Misstanden bij Belastingdienst zijn KOLOSSAAL

Eerder schreven we dat het chaos is bij de Belastingdienst. Maar dat is niet correct. De Belastingdienst heeft eenvoudigweg lak aan alle procedures en deelt belastinggeld uit aan wie het wil. Het is een koninkrijk geworden waar het ministerie en de staatssecretaris geen vat op hebben. U weet dat de organisatie een geoliede datamachine gaat worden met elektronische processen. Dat is goed en kost geld. In totaal €2,35 miljard tot en met 2023 (budget-brief). Om die investeringen te beoordelen is een Investment Committee in het leven geroepen. Volgens staatssecretaris Wiebes is het Investment Committee een waakhond en: 'die waakhond doet allemaal verstandige aanbevelingen, legt de vinger tegelijk op verschillende zere plekken in een verslag en geeft ook kritische opdrachten mee'. Maar dat is niet zo. De Belastingdienst heeft €500 miljoen heeft uitgegeven aan de reorganisatie zonder daarvoor toestemming te vragen aan het Investment Committee. Hoe dat kan, begrijpt niemand. We knippen/plakken een verbluffend stukje parlementaire geschiedenis na de breek. Datum: woensdagavond 5 oktober 2016.

Uit het verslag van de Algemene financiële beschouwingen:

De heer Omtzigt (CDA):
Dus [er] wordt een afspraak gemaakt [over de vertrekregeling]: (...) Dat is een afspraak over 500 miljoen. De Belastingdienst had die uitvraag aan de [Investment Committee] moeten doen, maar heeft dat niet gedaan. Heb ik dat goed?

Staatssecretaris Wiebes:
Dat klopt.

De heer Omtzigt (CDA):
We zetten dus een commissie op om over 700 miljoen te gaan. Voor 150 miljoen wordt een uitvraag gedaan, maar voor de volgende 500 miljoen wordt geen advies meer gevraagd.

Staatssecretaris Wiebes:
Ja.

De heer Omtzigt (CDA):
En dat wordt nu pas gemeld. Ik behoud me het recht voor om de tijdlijn te krijgen van wat er is gebeurd, ook intern. Ik sta echt paf. Als dit de manier is waarop je je belangrijkste project doorvoert, weet ik niet meer waarom wij hier soms debatten hebben over een paar miljoen en over kleine dingen horen dat het niet kan. Als er een half miljard uitgegeven moet worden, wordt er niet eens een briefje gevraagd!

Staatssecretaris Wiebes:
De procedures zijn hier overduidelijk niet gevolgd.
(...)

De heer Koolmees (D66):
Ik zat even te kauwen op de reactie van de staatssecretaris op de vragen van de heer Omtzigt over punt 8 van de notitie [over de reorganisatie]. De staatssecretaris zei dat de procedures bij punt 8 niet zijn gevolgd. Over de 500 miljoen die later uitgekeerd zou worden in dit traject, is eigenlijk geen advies meer geweest. Zijn er nog wel interne checks geweest? Heeft de afdeling financieel-economische zaken meegekeken? Anders valt mij wel heel rauw op het dak dat over het eerste deel wel degelijk advies is geweest en dat er vervolgens niets is gebeurd, terwijl er wel voor 500 miljoen beslissingen zijn genomen.

Staatssecretaris Wiebes:
Het is niet zo dat deze organisaties niet betrokken zijn geweest, maar ze zijn dat niet op de goede manier en niet finaal. Uiteraard zijn, nadat de regeling van start ging en in beeld kwam dat het niet goed ging, de procedures gevolgd, in de hoogste paraatheid en met betrokkenheid van iedereen. Maar dat is niet meer gebeurd tussen deze beoordeling en doorrekeningen en het uiteindelijke afsluiten van de deal. Dat had niet gemoeten.

De heer Koolmees (D66):
Ik probeer het samen te vatten. Ik kan het niet helemaal overzien. Ik moet nu een beetje improviseren. Vanaf eind november, waar deze notitie over gaat, tot aan 1 maart, toen er signalen kwamen dat het [=de vertrekregeling] uit de hand liep, hebben geen interne checks-and-balances plaatsgevonden en zijn geen besluiten genomen van de Investment Committee. Er waren geen waarborgen en er zijn geen hekken geplaatst.

Staatssecretaris Wiebes:
Te kort op deze notitie zijn juridische verplichtingen aangegaan. Toen was de deal [over de riante vertrekregeling] er. Toen is de deal gevolgd. Het verloop is gevolgd, nauwgezet. Toen bleek na een aantal weken dat de volumina anders liepen dan geprognosticeerd. Toen is met de hoogste paraatheid — dat was na zes weken — besloten om terug te gaan naar de onderhandeltafel. Dat proces heeft geleid tot een nieuwe deal die voor de zomer is afgesloten. Die heeft geleid tot het sluiten van de regeling per 1 september.

De heer Koolmees (D66):
Er komen nu heel veel vragen op. Ik denk dat het toch verstandig is om een feitenrelaas te vragen over wat er in die tussentijd gebeurd is. Het valt nu rauw om mijn dak dat er na die datum over het eerste deel wel degelijk advies is geweest en de stappen zijn doorlopen en daarna plotseling niet meer, over het allergrootste deel van het budget, namelijk die 500 miljoen. Volgende week is hier een debat over. Ik denk dat het goed is dat we al deze stappen dan hebben en begrijpen.

...

Duidelijker kunnen we het vooralsnog niet maken. Hoe het mogelijk is dat er €500 mio wordt uitgegeven door de Belastingdienst zonder procedures te volgen is ... tsja, zeg het maar. Dit is, voor de goede orde, slechts een klein deel uit het verslag. Eerder schreven we dat met name bijna-gepensioneerden als gevolg van een fout gebruikmaken van de besproken vertrekregeling. We schreven toen dat dat €30 tot €40 miljoen kostte. Blijkt minimaal €150 mio te zijn. Minimaal dus, kan ook €200 mio zijn. Enfin. Staatssecretaris Wiebes was zo wollig tijdens de algemene financiële beschouwingen dat volgende week dinsdag een nieuw overleg over de problemen bij de Belastingdienst op de rol staat. Wordt vervolgd.

Reaguursels

Inloggen

Zoals ik al in een eerdere post meegegeven had. De vader van een vriend heeft 75k meegekregen en hij zou in december met pensioen gaan. I rest my case. Dat is ons geld. Ik vind het belachelijk.

-=PyP=- | 07-10-16 | 00:33 | + 4 -

maar oh wee als je een euro vergeet op te geven bij de belastingdienst, dan komen ze je halen.

deluiegriek | 06-10-16 | 21:38 | + 0 -

Feynman, in z'n algemeenheid zul je vast gelijk hebben. Maar nu klets je uit je nek. Het zijn de vakbonden geweest die hebben gewaarschuwd dat deze regeling verkeerd zou uitpakken. Maar het hogere management vond toch dat het doorgang moest vinden.
De OR en de vakbonden is echt niets te verwijten in deze.

Udo Hess | 06-10-16 | 20:14 | + 2 -

Dit was gewoon grove opzet, om een soort VUT precedent te creëren. Om vervolgens dit kunstje elders te herhalen. Wacht maar af.

Raider Twix | 06-10-16 | 20:06 | + 0 -

The_iron_boar | 06-10-16 | 17:48
ok, werken voor de BD is een kut baan en moet je nooit aan beginnen. Wat is het probleem precies?

W_F | 06-10-16 | 19:52 | + -2 -

Wat ik altijd zo schrijnend vind bij de Belastingdienst, is dat ze het allemaal zo goed regelen voor hun eigen personeel, maar waar het de flexwerkers betreft, het gewoon een barslechte werkgever. Bak je er als ambtenaar helemaal niets van bij de afdeling grote ondernemingen en ben je daar echt niet te handhaven, dan wordt je gewoon overgeplaatst naar het niveautje MKB, wat de vergaarbak van incompetenten is binnen de Belastingdienst. Medewerkers van de Belastingdienst hebben allemaal maximaal anderhalve meter dossierruimte in de buurt van hun flexwerkplek. Iedereen die wat met geld doet, weet dat dat helemaal niets is. De werkdruk is navenant. En iedereen die een beetje kan spelen met thuiswerkuurtjes, heeft zo 12 weken per jaar vakantie... Er zijn echter ook duizenden uitzendkrachten die de belastingtelefoon bemannen. Bijvoorbeeld bij de dienst toeslagen. Die mensen mogen dus aan de lopende band kuttelefoontjes beantwoorden. In ruim de helft van de gevallen worden 'cliënten' boos. Na zo'n gesprek volgt het volgende telefoontje binnen enkele seconden. Bij veel van de telefoontjes luistert een supervisor mee. Als die het niet goed vindt gaan, dan volgt er direct een gesprek. Dat gebeurt ook als de uitzendkracht te vaak eerder dan de cliënt ophangt (wat eigenlijk absoluut niet mag) of als de uitzendkracht te vaak even een kop koffie gaat drinken na een heftig telefoontje (vaak met bedreigingen). Na twee gesprekken komt er een afscheidsgesprek, waarin een intercedent van Randstad/Tempo-Team/Adecco dermate aandringt bij de uitzendkracht dat deze toegeeft dat het werk eigenlijk niets voor hem/haar is. Die uitzendkracht heeft in een intentieovereenkomst echter aangegeven dat deze na de opleiding tot telefonist tenminste anderhalf jaar zal blijven werken. Als die tijd niet wordt volgemaakt, moet daarvoor ook gelapt worden. Oh ja, en als je als uitzendkracht vandaag bedenkt dat je op 4 november een dagje vrij wilt, dan ben je mooi te laat en kun je dat fijn op je buik schrijven...

The_iron_boar | 06-10-16 | 17:48 | + 7 -

@duitse herder | 06-10-16 | 13:10 | + 0 -
Hav en dag. Heb een dag? Dat is echt de meest neutrale wens ooit.

de_tyvus | 06-10-16 | 16:14 | + 5 -

Meest van het geldverkeer gaat tweetalig. Al die gegevens staan gekoppeld aan naam, woonplaats, en geboorte jaar op computers. Al die computers servers serveren naar de belasting computer. Dan moet inkomen kloppen met uitgaven. Voor de modale inkomens is de grens [ vermoedelijk ] 500 Euro. 2x modaal, 1000 . en voor het neusje van de zalm mensen, 10.000. Kom je er boven dan is een brief, automatisch, verzonden met standaard vragen. Hier word de menshand en klas justitie zichtbaar. PVDA contra VVD. Die menshand moet weg.

biltong | 06-10-16 | 16:12 | + 0 -

Ik blijf het zeggen; fakkels en hooivorken zijn onze enige redding van dit tuig

beschuitfluiter | 06-10-16 | 15:56 | + 5 -

Blijkbaar is Wiebes nog stommer dan zijn voorganger, echter hij houd z'n kop scheef, brabbelde dat dit als een steen op zijn maag drukt, en komt ermee weg. Gewoon omdat hij uit het juiste VVD Pinokkio hout is gesneden te weten stenen dragen en zoeken. Ook eerder in Amsterdam heeft Wiebes er een enorme financiële puinhoop achter gelaten, samen met coalitiepartner Asscher deze broddel bewindslieden sturen Nederland aan. Onder supervisie van aartsleugenaar Rutte die de betekenis van nee niet weet.

Goedverdoemme | 06-10-16 | 15:25 | + 8 -

Deense belastingdienst. Ik wilde informatie hebben hoe eea zakelijk werkt. Belde en het antwoord was: Ik kom morgenochtend bij u langs. Alles in het Engels, want ik sprak geen woord Deens.

Als Nederlandse ondernemer in Nederland: Bijna is de haat openlijk tegen burgers. Zakelijk sowieso.

duitse herder | 06-10-16 | 15:21 | + -13 -

van heinde en verre | 06-10-16 | 13:48

Inderdaad we moeten in deze tijd dankbaar zijn voor eerlijke politici..... de tering wat zijn we afgegleden.

Fijn dat we tegenwoordig ook gewoon horen 'we gaan de verkeersboetes verhogen, want eeh ja dat begrotingstekort is voor jullie'. Ik zie het gewoon zo; zoveel schijt aan het volk hebben dat je niet eens meer je best doet om je bananenrepubliek te verbergen.

Rukbever | 06-10-16 | 14:08 | + 9 -

Sick fucks.
Dit is gegraai en vriendjespolitiek door lui die hun hele leven burgers hebben uitgeknepen en geschoffeerd om wille van dat iedereen moet bijdragen...
Voor een fractie van dat geld hadden we de strafkolonie Rottumeroog kunnen bouwen en inrichten, zodat we dit soort lui daar hadden kunnen huisvesten....

Lafayette | 06-10-16 | 14:08 | + 2 -

Ondanks dat het om schandalig veel geld gaat en dat dit echt te belachelijk voor woorden is, ben ik wel blij dat Wiebes gewoon eerlijk en duidelijk antwoord geeft. Hopelijk gaan ze binnenkort wel een keer serieus reorganiseren bij de Belastingdienst. En dan graag op kwaliteit beoordelen.

van heinde en verre | 06-10-16 | 13:48 | + 2 -

@Feynman

Sterker nog, ik heb nu een aantal reorganisaties meegemaakt en nog nooit werd het afspiegelingsbeginsel (per leeftijdscohort mogen degenen met meeste dienstjaren blijven) gebruikt.

Functies werden op papier gewoon net iets anders omschreven, gevolg: niemand werd gematcht en iedereen moest solliciteren waarbij de werkgever simpelweg de besten eruit pikte.

Dat hadden ze bij de BD ook gewoon kunnen doen, in plaats van deze idiote 'plaatsmakersregeling'. En ik vind nog steeds dat degenen die de regeling aantoonbaar misbruikten (bv iedereen boven de 60 die met 2 jaar extra salaris prepensioen gaan vieren), vervolgd mogen worden om alles terug te betalen.

raskol | 06-10-16 | 13:46 | + 2 -

Het gemak en de arrogantie is werkelijk stuitend. We worden volledig uitgewrongen door belastingdruk en belastingverhogingen. Briljante belastingverhogingen zoals de accijnzen waarbij ze net als Poetin volstrekt schaamteloos met de camera op het gezicht voor iedereen blijven liegen over de enorme schade daarvan. De belastingdienst was ook de partij die jarenlang aan duizenden Bulgaren, Roemenen en weet ik wat nog meer allerlei toeslagen ging uitbetalen. Honderden miljoenen belastinggeld verkwanseld. Zo kan je nog wel een tijdje doorgaan. Maar het pluche kleeft...

npo | 06-10-16 | 13:38 | + 7 -

Mika6101

Sammen have vi mere humor som alle sytten millioner Hollandske mennesker. :)

duitse herder | 06-10-16 | 13:29 | + -6 -

Het antwoord is natuurlijk tamelijk duidelijk, het zijn ambtenaren die geld uitdelen aan ambtenaren, en daar kan natuurlijk niet zomaar zo'n vervelende nare guur-rechtse marktpartij tussen gaan zitten met een of ander ideaal-verstorend advies of rapport, want dat is niet hoe me met elkaar om zouden moeten gaan in dit land. Het is natuurlijk overduidelijk dat al die capabele hardwerkende ambtenaren, die zich elke dag inzetten om het land mooi te maken voor het vee, sorry het volk,niet zomaar gecontroleerd of kritisch bekeken mogen worden terwijl ze mooie regelingen bedenken en geld uitdelen aan andere hardwerkende ambtenaren. En als je dat wel vind, dan ben je een naar kapitalistisch asociaal verkeerd denkend persoon. Als je je er ook nog kritisch over uitlaat, dan sturen we gewoon wat ambtenaren met petten naar de deur.
Zo rollen we hier nu eenmaal.

Jan Slot | 06-10-16 | 13:27 | + 2 -

Få det, herdertje

RonnieKray | 06-10-16 | 13:24 | + -1 -

@Spaanse Peetvader | 06-10-16 | 12:47
Vroeger hadden we begrijpend lezen op school. "Sprak geen Deens" betekent verleden tijd. Jij maakt daarvan "spreekt nog steeds geen woord Deens". Dags att lära dig läsa och förstå på Nederländska.

Mika6101 | 06-10-16 | 13:24 | + 4 -

Als je het snel zegt is 500 miljoen niks natuurlijk.. maar hoe je het als weldenkend mens zo kan weggooien met de berichten uit de bejaardenzorg is mij een raadsel.

Het zal mij niks verbazen als de hele BD één groot zooitje is waar er nauwelijks controle plaatsvind op de uitgaves maar de inkomsten van de blauwe garde met een loep word bekeken.

Je zou als politieke partij de hele kamer en kabinet op moeten trommelen en helemaal de tyfus moeten schelden bij zon verkwisting van geld. Maar de heren regenten krijgen nog niet een klein tintje rood op de wangen van schaamte.. en dat is een goede indicatie hoe verziekt politiek en ambtelijk Nederland is .

nobodyknows | 06-10-16 | 13:18 | + 4 -

@Rukbever | 06-10-16 | 12:33 | + 6 -

Tutututut, dat heet geen corruptie. Netwerken en lobbyen. Zie Den haag als een opstapje naar iets beters: een bank, Brussels, commissariaten etc. Minimaal 4 jaar de tijd om je er in te wurmen, er tussen te lobbyen, je toekomst bij elkaar te netwerken.

litebyte | 06-10-16 | 13:15 | + 1 -

Spaanse Peetvader | 06-10-16 | 12:47

Du skal bedre læse mit texten. Og ja jeg snakker nu min Danske sprog som Englesk og andre sprog såsom Norsk og en smulle Svensk. Hav en dag.

duitse herder | 06-10-16 | 13:10 | + -8 -

@Harry Turtle | 06-10-16 | 10:45 | + 22 -

Een functie in Brussels zal er na deze stageperiode in Den Haag wel niet meer inzitten...

litebyte | 06-10-16 | 13:08 | + 2 -

Hey Herder, je woont al minstens jaren in Denemarken maar spreekt nog steeds geen woord Deens? Nu begrijp ik waarom je elke dag op Nederlandse websites zit te reaguren, Deens schijnt voor ons ook nog eens vrij makkelijk te leren te zijn, in Spanje hoef ik de belastingdienst niet eens proberen te bellen in het Engels die fout maakte ik toen ik er net woonde eenmaal en nooit meer.
En dan heb je het altijd over de fantastische integratie in Denemarken, maar de BD komt er als schoothondje bij jelangs in een hun vreemde taal vragen te beantwoorden? Wat belachelijk.

Spaanse Peetvader | 06-10-16 | 12:47 | + 22 -

Ach, vandaag zegt Wiebes voor de vorm even dat het als een steen op zijn maag ligt, morgen is er nog even discussie, en overmogen gaan ze gewoon weer door met het leegtrekken van de burger in diens hoedanigheid van wandelende pinautomaat.

"Verondersteld" was het een goede regeling. Zogenaamd is er een "foutje' gemaakt. Fictief heeft niemand van de zeker 10.000 betrokken mensen ooit iets in de gaten gehad en/of gezegd.
Zogenaamd werd er niets geregistreerd dus kon met tussentijds geen pas op de plaats maken.
Men doet alsof er géén keihard beleid is dat iedereen moet doorwerken tot zijn pensioenleeftijd. Zogenaamd weet niemand bij de BD dat als andere bedrijven een oudere werknemer laten vertrekken en dit ook maar de schijn heeft van een VUT constructiem dat de BD dan een extra boete eist van 52% (RVU regeling), etc. etc.

Want volgend jaar doen ze gewoon alsof iedere brave spaarder geen 4, maar (fictief) wel 4,7% rendement op zijn spaargeld heeft dat hij gedurende jaenlang moeizaam sparen voor zijn eigen pensioen bij elkaar gesprokkeld heeft.

Héél toevallig dat dit nieuws naar buitenkomt, nét nu vorige week de bulk ontslagbrieven de deur uit zijn....."helaas, kan niet meer teruggedraaid" zal hun tekst wel worden?
Bijna grappig te noemen dat zij "veronderstellen" dat wij er nog vertrouwen in hebben.....

Wering | 06-10-16 | 12:44 | + 17 -

Nederland is zo corrupt als de tering alleen zo mooi verborgen in alle onnodige tussenlagen, procedures en alle andere bullshit. Soms wordt het allemaal iets te gretig en dan ja hebben we het er 1 week over en dan gaat het circus weer door.

Rukbever | 06-10-16 | 12:33 | + 22 -

Dus daar waar geen eindcontrole meer plaatsvindt, loopt het gierend uit de klauw om maar niet de vraag te hoeven stellen of de Belastingdienst en Politie soms een en dezelfde organisatie zijn. Bananenrepubliek ?

netniet | 06-10-16 | 12:30 | + 6 -

Nederland.. je blijft me verbazen.

Rukbever | 06-10-16 | 12:27 | + 3 -

Zo werkt de overheid toch standaard? Gratis geld voor zowat iedereen behalve degenen die het ophoesten. "No questions asked". Ja nu dan eindelijk eens.

watergeus | 06-10-16 | 12:26 | + 10 -

blubberpoesje | 06-10-16 | 11:54 |

Moet zijn: Tief nou eens op met je Denemarken!

duitse herder | 06-10-16 | 11:58 | + -20 -

@duitse herder | 06-10-16 | 11:49
Normaalgesproken ben ik heel vriendelijk, maar heb nu toch de neiging om te zeggen: Tyf nou eens op met je Denemarken!

Als dit een soort subtiele vorm van pro-Denemarken marketingcampagne moet zijn, bereik je juist het tegenovergestelde. Door jou heb ik bij Denemarken tegenwoordig het beeld van een grasveld met houten huisjes die allemaal bewoond worden door enorm vervelende mensen die je niet op je verjaardag wilt uitnodigen

blubberpoesje | 06-10-16 | 11:54 | + 69 -

Deense belastingdienst. Ik wilde informatie hebben hoe eea zakelijk werkt. Belde en het antwoord was: Ik kom morgenochtend bij u langs. Alles in het Engels, want ik sprak geen woord Deens.

Als Nederlandse ondernemer in Nederland: Bijna is de haat openlijk tegen burgers. Zakelijk sowieso.

duitse herder | 06-10-16 | 11:49 | + -31 -

Gisteren Yes Prime Minister gekeken: A Real Partnership.
Grappig om te zien hoe 1986 aanbelt en zegt dat er niets veranderd is.
Ambtenaren die mogen beslissen over de beloning van ambtenaren, wat kan daar nou ooit misgaan.

InclinedtoLiberty | 06-10-16 | 11:47 | + 30 -

De belastingdienst is niet per ongeluk lek maar opzettelijk. Het is de kassa van de BV Nederland, alle handelingen aan het loket blijven verderop buiten de bouken.
Ziedaar de verklaring voor de gigantisch gestegen staatsschuld zonder noemenswaardig toegenomen uitgaven aan bv infrastructuur, laat staan zorg, sociale voorzieningen, onderwijs, defensie...

Rechts liberale Rutte (en voor hem Balkenende al) hebben kabinetten lang feestjes gebouwd voor banken en internationaal bedrijfsleven middels door de Belastingdienst gefaciliteerden reddingsoperaties en vaak per saldo negatieve vestigings- en fiscale voorwaarden.

DinkyToy | 06-10-16 | 11:27 | + 12 -

Geen probleem toch, het parlement kan de regeling herroepen nu blijkt dat de fiscus lak heeft aan alles en iedereen en er een Wild West circus aan de gang is.
Dat gedrag kun je moeilijk gaan belonen met een half miljard gratis geld.
Gaan ze eerst maar al die achterstanden bij de DBA oplossen, ook al zo'n chaos.

Atlas Shruggs 10 | 06-10-16 | 11:24 | + 8 -

Eigenlijk is het gewoon voor 500 miljoen aan cabaret met Wiebes T. Schippers, zoals dit hierboven wegleest. Wel een beetje prijzig, maar dan heb je ook niks.

panacee | 06-10-16 | 11:24 | + 8 -

Belasting is voor en door ambtenaren. What do you expect?

Vogelbeest | 06-10-16 | 11:21 | + 10 -

Ik zeg, creatieve aangiftes kom er maar in. Zo'n chaos nu bij de belastingdienst, waarschijnlijk dat je overal mee wegkomt.

Banana008 | 06-10-16 | 11:07 | + 15 -

@Nibdib Niddib | 06-10-16 | 10:46
Die koppen gaan ongetwijfeld gaan rollen. 'Toevallig' zullen dat koppen zijn van mensen die dankzij deze regeling allang thuis in hun nieuwe aanbouw nippend van een glaasje cherry naar de vogeltjes in de tuin zitten te kijken. Glas, plas, was....

blubberpoesje | 06-10-16 | 11:06 | + 27 -

Het waren de sociale partners aan de onderhandelingstafel. Die hebben vastgehouden aan het idee dat je meer meekrijgt naar mate je meer jaren gewerkt hebt en minder jaren te gaan hebt. Die dus weer een vertrekregeling ophangen op het aantal jaar waar al gewoon betaald is, in plaats het aantal jaar waar iemand afstand van neemt.

Dus vakbonden, ondernemingsraden en dergelijke, tijd om verantwoording af te leggen aan de mensen waarvoor deze vertrekregeling totaal geen kans was, maar die wel uit de pot voor personeelsposten zien verdwijnen bij mensen die jarenlang goed gebeurt hebben, nog jarenlang een goed pensioen krijgen en nu voor een illegale VUT-regeling geld meekrijgen.

Als de belastingdienst wil downsizen moet dat niet met omkoping of afspiegeling. Doe het gewoon op inhoudelijk functioneren. Dat mag, mits goed onderbouwt, ook gewoon. Management wil dat meestal niet, want het is veel werk. Werk wat behoort tot de dagelijkse verantwoordelijkheden en allang gebeurd had moeten zijn.

Feynman | 06-10-16 | 10:52 | + 55 -

Als er door dit 'foutje' van 500 miljoen euro straks geen koppen gaan rollen (en hopelijk wél van de juiste kopstukken) dan kunnen we maar beter dit land gaan opdoeken.

Nibdib Niddib | 06-10-16 | 10:46 | + 51 -

Inefficiënte oldtimer regeling, accijnsverhoging die netto minder oplevert, DBA fuckup, vertrekregeling fiasco...
Wat kan deze man wel?

Harry Turtle | 06-10-16 | 10:45 | + 57 -

REAGEER OOK

Linktip: Energie vergelijken