Genant! Google baasjes gooien met modder in de media

Zoals we al vaker hebben aangegeven is Google, of eigenlijk Alphabet zoals het overkoepelende bedrijf heet, vooral afhankelijk van het verkopen van advertenties. De andere bedrijfstakken van Alphabet doen het een stuk slechter. Vorig jaar haalden alle 'other bets' in totaal $448 miljoen binnen, maar ze kosten een veelvoud daarvan: $3,5 miljard om precies te zijn. Neem bijvoorbeeld Nest, dat in 2014 voor $3,2 miljard werd gekocht en later kwam Dropcam, een bedrijf dat beveiligingscamera's maakt, daar nog bij voor $555 miljoen. Al die investeringen leveren vooralsnog niets op. En wat doet Tony Fadell, de CEO van Nest, dan als hem gevraagd wordt naar de overname van Dropcam? De schuld bij anderen leggen. Dat deed hij onlangs in een interview met betaalmuursite The Information waarin hij bijvoorbeeld zei: 'A lot of the employees were not as good as we hoped...unfortunately it wasn't a very experienced team'. Bovendien krijgt voormalig Dropcam CEO Greg Duffy er van langs en zegt Fadell openlijk spijt te hebben van de overname van Dropcam. Overigens werkt het volgens de Business Insider averechts, omdat Fadell door zijn uitspraken overkomt als een tiran en micromanager. Vandaag bijt Greg Duffy, die eind vorig jaar vertrok bij Dropcam, van zich af. In een reactie op het interview van Fadell zegt Duffy: 'I would almost find such blatant scapegoating amusing if it weren’t so insulting to the team. Given that, I feel compelled to set the record straight'. Vervolgens zegt Duffy dat Dropcam het fantastisch deed voordat ze werden overgenomen door Nest en dat hij zijn bedrijf nooit had moeten verkopen. Daarnaast beweert Duffy dat Dropcam het na de overname nog steeds véél beter deed in vergelijking met de other bets van Alphabet in het algemeen en Nest in het bijzonder, maar dat Fadell dat nooit toe zal geven. Weinig verrassende uitspraken van een man die zijn bedrijf en oud-werknemers wil verdedigen. Eigenlijk valt er maar één zinnetje echt op:

'There is a lot that I could say about my extreme differences on management style with the current leadership at Nest, who seem to be fetishizing only the most superfluous and negative traits of their mentors.' Hier moet Duffy wel wijzen op Steve Jobs, onder wie Fadell samenwerkte bij Apple. Mocht Fadell inderdaad een kopie zijn van alleen de dwangmatige en tirannieke kanten van Jobs zonder de innovatieve, inspirerende en vooral zakelijke eigenschappen, dan is veel van de ellende bij Nest wel meteen goed te begrijpen.

Reaguursels

Inloggen

Monsanto probeert momenteel dat risicovolle RoundUp te behouden in Brussel. Dat hebben hun plantjes nodig. RoundUp is verdacht van allerlei ongezonde kwalen voor mensen.
Als RoundUp verboden wordt in de EU, heeft Monsanto de helft van de gewenste TTIP / ISDS slavernij in Europa verloren.
Gaat wel ergens over dus.
RoundUp was 20 jaar geleden al omstreden, zelfs voor gewoon particulier gebruik. Toen dode ik er onkruid mee in de voortuin.

Raider Twix | 30-03-16 | 15:13 | + 0 -

@nononse | 29-03-16 | 23:08 | + -1 - heeft wel een punt. Als een tech-gigant een scheet laat is dat nieuws. Dat is het ook, want het heeft invloed op ons leven. Eten is echter bijna zo belangrijk als wifi. Dus waarom niets over de tirannen die proberen onze wetten in hun voordeel te laten veranderen? Monsanto, Cargill, ADM? Je weet wel, de 3 toeleveranciers waar het publiek nooit van gehoord heeft, maar die de voornaamste leveranciers zijn van een paar namen die mensen misschien wel kennen:
Associated British Foods PLC, The Coca-Cola Co, Groupe Danone S.A., General Mills, Inc., Kellogg Co., Mars, Inc, Mondelez International, Inc.Nestlé S.A, PepsiCo Inc.Unilever Group.
Samen verantwoordelijk voor 80% van de voedselketen.

Vogelbeest | 30-03-16 | 07:54 | + 8 -

@D. van den Enden

En hoe zit het met de voedsel industrie? hier lees je niets meer over!

Het is net de de prive hier onder de reaguurders!

nononse | 29-03-16 | 23:08 | + -1 -

Ze kunnen het geld ook gewoon oppotten of uitkeren aan aandeelhouders, of uitgeven aan drugs en hoeren.
Met de huidige strategie geeft google terug aan de maatschappij, wat altijd goed is. Wellicht vinden ze ook nog eens iets goeds uit. Iets waarmee ze verder kunnen als de zoekmachine stopt met cashcow zijn.
3M is inmiddels stokoud geworden met die strategie. Dat is een stuk meer dan de vroegere `wonderkinderen` van de IT kunnen zeggen. Om maar te noemen.... MySpace, Altavista, Yahoo......

Vogelbeest | 29-03-16 | 22:00 | + 5 -

One trick ponies met teveel geld en high self esteem. Schoenmaker blijf bij je leest.

minsider | 29-03-16 | 21:29 | + 9 -

REAGEER OOK