Snel veel geld verdienen bij een bank? Ga naar Citigroup

Make money money
Make money money
Banken zijn net Ajax: ze richten zich meer op het binnenhalen van jong talent dan dat er heel veel geld wordt uitgegeven aan de gevestigde orde. Wat wij bazelen? De website Emolument.com, die salarisinformatie vergelijkt door middel van crowdsourcing, heeft de salarisstrookjes van een aantal grote banken in de Londense City onder elkaar gezet. En daaruit blijkt dat bijna alle banken hun bonuscultuur hebben omgegooid. Het onderzoek toont aan dat, terwijl de bonussen van VP's en directeuren met respectievelijk 24% en 33% gedaald zijn, analisten maar liefst gemiddeld 150% meer op hun rekening kunnen verwachten. De associate bankier, de volgende stap in de carrièreladder voor een investeringsbankier, krijgt gemiddeld 21% meer. Dat zou voor deze junior bankiers respectievelijk een gemiddelde beloning van £15.000 en £37.500 opleveren, gebaseerd op informatie van 2500 front office medewerkers van onder meer JP Morgan, Barclays en RBS. Waarom deze ommezwaai? Volgens de COO van Emolument moeten de zieltjes worden gewonnen door ze af te kopen. Of zoals ze het zelf zegt: 'Inspiring Generation Z to take up a career in banking is a challenge, especially considering the serious downside and risk of being exposed to legal proceedings as regulation and legal enquiries come into play, the weight and stress of dealing with compliance processes and the lack of glamour of an industry largely held in contempt by the public and the press.' De enige bank die alle bonussen heeft opgeschroefd, is Citigroup, met 4%. Overigens haast Emolument zich te zeggen dat de cijfers aan de top van de bancaire sector misleidend kunnen zijn. Want een aantal eindbazen krijgen juist wel zeer lucratieve beloningspakketten terwijl de andere MD's met een 'doughnut deal' (=£0 extra), koest worden gehouden met een flink gestegen basissalaris. Die vergelijking met Ajax van hierboven gaat dan toch niet helemaal op dus. Tenzij je het bestuur bedoelt dan.

bonus1.png

bonusbanken.png

bonusevolutie.png

Reaguursels

Inloggen

@Godwint.
Grote kans dat jij bij de 1% hoort die al het onrecht in de wereld aandoet.
Als je netto modaal verdient in Nederland: www.globalrichlist.com/
Dus van jou moraal kunnen we ook niet uitgaan.

Faabsel | 14-03-16 | 13:56 | + 7 -

@Godwint: Bep bij de balie staat in de regel niet op de payroll bij bank maar is in dienst van een detacheerder. Bonussen zijn voor haar dan ook enkel van horen zeggen.

loze stijl | 14-03-16 | 13:44 | + 11 -

Ook jij Godwin, die gebruik maakt van het financiële systeem bent onderdeel van het probleem.

Hemmenaar7 | 14-03-16 | 12:53 | + 16 -

Bij de bank werken mensen die voor geld hun ziel verkopen. Lekker werken voor onethische bedrijven om je portemonnee te vullen over de rug van de maatschappij. Mensen die bij een bank werken Mogen wat mij de Nederlandse parias worden. Zakkenvullend tuig. En ja, ook jij bep bij de balie bent onderdeel van het problem.

Godwint | 14-03-16 | 12:47 | + -19 -

REAGEER OOK

Linktip: Energie vergelijken