Krijgt u nog geld van V&D? Moet u beetje opschieten

Een tijdje geleden durfden sommige vastgoedmakelaars in de krant te beweren dat er nog een héél kleine kans bestond dat er een doorstart voor V&D zou komen. Nu horen we daar helemaal niets meer over. Wat nu nog rest is dat een aantal leveranciers, vertegenwoordigd door brancheorganisatie Modint, zich wil verenigen om de leiding van de V&D en/of de sprinkhanen van Sun Capital aansprakelijk te stellen voor het einde van de warenhuisketen en de verliezen die daardoor geleden zijn. Het gaat hier om een gezamenlijke schadepost van €5 tot €10 miljoen aan spullen die al waren ingekocht voor de voorjaarscollectie van V&D en nu lastig zijn te verkopen. Eind januari van dit jaar leerden we dat er werd gekeken naar de mogelijkheden voor een procedure, vorige week leerden we dat er een collectieve actie werd voorbereid en vandaag heeft de advocaat van Modint nog eens met Nu.nl gesproken om te vertellen dat 40 leveranciers zich door hem willen laten vertegenwoordigen en dat hij er nog 10 nodig heeft om een onderzoek in gang te zetten. Een onderzoek inderdaad, dat moet gaan uitwijzen of er genoeg juridische armslag is om een claim te onderbouwen. Is het antwoord daarop 'ja', dan volgt de vraag op wie die claim verhaald gaat worden. Op de V&D-top, die de toekomst van het warenhuis te rooskleurig voorspiegelde, of de schoften van durfinvesteerder Sun Capital, óf allebei. Leveranciers hebben nog tot 4 maart de tijd om zich te melden, dus de kans dat er ooit een zaak gaat komen wordt met de dag kleiner. Overigens is er één leverancier die zich niet gaat melden en dat is Roland Kahn, die man die de redding van V&D bijna uit het vuur wist te slepen. Kahn leverde namelijk lingerie van zijn merk Sapph aan het warenhuis, maar in plaats van naar de rechter te stappen, opent hij in Utrecht een ramsj-winkel van Sapph vermomd als pop-upstore compleet gevuld met de overgebleven voorraden uit V&D-filialen. Zo kan het natuurlijk ook. Als de bh's straks die winkel uitvliegen kunnen we zeggen dat die Kahn misschien best de redding van V&D had kunnen betekenen. Maar dat zou wellicht wat overdreven zijn.

Reaguursels

Inloggen

Dus de V&D is nu op zoek naar een kleine leverancier die voor een aardige vergoeding snel even een proefproces wil verliezen. Of gaat dat zo makkelijk niet?

W_F | 01-03-16 | 20:59 | + 3 -

Wat is dat toch altijd met die collectieve zaken? Vooral door stichtingen? Je kunt je melden maar die advocaat werkt voor niks. Tevens las ik een tijd terug (of hier of op geenstijl) een stuk over stichtingen die instapgelden vragen om vervolgens met lege handen terug te komen (als ze überhaupt al vindbaar zijn).
.
Ben ik terecht sceptisch over dergelijke instanties? Daarnaast: je kunt me niet wijs maken dan 50 leveranciers allemaal dezelfde belangen hebben. Ja, ze willen hun geld terug. Voor de een is dat een miljoen en de ander net 10k. Worden ze wel hetzelfde behandeld? Vind het maar rare constructies.

Hem | 01-03-16 | 18:43 | + 6 -

REAGEER OOK

Linktip: Energie vergelijken