Wat wil Trump met Amerika? De Belofte-Top 5!

Plannetjes
Plannetjes
Bent u al een beetje gewend aan het idee van the Donald in office? De financiële markten in Europa zijn na de te verwachten schrikreactie van eerder vanochtend flink aan het herstellen. De FTSE 100 en de AEX koersen zelfs na de verzoenende 'victory speech' van de nieuwe potus af op winst. In Amsterdam valt er nog maar een verlies van ruim 1% te betreuren. Het is afwachten hoe de Aziatische markten gaan reageren, als de beurzen daar weer opengaan. De peso reageerde ook, maar staat nog steeds op ongeveer 8% verlies ten opzichte van de dollar. Maar goed, nu staat Trump nog niet aan het roer. Wat staat er te gebeuren als dit wel het geval is? Een overzicht van de belangrijkste verkiezingsbeloftes van de Donald op een rij.

Verlaging van de inkomstenbelasting
Minder belasting betalen, wie wil dat nou niet? Trump, die zelf uiterst schuw is wat betreft zijn eigen belastingafdrachten, wil de inkomstenbelasting verlagen. Daarbij wil hij de belasting verlagen op het geld dat Amerikaanse bedrijven in kas hebben staan in het buitenland, als ze dat naar de VS terugbrengen. Daarbij wil hij de komende tien jaar 25 miljoen extra banen erbij en moet de economie met 3,5% per jaar gaan groeien.

Infrastructuur
Eén van de manieren om meer banen te creëeren is zijn plan met de infrastructuur in Amerika. De wegen, bruggen en wat dies meer zijn gaan gebukt onder veel achterstallig onderhoud, maar worden straks 'second to none', zoals Trump al zei in zijn victory speech. De grote opknapbeurt moet 'begrotingsneutraal' worden bekostigd, waarbij de private sector wordt betrokken. Hoe dan? Door heffingskortingen te bieden aan particuliere investeerders die geïnteresseerd zijn in de financiering van grote infrastructuurprojecten. De investeerders leggen eerst wat van hun eigen geld in en lenen de rest op de particuliere obligatiemarkt.

Energie en klimaat
Trump wil de 'war on coal' stoppen en alle restricties op het gebruik van steenkoolvoorraden opheffen. Ook de gas- en staalindustrie moeten een boost gaan krijgen. Het ultieme doel is om de VS volledig zelfvoorzienend te maken. En alle uitgaven die klimaatverandering tegen moeten gaan van de federale overheid moeten worden teruggedraaid. Hiermee denkt Trump gedurende 8 jaar $100 miljard te besparen.

Gezondheidszorg
Nog iets waar Trump niets van wil weten, is de Affordable Care Act, beter bekend als Obamacare. De zorgverzekering van president Obama moet weg, heeft Trump keer op keer verkondigd. Hiervoor in de plaats heeft Trump zijn eigen plan: 'Health Savings Accounts.' In hoeverre deze verschilt met Obamacare is nog onduidelijk.

Defensie en buitenland
De Amerikaanse defensie mag zich verheugen in meer financiële steun. Ook wordt er meer geld uitgetrokken om terrorisme en cybercriminaliteit tegen te gaan. Daarnaast opent hij de jacht op Mexico en moslims en worden NAVO-lidstaten op het matje geroepen die niet braaf 2% van hun bbp uitgeven aan wapentuig. Nederland doet dat bijvoorbeeld niet. In de Rijksbegroting van 2017 (pdf) is wel 300 miljoen extra uitgetrokken, maar daarmee blijft Nederland steken op 1,14% van het bbp. Mocht Rusland ons land binnen vallen, dan moeten die uitgaven dus rap omhoog als we hulp van Trump willen krijgen. Althans, zoiets zei hij in juli. Het is nog steeds afwachten geblazen tot na 20 januari 2017 als hij wordt ingezworen.

Reaguursels

Inloggen

Als je alles uitbesteed heb je uiteindelijk niets als je het nodig hebt. Op eigen hoeven staan is een normale zaak lijkt mij, bijkomend voordeel is dat je niet afhankelijk bent en zelf ook wat in de melk te brokken hebt.

"In de Rijksbegroting van 2017 (pdf) is wel 300 miljoen extra uitgetrokken". Vast wel. Maar ik zou wel eens willen zien wat daar werkelijk voor terugkomt. De huidige structuur kennende gaat dat naar externe adviseurs, pensioenkosten en komt het materieel weer ernstig in het gedrang. Nog niets geleerd de WO's. Puntje bij paaltje mogen de echte helden het oplossen met houtje touwtje spul en zitten de bobo's veilig in Engeland of verder via radio Oranje de boel aan te sturen voor zover men dit nog voor elkaar krijgt.

Mark van Leeuwen | 11-11-16 | 09:30 | + 0 -

@litebyte
***Immigratie***
Trump wil 11 miljoen illegalen deporteren waarmee hij kan maakt illustere deportatiekampioenen als Mao, Stalin en Hitler achter zich te laten.

Ook moet er een muur komen met Mexico van 40 foot hoog. Deze wordt geheel gefinancierd door Mexico.

***Milieu***
Klimaatverandering bestaat niet (net als evolutie trouwens, lees de Bijbel eer maar op na.

Het Environmental Protection Agency wordt opgedoekt. Goed idee natuurlijk nu in Oklahoma aardbevingen van schaal 5 en hoger worden gehaald door fracking.

***Ethische kwesties***
Vrouwen moeten hoe dan ook gestraft worden als zij een abortus hebben ondergaan.

Planned Parenthood wordt afgeschaft, want sexuele voorlichting kan het best in huiselijke kring en tienerzwangerschappen zijn sowieso een cadeautje van de Man op een Wolk.

***Buitenlands beleid***
De toenadering tot Cuba wordt teruggedraaid. Cuba moet boeten voor het wegsturen van de Amerikaanse marionettenregering in 1953.

De deal met Iran wordt beëindigd. Gelijktijdig wordt de naam John Bolton genoemd als Secretary of State. Bolton was één van de drijvende krachten achter de oorlog in Irak en is voorzitter van "The Gatestone Institute", de lobbyclub van Israëlische landjepikgriezels. Hij schreef eerder een stuk in de NYT getiteld "bomb Iran".

wapster | 11-11-16 | 00:43 | + 1 -

@litebyte | 10-11-16 | 17:18 |
Ik vraag me af of de Trump stemmers daar het meest door getroffen worden. Als dit zo'n essentieel punt zou zijn voor zijn achterban hadden ze dat ongetwijfeld opgepikt en uit dankbaarheid voor Obama's opvolger gekozen. Het is uiteraard ook mogelijk, dat ze hopen op een baan (in de VS brengen banen vaak een ziektenkostenverzekering met zich mee). Hoe dan ook, het schijnt voor zijn achterban een minder belangrijk punt te zijn. Die 100 miljard besparing in de energiesector kan hij gebruiken voor zijn infrastructuurplan. Bovendien brengt het nieuwe (oude) banen met zich mee in de steenkool en staalbranche. Hoe dan ook, ik ben benieuwd naar het financiele plaatje van de nieuwe president.

Tux1337 | 10-11-16 | 18:55 | + 0 -

@MRF2739 | 10-11-16 | 08:36 |
Ach lievertje, hoop kreten, nul argumenten. Ben je wellicht een vrouwtje, dat huilend bij de TV heeft gezeten en zich nu alleen kan uiten middels hysterische commentaren? Let wel, die "gratis" ziektenkostenverzekering kampt met snel oplopende premies. Weet je wat er met je dekking gebeurt als je die niet kunt betalen? Bedenk dat de meeste Trump stemmers een modaal inkomen hebben. Wie interesseert het als 20 miljoen Clinton stemmers zonder ziektekostenverzekering zitten? En meer verdeeldheid? Kan America nog meer verdeeld zijn als nu? Of denk je dat die Trump stemmers spontaan in lucht opgaan of ineens tot Hillary bekeerd worden? Waarom zou Trump zomaar overal atoombommen gaan gooien? Welke reden heeft hij daarvoor? Wel eens van "Daisy cutters" gehoord? Veel vragen. Ga je die ook beantwoorden? Wel eerst een pilletje innemen en tot tien tellen.

Tux1337 | 10-11-16 | 18:49 | + -1 -

@kapotte_stofzuiger | 09-11-16 | 22:48

Het gaat primair om wie beleidsbepalend is in de VS. en dat is de zogenaamde elite waar Trump het constant over had in zijn verkiezingsretoriek. Die elite zal hij, net zoals Obama, Clinton, Bush of Reagan destijds heel goed te vriend moeten en willen houden, anders krijgt hij niets voor elkaar.

Destijds was Bush jr. ook zo heerlijk bespeelbaar, dat zal met Trump niet anders zijn. Dus, ja 'we' zijn overgeleverd aan de vele conservatieve denktanks en adviseurs, die op hun beurt weer worden ondersteund door de elite waar Trump het zo over had.

litebyte | 10-11-16 | 17:30 | + 1 -

***Verlaging van de inkomstenbelasting***
Dat kan, daarmee heeft hij zijn eerste belofte voor de heersende elite alvast ingewilligd.

***Infrastructuur***
Prima plan, maar dat gaat alleen inhoudelijk goed werken met hele grote investeerders (lees heersende elite) en die verlangen daar dan wel wat voor terug. Misschien in ruil voor wat infrastructuur opdrachten in een ver ver land, ergens in het M.O.
Daarnaast vraag ik me af wie het grootste infrastructuur project gaat maken? Die beloofde muur, misschien wel Chinezen, die hebben namelijk ervaring met lange muren.

***Energie en klimaa
Trump wil de 'war on coal' stoppen en alle restricties op het gebruik van steenkoolvoorraden opheffen. Ook de gas- en staalindustrie moeten een boost gaan krijgen. Het ultieme doel is om de VS volledig zelfvoorzienend te maken. En alle uitgaven die klimaatverandering tegen moeten gaan van de federale overheid moeten worden teruggedraaid. Hiermee denkt Trump gedurende 8 jaar $100 miljard te besparen.***

Prima plan! Door dit beleid zijn (als we de milieu lobby moeten geloven) nog hogere dijken nodig... en wie zijn goed in het maken van hogere dijken.... juist Nederland.

***Gezondheidszorg***
Het beloofde afbreken van de gezondheidszorg treft het grootste gedeelte van zijn achterban nog het meest. Maar daar zullen ze hopelijk over 4 jaar wel achter zijn.

***Defensie en buitenland***
De VS defensie- en buitenlandpolitiek (kan vaak als 1 worden gezien) wordt bepaald door de elite (middels allerlei lobby denktanks) Met Newt Clitrich aan het hoofd zullen de defensie uitgaven en inkomsten sky high gaan. Het miljarden wapencontract wat Newt in begin 2015 met de ukraine wilde aangaan, maar wat werd teruggefloten door Obama ivm risico voor spanningen zal nu wel snel werkelijkheid worden.

litebyte | 10-11-16 | 17:18 | + 1 -

Dat klinkt goed, minder belasting, en gelijktijdig meer geld naar infrastructuur, nieuwe bruggen, het leger enzovoorts. Dat de democraten daar niet opgekomen zijn.
Gelukkig dat Mexico die muur gaat bekostigen. En de meeste Europese leiders zijn zo dik met Trump dat ze graag hun defensieuitgaven flink verhogen. Gaat helemaal goedkomen.

cabbit | 10-11-16 | 17:01 | + 4 -

Volgens mij hebben de republikeinen dingen tegengehouden omdat ze door een democraat werden voorgedragen. Je zult zien dat nu het ene na het andere goede (afgewezen) idee er door gejast gaat worden, en Trump ende republikeinen met de eer gaan strijken.

Bret24286011 | 10-11-16 | 12:15 | + 4 -

js58 | 09-11-16 | 21:10 | + 5 -

Bijna. Bill Clinton zette de Glass Steagal act juist buiten werking; deze act zorgt immers voor een scheiding van de diverse bankvormen. Hiermee heeft hij o.a. Citigroup zeer geholpen.
Zowel Bernie Sanders als Donald Trump hebben gezegd dat ze de Glass Steagal Act weer terug willen invoeren.

Befketier | 10-11-16 | 10:59 | + 1 -

MRF2739 | 10-11-16 | 08:36 | +

Trump hoefde Clinton niet te demoniseren, dat heeft ze vooral zichzelf aangedaan.

Ik ben wel benieuwd of alle Republikeinen achter Trump staan. Er waren er wel wat die hem niet konden uitstaan. Zal dat allemaal weer in orde zijn nu hij President is geworden, of blijven ze morren?

Janloel7282 | 10-11-16 | 09:53 | + -1 -

Trump is een oplichter! Een destructieve psychopaat die met manipulatie, bedrog en demonisering van H. Clinton mensen heeft misleidt op hem te gaan stemmen omdat hij zgn. alles wilt veranderen.

Hij is de menselijke molotov cocktail die het Amerikaanse systeem opblaast. Hij maakt niks waar van zijn beloften. Het zal me ook niets verbazen dat hij binnen een jaar een zo'n ernstige misdaad begaat dat hij wordt afgezet! De stemmers zullen hun stem op hem betreuren: meer dan 20 miljoen verliezen hun ziektekostenverzekeringen; het zijn juist net die groepen met een lage inkomen die deze verzekering nodig hebben en die op hem hebben gestemd. Nu hebben ze geen verzekering en ook geen geld voor zorg.
Hij zal geen banen creeeren. Hij zal meer verdeeldheid zaaien id wereld en zelfs een (nucleaire) oorlog ontketenen. Als zelfs de CIA bang is voor deze man, dan weet je dan zijn de rapen echt gaar!

MRF2739 | 10-11-16 | 08:36 | + -12 -

@Yoo2621 | 09-11-16 | 23:39
De "Europese aanbesteding". En nóg een reden om de EU buiten de deur te zetten. Overigens zou ik voor militaire uitgaven gewoon zeggen: Staatgeheim. Geen openbare aanbesteding en aangezien wij netto-betaler zijn, zakt de rest er maar in.

TheEgg | 10-11-16 | 08:32 | + 4 -

Toch apart dat een aantal zaken al een tijdje worden tegengehouden door de Republikeinen. Een aantal wetten voor verbeteren infrastructuur zijn er telkens niet doorheen gekomen en nu moet dat ineens wel? I call bullshit

Martinspire | 10-11-16 | 01:57 | + 3 -

Wat kost het d666 als ik steeds op die Banner blijf drukken onder het artikel?

flat out | 10-11-16 | 01:18 | + 7 -

Febofiel | 09-11-16 | 18:27 | + 18

Zolang Pechtlood en zijn d66 + vvd bestaan is je plan kansloos. De overheden in EU zijn verplicht om een aanbesteding uit te schrijven en de goedkoopste aanbieder, krijgt hem binnen. Daarom worden onze scheppen al jaren door roemenen gefabriceerd en hier klaargemaakt.

Yoo2621 | 09-11-16 | 23:39 | + 2 -

Laat Trump het maar doen. Hij heeft 1 voordeel ten opzichte van Obama en Clinton: zowel Senaat als Huis van Afgevaardigden kennen een Republikeinse meerderheid. www.volkskrant.nl/buitenland/republike...

kapotte_stofzuiger | 09-11-16 | 22:48 | + 2 -

Obama probeert al een paar jaar om er een infrastructuur investering door te rammen, wat altijd door de Republikeinen werd tegengehouden, omdat ze geen zin hebben om daar geld voor vrij te maken. Aangezien de Republikeinen nu nog meer macht hebben ligt het niet voor de hand dat ze dit nu wel zullen doen. Dat is ook de reden dat het Interstate netwerk slecht onderhouden wordt.

De Republikeinen zitten gezellig vast tussen hun eigen ophef over het verhogen van het schuldplafond, waar ze nu voor zullen moeten stemmen en het weigeren om belastingverhoging door te voeren op iedereen behalve op de allerarmsten waar weinig te halen valt.

Verreweg het meeste belastinggeld in de VS gaat naar social security (het Amerikaanse AOW) en medicare (gezondheidszorg voor bejaarden). En laten bejaarden nu net degenen zijn die massaal op Trump en de Republikeinen stemmen. Dus de uitgaven daarvan verminderen zal niet gebeuren, tenzij met gigantische looptijd zodat enkel jongeren over decennia de pineut zijn.

De war on coal is proganda flauwekul. De productie van kolen in de VS en zeker de werkgelegenheid daarin neemt al decennia af door mechanisatie en door de beschikbaarheid van veel goedkoper gas. Trump zal hoogstens wat natuurreservaten voor nop aan z'n vriendjes beschikbaar stellen om af te graven en mijnbedrijven toelaten geen borg meer aan te houden zodat ze de kosten van het opruimen van verlaten mijnen op de belastingbetaler kunnen afwentelen, maar de productie van kolen zal echt niet toenemen.

Het enige wat we van Trump mogen verwachten is veel geblaat, een stukje extra muur aan de grens, belastingverlasting voor de elite, wat pussy-grabben van abortus-klinieken, het afschaffen van de ACA zonder noemenswaardige vervanging en het terugdraaien van milieu-regulering waar ze vooral in Republikeinse staten heel veel plezier van zullen hebben.

Helaas voor de Republikeinen is schreeuwen makkelijk, maar beleid uitvoeren een stuk lastiger, vooral als dat beleid gebaseerd is op 10 biljoen aan extra schuld opbouwen. Het zullen dan ook een (leed)vermakelijke vier jaar worden.

Lagging | 09-11-16 | 22:37 | + 4 -

De kredietcrisis is door Jimmy Carter veroorzaakt, namelijk door firma's als Freddie Mac en Fanny May op te richten, en de andere banken te verplichten die risico's af te dekken. Gratis geld leidt in de regel tot grote problemen, iets wat socialisten weigeren te begrijpen.
brekebeen | 09-11-16 | 20:15

Klopt helemaal. Het was Clinton die de Glass-Steagal act in werking zetten. Het was Bush die vond dat de rente in een oververhitte huizenmarkt verder omlaag moest. Het was Bush die een vriendje bij Goldman Sachs toestemming gaf om overheidsgeld te gebruiken voor TARP, terwijl de meeste banken het niet niet eens nodig.

Ga jij maar eens verkondigen dat de overheid moet stoppen met de NHG en nimmer meer de banken moet redden als het misgaat.En over de NHG, een hedgefund is beter gekapitaliseerd,

js58 | 09-11-16 | 21:10 | + 6 -

Waar baseer je op dat de infrastructuur niet onderhouden wordt? Ik heb redelijk recent een zeeg groot deel van Florida doorkruist en alles wat ik aantrof zag er uitstekend uit. Iets langer gelden was ik in New York en in de stad elf was het inderdaad niet best, maar buiten de stad of in New Jersey was het allemaal goed te doen. Niet het niveau van Nederland, maar wel het niveau van Duitsland of de Franse niet-tolwegen.
Als jij andere info hebt ben ik benieuwd.

Toen in in 2006 in New York was zaten er zelfs gaten in de tolweg die onze buschauffeur pakte van om van Newark naar Time Square te komen. De McPherson-ophanging die de Amerikanen in hun auto's hebben zijn veel zwaarder uitgevoerd dan die in auto's die in Europa worden gemaakt.
Op de verwarming in ons hotel was circa 1,5 cm verf aangebracht. Dat noemen ze onderhouden.

js58 | 09-11-16 | 21:05 | + 6 -

@Vogelbeest
Wat een onzin. Omdat jij toevallig 0.0002% van het Amerikaanse wegennetwerk heb gezien denk je dat er niks aan het handje is? Ik heb er 1,5 jaar gewoon, en schat zo'n 25 K kilometer te hebben gereden, van Washington tot Oregon tot Cali tot Texas tot Florida tot Montana etc. De wegen zijn bagger, en de bruggen vallen van ellende uit elkaar. Moet je eens kijken wat we in Nederland uitgeven aan onderhoud infrastructuur en wat de Amerikanen uitgeven. Het is een lachertje!

keepcalm | 09-11-16 | 20:57 | + 22 -

Vogelbeest | 09-11-16 | 20:04 | + 0 -
Gaat u eens kijken in Detroit, st louis, chicago,Cleveland.

waskuup | 09-11-16 | 20:24 | + 13 -

@js58:

De kredietcrisis is door Jimmy Carter veroorzaakt, namelijk door firma's als Freddie Mac en Fanny May op te richten, en de andere banken te verplichten die risico's af te dekken. Gratis geld leidt in de regel tot grote problemen, iets wat socialisten weigeren te begrijpen.

brekebeen | 09-11-16 | 20:15 | + 15 -

@js58 | 09-11-16 | 19:36 | + 0 - Waar baseer je op dat de infrastructuur niet onderhouden wordt? Ik heb redelijk recent een zeeg groot deel van Florida doorkruist en alles wat ik aantrof zag er uitstekend uit. Iets langer gelden was ik in New York en in de stad elf was het inderdaad niet best, maar buiten de stad of in New Jersey was het allemaal goed te doen. Niet het niveau van Nederland, maar wel het niveau van Duitsland of de Franse niet-tolwegen.
Als jij andere info hebt ben ik benieuwd.

Vogelbeest | 09-11-16 | 20:04 | + -8 -

@ deluiegriek:

Wellicht moet je eens met eigen ogen in Rusland gaan waarnemen dat het door jou geschetste beeld toch wel tamelijk hard achterhaald is. Heeft iets te maken met afschaffing van communisme, invoering markteconomie, en lage belastingdruk.

brekebeen | 09-11-16 | 20:03 | + 12 -

Die staatsschuld liep onder Democratische presidenten (en alle linkse regeringen elders) ook op. Het verschil zit 'm erin dat links "investeert" in uitkeringen, gelukszoekers en andere hobby's die geen cent opleveren. Trump gaat z'n geld steken in infrastructuur, defensie en het goedkoper maken van werk. Dat levert banen, goede wegen en een sterk leger op.
De echte Stolwijker | 09-11-16 | 18:51

Met alle respect maar de staatsschuld neemt toe. Daarnaast: Amerika onderhoudt zijn infrastructuur niet. Amerikanen denken dat onderhoud duurder is dan het vervangen van een brug of verwarmingsplaat. En dat is geen grap

Daarnaast draai je iets om. Als Greenspan, Clinton en Bush niet alle regulering hadden weggehaald was er nooit een kredietcrisis geweest en had je van de naam Obama nooit gehoord.

js58 | 09-11-16 | 19:36 | + 25 -

@Raider Twix | 09-11-16 | 17:07
Er schijnen onder de reaguurders heel wat ZZP-ers te zijn die ook behoefte hebben aan een goede accountant.

kapotte_stofzuiger | 09-11-16 | 19:21 | + 8 -

Later zal blijken dat slim samenwerken toch weer effectiever is tegen wereldwijd terrorisme. En meer van dat fraais.

kloopindeslootjijook | 09-11-16 | 19:07 | + 8 -

deluiegriek | 09-11-16 | 18:32 |
Be careful what you wish for. Ik weet dat er in deze panelen figuren zijn die Poetin met open armen zouden ontvangen. Maar dan krijgen ze de Russische levensstandaard met gore flats en modderige wegen er op den duur ook bij. Als dat je ideaal is, moet je wel echt totaal kansloos aan de grond zitten.
Dan is 2% voor defensie een goedkope verzekering. En bovendien gewoon een afspraak.

De echte Stolwijker | 09-11-16 | 18:54 | + -3 -

js58 | 09-11-16 | 18:46 |
Die staatsschuld liep onder Democratische presidenten (en alle linkse regeringen elders) ook op. Het verschil zit 'm erin dat links "investeert" in uitkeringen, gelukszoekers en andere hobby's die geen cent opleveren. Trump gaat z'n geld steken in infrastructuur, defensie en het goedkoper maken van werk. Dat levert banen, goede wegen en een sterk leger op.

De echte Stolwijker | 09-11-16 | 18:51 | + 31 -

Op korte termijn werkt zijn programma misschien, op de lange termijn loopt de staatsschuld verder op en naar alle waarschijnlijkheid ook de rente,

www.ft.com/us-election/trump-clinton-...

js58 | 09-11-16 | 18:46 | + -13 -

Het zou mooi zijn dat hij NAVO landen geen steun verleent als ze niet aan de NAVO-norm voldoen qua bestedingen. Al geld wat over wordt gehouden, wordt hier immers gedoneerd aan de gelukszoekers of overgemaakt aan Brussel.
Ik kijk uit naar de verkiezingen in NL, maar ik betwijfel of de meeste stemmers het lef hebben om ook voor vernieuwing te stemmen.

deluiegriek | 09-11-16 | 18:32 | + 21 -

Misschien moeten we die 2% dan eens in onze eigen defensie industrie steken. Zo zouden we kleding van stoffen van Ten Cate kunnen laten maken, i.p.v. dat uit China te halen.
Verders wat extra schepen bouwen in NL en daarmee onze bijdrage aan de NAVO vervullen.

Febofiel | 09-11-16 | 18:27 | + 40 -

We moeten hier maar eens de oude truc toepassen en (een (groot) deel van) het budget van Ontwikkelingssamenwerking in Defensie steken.

Guido | 09-11-16 | 18:08 | + 13 -

vergeet de muur niet die er gaat komen.

waskuup | 09-11-16 | 17:32 | + 14 -

De EU gaat 2% van zijn BNP aan defensie besteden. Dat is wel het laatste wat gaat gebeuren. Zelfs met 80 miljard QE en negatieve rente is de economie niet vooruit te branden, het komt niet verder dan de spaarbrander en met al die bankroete gelukszoekers gaat het geld Links behoorlijk snel door de vingers.

Jesse Klaver gaat zelfmoord plegen, want Donald vermoord zijn groene milieu. En gaat op kolen stoken. Waren wij ook van plan in de Eemshaven overigens. De Raad van State fikte echter onverwacht geen kolen maar de vergunning voor die kolen centrales.

De belastingen omlaag, de uitgaven voor o.a. bruggen omhoog, en ook voor defensie omhoog. Een van die drie kan niet. Of hij mikt er 10 miljoen ambtenaren uit.
Zou zo maar kunnen, bij een zakenman. Dat laatste verkondig je het beste zo laat mogelijk, uiteraard.

Als Trump van Nafta af wil, wil ie waarschijnlijk ook het TTIP zusje niet. Ik ben bang dat Hollywood nu vreselijke films over hem gaat maken. Naja, als ze Hilly maar niet vergeten. Dankbaar onderwerp.

Obamacare zou tot 40% eigen risico op de ziekenhuisrekening kennen, bij een hoger dan minimaal inkomen. Weet ik niet. Maar klinkt wel als regelrechte oplichting bij een torenhoge premie.
Als dat maar niet inspirerend werkt naar NL. Benieuw hoe zijn belastingvrije ziekte spaarrekening en meer concurrentie gaat uitpakken.

Oh ja, wie nog werkloos accountant is, Hilly en Bill haar 1 miljard stichting konden wel een wat accountants over de vloer gaan krijgen, zo eind januari.

Raider Twix | 09-11-16 | 17:07 | + 10 -

REAGEER OOK

Linktip: Energie vergelijken