Lijstje. Dit zijn 's werelds beste uni's (en Nederland scoort niet al te best)

Amerikaanse scholieren presteren vergeleken met leeftijdgenoten in andere geïndustrialiseerde landen al jaren ondermaats en de meeste Amerikanen hebben geen college degree. Toch telt het land de meeste topuniversiteiten. Sterker nog: Amerika is in de lijst van duizend beste universiteiten - opgesteld door het Saudische Center for World University Rankings (CWUR) - met 224 stuks het meest vertegenwoordigd gevolgd door 90 Chinese, 74 Japanse en 65 Britse universiteiten. Het CWUR zegt dat het als enige een ranking van universiteiten maakt zonder daarbij gebruik te maken van enquêtes of andere gegevens die verstrekt worden. Die lijst van de CWUR is samengesteld met behulp van verschillende indicatoren zoals 'Quality of Education' en 'Alumni Employment'. De 'Quality of Education' wordt bijvoorbeeld afgemeten aan het aantal alumni van een universiteit dat belangrijke internationale prijzen heeft gewonnen en met 'Alumni Employment' gaat het om het aantal afgestudeerden dat ceo-posities heeft verkregen binnen topbedrijven. Harvard verdiende daarmee een perfecte score van 100, Stanford eindigde op 98.25 enzovoort. Nederland heeft 13 universiteiten in de lijst staan, niet geheel toevallig precies evenveel als het aantal uni's die ons land telt. Maar welke Nederlandse uni staat er het hoogst genoteerd en welke bungelt onderaan en om welke plekken gaat het? De allereerste Nederlandse universiteit staat op plek 83 met een score van 51.84. Welke stad denkt u? Niet Amsterdam of Rotterdam maar de Universiteit Utrecht mag zich de beste van Nederland noemen. De Rotterdamse Erasmus Universiteit is met plekje 91 (score 51.45) de nationale nummer twee en plek drie gaat naar Groningen dat net buiten de top 100 valt met plekje 105 (50.21). De Amsterdamse UvA volgt als vierde van Nederland en de 111de plek op de lijst. De VU Amsterdam moet het doen met de zevende nationale positie op plekje 116. De universiteit van Tilburg is de allerslechtste van Nederland met een 683ste positie en een score van 44.56. Toch lullig voor oud-studenten Klaas Dijkhof, Jolande Sap en Guus Meeuwis. Komt de top-10: 10. Yale (Amerika). 9. Princeton (Amerika). 8. University of Chicago (Amerika) 7. Berkeley (Amerika). 6. Columbia (Amerika). 5, Oxford (VK) 4. Cambridge (VK) 3. Massachusetts Institute of Technology (MIT) (Amerika). 2. Stanford (Amerika) 1. Harvard (Amerika). En de ganse lijst klikt u hier.

Reaguursels

Inloggen

Nederlandse universiteiten zijn belachelijk slecht. En dan heb ik het nog niet eens over de mentaliteit van de studenten. Studeren in Nederland is gericht op de middelmatige student.
Overigens slaan die onderzoeken over de prestaties van scholieren nergens op. Nederland scoort daar relatief hoog op, terwijl het gemiddelde niveau in Nederland VMBO TL is. Er is nogal een verschil als je iemand van VMBO TL zo'n test laat maken of iemand van het gymnasium. In Amerika laten ze doorsnee leerlingen zo'n test maken, terwijl ze in Nederland vwo-leerlingen sturen. Een lekker vertekend beeld krijg je dan.

Bharata | 14-07-16 | 17:20 | + 0 -

TuurlijkNiet | 13-07-16 | 16:58
Het GPA zegt niks. Gemiddelde cijfers hangen immers nogal af van de kwaliteit van je highschool. En omdat de USA niet zo'n handig vmbo/havo/vwo-systeem heeft wordt het verschil in niveau in de praktijk vooral bepaald door 'hoe zwart de school is'.
Daarom is er ook nog de SAT: een soort extreem verkort eindexamen dat in totaal een middagje in beslag neemt.
Maar uiteindelijk is dat maar een deel van de toelating: je moet vooral ook een mooi toelatingsessay schrijven (ooit ingevoerd om de Joden buiten de deur te houden, die waren veel te hoog opgeleid naar de zin van de WASPs. Momenteel doen zich soortgelijke problemen voor met scholen die worden overspoeld met hoogscorende gemotiveerde aziatische migranten-kinderen, wat veel weerstand oproept bij jaloerse WASPs en zwarten, maar gelukkig moeten die migranten-kindjes vaak hun ouders helpen in de zaak en hebben daardoor geen cv vol met greenpeace-activisme en debat-clubjes/slemp-festijnen en ander moois waardoor ze alsnog kunnen worden geweigerd).
Mocht je toevallig heel in de verte zwart of indiaan zijn dan kun je jezelf naar binnen positief-discrimineren.
De vele in China geboren millionair-kindjes huren uiteraard iemand in om die brief voor ze te schrijven en een fantastisch cv bij elkaar te liegen. Goede voorbereiding want op Harvard kun je gewoon doorgaan met delegeren: bijna alles wordt getest via opdrachten die je thuis maakt, dus fraude is heel erg makkelijk. Het is een publiek geheim dat de campus nogal wat 'studenten' kent die geeneens Engels spreken.

In Nederland is het vwo-examen leidend.
En wie daarop gemiddeld een 8 of hoger heeft gehaald (hoera voor mij!) is vrijgesteld van loting.
Geen gezeur over hobbies of huidskleur of afkomst of hoe rijk je ouders zijn, gewoon laten zien dat je aan dezelfde objectieve normen voldoet qua voorkennis als ieder ander.

******** | 14-07-16 | 16:58 | + 1 -

De maat die ze deze keer hebben gebruikt is al even subjectief als andere maten die worden gebruikt voor zulke rankings: in dit geval worden universiteiten beloond voor een streng toelatingsbeleid in combinatie met kruiwagens (lees: keislimme arme armedjes gemengd met connected corpsballen) en zegt het niet perse veel over hoeveel de studenten aan het eind van de rit hebben geleerd.

Nederland heeft nou eenmaal een aantal gelijkwaardige universiteiten ipv 1 top-universiteiten voor de absolute elite, en valt daarnaast ietwat buiten de Angelsaksische graai-cultuur. Elk van onze universiteiten zal dus nooit hoger scoren dan middenmoot als je kijkt naar 'salaris van afgestudeerden'.

******** | 14-07-16 | 16:21 | + 0 -

@Brainless talent | 13-07-16 | 01:20 | + 34 -
Afrikan/ M-O: Een groot deel van de verklaring is te vinden in het gemiddelde IQ van die landen. Als het meerendeel van je bevolking zwakbegaafd is doen universtiteiten het slecht en achterlijke godsdiensten het goed.
Ook in opper-volta zullen wel een paar mensen met genoeg hersen voor een universitaire studie wonen, maar wel minder dan in Hong Kong
www.google.nl/search?q=iq+per+country...

Vogelbeest | 14-07-16 | 08:45 | + 1 -

goh ik werk gewoon met mijn handen,ook nodig.

koekje erbij? | 13-07-16 | 23:50 | + 3 -

Bijna alleen Angelsaxische universiteiten domineren de lijst. Dat Nederlandse, Duitse of Scandinavische universiteiten heel anders werken dan Angelsaxische universiteiten, betekent niet dat de één per se superieur is. Het is gewoon appels met peren vergelijken.
Angelsaxische en Europese universiteiten verschillen in alle facetten en daarom zijn dit soort lijstjes ook zo ongelofelijk dom.

lsimon | 13-07-16 | 19:47 | + 0 -

Die arabieren zijn goed met dit soort lijstjes, omdat ze voor alles wat moeilijker is dan een auto wassen of de banden oppompen een buitenlander inhuren, zo ongeveer.
Kijk, en aangezien ze met bullen niet in de garage staan, maar zo ongeveer elke installatie hebben ontworpen daar in de zandbak, hebben ze er gewoon kijk op.

Raider Twix | 13-07-16 | 19:32 | + 0 -

En dan vergeet ik de faculteiten biologie en diergeneeskunde nog.

Tapu | 13-07-16 | 19:06 | + 0 -

@Haberdoebas | 13-07-16 | 09:54

Utrecht een alfa universiteit?
Met natuurkunde, scheikunde, aardwetenschappen, wiskunde, farmacie en geneeskunde?
Van de twaalf Utrechtse Nobelprijzen waren er elf voor bèta faculteiten.

Tapu | 13-07-16 | 19:05 | + 3 -

@Baby Fark McGee-Zax: Indirect wel ja. Iemand welke een goede opleiding heeft gehad zal zich normaal via een ZZP constructie aanbieden als consultant (en daarmee ben je dus CEO). Anders dan in Amerika wordt ondernemerschap in Nederland niet gepushed.. Dat komt ook grotendeels door de zesjes cultuur.. Het resultaat is dat de gemiddelde student dus ook een gemiddelde score behaald en kan zo'n universiteit nooit in de top eindigen.

Daarbij kijkt dit onderzoek wat de student doet *NADAT* hij/zij klaar is met de opleiding. De beste universiteit is de universiteit welke de student het beste voorbereid op de toekomst.

Daarnaast kan in de VS niet iedereen zomaar gaan studeren waar dat in Nederland eigenlijk wel kan (iedereen gelijk). Echter als bijna iedereen kan studeren, is het percentage welke een bijpassende baan krijgt relatief klein. Harvard heeft bijvoorbeeld hele strenge toelatingseisen. Als er te weinig plaats is, doet men ook niet aan loting, maar kijkt men naar de GPA (Grade Point Average) score om te bepalen wie tot de opleiding wordt toegelaten..

Omdat de GPA bij de top universiteiten bepaald voor wie plek is, hebben de top universiteiten eigenlijk ook alleen maar serieuze studenten. Dit zijn absoluut geen pret studies. Daarnaast is de opleiding van Harvard ook erg zwaar. Dus degene welke afstuderen bij Harvard hebben eigenlijk gewoon een baan garantie..

Maar toch is de vergelijking niet helemaal eerlijk, want de VS bestaat natuurlijk uit 50 staten. Wat dat betreft doet Nederland het beter dan bijvoorbeeld Utah of Florida om maar een aantal staten te noemen. Maar je zult flink moeten zoeken op deze wereld om iemand te vinden welke nog nooit van Harvard, Yale of MIT heeft gehoord. Hoeveel mensen op deze wereld denk je dat de universiteit van Wageningen kennen.. De universiteiten uit de top tien zijn ook gewoon de universiteiten met de hoogste status en bekendheid. Maar dat gaat natuurlijk hand in hand.

Mijn dochter Madelyn wordt over 6 weken pas 1, maar ze staat nu al ingeschreven bij een prive school welke vanaf groep 9 nu al les in Chinees geeft. Spaans zal ze krijgen in groep 5 t/m 8. Vanaf groep 9 t/m 12 alleen als ze daarvoor kiest (keuzevak). Dat alleen nog maar op de basisschool (en voortgezet onderwijs)..

TuurlijkNiet | 13-07-16 | 16:58 | + -6 -

@ DolfWeerwolf | 13-07-16 | 07:53 |
"Ik vind het verbazend dat de TU Delft of TU Eindhoven niet terug komen in de lijst."
Ze komen wel terug maar niet bij de top-100 inderdaad. 255 resp. 344. Ik heb wel gestudeerd in Delft en weet dus uit ervaring dat je daar echt moest studeren. Planning was simpel, 's morgens twee keer anderhalf uur theorie, effe eten en 's middags drie uur lang practicum. Elke dag. En dan 's avonds nog bijna elke dag blokken om de volgende dag weer enigszins beslagen ten ijs te komen. Helaas daardoor weinig tijd voor baantjes om geld te verdienen en feesten om dat geld weer op te maken.
Als ik dat dan vergelijk met mijn dochter die een paar jaar geleden cum laude rechten in Leiden heeft gedaan, die was echt niet meer dan twee dagen per week in Leiden. Was merendeels aan het feesten, een dag van te voren tentamens erin stampen en dan nog alles in een keer halen en met prima cijfers. Achteraf schaamde ze zich een beetje over het gemak waarmee dat ging maar ze besefte heel goed dat haar opleiding niet kon tippen aan eentje in Delft qua studiezwaarte....

GW2f | 13-07-16 | 13:09 | + 18 -

MRF2739 | 13-07-16 | 11:30 |

Conclusie is juist over middenmoot en middelmatige prestaties. De slimmerikken verlaten Nederland. Massaal. En terecht als je serieus aan je toekomst wil werken.

www.visionair.nl/politiek-en-maatschap...

duitse herder | 13-07-16 | 12:31 | + -5 -

Mijn dochter studeert ook in de US en het niveau en zwaarte vh onderwijs is daar erg hoog en competitief. Ook erg hoog zijn de collegegelden, verzekeringen, etc. Totaal ben je bijna $100 k per jaar kwijt. Gelukkig scoort mijn dochter daar zo hoog dat de uni besloten heeft haar tweede studie met een vervolg PhD volledig te sponsoren... en dan betaalt ze me alle schulden terug.
Gelukkig houdt Amerika van slimme mensen die hun land en economie verder kunnen brengen. Bollebozen worden daar geeerd. Als je in Nederland boven het maaiveld steekt wordt die gelijk eraf gehakt.

Het onderwijssysteem maar ook de uni's van Nederland zijn afgestemd op de middenmoot voor middelmatige prestaties!

MRF2739 | 13-07-16 | 11:30 | + -4 -

DolfWeerwolf | 13-07-16 | 07:53 | +
Eindhoven is een "niche" Universiteit, net als Tilburg. Scoren goed op hun respectievelijke vakgebieden maar de één heeft geen social sciences en de ander geen technische faculteiten. Dan scoor je simpelweg minder.

Wat de Amerikaanse Universiteiten betreft, er zijn een aantal organisatorische verschillen waardoor ze beter zijn dan veel andere universiteiten, maar vooral de enorme budgetten helpen enorm. De grap is (weet ik uit ervaring) dat die universiteiten helemaal vol zitten met niet-Amerikanen, vooral veel Europeanen en Aziaten. Al met al niet bepaald een gevolg van het fantastische onderwijs in Amerika.

a1a2a3 | 13-07-16 | 11:21 | + 7 -

Tja, dat krijg je als je uni's een politiek kleurtje geeft en meningen ipv kennis gaat doceren

niemand specifiek | 13-07-16 | 11:03 | + 4 -

watergeus | 13-07-16 | 10:07 |

Utrecht was mijn laatste woonplaats. Mijn buurman adviseerde dringend niet 2 maar 3 sloten op de voordeur te monteren. De brievenbus dicht te maken anders komen ze met een draad binnen. Klopt. Snachts alleen 1 knipperlicht compleet demonteren van de auto. Dag Nederland !

duitse herder | 13-07-16 | 10:56 | + 3 -

@Homer P. Simpson | 13-07-16 | 09:35
Ik zie FCUtrecht wel eens op TV, maar daar zitten ook alleen maar aagteleke Glaadiôlen op de tribune.
Verder: probeer eens met een gewone baan een huis in Utreg te kopen. Dan ben je ook aangewezen op Kanaaleiland. Het centrum van Utrecht is trouwens uitermate lelijk en compleet verruïneerd..
Als je er verstand van hebt dan kan je niet vol houden dat Utrecht de mooiste stad van NL is.

watergeus | 13-07-16 | 10:07 | + 7 -

Homer P. Simpson | 13-07-16 | 09:35

Er wonen -niet werken- 70% Nederlanders en aankomende Nederlanders. Nog 30% Hollanders.

duitse herder | 13-07-16 | 10:06 | + -5 -

Het zijn wel allemaal alfa uni's die op de lijst staan. Wageningen staat er niet op. Leuven staat er niet op en Delft, Twente en Eindhoven ook niet. Zonder Eindhoven zou die lijst niet eens opgemaakt kunnen worden.

Haberdoebas | 13-07-16 | 09:54 | + 11 -

Mensen wonen in Amsterdam omdat Amsterdam het "heeft". Ik vermoed dat ze daarmee bedoelen dat Amsterdam de beste feesten heeft en dat je er het makkelijkst aan drugs kan komen, want verder sterft het er van de vervelende toeristen, straatrovers, drugsdealers, gelukszoekers, onbeschofte taxichauffeurs, uitkeringstrekkende paupers etc. Verder kun je er met een fatsoenlijke baan geen fatsoenlijk huis kopen en wil elke sneue pauper er wonen, waarschijnlijk omdat ze dan op vakantie dan kunnen zeggen dat ze in Amsterdam wonen. In werkelijkheid is het een nerveuze, pretentieuze stad waar het wemelt van de mensen die gezien willen worden waar verder eigenlijk weinig gebeurt en die ongeschikt is om lekker te wonen. Groot voordeel: Als ze daar zitten, zitten ze niet hier en daarom kan ik genieten van cultuurtoerisme, rust, harmonie en schoonheid in de mooiste stad van Nederland die blijkbaar ook nog eens de beste uni van Nederland onder haar dak heeft.

Homer P. Simpson | 13-07-16 | 09:35 | + 22 -

@Vogelbeest, Leuven is een prettige uni.

Rutgerr | 13-07-16 | 09:01 | + 6 -

Dit is het statuslijstje. Welke uni heeft hoeveel status.
Dat is wat in Arabië belangrijk is, niet iets geks als kwaliteit.

two ball cane | 13-07-16 | 08:18 | + 23 -

Ik vind het verbazend dat de TU Delft of TU Eindhoven niet terug komen in de lijst. Voor zover ik weer (ik heb zelf niet gestudeerd op beide Uni's) zijn technische (béta) vakken erg pittig en dan komt het toch vaak veel meer aan op echte kennis en kunde en niet op een beetje ge-filosofeer. Maar de Nederlandse universiteiten die terugkomen zijn mijn inziens vooral universiteiten waar 'alpha' vakken worden gegeven.

Ik heb er nog steeds een beetje spijt van dat ik destijds gekozen heb voor een HBO opleiding informatica in plaats van wiskunde op de TU Delft. Maar gedane zaken nemen geen keer. Ik geloof zelf dat je de meeste informatica zaken perfect op jezelf kan leren en dat het zinvoller is deze kennis te combineren met een andere opleiding, zoals bijvoorbeeld wiskunde.

Mijn zusje en een maat van me waren ooit begonnen met studie communicatie op universiteit van Utrecht, bijvoorbeeld. Kan me niet voorstellen dat je daar echt iets aan hebt / iets mee kan bereiken. Meer pretstudies. Mijn zusje had trouwens wel na een jaar besloten om rechten te studeren op Erasmus, want ze zag er zelf ook niet zo het nut van in.

Dat universiteiten uit de Arabische wereld niet terugkomen in de lijst, misschien heeft dat iets te maken met het feit dat vele, zo niet alle, van deze vestigingen zogenaamde Islamitische Universiteiten zijn, waar dus ook een hoop onzin wordt geleerd.

Maar de uni's (en hoge scholen) in de westerse wereld zijn ook een beetje bezig met een debiliserings-proces, denk ik. Hoeveel mensen hebben tegenwoordig niet een (onzinnig) diploma voor bijv. studies communicatie en geloven dan van zichzelf dat ze "hoger opgeleid" zijn? Zie ook: www.youtube.com/watch?v=kJ4SSvVbhLw&a...

DolfWeerwolf | 13-07-16 | 07:53 | + 14 -

@joozd | 13-07-16 | 07:31 | + 1 - Heeft inderdaad een punt. Die buitenlandse toppers kom je alleen binnen als je pappie miljonair is, of je moet toevallig de excuusneger zijn die ze nog zochten om te tonen dat ze openstaan voor iedereen.
Vriend van mij heeft een übergeniale zoon (iq boven 160) en die is toegelaten tot MIT. Maar zonder beurs, en pappa kan de 100.000,- per jaar niet opbrengen, dus het feestje gaat niet door. Het zal Delft, Leuven, Gent, Hasselt of Eindhoven worden.

Vogelbeest | 13-07-16 | 07:47 | + 6 -

Waar haalt u vandaan dat Nederland het niet goed doet? Met publiek geld gefinancierde (dus moeten streven naar enige vorm van kosteneffectiviteit) universiteiten staan voor het overgrote deel bij de beste 10% van de wereld. (neem ik even aan dat er ook universiteiten buiten deze top1000 vallen).
Doe hier lekker voor 5x€2K je master, later voor $168K nog twee jaartjes Harvard er achteraan.

joozd | 13-07-16 | 07:31 | + 9 -

@JackRyan | 13-07-16: Misschien omdat er meer Duitsers na hun studie wetenschapper blijven? Of niet zo goed zijn in het ellebogenwerk en zelfpromotie in de race om WC Eend-prijzen? Dat er ook maar één Koreaanse unief in de top-100 staat, valt namelijk ook tegen.

Guido | 13-07-16 | 07:23 | + 11 -

@Vogelbeest

Ja mee eens, Wageningen hoort internationaal tot de absolute toppers.
En nee ik heb niet in Wageningen gestudeerd, dat was de UvA.

Ik fijn dat UCI mee mag doen op de 88e plaats hi hi

Munchhausen | 13-07-16 | 07:08 | + 6 -

Snackbar van Allah | 12-07-16 | 22:23

Je vergeet de gemeente Amsterdam met zijn bestuurlijke Amsterdamse academische kwaliteiten.

'' Uit onderzoek van Bureau Integriteit blijkt dat medewerkers van de afdeling Vastgoed jarenlang misbruik hebben gemaakt van hun positie. Ze gunden voor veel te hoge bedragen opdrachten aan bedrijven die daar bovendien niet geschikt voor waren omdat ze in een andere branche opereren. De gemeente gaat het geld proberen terug te vorderen bij de bedrijven en verdachten.''

www.telegraaf.nl/binnenland/26199923/_...

duitse herder | 13-07-16 | 06:54 | + 1 -

Hoe kan het toch dat er maar twee Duitse universiteiten in de top 100 staan? Dat is net zoveel als Nederland. En dan ook nog eens op plek 76 en 82? Worden technische universiteiten misschien ondergewaardeerd in deze lijst?
Probeer een verklaring te bedenken, maar het lampje gaat nog niet branden...

JackRyan | 13-07-16 | 01:51 | + 23 -

Even de lijst heel snel doorheen gescrold en geteld...

Amerika: 224 universiteiten, waarvan 55 in de top 100 zitten - 320 miljoen inwoners.
Japan: 74 universiteiten, waarvan 7 in de top 100 zitten - 110 miljoen inwoners.
Zuid-Korea: 36 universiteiten, waarvan 1 in de top 100 zit - 55 miljoen inwoners.
Groot-Brittannië: 65 universiteiten, waarvan 7 in de top 100 zit - 60 miljoen inwoners.
Nederland: 13 universiteiten, waarvan 2 in de top 100 zit - 16,8 miljoen inwoners.
Etc...

En nu Israël versus de islamitische wereld:
Israël: 7 universiteiten, waarvan 3 in de top 100 zit - 6 miljoen joden.
Turkije: 10 universiteiten, zero in de top 100 - 75 miljoen inwoners.
Iran: 8 universiteiten, zero in de top 100 - 82 miljoen inwoners.
Egypte: 4 universiteiten, zero in de top 100 - 72 miljoen inwoners.
Islamistische wereld: 27 universiteiten, zero in de top 100 - zeker meer dan 1,5 miljard inwoners.

Tja, als je steeds een hypothese moet verwerpen omdat die niet met de Koran overeenkomt. Zo kom je niet verder.

Alleen Afrika ten zuiden van Sahara doet het nog slechter. Kortom, Nederland doet redelijk goed. Niet top, niet bottom.

Brainless talent | 13-07-16 | 01:20 | + 37 -

Vogelbeest | 12-07-16 | 22:31 |
sssst. stil nou.. laat die amerikanen maar denken dat ze slim zijn.
Ondertussen exporteert het kleine NL meer 10x meer groente & fruit dan de hele VS bij elkaar

Wutbürger_ | 13-07-16 | 01:10 | + 18 -

Als je kijkt naar de scores als percentages doen alleen de eerste 15 ertoe. De rest is een grote middenmoot, of long tail.

Dat gezegd hebbende kunnen de meeste Nederlandse universiteiten zich meten met Britse universiteiten uit de Russell group, die toch altijd nog als de top in de UK beschouwd worden.

Nederland scoort eigenlijk erg goed, maar de gemiddelde Harvard alumnus zal beter terecht komen dan de gemiddelde Leyenaar. MIT zal meer patenten hebben dan TU Delft. En Cambridge bekt lekkerder dan Retboet University Nimeagen.

ouwespamhoer | 12-07-16 | 23:59 | + 26 -

Snackbar van Allah | 12-07-16 | 22:23 | + 14 -

Het geld dat elders wordt verdiend moet toch érgens worden verspild? Want het gemene volk is niet goed genoeg geïnformeerd om al het geld ook daadwerkelijk nuttig te verspillen.

T0matenplukker | 12-07-16 | 23:29 | + 0 -

Yale (nr 10 in het lijstje) is inderdaad een hele goede universiteit. Men leert er naast intellectuele vaardigheden ook daadwerkelijk discipline en zelfrelativering:
youtu.be/NoxJKmuoBmE
youtu.be/ZRl2_ibd_WA
youtu.be/9IEFD_JVYd0

Wel terecht daat de UU bovenaan staat van de Nederlandse universiteiten daarentegen.

T0matenplukker | 12-07-16 | 23:16 | + 6 -

Dus het is goede wetenschap als je studenten ergens ceo worden?
Wetenschap is wis, natuur en scheikunde. De rest is flauwekul.

Baby Fark McGee-Zax | 12-07-16 | 23:09 | + 85 -

De landbouwuniversiteit Wageningen behoort absoluut tot de wereldtop. Maar mensen te eten geven is niet zo belangrijk.
Belastingbetalers naaien is de hoogste prioriteit. Daarom scoort het hele rijtje van Harvard tot Yale top-10 en staat Wageningen niet in de top 100.
Als je afgestudeerd bent aan de top-10 kijk je naar mensen zoals een boer naar zijn koeien kijkt. Zo lang zo productief zijn moet je ze verzorgen tot het gemiddelde niveau. Niet meer! Dat bedreigt de winst!
En als ze niet meer rendabel zijn moeten ze geslacht worden.
Kies een top-10 universiteit! Fuck de mensheid! Leve de zakkenvullers!
/kotsmodus

Vogelbeest | 12-07-16 | 22:31 | + 140 -

De pretentie van Amsterdam haarfijn duidelijk gemaakt. Aan de UvA/VU word je hoogleraar als je met de directeur in bed duikt, familie in de politiek hebt, en krijg je een doctoraat als je de juiste kant van het politiek-correcte spectrum staat of vriendinnetjes bent met de prof.

Kan iemand mij svp duidelijk maken wat we aan dat dorp-op-palen hebben? Behalve dan als toevluchtsoord voor politieke mislukkingen, zelfverklaarde nep intellectuelen, zuipende Britten, en jattende Roemenen.

Someone?

Snackbar van Allah | 12-07-16 | 22:23 | + 89 -

REAGEER OOK

Linktip: Energie vergelijken