U kunt bieden op de zingende aapjes van de V&D

Na het mislukken van de overname en doorstart, zat er voor V&D maar één ding op. Zo veel mogelijk geld uit de nog niet verkochte restvoorraden persen als mogelijk was, om de schuldeisers en leveranciers enigszins van dienst te zijn. En vervolgens waren tijdens de tijdelijke heropening van een aantal filialen getuige van de totaalgekte die dat teweeg bracht, met vechtpartijen aan toe. Nu ook daar (bijna) een einde aan komt, is het tijd voor de laatste kaalplukslag. U kunt nu bieden op de failliete boedel van het distributiecentrum in Nieuwegein en het hoofdkantoor in Amsterdam. Daar zit voor particulieren veel onzin tussen zoals rolcontainers, plastic kratten en palletwagens, maar er is meer. Vooral V&D-nostalgici kunnen hun hart ophalen. Wat dacht u van een historische foto op canvas bijvoorbeeld? Of een tegelwandje om van uw wc een stukje historisch cultureel retail-erfgoed te maken? Bent u meer van de bronzen sculpturen, dan is daar ook genoeg keus, al blijft het beeld dat voor de ingang van het hoofdkantoor stond het meest tot de verbeelding spreken. Die kwam namelijk regelmatig in beeld als een verslaggever van het NOS Journaal een standupje deed om over het naderende einde van het warenhuis te berichten. Maar de aller-allermooiste kavel is uiteraard de aapjeskast (hier in actie). De teller voor de aapjes staat inmiddels op meer dan €3.000. Het AD heeft de veilingmeester gesproken en die wist nog te vertellen dat paspoppen ook altijd wel een nieuwe eigenaar weten te vinden. 'Zeker de kinderpaspoppen leveren geld op. Die worden gekocht door particulieren, geen idee wat ze er mee doen.' Misschien moet de AIVD daar even achteraan gaan. Op vrijdag 15 april sluit de veiling, maar misschien is het dan nog steeds niet helemaal voorbij. Mogelijk komt er dan nog een laatste ultieme veiling van de voorraden die in de filialen zijn blijven hangen. Dan moet u denken aan dit soort zaken. Gewoon kopen en in de V&D-verpakking laten zitten, uit nostalgische overwegingen.

Reaguursels

Inloggen

geweldig vond ik die maar in Leiden is'ie bij de renovatie weggehaald, daarna echt geen reden meer om naar de VD te komen

rode peper | 14-04-16 | 10:52 | + 2 -

Volwassen paspoppen passen veel minder mooi in de kamer. Niks raars aan dat je liever kinderpaspoppen koopt ter versiering.

frank87 | 13-04-16 | 23:22 | + -3 -

Moest daar toenderijd niet een dubbeltje in ? Een zakje patat was toen ook een dubbeltje dus de keuze was makkelijk ;)

Vesta | 13-04-16 | 23:01 | + 0 -

REAGEER OOK

Linktip: Energie vergelijken