Het hele grote zzp-debat in de Tweede Kamer

Om 19.10 19.15 uur is gestart het 'debat over de toetsing van zzp-contracten door de Belastingdienst'. Dat eindigde om kwart over elf. De Tweede Kamer is helemaal klaar met de wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties. Sinds mei 2016 vragen zzp'ers geen var-verklaring meer aan, maar is de modelovereenkomst in beeld gekomen. Dat gaat niet helemaal goed (zeker 50.000 van de 1 mio zzp'ers zitten werkloos thuis wegens kopschuwe opdrachtgevers en voor het overige is er veel onduidelijkheid). Zelf live kijken kan kon hier. Meer over de zzp'er en de modelovereenkomst leest u daar. Verslag van het debat op de site van de Tweede Kamer hier. Dinsdag wordt gestemd over de ingediende moties.

Conclusie: Wiebes gaat meer inzage geven in de modelovereenkomsten, er komt meer communicatie en een meldpunt voor misstanden. Het belangrijkste is de toezegging van Wiebes: wie zich houdt aan de bepaling in de modelovereenkomst krijgt geen boete. Niet voor de opdrachtgever, niet voor de zzp'er.

*** Liveblog = gesloten ***

Wiebes aan het woord:
- er is af en toe gewoon geen sprake van ondernemerschap. De ict'er die jarenlang voor dezelfde opdrachtgever werkt is geen ondernemer. De verpleegkundige die op oproepbasis werkt ook niet en hetzelfde geldt voor de leraar.
- er komen geen boetes en naheffing voor de goedbedoelende opdrachtgever en opdrachtnemer als blijkt dat er toch geen zzp-schap is.
- groep die niet volgens de wet werkt, is groter dan gedacht. Een hoop zzp'ers blijken helemaal geen zzp'ers te zijn, maar werknemers.
- we wilden stoppen met 500.000 var-verklaringen rondpompen. En: de wet DBA verandert niets aan de positie van de zzp'er.
- wie is nou werknemer en wie niet? Dat bepaalt de Belastingdienst niet, dat volgt uit jurisprudentie.
- de Belastingdienst en het UWV zullen de wet volgen en dat wordt gecontroleerd door de commissie Boot (professor uit Leiden). Die pluizen modelovereenkomsten na om te bezien of alles goed verloopt.
- ook in de Kamer is er grote verdeeldheid over wie zzp'er is: een cameraman, een postbode, een dokter? De discussie heeft helemaal niks te maken met de wet DBA.
- zzp'ers die werken voor particulieren hebben geen modelovereenkomst nodig. Er zijn echter 'lieden' die zorgen voor ruis in de communicatie en voor verwarring zorgen.
- met name in de zorg zijn veel notoire misbruikers. Die krijgen van ons bezoek.


D66
1. De Belastingdienst mag 'gezagsverhouding' niet strenger interpreteren dan de wet (u bent muzikant, dan luistert u naar de dirigent, dus gezag!)
2. Wiebes moet toezeggen dat er geen naheffingen volgen voor opdrachtgevers
3. In januari 2017 beoordelen of de wet ingetrokken wordt ja/nee
4. Als zzp'ers ondernemer zijn, dan kan een zzp'er nooit achteraf geconfronteerd worden met een dienstbetrekking (via een zelfstandigenverklaring)CDA


VVD


(het gaat nu over de VVD die met meel in de mond de wet DBA verdedigt)PVV
De PVV roept op om vanavond de wet DBA in te trekken en de VAR weer van stal te houden. 'Het Is een bloedbad!'

PvdA
De PvdA maakt zich druk om payrollers.


Reaguursels

Inloggen

Ik heb in het debat in ieder geval een opmerking gehoord dat er tussen werknemers en ondernemers nog een groep zit, die in geen van beide categorieën passen. Helaas val ik kennelijk in deze groep en wij zijn ook degenen die door deze wet het hardst worden getroffen.
Schijnzelfstandigen in de goedkoopste categorie kunnen zelfstandige blijven, behouden dus hun zelfstandigenaftrek en kosten per saldo geld voor de belastingbetaler.
Mijn groep (consultants, interim managers, IT'ers e,d,) betaalde altijd erg veel belasting, hebben vaak geen zelfstandigenaftrek (want BV) en zitten nu werkloos thuis. Mijn voorspelling: op het moment dat men in Den Haag in de gaten krijgt dat deze wet miljarden aan misgelopen inkomsten voor de staat kost (kan nog wel even duren), wordt deze wet subiet ingetrokken.
Intussen is de schade niet te overzien en heeft dit kabinet waarschijnlijk inderdaad irreparabele schade aangericht aan onze economie.

EvB69 | 02-10-16 | 11:45 | + 1 -

[email protected] | 01-10-16 | 10:26
PostNL is dus zo'n bedrijf dat mag branden in de hel.

Helaas is inmiddels gebleken dat er niks gaat veranderen. Wiebes mag gewoon doorgaan met zijn DBA gedrocht en het nepparlement accepteert dat dat heeel hard nodig is. De ZZP'ers mogen gewoon nog steeds 11 weken wachten op een papiertje, de opdrachtgevers komen niet in beweging, de werkloosheid schiet omhoog alleen worden ZZP'ers niet meegeteld dus juichverhaaltjes van Rutte kunnen doorgaan.
Een typisch Nederlandse oplossing, een juichende overheid bij een schrijnende armoede.

Atlas Shruggs 10 | 01-10-16 | 11:41 | + 1 -

Er zijn 2 soorten ZZP'ers toch? Zij die GEKOZEN hebben om ZZP'er te worden (en hun bestaansonzekerheid kunnen dekken met een DIK tarief) en de ZZP'ers die GEDWONGEN werden om ZZP'er te worden door hun werkgever en die enkel bestaansonzekerheid hebben. Het probleem is dat werkgevers (mogen ze branden in de hel!) de ZZP-constructie misbruiken en zo quasi-zelfstandige personeelsleden hebben gekweekt die enkel de lasten dragen van het zelfstandig zijn en niet de lusten.

Raider Twix | 30-09-16 | 15:29
Het is ook wat simpel gesteld, maar laten we zeggen dat de VAR al uitkomst biedt, middels het marketing aspect.
Als postbezorgers investeren in hun eigen bus en adverteren voor Jansen postbezorging, dan kunnen ze voor ondernemer doorgaan. Want met de verdiensten van jaar 1 kunnen ze investeren in een bezorgdrone en met PostNL een expeditieplek afspreken.
Wat PostNL doet is gewoon asociaal en illegaal, maar ja die hebben een geheime overeenkomst met de fiscus en dan mag alles.
En dat uitgerekend een geheime illegale deal van de fiscus zelf aanleiding was om het gedrocht DBA te maken, is weer typisch Nederlands. Krommer dan krom.

Atlas Shruggs 10 | 01-10-16 | 09:32 | + 2 -

Zelfstandige vrije mensen, de politiek wil alleen slaven. Blanke en zwarte slaven, daarom moet ook zwarte piet afgeschaft worden en moeten er op de gouden koets blanke werknemers bijgeschilderd worden.

Astroturfer | 30-09-16 | 20:25 | + 2 -

X aantal opdrachtgevers per jaar is dikke onzin. Als je full time als IT-specialist in een project zit van 2,5 jaar kan je niet na 6 maanden zeggen dag klant zoek het nu zelf maar uit. Dat is net zoiets als een huisarts halverwege een gesprek met een patient zegt doei, ik ga met de volgende patient een half gesprek voeren.
Dit gaat over twee dingen.
1. Gedwongen ondernemerschap voor sommige ZZPers
2. Belangen van pensioenfondsen, verzekeraars, contractbureaus en vakbonden.

Aan 1 kan je simpel wat doen bijvoorbeeld dat iemand na 2 maanden in dienst moet worden genomen als hij of zij dat wil ongeacht of hier een onderbreking in zit.

Aan 2 hoef je niets te doen is namelijk niet in het belang van de ZPers

youwish | 30-09-16 | 19:52 | + 1 -

De enige reden dat deze discussie speelt is de sociale premies en de mkb-vrijstelling/zelfstandigenaftrek.
Omdat de politiek lang geleden besloten heeft dat werknemers verplicht verzekerd zijn voor pensioen en tegen werkloosheid en arbeidsongeschiktheid krijgt de zelfstandige een fiscale aftrekpost om dat soort zaken te regelen.
Bij politici leeft de behoefte om dat gelijk te trekken omdat de Post zelfstandigen onder druk zet om tegen een te laag tarief te werken.
Je kunt dan twee dingen doen: iedereen verplicht staatspremies voor ao, ww en pensioen afdragen (zoals in zweden) of iedereen zelf laten beslissen wat ze doen met hun geld (en werknemers dus ook meer uitbetalen om dat te kunnen doen). Politici willen natuurlijk staatspremies want politici weten altijd beter wat goed is voor de mensen dan de mensen zelf. Bovendien levert dat leuke baantjes voor ze op.
Dus in plaats van tegen de post te zeggen ""Doe ff normaal", gaat de einduitkomst zijn dat iedereen de staatsverzekering in zijn maag gesplitst krijgt (die vervolgens in stapjes afgebroken wordt ihkv bezuinigen).
En wat doen we hier tegen: niets. Politici mogen hier namelijk over stemmen en hun motivatie en belang is duidelijk. Volgend jaar mogen we weer eens en vakje roodkleuren en de mensen die daardoor in de kamer komen gaan gewoon weer hun eigen motivatie en belang na: meer regels, meer overheidscontrole en meer overheadbaantjes.

Sr Semtex | 30-09-16 | 19:02 | + 1 -

Als de opdrachtgever bepaalt hoe laat jij moet beginnen, jou gereedschap ter beschikking stelt, bepaalt hoe jij het werk moet uitvoeren en dat jij dat persoonlijk moet doen, ben je werknemer.
js58 | 29-09-16 | 22:36 | + 2
-
js58 | 29-09-16 | 22:36
Nee, als een opdrachtgever jou een contract geeft en je hebt geen zorg meer over je vaste inkomen, dan ben je werknemer. Ook wel te herkennen aan een arbeidsovereenkomst.
Als je een bedrijf start en je factureert maar je bent onzeker of je morgen nog wel beleg op je brood hebt, dan ben je ondernemer. Ook wel te herkennen aan een facturatie door een rechtspersoon.
Vrij simpel dus.
Atlas Shruggs 10 | 29-09-16 | 23:03 | + 8
-
PostNL heeft dus ingehuurde ondernemers. Het meest omstreden bedrijf met ZZP'ers. Die factureren.
Dus niet.
Je definitie is fout. Als ik vanaf morgen bij mijn werkgever mijn maandelijkse inkomen moet factureren i.p.v. via een salarisstrook ontvang, ben ik ondernemer?
Echt niet. Een contract zonder zorgen bestaat overigens amper nog.
Een ondernemer onderneemt, maakt wezenlijke keuzes. Iemand die slechts uitvoert, is werknemer.

Raider Twix | 30-09-16 | 15:29 | + 1 -

@hoevenpe | 30-09-16 | 07:51 | + 1 -

Hét echte doel van deze wet is natuurlijk de pak 'm beet 6 miljard zelfstandigen aftrek terug in de schatkist om fijne linkse 'hobbyprojectjes" te blijven financieren alsmede de bodemloze EU-kas te blijven volstorten.... alles onder het mom van 'wegnemen van de schijnzelfstandigheid'.
Vraag me alleen af af ze nu in de 2e kamer niet in de gaten hebben als er pak 'm beet 25% zzp'ers met deze wet zzp'er-af zijn/worden, er een kwart miljoen stemgerechtigden zo voor de aankomende verkiezingen in mei weleens grote invloed zouden kunnen gaan hebben.

debeterweter | 30-09-16 | 10:41 | + 6 -

@Lulhannel123456 22:40: En dat is het hele kromme in dit verhaal. Wie via een uitzender of een detacheerder werkt zit veelal in precies dezelfde situatie qua werk, heeft meer inkomenszekerheid, maar verliest de vrijheid om het werk zelf uit te zoeken en over werkvoorwaarden te onderhandelen (part time, thuiswerkdag etc). En verliest soms de helft van de bruto-inkomsten.

Kijk naar de eerste post in dit draadje (van Raider Twix): daar zit het probleem dus. Gezeik over wel ondernemer, geen ondernemer. In plaats van wanhopig op zoek te gaan naar een definitie van ondernemerschap in deze context zou je je ook af kunnen vragen waarom je per se "ondernemer" moet zijn om als zelfstandige aan de slag te mogen gaan. En waarom loondienst het enige acceptabele alternatief voor de rest is.

Zelfs in discussies tussen ZZP'ers zie ik het wel eens: "jij bent geen echte ondernemer", uitgesproken met een neerbuigende toon. Triest. Het zou over uitbuiting moeten gaan, niet over het aantal klantjes.

Muxje | 30-09-16 | 10:30 | + 6 -

@TriestGeval | 30-09-16 | 09:43 :

Pardon? "Slechts 6% commissies?" Ik heb geen enkele partij tussen mijzelf en de opdrachtgever. Een intermediair doet hooguit twee dingen: partijen bij elkaar brengen en factuurtjes rondsturen.

Partijen bij elkaar brengen is een éénmalige actie, daar hoort ook een éénmalige betaling bij. Factuurtjes rondsturen mag hooguit enkele tientjes per factuur kosten, en dan nog. 6% is nog steeds belachelijk veel, alleen minder belachelijk veel dan de 20% die sommige partijen vragen.

Koning Willy | 30-09-16 | 10:27 | + 2 -

Max bet op de Unibet | 29-09-16 | 20:28 | + 7 -

Het is alleen uitgerekend de PVV geweest die met de ZZP-genocide ingestemd heeft in de Senaat. Dit heeft net het laatste zetje gegevengeven en Wiebes aan een meerderheid geholpen.

@TriestGeval | 30-09-16 | 09:43 | + 0 -:
Klinkt leuk die 6%. Je bent ook meteen je ondernemersschap kwijt, moet Sociale Premies betalen, kunt je AOV niet meer aftrekken en hebt ook meteen pensioenbreuk gepleegd.

Je moet dus de grens over.

Haberdoebas | 30-09-16 | 10:26 | + 0 -

TriestGeval | 30-09-16 | 09:43 |

Alleen emigreren is de oplossing.

duitse herder | 30-09-16 | 10:14 | + 0 -

Alle ZZP'ers naar Tentoo, die rekent slechts 6% commissies.

Je bent dan ook van het dom-linkse FNV-CNV geleuter af, want dom links zal blijven zeuren tegen elke vorm van zelfstandigheid.

Levenslange slaafsheid voor werknemer en werkgever is de dom-linkse norm.

Wie verlost NL van het linkse KK gezwel?

TriestGeval | 30-09-16 | 09:43 | + 0 -

hoevenpe | 30-09-16 | 07:51 |

Wouter Bos heeft 10 jaar geleden al eens geprobeerd om de ZZP-er om te leggen. Zijn plan was om de ZZP-er extra en meer belasting te laten betalen dan andere groepen mensen. Reden: U bent een ZZP-er.

De oorsprong en het ontstaan van de ZZP-er is de regelgeving mbt ontslagprocedures die de werkgever op zijn bord kreeg en nu nog krijgt. Werkloosheid is hier landelijk 4,3% en dalende en hier in mijn grote zakelijke gebied 2,9% en ook dalende.

duitse herder | 30-09-16 | 09:06 | + 2 -

God, wat ben ik blij dat ik alleen voor buitenlandse bedrijven werk. Maar goed, het is natuurlijk maar een kwestie van tijd voordat de EU zich met dit probleem gaat bemoeien en er een Europeesch ZP-contract met dito controle-instituut in het leven wordt geroepen.

FrankVeer | 30-09-16 | 08:35 | + 2 -

Het enige wat weer gebeurt is dat ambtenaren en de politiek, die deze chaos jaren geleden zelf hebben veroorzaakt en in stand gehouden, opnieuw weer hun eigen verantwoordelijkheid gaan afschuiven naar anderen. De ZZP-er dus.

Het is ook geen oplossing, maar chaos met chaos in chaos veranderen.

duitse herder | 30-09-16 | 08:06 | + -1 -

Het zou al heel erg schelen als de politiek eerlijk zou zijn over het 'doel' van deze wet: honderdduizenden ZZP'ers terug in loondienst krijgen (de PvdA had dit briefje gekregen)...

hoevenpe | 30-09-16 | 07:51 | + 4 -

Feynman | 30-09-16 | 03:41
Als je niet verzekerd bent, is er natuurlijk ook geen reden om de premie te betalen, dat zou erg asociaal zijn.
Dus ik stel voor dat er een echte vakbond opstaat en namens alle uitzendkrachten de onterechte premies met terugwerkende kracht terugvordert.
Dan kunnen we gaan werken aan een eerlijk stelsel en kan het FNV het laatste duwtje krijgen.

Atlas Shruggs 10 | 30-09-16 | 07:17 | + 5 -

Atlas Shruggs 10 | 29-09-16 | 23:03
Uitzendkrachten met dezelfde onzekerheid betalen wel alle sociale premies en ontvangen bij werkloosheid niets. Dat zijn pas schijnzelfstandigen. Mogen die ook hun premies terug?!?

Feynman | 30-09-16 | 03:41 | + 10 -

js58 | 29-09-16 | 22:36
Nee, als een opdrachtgever jou een contract geeft en je hebt geen zorg meer over je vaste inkomen, dan ben je werknemer. Ook wel te herkennen aan een arbeidsovereenkomst.
Als je een bedrijf start en je factureert maar je bent onzeker of je morgen nog wel beleg op je brood hebt, dan ben je ondernemer. Ook wel te herkennen aan een facturatie door een rechtspersoon.
Vrij simpel dus.
Allemaal afwegingen te maken door belasting ambtenaren over wat voor werk je dan wel niet doet zijn prehistorische onzin.

Atlas Shruggs 10 | 29-09-16 | 23:03 | + 9 -

"we wilden stoppen met 500.000 var-verklaringen rondpompen"
Ja want een veelvoud aan contracten beoordelen is natuurlijk veel efficienter.

Harry Turtle | 29-09-16 | 22:58 | + 9 -

"Ondernemer = x aantal opdrachtgevers per jaar"

Kenniswerkers kunnen soms veel inleertijd nodig hebben. Die kunnen dan dus geen ZZP'er meer zijn.

En als die kenniswerker dan in vaste dienst gaat bij een detacheerder, mag hij daarna wel jarenlang op dezelfde opdracht (voor minder geld, de detacheerder verdient flink aan zulke constructies) werken?

Lulhannel123456 | 29-09-16 | 22:40 | + 9 -

Ik snap het nog steeds niet:

Als de opdrachtgever bepaalt hoe laat jij moet beginnen, jou gereedschap ter beschikking stelt, bepaalt hoe jij het werk moet uitvoeren en dat jij dat persoonlijk moet doen, ben je werknemer.

js58 | 29-09-16 | 22:36 | + 1 -

Ondernemer = x aantal opdrachtgevers per jaar

En als een ZZP-er nou een klus wil aanpakken waarbij de opdrachtgever heel specifiek is hoe, waar, wanneer het werk gedaan moet worden, dat is toch prima?

Ay_Caramba | 29-09-16 | 21:39 | + 8 -

En zie daar het ontstaan van het fenomeen ZBO.
Nederland zit er inmiddels vol mee, allerlei Buma Stemraas en vele Autoriteiten om over elke grasspriet te waken. Bij elkaar kosten ze 140 miljard euro per jaar, want het wordt inderdaad geweldig goed betaald....
Atlas Shruggs 10 | 29-09-16 | 20:06 | + 0 -

Zie Yes Minister S01E07 - Jobs For The Boys (1980).

The Minister goes on the BBC to extol the virtues of a public-private partnership project but when he learns that the private firm involved may soon go bankrupt, it is up to Sir Humphrey to see exactly what can be done to salvage the situation. He approaches a banker, Sir Desmond Glazer, who also happens to be interested in a part-time government appointment, a quango. The Minister's political advisor however is advising that all such Ministerial patronage appointments be abolished.

A quango is an abbreviation for quasi-autonomous non-governmental organisation. Such terms are used most often in the United Kingdom and, to a lesser degree in other English-speaking countries. As its name suggests, a quango is a hybrid form of organization, with elements of both non-government organizations (NGOs) and public sector bodies. It is typically an organisation to which a government has devolved power, but which is still partly controlled and/or financed by government bodies.

Enrique C | 29-09-16 | 20:56 | + 3 -

Burgers, bedrijven en organisaties moeten zich momenteel houden aan meer dan 63.000 wetten, maatregelen, verordeningen en regelingen van rijk, provincies, gemeenten en waterschappen. Dat is ongeveer 32 procent meer dan in 2010.

In 3 jaar tijd is het aantal regels van de gemeenten dus met 44 procent gestegen. Anders gezegd: elke dag komen er 13 gemeentelijke verordeningen bij.

Ook het rijk zelf heeft meer regels dan toen Rutte premier werd. In de afgelopen 3 jaar zijn er 400 nieuwe wetten, regelingen en maatregelen ingevoerd, een toename van 3 procent.

www.ad.nl/binnenland/meer-regels-onder...

Reden nummer 1 waarom Nederlandse ondernemers geen ondernemers meer willen zijn in Nederland. Onleefbaar en onwerkbaar.

duitse herder | 29-09-16 | 20:39 | + 15 -

PVV roept op om vanavond de wet DBA in te trekken en de VAR weer van stal te houden

Hé de pvv zegt zowaar eens iets zinnigs!

Max bet op de Unibet | 29-09-16 | 20:28 | + 11 -

Leipniz | 29-09-16 | 19:37
Helaas, er zijn meer ambtenaren dan zzp'ers dus ze zullen jou het leven zo zuur mogelijk maken, want in theorie zou jij meer kunnen verdienen dan die jaloerse niksnutten dus ze vullen hun dagen graag met ondernemers treiteren.
En je kan er niks tegen doen, want de ambtenaar is boven elke twijfel verheven en staat ook boven de wet. De schandalige voorbeelden van het met terugwerkende kracht veranderen van de wet uit het andere artikel getuigen hiervan en ook ik heb het aan den lijve ondervonden.
Dat de TK wakker is geworden is zeer verrassend, maar het debat zal wel weer met een nachtkaars uitgaan.

Atlas Shruggs 10 | 29-09-16 | 20:26 | + 16 -

Kromme Tenen | 29-09-16 | 19:49
En zie daar het ontstaan van het fenomeen ZBO.
Nederland zit er inmiddels vol mee, allerlei Buma Stemraas en vele Autoriteiten om over elke grasspriet te waken. Bij elkaar kosten ze 140 miljard euro per jaar, want het wordt inderdaad geweldig goed betaald.
Dus ook nu zal de tweede kamer waarschijnlijk beslissen tot de oprichting van het nieuwe ZZP ZBO, om eens haarfijn uit te zoeken hoe Wiebes zijn zoveelste fuckup kon hebben veroorzaakt.
Sinds het Pikmeer arrest kan natuurlijk niemand ter verantwoording worden geroepen, dus er gaat weer een aantal miljard in de bodemloze put.

Atlas Shruggs 10 | 29-09-16 | 20:06 | + 11 -

Wel een beetje sneu voor ze. Het verzinnen van oncontroleerbare regels leidt steevast tot de zoveelste oncontroleerbaar-controlerende instantie met een eigen paleis van Italiaans marmer, een leuke CEO-baan voor een door de rest van de samenleving uitgekotste PVDA-er en geweldige arbeidsvoorwaarden voor een club mensen die je in een normale wereld nog geen kwartje zou geven.

Kromme Tenen | 29-09-16 | 19:49 | + 30 -

Als zzp'er is mijn grootste wens door de overheid met rust gelaten te worden.

Leipniz | 29-09-16 | 19:37 | + 44 -

ook geen ondernemers = ook geen ondernemer IS.
hoe dat ding te funderen = hoe dat ding te funderen, te transporteren enz.

Raider Twix | 29-09-16 | 19:34 | + 2 -

In Kassa dacht ik (of Radar) waren ook een paar ZZP's aan het klagen hierover. De onduidelijkheid is een regelrechte ramp. Voor iedereen. Met name de opdrachtgever (die heeft werk te vergeven) maar ook de uitvoerende werkende.
-
Neemt niet weg, dat iedereen die een vrij specifieke opdracht krijgt, zonder dat serieuze bemoeizucht mogelijk is als ondernemer, ook geen ondernemers.
Een pakjes bezorger moet pakjes bezorgen, en wel direct na ontvangst van de pakjes. Met een bestelbusje. Lijkt me geen ondernemer, maar slechts uitvoerende van een specifieke opdracht.
-
Een thee huisjes bouwer mag een gekozen model in iemands tuin neerzetten, maar moet zelf bedenken hoe dat ding te funderen. Dit is ondernemerschap.
-
Als een programmeur 100 regels code moet aanpassen omdat de acceptgiro vervangen is door een eenmalige machtiging, dan is dit gewoon op zijn best uitzendwerk.
Als ie de code moet onderzoeken op aanwezige betaalwijzen en een voorstel en offerte moet maken voor aanpassing aan moderne betaalwijzen, is ie ondernemer.
-
En zie nu maar hoe je zoiets in regels vangt. Succes er mee.
Begin eens met terug gaan naar de VAR en bedenk dan iets wat wel werkt.
Dit is botte (extreem linkse) ZZP hatende wetgeving.

Raider Twix | 29-09-16 | 19:31 | + 14 -

REAGEER OOK

Linktip: Energie vergelijken