Haha. Nieuwe sponsor voor Olympiër Ryan Lochte (die loog over beroving Rio)

Als u Ryan Lochte niet kent en zijn verhaal, dan leggen we het even in het kort uit. Lochte is een Amerikaanse zwemmer die meedeed aan de Olympische Spelen in Rio en daar ook nog een medaille won in de 4x200m vrije slag estafette mannen. Maar het meest memorabele was zijn verhaal over een gewapende roofoverval bij een tankstation dat later verzonnen bleek. Uit camerabeelden bleek dat Lochte en nog drie andere zwemmers vernielingen hadden aangericht en daarna een conflict kregen met de bewakers van het tankstation. Wat gebeurt er dan met een Olympisch zwemkampioen? Die probeert schuld te bekennen in een televisie-interview, faalt hopeloos en verliest een groot deel van zijn sponsoren. Speedo, Ralph Lauren en matrasfabrikant Airwave trekken zich allemaal terug. Maar zoals Marketing Week al eerder opmerkte, kan de nieuwe roem die het incident in Rio met zich meebrengt ook nieuwe deuren openen. 'Ryan Lochte finds himself in the potentially lucrative position of extending past the Tysons and Woods of sporting endorsement into the undiscovered territory of a completely new sponsorship quadrant that combines elite sporting prowess with a misguided moral compass and lack of mental acuity. I’d start by approaching companies that make diet pills, treatments for erectile dysfunction and anything made in Russia.. Grappig bedoeld uiteraard, maar nu dienen de eerste sponsoren zich echt aan. Allereerst was daar Pine Bros., maker van hoestsiroop dat achter Lochte ging staan met een tenenkrommende officiële verklaring: 'Just as Pine Bros. is forgiving to your throat, the company asks the public for a little forgiveness for an American swimming legend.' En nu is daar een volgende geldschieter bijgekomen: Robocopp, een apparaatje dat een hoop herrie kan maken als er alarm moet worden geslagen. Tijdens een beroving bijvoorbeeld inderdaad. 'I've been traveling a lot lately. We all like to have fun, but it's a good idea to stay safe', prevelt Lochte in onderstaand filmpje. Domheid loont, als je maar bekend bent.

Excited to partner with @robocopp

Een video die is geplaatst door Ryanlochte (@ryanlochte) op
Reaguursels

Inloggen

Als er met een camera is opgenomen dat deze persoon met zijn vrienden onder druk van een pistool gericht op hun geld hebben moeten overmaken aan hun behulpzame olympische diender. Dan mag men spreken van een gewapende overval.
Er zijn de dag erna foto's gemaakt van de dingen die vernield zouden zijn. (Deur van de wc zou ingetrapt zijn. Spiegel zou aan diggelen zijn. En meer.) Hij heeft inderdaad die poster en de metalen frame kapotgemaakt. Dat heeft hij ook toegekend. Maar de rest van de "vandalisme" was uit de duim gezogen.
Mensen doen rare dingen wanneer ze dronken zijn. Meer zelfs als je een dronken Amerikaan bent. En zelfs meer als je een blanke dronken Amerikaanse man bent. Dat van die poster is natuurlijk niet ok. En daarvoor zou hij natuurlijk boete voor moeten doen.
Maar de kloppenjacht eromheen is alleen maar een entree in het Olympisch sensatie journalisme.
Ik heb het meeste van de het Olympisch circus vermeden omdat ik de bui al zag aankomen in klote Brazilië. En normaal gesproken zou dit verhaal me geen kut kunnen schelen. Maar ik begin heel erg flauw te worden van al die nep "journalistiek" die de laatste tijd de ronde gaat.

EmptyNull | 01-09-16 | 10:48 | + -1 -

Och liegen...

Ik ken een heleboel nette meneren en mevrouwen die daar hun beroep van hebben gemaakt. In Nederland. Volgend jaar worden hun contracten verlengd. Als de Nederlandse burger zijn stem heeft uitgebracht.

Doen wij niet. Schoppen de leugenaars de straat op. Gewoon.
www.youtube.com/watch?v=Dvka5E9iqwQ

duitse herder | 01-09-16 | 07:01 | + 3 -

De heer Hendriks had hier wel raad mee geweten. En had hem daarmee gelijk even zo mogelijk nóg meer in de publiciteit gebracht , zoals hij dat ook zo kundig heeft gedaan met Yuri.

Wat betreft succes door domheid, ik heb vandaag vernomen dat het nieuwe seizoen 'Oh oh cherso' in aantocht is.

T0matenplukker | 31-08-16 | 21:13 | + 1 -

Klinkt als een verkouden mus.

Stoned Hengst | 31-08-16 | 20:52 | + 4 -

REAGEER OOK

Linktip: Energie vergelijken