Filmpje: Dit zijn de grootste geopolitieke risico's van 2017

Bewaareditie
Bewaareditie
Eerder hadden we het al over welke mogelijke crisis in 2017 de meeste aandacht van Donald Trump zullen opeisen. Nu pakken we door naar de grootste risico's op geopolitiek gebied wereldwijd. De geopolitieke denktank Eurasia Group heeft vandaag namelijk zijn jaarlijkse prognose gepubliceerd over de politieke risico's voor 2017. OK, aftellen geblazen: 10. De verslechtering van de politieke situatie in Zuid-Afrika (gevolg: economie en regionale stabiliteit worden geraakt) 9. De wilde plannen van Noord-Korea. 8. Turkije en Erdogan en de tweespalt onder aanhang en politieke tegenstanders. 7. Het Witte Huis versus Silicon Valley (Trump wil meer meegluren in het kader van de national security, Silicon Valley is daar fel op tegen en vecht voor privacy. 6. Politiek vs centrale banken. Ofwel Theresa May vs de BoE, Trump vs de Fed en de Wolfgang Schaübles van de Eurozone vs de ECB. 5. Tech en het Midden-Oosten. De ontwikkeling van technologie heeft een grote impact op het leven in de Arabische landen. 'The Middle East has forces for social and economic progress, but alienated populations can now communicate their grievances more easily. Terrorists can recruit.  And new tools of communication bring together like for like', aldus de onderzoekers. 4. Geen hervormingen in zowel ontwikkelde als opkomende economieën. 3. Een verzwakte Angela Merkel. De Duitse bondskanselier zal zeer waarschijnlijk een vierde ambtstermijn verdienen, maar tegelijkertijd wordt de oppositie sterker. En Merkel daardoor een verzwakt politiek aftreksel van zichzelf. 2. China en (de gevolgen van) het 19de partijcongres komende herfst. 1. Donald Trump en diens zucht naar Amerikaanse onafhankelijkheid. In dit geval bedoelt men de neiging van Trump om Amerika om een meer marginale rol in de wereldpolitiek spelen, 'shaking off the  burdens placed on the US by multilateral institutions and a range of allies.' Ja, daar is 'ie dus weer! Donald Trump is HET vleesgeworden geopolitieke risico van 2017. Het complete onderzoek van de Eurasia Group vindt u hier-(pdf) en hieronder het beloofde filmpje.Reaguursels

Inloggen

Die nummer 10 Zuid Afrika snap ik niet helemaal. In 1994 verwachtte iedereen en z'n moeder een soort bijltjesdag, dat is niet gebeurd. Waarom zou er dan nu opstand komen? Hier in de zuidkaap kan ik 's nacht's veilig over straat. In een heleboel nederlandse steden en dorpen gebeuren akelige dingen.

hotnot | 04-01-17 | 10:27 | + -2 -

Jüncker, Verhofstadt, Timmerfrans. The Donald gaat helegaar niks doen tegen de Fed en waarom moest hij ? Zijn hele staf is gevuld met miljardairs en hij is vol op de hand van Israël. Nee met die bank komt het wel goed. Met Amerika ook overigens. Mensen die gaan staan voor hun eigen volk daar is helemaal niks mis mee. Alle witte rassen overal ter wereld staan meer onder druk dan ooit tevoren. Bukkers die het allemaal laten gebeuren en het daarbij nodig hebben om zichzelf als verlichte denkers te profileren zijn het probleem.

netniet | 04-01-17 | 09:58 | + 2 -

Zodra Amerika stopt met het spelen van de baas van de wereld en het opleggen van hun wil aan iedereen, is er vrede op aarde. Want hoe ideologisch anders de islam ook is, in die landen komt er altijd een evenwicht bepaald door de mensen zelf. Als je ze tenminste laat begaan, hetgeen Amerikaanse neocons al vele jaren frustreren.
Dus het nummer 1 risico is louter een risico voor de Amerikaanse wapenindustrie.
Kortom ik hoop dat Trump voet bij stuk houdt, dan verdwijnen al die andere risico's ook meteen.

Atlas Shruggs 10 | 04-01-17 | 08:42 | + 4 -

De stroom van kwalitatieve mensen, sociaal als wel economisch zal zich forser uitbreiden. Alsmede de stroom mensen die deze capaciteiten niet/nauwelijks hebben de landen binnenkomen.

Voor Nederland:

Voor de periode 2000-2015 waren er 2.232.929 immigranten en 1.918.566 emigranten. Dat is dus een mutatie en een veranderingsproces van 4.151.495 mensen.

Dat gaat richting 25% van de NL bevolking (man-vrouw-kinderen).

duitse herder | 04-01-17 | 04:58 | + -1 -

De stroom van kwalitatieve mensen, sociaal als wel economisch zal zich forser uitbreiden. Alsmede de stroom mensen die deze capaciteiten niet/nauwelijks hebben de landen binnenkomen.

Voor Nederland:

Voor de periode 2000-2015 waren er 2.232.929 immigranten en 1.918.566 emigranten. Dat is dus een mutatie en een veranderingsproces van 4.151.495 mensen.

Dat gaat richting 25% van de NL bevolking (man-vrouw-kinderen).

duitse herder | 04-01-17 | 04:57 | + 2 -

O, de migratie is dus geen gevaar voor Europa. Op korte en middellange termijn levert deze influx grote problemen op. Gematigde moslims uit bijvoorbeeld Pakistan of Afhanistan blijken zodra men hier is niet gematigd te zijn. Jawel, dat was men volgens lokale verhoudingen maar alhier aankomende verafschuwt men onze levenswijze en grijpt men meer terug op het geloof wat een zeer grote groep bindt in Europa, de Islam.

Er is geen werk nu niet en in de toekomst niet voor de meeste migranten. Gevolg; afwijzing van onze maatschappij, onze schuld want discriminatie, hang naar welvaart en dan maar door illegale zaken of men radicaliseert wat we al vaak hebben gezien. Gaat men over tot illegale zaken komt de bajes en daar radicaliseert men. Gevolg is dat vanuit een groeiende islamitische populatie meer en meer de eis komt om de maatschappij in te richten naar hun wensen, hun geloof, opdat men niet gekwetst wordt of men met allerlei niet haram zaken hoeft geconfronteerd te worden.
Een ander en aansluitend gevaar is dat we met een enorm grote bestuurlijke elite zitten, met name links, die gehoor menen te moeten geven aan de wensen uit die groeiende islamitische groep.

Verder is CETA, TTIP, oekraine ass verdarg ook een gevaar voor onze levenstandaard alhier.

Moneytron | 04-01-17 | 01:27 | + 7 -

Allemaal onzin. Yellowstone ploft en hard ook. Kan IS een puntje aan zuigen kwa directe en indirecte gevolgen.

theteach | 03-01-17 | 23:40 | + 1 -

De Grootste politieke risico's voor 2017:
-Merkel krijgt genoeg stemmen om aan te blijven en Europa verder richting de 3e wereld te sturen.
-De EU blijft bestaan
-Pvv/VNL/GP/FvD komt niet aan 76 zetels
-Griekenland/Spanje/Italië/Portugal/Frankrijk blijven in de euro....óf
-de euro blijft bestaan
-Het lukt obama in de komende 8 weken om WO3 alsnog op te starten
-Trump bezwijkt onder de druk van de "adviseurs" en gaat toch over tot de behoeften van de aandeelhouders in de wapens- en voedingsindustrie. Dus lokt WO3 uit tegen zijn persoonlijke vriend Putin. Geld blijft immers geld.

Vogelbeest | 03-01-17 | 22:12 | + 1 -

'shaking off the  burdens placed on the US by multilateral institutions and a range of allies.' Ja, daar is 'ie dus weer! Donald Trump is HET vleesgeworden geopolitieke risico van 2017.
-
Foutje. De massale import door Links van ex-soldaten en slachtoffers uit oorlogsgebieden is economische ramp in de EU. Een onzekere bevolking gaat op het geld zitten. De politiek rooft dat geld en smijt het over de balk.
De gelukszoeker gaan ondertussen op zoek naar geluk en wijven. En rekenen met hun vijanden af hier.
-
Ondertussen proberen banken en concerns de globalisering door te drukken om hun dreigend structureel lagere winsten op te krikken over de rug van de bevolking. Met Trump als doelwit.

Raider Twix | 03-01-17 | 20:50 | + 16 -

Geen woord over IS, of terrorisme in het algemeen. Geen woord over de oorlogen in Syrië en Oekraïne.
Leven die gasten onder een steen? Of heb ik het doel van dit filmpje niet goed begrepen?
Amerikanen slaan natuurlijk wel vaker de bal mis. Op zich ben ik al verbaasd dat ze weten dat er buiten de USA nog andere landen bestaan.

Nonkel Frituur | 03-01-17 | 20:21 | + 13 -

REAGEER OOK

Linktip: Energie vergelijken