De Google Glass is alweer terug

Nu beter & kleinschaliger
Nu beter & kleinschaliger
Van bijna niet weggeweest. Google distribueert in stilte alweer exemplaren van de Glass aan bedrijven die actief zijn in de gezondheidszorg, fabricage en energie. Alleen aan bedrijven dus. Die moeten de nieuwe bril al vanaf de herfst kunnen gaan gebruiken. Consumenten moeten nog 'minstens een jaar' wachten tot ze weer een geeky gimmickbril op hun neus kunnen schuiven. Daarmee slaat Google een aantal vliegen in een klap. Kritische consumenten houden voorlopig hun waffel terwijl de zoekgigant de kekhippe bril verder kan perfectioneren en ervoor kan zorgen dat de software in orde is. Sowieso is een gadget ontwikkelen voor een vrij beperkte en professionele afzetmarkt natuurlijk een stuk eenvoudiger dan iets maken dat door iedereen en z'n moeder moet kunnen worden gebruikt. En de privacyzorgen verdwijnen even naar de achtergrond aangezien de Glass voorlopig toch alleen maar beperkt zal worden gebruikt in bepaalde werkomgevingen. Nu maar afwachten of de nieuwe Google Glass een wat langer leven beschoren is dan de vorige.

Reaguursels

Inloggen

Zullen al die softwareontwikkelaars wel fijn vinden die met een enorme strop bleven zitten nadat Google hun glass van de markt haalde. Die zullen niet staan te dringen om weer dat avontuur aan te gaan. Is niet de eerste keer dat Google volstrekt onbetrouwbaar bleek en software / content leveranciers als onbelangrijk opzij schoof.

bergsbeklimmer | 01-08-15 | 12:46 | + 1 -

Als je even googled vindt je verschillende alternatieven die hetzelfde doen voor minder dan de helft van de prijs. Ophef over die glass hoeft van mij dus niet zo.

Vogelbeest | 01-08-15 | 10:27 | + 1 -

REAGEER OOK

Linktip: Energie vergelijken