen we dat zij het mogelijk een goed idee vinden dat de gemeente werkzoekenden helpt. Bij de tegenargumenten van deelnemers lezen we: 'Deelnemers weten niet zeker of ze na een Perspectiefbaan doorstromen naar ongesubsidieerd werk.' Als mogelijk bezwaar van burgers wordt opgetekend: 'Burgers willen niet dat hun belastinggeld naar nog een regeling voor werkzoekenden gaat.' Helder. Al is onze ervaring dat de laatste groep burgers niet spreekt van werkzoekenden maar van 'werklozen', 'uitvreters' of 'Schültenbrau minnende slampampers'.

Werkt niet, toch doorgaan
Lang verhaal, kort. De gemeente zette het plan door en trekt gedurende drie jaar €2 miljoen per jaar uit voor het experiment. In het eerste jaar zou het plan 115 mensen aan een baan moeten helpen. Uit de eerste evaluatie blijkt dat dit niet gelukt is. De banenteller stokte op elf. Tegenvaller, ja. Reden voor Vliegenthart om te stoppen met het project? Neuh. De perspectiefbaan is volgens het Amsterdamse bestuur 'een waardevolle aanvulling voor een doelgroep die zonder ondersteuning moeilijk aan het werk komt'. Verder vertelt de domineeszoon tegen de NRC-betaalmuur: 'Dit instrument lijkt niet te werken. Maar het gaat om het doel en niet om het instrument. Ons palet is breder dan de perspectiefbaan.' Prachtige redenering. Ons doel is het blussen van een brand. We gebruiken hiervoor wodka. Dat werkt maar moeizaam. Toch gaan we door, want niemand wordt gelukkig van een brand.

De wethouder haast zich verder te zeggen dat er ook 1.000 leerstages zijn geregeld, terwijl slechts de helft van het budget is uitgegeven. Nu denkt Vliegenthart erover om een onbetaald voortraject toe te voegen. Wij zijn benieuwd of dit de zorgen van werkgevers wegneemt. Zij omschreven in de enquête de voorgestelde kandidaten als 'iemand die niet gewend is aan werk (langdurig werklozen, he)', 'te veel eisen had' of 'moeilijk deed'. Misschien doet Vliegenthart er toch goed aan om eens in Rotterdam te gaan buurten.

Reaguursels

Inloggen

argumentumadpopulum | 04-05-17 | 11:34

Wie zegt dat ik denk dat ik de laatste ben? Dat maakt u ervan. Integendeel, ik ken er nog genoeg, online en offline. Het is echter steeds minder geaccepteerd om dat zo te uiten en dat is heel duidelijk zichtbaar in onze maatschappij. Steeds minder mensen durven bijvoorbeeld openlijk te uiten op welke partij zij stemmen uit angst gestigmatiseerd of gedemoniseerd te worden, maar ook onze journalisten worden steeds stiller, als zij- en de outlets waaraan zij gelieerd zijn/waren- al kritisch waren om mee te beginnen. Niet zo heel vreemd dat dit nu vooral online en veelal anoniem gebeurt- men wil immers toch ergens het ei kwijt kunnen.

Om nog maar te zwijgen over bepaalde groepen en partijen die steeds mondiger en actiever bezig zijn andere groepen het zwijgen op te leggen... ik signaleer een trend, ik maak me daar zorgen over, en ja, ik uit daarover enige frustratie. Ik kan me namelijk enorm boos maken over mensen (links/rechts/anders) die de basisprincipes van democratie niet snappen. Dat je vrij bent een mening te hebben, dat je vrij bent die te uiten. Dat je vrij bent kritiek te uiten zonder angst om vervolgd te worden. Dat dit noodzaak is om een debat te kunnen voeren- dat democratie enkel KAN bestaan bij gratie van debat, ongeacht het onderwerp.

Er zijn echter weinig plaatsen meer over waar dat debat nog gevoerd kan worden zonder onmiddelijke ad hominems, eindeloze Godwins, en andere onzin. Probeer eens openlijk kritiek te uiten buiten de safe space. Desnoods op Twitter. Kies een willekeurig onderwerp en geef genuanceerde en gefundeerde kritiek. Tel af tot de eerste bak stront.

U hoeft het er niet mee eens te zijn. Dat is uw goed recht. U kunt wel pogen de andere kant te bekijken en uw eigen denkbeelden uit te dagen. Dat is nou juist het mooie van een discussie aangaan- beide partijen kunnen, indien van goede wil, daar beter en wijzer weer uitkomen.

IntegereVoorzitter | 04-05-17 | 12:18 | + 0 -

@IntegereVoorzitter
"In Nederland anno 2017 is kritisch denken echter niet meer bon ton"

Haha, je meent dit ook nog echt serieus lijkt het. Vooral online zijn mensen louter hun gal aan het spuwen over alles behalve henzelf. De hoeveelheid kritiek (soms gefundeerd, vaker niet) is nog nooit groter geweest.

Maar blijf vooral denken dat je het laatste kritische weldenkende baken bent in een zee van meedeinende schapen bent. Dat je niet deugt als je kritisch bent... dat zijn je eigen woorden. Ik ben het daar niet mee eens.

argumentumadpopulum | 04-05-17 | 11:34 | + 0 -

argumentumadpopulum | 03-05-17 | 17:42

Goed, ander voorbeeld dan. Ook eigen ervaring. Enige jaren geleden verkeerde het bedrijf waar ik destijds werkte, net als veel anderen, in zwaar weer. Gevolg: ik werd wegbezuinigd. Zwaar balen natuurlijk maar niets aan te doen, zo gaat het soms. Ik hoefde niet linea recta exit dus ik had enige maanden om mij voor te bereiden. Ik wist dat ik niet per definitie hoefde te verwachten meteen weer een baan te vinden gezien de status van onze economie, dus ik ging voorzichtig maar eens kijken hoe dat zat met een uitkering. Ik wist ook dat aanvragen soms heel traag werden verwerkt, en dat ik de boel dus beter bijtijds geregeld kon hebben, just in case.

Nu is overheid + ICT sowieso een recept voor drama, maar de website van het UWV (destijds iig) was echt een draak van een ding. Ik kon er niets zinnigs vinden over mijn situatie en hoe ik het allemaal het beste kon aanpakken, qua aanvraag. Nou goed, dacht ik, er zit een kantoor met inloopspreekuur vlakbij, dan ga ik daar wel een keer langs.

De heks achter de balie had totaal geen zin mij te helpen. Ik werd afgesnauwd, ze probeerde me af te poeieren, ze deed slinks de suggestie dat ik een luie muts was die gewoon op een uitkering wilde teren (alsof ik daar voor m'n lol stond en niet al een half decennium serieus had bijgedragen aan de pot om beleefd voor een of twee maandjes terug te vragen!), ik moest het maar uitzoeken met de website en vooral wachten tot ik al lang en breed echt geen dienstverband meer had.

Ik heb me zelden echt slecht behandeld gevoeld, met hier en daar een (enorme) uitzondering, maar deze "dame" hakte er flink op in. Ik was naarbinnen gewandeld met het naieve idee dat het UWV er was voor situaties als de mijne, en dat de mensen die er werken dat doen omdat ze graag mensen helpen. Nou, daar ging dus een stukje jeugdige onschuld met geweld aan diggelen.

Ik stond te trillen op mijn benen en wilde eigenlijk gewoon de tent uit rennen, maar dat gunde ik die heks dus niet. Komt er een prototype uitkeringstrekkerT naarbinnen gezet zoals je ze doorgaans alleen op een PVV pamflet verwacht te vinden: ongewassen, ongemanierd, gekleurd en met een attitude alsof de wereld van hem is. Begint te schreeuwen dat hij nu geholpen moet worden want "het was weer eens zover". Hij was blijkbaar vaste klant.

Heks kwam subiet achter de balie vandaan, snelde langs mij (het gesprek met mij niet meer belangrijk kennelijk), trok een stoel voor hem uit, en snelde naar de koffieautomaat. Ik heb nog ongeveer een minuut met stomheid geslagen staan kijken hoe voor deze meneer ineens alles mogelijk was, en ben toen maar stilletjes vertrokken, niet wetend wat ik moest denken. Dat weet ik eerlijk gezegd nog steeds niet helemaal.

Wat ik wel weet is dat de enige twee keren in mijn leven dat ik enige reden had om aan te kloppen bij de overheid voor het vangnet wat bestaat voor situaties als de mijne, ik op niet mis te verstane wijze de deur werd gewezen zonder enige vorm van sympathie. Geen hulp, geen wil tot meedenken, gewoon oprotten. In beide gevallen was het duidelijk dat andere groepen gewoon "zieliger" (braak) of "belangrijker" werden geacht. Dat noemt u calimerogedrag, ik noem het beeldvorming naar ervaring. Of het altijd zo loopt? Geen idee, maar ik weet dat dit vaker voorkomt, gezien de verhalen in mijn omgeving. Voor een deel is het in ieder geval beleid, zeker qua urgentie-afhandeling.

Dat er een beeld is ontstaan dat de overheid liever voorrang geeft aan bepaalde andere bevolkingsgroepen vind ik dus niet zo heel vreemd. Dat men zich daar boos om maakt, nog minder. De overheid is er voor het volk, niet andersom (Rutte, lees je mee?), en hoort daarnaar te handelen. Dat doet zij niet meer, tenzij er DeugPunten te scoren zijn. Dan zijn er ineens bakken geld beschikbaar om "iets" te "doen". Zie Perspectiefbanen. Zie COA-subsidies. Maar vragen je grootouders om ietsje meer steun in hun zorg, dan zijn de centjes ineens op en mogen ze het zelf uitzoeken.

In Nederland anno 2017 is kritisch denken echter niet meer bon ton, en krijg je van alles aan verwijten naar je hoofd als je vragen stelt over bestaand (wan)beleid. Dan Deug je niet. Ik ga daar gewoon niet in mee.

IntegereVoorzitter | 04-05-17 | 09:18 | + 1 -

@IntegereVoorzitter
Ontzettend klote voor je. Zo'n man wens je niemand.

"tenminste, niet als blanke belastingbetalende autochtoon"
Alsof je wel direct een sociale huurwoning had gekregen als je een donkere huid had gehad en verder dezelfde persoon was geweest. Of moet ik dit soort suggestieve onzin met een korreltje lezen? Ik ben een blanke belastingbetalende autochtoon maar ik heb nooit het gevoel dat ik beter af was geweest met een andere huidskleur. Ik blijf het gewoon calimerogedrag vinden. Ik snap dat er dingen verkeerd gaan in het leven, maar dit is niet de juiste wijze om er mee om te gaan.

"decennialang wanbeleid op het vlak van de woningmarkt"
Dat stuk ben ik absoluut met je eens.

argumentumadpopulum | 03-05-17 | 17:42 | + -3 -

1 Miljoen voor 11 banen, is bijna 91.000 per baan.
Dat kan alleen een Linkse partij zijn: de SP deze keer dus.
-
Grenzeloze waanzin dit. Banen kapot maken hiermee.

Raider Twix | 03-05-17 | 17:08 | + 2 -

argumentumadpopulum | 03-05-17 | 14:06

Bij een woning huren ben je -volledig- afhankelijk van de verhuurder en bijbehorende vrienden.

duitse herder | 03-05-17 | 14:28 | + 1 -

argumentumadpopulum | 03-05-17 | 10:28

Hard werken betekent niet dat ze een geweldig salaris heeft en ruim in haar besteedbaar inkomen zit. Het betekent ook niet dat er in een straal van 50km van haar werkplek een betaalbare woning voor haar is waar zij met kinderen in kan. De vrije sector zit vol met kleine woningen op baggerlocaties, maar ook daar betaal je vaak al veel meer voor dan een sociale huurwoning. 900 EUR kale huur hakt er hard in als je netto salaris 2000 of minder is en helemaal als je kinderen hebt om te onderhouden.

Helaas wordt een echtscheiding niet als reden voor urgentie gezien. Tenminste, niet als je blanke Nederlandse bent. Het maakt niet uit of je kinderen hebt. Het boeit niemand dat je vent je mishandelde, ook niet als je met proces verbaal en ander papierwerk aan komt zetten om aan te tonen dat je in feite op de vlucht bent. Sorry mevrouw, u bent niet urgent genoeg. U trekt maar zo lang bij familie in of zo. Oh, gaat dat niet? Dan kunt u achteraan aansluiten.

Heeft echt helemaal niets te maken met eigen broek ophouden of de schuld ergens anders leggen. Het systeem is gewoon aan alle kanten verrot. Het is inmiddels alweer wat jaartjes geleden, maar ik was zelf ook zo'n vrouw. Geen kinderen toen, maar wel in nood en met spoed op zoek naar een woning. Het boeide me echt niet hoe groot of waar, als ik maar weg kon. Ik kan je uit ervaring vertellen dat je zelfs met een blauw, gezwollen gezicht weinig kans hebt op urgentie in Nederland... tenminste, niet als blanke belastingbetalende autochtoon.

Of dat allemaal de schuld is van asielzoekers? Nee, natuurlijk niet. Het is het resultaat van decennialang wanbeleid op het vlak van de woningmarkt, vooral zichtbaar en schrijnend in Amsterdam en directe omgeving, maar in gans het land een plaag. Die statushouders met urgentie zijn slechts de druppel die de emmer doen overlopen en Vliegenthart is bij deze de posterboy voor Neerlands wanbeleid. Werkt het niet? Gewoon geld in de bodemloze put blijven mikken en de echte problemen laten liggen voor je opvolger. Als je maar deugt, qua intenties.

IntegereVoorzitter | 03-05-17 | 14:18 | + 9 -

@duitse herder

Mijn punt is juist dat je niet steeds naar externe zaken buiten je circle of influence moet verwijzen. Veel mensen duiken continu in de slachtofferrol en denken dat asielzoekers, EU, rijken, armen, VVD'ers, ondernemers, loonslaven, whatever, gemeentes schuld zijn van hun problemen.

In de praktijk zijn mensen meestal in eerste instantie zelf verantwoordelijk voor hun problemen (ook al wordt het ook altijd deels door externe omstandigheden veroorzaakt). Als je dat inziet dan wordt je leven niet alleen leuker, je zult ook merken dat je veel meer bereikt in het leven.

Er zou natuurlijk iets bijzonders aan de hand kunnen zijn, maar uit je reactie blijkt volstrekt niet waarom die vrouw haar eigen zaken niet regelt.

*voegt naar goed Deens gebruik nog even wat extra tekens toe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1!!!!

argumentumadpopulum | 03-05-17 | 14:06 | + -2 -

argumentumadpopulum | 03-05-17 | 10:28

Iedere gemeente is verplicht om een vrijgekomen woning publiekelijk bekend te maken. Doen ze dat ook?
Ja !!
Nadat de woning reeds onderling is weggegeven aan Carcarara plaatsen ze de volgende dag een advertentie.
Nee !!
Ze plaatsen geen advertentie.

U woont in een ambtenarensmeerlapperij land !!!

duitse herder | 03-05-17 | 12:41 | + 1 -

@duitse herder
Als die vrouw zo hard werkt, de schatkist vult en dus geld verdient... waarom huurt ze dan zelf geen woning?

Ik ben ook geen voorstander van die grootschalige migratie, maar dat neemt niet weg dat je in eerste instantie je eigen broek mag ophouden. Een goedkope woning is meestal klein en/of de locatie is klote, maar er zijn echt wel woningen te vinden. Inschrijven voor sociale huur mag ook, maar als er geen urgentie is dan moet je inderdaad even wachten. Dat is in de geschiedenis nooit anders geweest.

Je eigen problemen meteen afschuiven op asielzoekers zou niet de eerste keus moeten zijn. Dat gezegd hebbende, #buildthatwall

argumentumadpopulum | 03-05-17 | 10:28 | + -12 -

Yeohan | 03-05-17 | 08:10 |

Er zijn rond de 3.000.000 uitkeringsgerechtigden.

Een hardwerkende Nederlandse vrouw met kinderen gaat naar de gemeente voor een huurwoning vanwege een (helaas) scheiding. Zij kan plaatsnemen in de wachtruimte met pakweg 15 buitenlandse asielzoekers. Na oproep kreeg ze te horen dat ze helemaal achteraan de lijst kwam i.v.m. de voorrang van de statushouders.

Zij, die hard werkt voor haar brood, alle premies en loonbelasting afdraagt, benodigd om de overheid aan het geld te helpen om de vluchtelingen/gelukzoekers een veilig heenkomen te bieden, is als laatste aan de beurt (als ze al geluk heeft want de stroom blijft maar komen). Nee, er was voorlopig geen zicht op een huurwoning voor haar.

En dan kun je weer weggaan, met tevreden lachende gezichten van de wachtende statushouders met begeleiding om alles te vertalen, voor ze in te vullen, aan te dragen, een taxi van en naar het AZC etc.. Hemeltergend, tranentrekkend maar bovenal zo verschrikkelijk oneerlijk dat de zittende partijen niet meer op haar stem hoefde te rekenen bij de komende verkiezingen.

Eerlijke verdeling? Nee, diegene die alles betalen wat er in de schatkist terecht komt kunnen het met dit kabinet wel schudden. Zij zullen de laatste zijn. Triest, in en in triest.

duitse herder | 03-05-17 | 08:47 | + 24 -

Die 11 banen zijn de banen bij de uitvoeringsinstantie perspectiefbanen. Klopt precies. 1/3 overhead en 2/3 salaris.
Uitkeringen degressief verlagen zou pas echt werken.

Yeohan | 03-05-17 | 08:10 | + 4 -

Nou ja... als ik dus de reacties terug lees. Dan moet ik, helaas, de VVD gelijk geven met het privatiseren van de woningvoorraad van woningbouwverenigingen. Ik vind het een smerige oplossing. Maar eh... ergens wel logisch. Wat ik zo jammer vind, is dat deze truck dan ook elders in den lande wordt toegepast, terwijl het ging om een Amsterdams probleem. Droevig...

Príncipe | 03-05-17 | 06:38 | + -2 -

Amsterdam. De leukste stad van Nederland. Ik woon er al mijn halve leven, en zal er ook sterven. De enige plek in Nederland waar je nog kunt ademhalen.
Helaas is het ook de plek waar te veel nutteloze mensen met ambitie en een HBO-opleiding (is er een grotere plaag voor de mensheid?) al gedurende 30 jaar hun verwoestende werk kunnen doen. De helft van de Amsterdamse werklozen bestaat uit mensen die NOOIT een baan zullen vinden. Zwakbegaafd, verslaafd, gestoord, of een combi van deze drie. En daar verdient geheel de bovengenoemde kliek hun boterham mee. Helaas.
Maar ja: beter werkloos in Amsterdam dan buiten Amsterdam wonen.

@Vogelbeest | 02-05-17 | 20:12 |
Bijkomende denkfout van jou is dat er op zich wel Amsterdamse bouwvakkers voorhanden zijn maar dat ze met het te verdienen salaris erg lastig een beetje leuk kunnen wonen in hun eigen stadje.

loze stijl | 02-05-17 | 22:17 | + 2 -

Vermoedelijk worden de meeste banen geschapen in de 'industrie' rondom dit soort plannen van de overheid. Omdat resultaat geen criterium is bij de evaluatie van genomen maatregelen is er ook weinig reden om functionele maatregelen te verzinnen.

Shimmerknight | 02-05-17 | 21:45 | + 8 -

Niksdoen loont in dit land. Zo was het, zo is het en zo zal het altijd blijven.
Dat je er op achteruitgaat door te gaan werken en dat dat niet zou moeten hoor ik namelijk al 30 jaar.

whitechocolateface | 02-05-17 | 21:19 | + 17 -

Ongeveer 2/3e van de loonkosten voor een werkgever bestaan uit afdrachten naar de overheid.
Als je nou eens ipv. te subsidiëren voor een paar de kosten verlaagd voor iedereen..? Laten we zeggen in de categorie dat er 'nog maar' 50% van de loonkosten voor een werkgever direct nar de staat vloeien.

Zouden er dan niet meer mensen aangenomen worden?

de_tyvus | 02-05-17 | 21:09 | + 6 -

Maaaarrrr...
Uiteindelijk dus wel 11 mensen aan een baan geholpen.
Van de gemeente Amsterdam had ik dat echt niet verwacht. Een koopje dit.

Dandruff | 02-05-17 | 20:38 | + 9 -

Vogelbeest | 02-05-17 | 20:12 |

Laat staan dat er mensen zijn in Amsterdam die überhaupt willen werken.

Min-of-meer | 02-05-17 | 20:26 | + 11 -

Jammer dat dit artikel zo eenzijdig is. Deze aanpak werkt met gemotiveerde mensen. Ik heb mensen met depressie er uit zien komen en met hulp weer aan de slag zijn. Nee niet een melkertbaan, bij een bedrijf zonder subsidie en aangenomen wegen de juiste motivatie.

Zoon van Boer | 02-05-17 | 20:15 | + 7 -

Zoals Jules Deelder al zei: Het geld wat Rotterdam wordt verdiend wordt in Den Haag verdeeld en in Amsterdam over de balk gerot.
www.youtube.com/watch?v=nu3Nd1Ig3vU

Vogelbeest | 02-05-17 | 20:14 | + 19 -

@Príncipe | 02-05-17 | 19:09 | + 2 - Denkfout: Jij gaat er van uit dat er in Amsterdam mensen te vinden zijn die in de bouw willen werken.

Vogelbeest | 02-05-17 | 20:12 | + 10 -

Een miljoen euro gedeeld door het gemiddelde salaris van een ambtenaar levert dat er meer ambtenaren werk hadden in deze zieligheidsindustrie, dan er daadwerkelijk mensen aan een baan geholpen zijn.

Totdat je meeneemt dat de duizend leerstages duizend andere mensen verdrongen hebben van hun arbeidsplek. Dit soort projecten bepalen hooguit wie er werk heeft, totaal niet het aantal beschikbare banen binnen de enge maatschappij buiten.

Feynman | 02-05-17 | 20:12 | + 32 -

Soort melkertbaan maar dan iets anders gaat gewoon niet werken zoals alles wat door het domme linkse struisvogels wordt bekokstoofd.

protonplof | 02-05-17 | 20:07 | + 9 -

Census kiesrecht weer invoeren.
Dan is het heel snel afgelopen met dit wegpissen van belastinggeld.
En met bankhang-subsidies.

McPhart | 02-05-17 | 20:02 | + 19 -

De gemeente Amsterdam geeft bijna een miljoen per uur uit.
Aan het grootste bestuurlijk waterhoofd van zo'n beetje alle steden ter wereld.
En ze produceren niks.
Das Kapital kan waarschijnlijk elke dag een artikel over een nieuwe wantoestand in dit zwarte gat van belastinggeld. Tot in lengte van dagen.

Atlas Shruggs 10 | 02-05-17 | 20:01 | + 32 -

Geef me de vrije hand mbt tot de Neederlandsche reegelgeeving en ik zal in de maand mei 2017 25.000 banen aanbieden. In Amsterdam.

duitse herder | 02-05-17 | 19:55 | + 17 -

Ik wil een geile blonde secretaresse, betaald van belastinggeld. En dan na een jaar "waardevolle werkervaring opdoen" inwisselen voor een nieuw exemplaar.

Wilde_Eend | 02-05-17 | 19:46 | + 28 -

De overheid schept geen banen, de overheid kost banen.

Stonecity | 02-05-17 | 19:39 | + 41 -

Nederland is echt het enige land ter wereld waar je ongestraft thuis kan blijven en nooit je recht op uitkering, huursubsidie, gezondheidszorg of één van de andere subsidieregelingen verliest. Sterker nog, je gaat er op achteruit als je gaat werken. Dit kan toch gewoon niet langer?

Frits de Vriez | 02-05-17 | 19:37 | + 58 -

Wel apart dat iedere morgen de A2 vol staat met busjes richting Amsterdam om daar werk te verrichten. Ik zou als regel invoeren dat bouwwerken verricht moeten worden door mensen die in de Gemeente Amsterdam wonen. Als je dat in de bouwcontracten opneemt, dan zou dat moeten werken. Eerst 1 project, dan een half jaar later breng je zo twee projecten op de markt. En zo schaal je op totdat de werkeloosheid weg is.

Príncipe | 02-05-17 | 19:09 | + -22 -

REAGEER OOK

Linktip: Energie vergelijken