Dijsselbloem gaat ademhalen belasten

Er moet een nieuw belastingstelsel komen, daar zijn PvdA en VVD het over eens. Het huidige systeem is te complex, waardoor u het allemaal niet meer begrijpt en de fiscus te veel werk heeft aan het controleren van aangiftes. Per saldo heeft de overheid miljarden nodig om de herziening zo te laten uitpakken dat niemand er op achteruit gaat, zo verkondigt staatssecretaris Eric Wiebes al vanaf het begin. Voor de rest hult het kabinet zich in nevelen over de contouren van het nieuwe stelsel. Ja, het lage belastingtarief gaat waarschijnlijk op de helling. Er is wat ruimte om het begrotingstekort te laten oplopen. Maar voor de rest? Het Algemeen Dagblad vroeg MinFin Jeroen Dijsselbloem of het schuiven in de btw niet vooral de lage inkomens raakt. Als u dit blog een beetje volgt, dan weet u het antwoord. Het is contra-intuïtief, maar het schrappen van het lage btw-tarief werkt juist nivellerend. Denk alleen niet dat Dijsselbloem dat verhaal vertelt. 'Er zijn meer knoppen om aan te draaien: milieubelasting, bedrijfsbelasting, autobelasting.' (blendle-alarm) Dus toen premier Mark Rutte beloofde dat de belasting omlaag gaat, bedoelde hij niet dat hij daadwerkelijk minder belastingen gaat ophalen. En toen staatssecretaris Wiebes volstrekt terecht het lage btw-tarief vogelvrij verklaarde, meende hij daar geen snars van. De herziening van het belastingstelsel is alleen een manier voor de politiek om zijn allergrootste hobby opnieuw in de praktijk te brengen: belasten van zaken die mensen toch al niet meer kunnen terugdraaien, zoals het feit dat ze een auto nodig hebben. Straks gaan we nog serieus een heffing op schone lucht invoeren. Als het zo moet dan mogen ze voor ons part die hele stelselherziening in hun achterste steken.

Reaguursels

Inloggen

En daarom laat ik op 18 maart mijn stem horen!!
Nederland gaat daarna eindelijk de goede kant weer op!
*ontwaakt uit droom* ...

Geen_identiteit | 16-03-15 | 00:42 | + 2 -

tandpasta-accijns?
wc-belasting? oh, wacht... die is er al.
vaatwasser-accijns?
batterijen-accijns?

prakkie | 15-03-15 | 23:55 | + -1 -

ECB heeft voor 1,14 biljoen [1140 miljard] geld geïnvesteerd, daarnaast heeft het ECB ook nog eens de geldpers aangezet en loopt geld uit niets te printen. Onze valuta zit niet meer vast aan een feitelijke waarde zoals de goudwaarde van 1960 waar een 1 gulden zoveel microgram goud waard was. In feite wat wij hebben is een systeem waar een aap wat nulletjes in een computer typt en dat is dan zogenaamd geld. Beter bekend als het amerikaanse systeem waar de FED, een prive bank geld loopt te printen uit niets.

ECB heeft voor elke Europeaan 3000 euro aan staatsobligaties gekost. Wat nergens wordt vermeld is dat ALLE pensioenfondsen voor honderden miljarden aan obligaties hebben. Omdat ECB vrijwel de markt leeg koopt betekent dat de rente die overheden moeten betalen naar een nullijn gaat. Conclusie? pensenfondsen kunnen over 5 jaar al niet meer aan het gene wat ze nu beloven uitkeren, over 10 jaar zal men grof moeten inleveren. Als jij nu nog braaf elke maand geld in een pensioenfonds stopt moet je echter niet goed wijs zijn, dan kan je het beter beleggen en de daadwerkelijke 8 tot 12% rendement krijgen dan dat je deze sprookjes van pensenfondsen nog blijft geloven terwijl er een massale bevolkingskrimp plaats vindt. Wat denk je dat er gaat gebeuren wanneer het mannelijke anticonceptie middel RISUG wordt ingevoerd. Weg kindergeboortes dus weer een enorme klap voor pensoeinnfondsen. Het geld wat je nu inlegt is aan het einde van je leven geen fuck waard. Momteneel werk 1 persoon voor 4 a 5 ouderen. Als we weer een bevolkingskrimp als in 1970 mee maken krijg je in de toekomst dat er 1 persoon voor 10 mensen moet gaan werken.

Vervolgens lopen ze overal massaal autofellatio te plegen door vol te houden dat de export en import zijn toegenomen door deze actie dus de economie doet het goed. Hahaha je bent een dwaas, de corporaties die verdienen inderdaad extra, er is voor buitenlandse valutas nu ook meer incentief om iets uit Europa te kopen. Echter begrijp dat voor de overweldigende meeste Europeanen met een normaal loontje hier extreem op achteruit zullen gaan. Het sociale stelsel in alle landen zal wederom ernstig moeten lijden, salaris verlaging, inflatie correctie uitstellen zullen allemaal weer worden opgebracht als excuus.

Men denkt blijkbaar dat als je geld print uit niets dat dit goed is voor de economie. Men denkt dat je steunpakketen aan banken geeft dat de kleine man die een mkb of eigen bedrijf wil beginnen een lening krijgt. De idioterie is echt doorgeschoten.

Wat er met al dat geld van de ECB gaat gebeuren? dat beland allemaal weer op de beleggingsmarkt waarmee men effectief een bubbel heeft gecreëerd.

De idiote politici die heilig geloven in hun utopische Europa hebben ons land verkocht onder onze neus. Als je nu nog werkelijk denkt dat er geen massale opstand gaat komen tegen deze steeds ingrijpendere mensenrechten schennis plegende Nederlandse identiteit afbrekende idioten dan heb je het goed fout.

sickstyle | 15-03-15 | 21:39 | + 2 -

En over 3 dagen krijgt men (misschien wel de laatste) kans om voor een keer NEE te zeggen tegen die hele troep die men overheid noemt. en dit doet men niet door niet te stemmen want dat is een stem op de gevestigde orde die ons dag in dag uit keihard naait. NEE u kunt voor een keer uw verantwoording nemen en op PVV stemmen. Zij zeggen openlijk wel voor Nederland te kiezen ipv uw beste holmaatjes het kontneukakoorden kabinet.

limburgs_frietjuh | 15-03-15 | 19:40 | + 2 -

Basisinkomen van 500 euro pp invoeren. Belastingvrije voet ophogen tot 25 000 euri en daarboven 60% tax.
Het kan wat procenten schelen.

Zaadhaan | 15-03-15 | 19:27 | + -2 -

Een vereenvoudiging van het belastingstelsel zou helemaal niet verkeerd zijn. Misschien zelfs wel richting vlaktaks. Maar wat deze knuppels aan het doen zijn is manieren zoeken om de hardwerkende burger nog harder uit te knijpen.
Misschien kunnen ze 100% belasting leggen op achterlijke politieke plannen.

Mastermattie | 15-03-15 | 11:03 | + 1 -

michello | 14-03-15 | 19:37 |

Kent u deze al?

In NL ging ik graag overdag tennissen daar je savonds steeds wordt afgehangen. Nadeel van overdag spelen is dat er weinig mensen beschikbaar zijn.

Een tennisvriend van me, inmiddels een vage kennis, kon overdag ook wel spelen. Hij was ambtenaar. Hij ging gewoon weg van zijn kantoor... nee echt. We speelden 2 à 3 keer per week.

Ik heb nog een gesprek met hem daarover gehouden of dat wel verstandig was. Soms moet je mensen wel eens coachen. Maar dat was allemaal geen probleem.

Enfin, een paar jaar later!! werd hij voor de keuze gesteld door zijn chef. Moeilijkheden krijgen of weggaan. Hij koos voor het laatste, want:

Hij kreeg 80% van zijn salaris doorbetaald tot aan zijn pensioen, hij was 45 jaar. Mocht 20% bijverdienen en was dat meer dan werd dat van salaris afgetrokken. Hij werd ZZP-er voor die 20% in de privé bouwwereld. Dat heeft 2 jaar geduurd. Hij trok het niet.

Hij woont nog steeds in zijn riante woning en rijdt al jarenlang BMW die hij iedere 2-3 jaar inruilt voor een nieuwe BMW. Hij staat nog steeds op de tennisbaan en lacht iedereen uit.

duitse herder | 15-03-15 | 09:53 | + 6 -

Ik zal vooreerst patent aanvragen voor het heffen van belasting op neuken in Nederland gevolgd door de EU. Daarna per 1 januari 2016 het gaan invoeren. Was getekend: Jeroen Dijsselbloem

Padre di follia | 15-03-15 | 02:47 | + 1 -

RonnieKray | 14-03-15 | 17:46 |

Ik zat net een stukje te lezen uit een dagboek over de oorlog. Binnenkort in dit theater? :

Vrijdag 27 Oct. 1944

Ben weer terug in Apeldoorn, kom meestal de weekeinds hier doorbrengen. Maar wat het eten betreft kan ik veel beter in Nijbroek blijven, want Dina en Cisca hebben zelf niet, maar ja, je wilt toch ook wel eens bij je vrouw slapen. Maar tante Anna uit Nijbroek geeft me toch altijd m’n rantsoen vleesch mee en dan nog wel eens een extraatje dus dat is toch ook al weer een meevaller.
Ik ben gistermiddag naar een Dienstkameraad geweest, die ik toevallig hier in Apeldoorn tegen het lijf liep. Overigens is het hier de laatste dagen aardig rustig geweest, zelfs het geschut uit Arnhem een paar dagen niet gehoord, ze zijn misschien teruggeslagen, het zou jammer zijn, want dan komen we er nooit van af.
Het wordt hier steeds minder, het zout is ook op de bon, Dina heeft nog wel een paar bonnen, maar kan nergens geen zout krijgen, lucifer in geen weken gehad, o ik mag niet liegen, Cisca zegt net 2 doosjes gehad, dus dat valt nog weer mee, suiker krijgen ze hier nog 125 gram per persoon in de 14 dagen.
Ik kom hier maar weinig op straat, het is niet te vertrouwen en als ik een eindje om ga, neem ik meestal de binnenwegen. Jo Vlottes was net ook hier. Ik heb 10 cigaretten met hem geruild, daar krijgen ze hier een stukje boter voor, hoe groot of dat stuk zal zijn . . . . afwachten maar.
Maandag ga ik weer naar Nijbroek en blijf daar dan 14 dagen, het is daar erg stil. De menschen hebben daar op het platteland niet zoon kopzorg over het eten als in de steden. De menschen hebben daar in het algemeen nog wel wat kippen en een varken een geit en een stukje land waar groenten en aardappelen op verbouwd worden en de rantsoenen zijn wat royaler als in de stad. Daarbij komt dat de eene boer de andere nog al eens vooruit helpt, ze zijn altijd meer op elkaar aangewezen geweest. En in de stad kunnen de menschen elkaar niet meer helpen, ieder heeft genoeg aan zich zelf en die het wel kunnen zijn gewoonlijk de profiteurs, zwarte handelaren, die er grof geld aan moeten verdienen, wat de gewone man niet kan betalen.
Juist komt buurman Tom binnen voor een praatje, dus eindig ik voor vandaag maar weer.

duitse herder | 14-03-15 | 20:54 | + 3 -

RonnieKray | 14-03-15 | 17:46
100% eens dat het criminelen zijn. Misbruik van het geweldsmonopolie is schering en inslag.
Maar de grootschalige plundering die nu in Nederland aan de gang is vind ik nog veel erger.

Atlas Shruggs 10 | 14-03-15 | 19:41 | + 9 -

Kromme Tenen | 14-03-15 | 16:13
Je vergeet nog de moord op Abraham Lincoln.
Ik ken het businessmodel van de Rothschilds uit die tijd en dat was niet zo fris.
Overheden hebben zware maatregelen moeten nemen om de macht van de Rotschilds te breken, men had geen zin meer in een schaduwregering.
Maar nu de overheden het geweldsmonopolie hebben blijken ze eigenlijk geen haar beter.

Atlas Shruggs 10 | 14-03-15 | 19:39 | + 6 -

Dat we belasting moeten betalen is normaal.
Wat ik onverteerbaar vind, is dat we verhoudingsgewijs steeds meer belasting moeten betalen en dat er geen rechter is, die daar een stokje voor kan steken.
Ik hoor geluiden dat vele ambtenaren een hele relaxte baan hebben en prima betaald worden.
Ik lees dat ambtenaren zich laven aan flessen wijn van 187 Euro per fles. Ik hoor dat elk jaar hoe-dan-ook de potjes moeten worden opgemaakt.
De inkomensverschillen in Nederland behoren tot de kleinste ter wereld. We worden dus al kapot belast en nog is het niet genoeg, het gaat maar door.
Wanneer verschijnt Vrouwe Justitia ten tonele?

michello | 14-03-15 | 19:37 | + 9 -

Dick wilkiet3497 | 14-03-15 | 17:54

Sinds het moment dat de btw is ingevoerd is het zwart werken ook ingevoerd. Hoe hoger de btw hoe meer ontduikingen. Kwa werk maar ook kwa inkopen in andere landen.

In DK wordt er massaal en georganiseerd ingekocht in Duitsland, mn Flensburg. Daar zijn alle winkels voorzien van: Deens teksten, prijzen in kronen en opschriften hier wordt Deens gesproken. Personeel in Bauhaus loopt met een badge op: ik spreek Deens. Miljarden gaan er wekelijks heen. Het zou 7000 Deense arbeidsplaatsen hebben gekost en nu nog dus.

Recentelijk daar weer een giga winkelcentrum bijgebouwd, een beetje voor de Duitsers en veel voor de Denen.

duitse herder | 14-03-15 | 18:55 | + 4 -

Je hebt helemaal gelijk dat BTW opzich een vreemd fenomeen is. Punt is dat alle landen om ons heen zoiets als BTW hanteren. 98% van de burgerij vindt dat het, mede vanwege de wijdverspreidheid, 'erbij hoort'. Afschaffen is daarom geen optie voor de politiek, er is immers geen discussie over. Vanuit dit oogpunt lijkt mij één tarief, misschien 16%, misschien iets lager, het beste. Op deze wijze belemmert / stimuleert een belastingmaatregel minder het koopgedrag van de consument. Mensen maken eerlijkere keuzes betreffende, waar wil ik mijn centen aan uitgeven. Daarnaast kent het ook voor ondernemers louter voordelen.

Dick wilkiet3497 | 14-03-15 | 17:54 | + 2 -

Atlas Shruggs, dat Hitler democratisch is verkozen is een hardnekkige mythe. De waarheid is dat Hitler door Von Papen in een achterkamertjes deal aan de macht is geholpen. Hitler is in de 30er jaren door velen onderschat.

Onze huidige politici weten en extra dimensie aan het begrip politicus toe te voegen, was men altijd al onbetrouwbaar, nu komt er crimineel bij.

RonnieKray | 14-03-15 | 17:46 | + 7 -

En nog zal het niet genoeg zijn. Streven is er ook naar een EU die direct belastingen kan heffen. Aanvankelijk zullen de nationale belastingen braafjes enigszins dalen, maar binnen enkele jaren wordt dat ongedaan gemaakt en komt het er op neer dat de Europese belastingen er gewoon bovenop zijn gekomen.
Dat maakt de weg vrij voor meer dan 100% belastingdruk van alle belastingen samen: Europees, Rijks, provinciale en gemeentelijke lasten en waterschapslasten. Elke Nederlander wordt dan vanzelf schuldenaar. Dat niemand dit meer geheel kan opbrengen, is niet zo belangrijk. De droom van de totale afhankelijkheid van alle burgers als schuldenaren is dat wel.
Waar ligt eigenlijk de grens van slavernij? Net boven de huidige cumulatieve belastingdruk? Als de burger driekwart van zijn inkomen moet afdragen? 80 procent? 90? 95? 98? 102 procent? 105?

Zoetwaterpanharing | 14-03-15 | 17:32 | + 14 -

@ Dick wilkiet3497 | 14-03-15 | 13:19
U schrijft:
" Verder één BTW tarief is hoe dan ook simpeler (en rechtvaardiger), …"
BTW??
Wát BTW??
Waarom moet de overheid 21% vangen als ik ergens een paraplu koop??
Bij iedere aankoop wordt ik bestolen. Ik koop zo weinig mogelijk en bij voorkeur 2e hands.

Stoned Hengst | 14-03-15 | 17:13 | + 20 -

Feitelijk betalen wij in Nederland levensbelasting. Omdat we bestaan, geboren zijn, moeten we belasting betalen. Dat men er 350.0000 verschillende namen en constructies voor heeft verzonnen doet niets af aan het feit dat je uitsluitend betaald omdat je in Nederland leeft en godbetert ook nog eens steeds langer leeft. Hoe durf je.

Beaulefermier | 14-03-15 | 17:09 | + 13 -

Atlas Shruggs 10 | 14-03-15 | 12:47
Hitler trapte de Rotsschildbankiers eruit en wist zijn land in enkele jaren uit het Weimar moeras te trekken. Vervolgens werden door geheimzinnige machten 56000 etnische Duitsers vermoord in Polen. Hitler viel daarop Polen binnen waarna Engeland en Frankrijk hem de oorlog verklaarden.
Putin trapte de Rotsschildbankiers eruit en wist zijn land in enkele jaren te herstellen van de plundertocht van pro westerse oligarchen.
Vervolgens werden ca 50000 etnische Russen vermoord in de Oekraïne door geheimzinnige machten.
Wordt vervolgd.
Zoek de overeenkomsten, kleur de plaatjes en trek je eigen conclusies.

Kromme Tenen | 14-03-15 | 16:13 | + 10 -

"(…) en de fiscus te veel werk heeft aan het controleren van aangiftes." Dit snap ik niet. Volgens de reclamespot vult de fiscus de aangifte alvast voor je in. Dan is hoeft bij een-handtekening-bij-het-kruisje toch niets meer gecontroleerd te worden?

mamsel | 14-03-15 | 15:26 | + 3 -

Echt idioot dit. Als de BTW op voedsel naar 21% gaat dan raakt dit de mensen meer hoe lager hun inkomen is. Dit geldt sowieso voor elke BTW verhoging.
Gezien vermogenden niet al het geld besteden wat ze binnen krijgen. De Trickle down effect is een mythe en compleet onjuist.

De enige echt goede manier is om belasting op arbeid te verlagen. Het belasting op vermogen te verhogen. En ook de inkomsten uit vermogen. Klaar.

Ik zie sowieso liever rijke mensen zeiken dat ze wat minder hebben, dan de rest van de bevolking die van maand op maand naar de salaris leeft en nog net of net niet of helemaal niet kan rondkomen.
Er moet ongelijkheid zijn, maar zeker niet in deze mate.
Daarbij zijn "investeerders" en de indirecte gevolgen daarvan juist ook een van de bronnen die onze wereld verziekt heeft.

kruz | 14-03-15 | 15:23 | + -9 -

Ik mis nog wel een paar belastingen: Orgaanbelasting, bloedbelasting, zuurstofbelasting (adembelasting dus), fietsbelasting, co2-belasting.
/sarcasmeoff
Overheid is als een drugsverslaafde, meer meer meer. Leugens blijven verspreiden om meer belasting te kunnen innen en meer geld zinloos te besteden.
De speld heeft er een leuk stukje over: speld.nl/2015/03/14/partij-tegen-de-bu...

deluiegriek | 14-03-15 | 15:15 | + 11 -

[...] Helaas Nederland, maar u blijft de zelfde idioten kiezen die ten koste van Nederland aan hun eigen banksaldo blijven denken. Dat staat als een huis.
Winston1 | 14-03-15 | 13:52 | + 8
-
En dat klopt exact. Is bij de vorige TK2 verkiezing ook gebeurt: SP stond op enorme winst voor de verkiezingen, en amper met winst erna. Het resultaat is bekend: de grootste nivellering ooit, want dat was een feest: bijstandsuitkeringen van 2000 - 2200 euro tegenover startsalarissen van minder beide.
(Los van of je SP moet stemmen, maar het gaat gewoon weer gebeuren, maar weinigen laten de grote partijen vallen. D66 staat op flinke winst, maar zoveel anders zijn die ook niet.)

Raider Twix | 14-03-15 | 14:33 | + 8 -

Gelukkig weten die idioten die wij weer eens gaan HERKIEZEN niets over het bestaan van het internet, en mensen die over de grens hun boodschappen gaan doen. Ook is het daar volstrekt onbekend dat er Nederlanders over de grens gaan wonen omdat ze daar meer huis voor het zelfde geld krijgen, en minder belasting betalen, en voor straf ook nog een werkend en betaalbaar gezondheidssysteem hebben. Zouden ze toch moeten weten van hun collega's in de adelaarsnesten in brussel en berlijn.
Helaas Nederland, maar u blijft de zelfde idioten kiezen die ten koste van Nederland aan hun eigen banksaldo blijven denken. Dat staat als een huis.

Winston1 | 14-03-15 | 13:52 | + 32 -

Qua versimpeling kun je het belastingregime voor de fopneuzen in het EP gelijktrekken met alle andere burgers. Kun je tevens wat sympathie mee terugwinnen dat je als EU door de plee hebt gespoeld.

Verder één BTW tarief is hoe dan ook simpeler (en rechtvaardiger), daar kun je niet onderuit. Qua lage inkomens die dan wat meer voor het voer moeten betalen, dat is niet zo'n probleem. Je houdt immers iets meer over van die twee tassen rotzooi die je elke zaterdag uit de primark sleept.

Dick wilkiet3497 | 14-03-15 | 13:19 | + 0 -

In nederland houdt "bezuinigen" in, dat de lasten voor burgers omhoog gaan. "Lasten verlaging" houdt in dat andere belastingen omhoog gaan. "Teruggeven aan de burger" heeft meestal als effect dat het slecht wordt voor evenveel geld (zie zorgstelsel), "Participatie maatschappij" houdt in dat je voortaan zelf de stoma van je oma moet legen en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Als de afgelopen jaren ons 1 ding geleerd heeft; dan is het wel dat onze overheid er enkel en alleen is om zichzelf van goede banen met goudomlijstte pensioenen en vertrekregelingen te voorzien en de burger vooral meer geld uit de broek te kloppen met als ultieme doel een europees baantje waarbij ze lekker weinig hoeven te doen maar belachelijk veel geld toegestopt krijgen.

Dat het puur om geld en zelfverrijking draait; zie je ook aan de declaratie regels die men hanteert; aan de wachtgeld regelingen, aan de vele schandalen die we de laatste jaren zien..

Onze overheid en politiek is niet te vertrouwen. Voor geen centimeter.

Sudbina | 14-03-15 | 12:48 | + 64 -

Michelsz | 14-03-15 | 12:02
Hitler was dan ook democratisch gekozen. En hij zorgde uitstekend voor zijn eigen achterban. Zij kregen via een nieuw soort bonnetjessysteem toegang tot de rijkdommen van geleend geld en daarna van elk veroverd land.
De oorlogsindustrie kon alleen overeind blijven als elk veroverd land het bonnetjes systeem accepteerde waarmee effectief plundering werd toegestaan.
Via de normale belasting was de oorlogsindustrie al niet meer betaalbaar. Dus wat je zag was een klein beetje schijn, Hitler werd in aanloop naar de oorlog voortdurend gewaarschuwd door zijn ministers dat zijn begroting op instorten stond.
Zo ook nu. We hebben de tarieven al een tijdje jaarlijks slechts een beetje verhoogd. Als gevolg daarvan moet Dijsselbloem elk jaar tientallen miljarden bijlenen. Hitler had van datzelfde last. Dit en het financiele systeem staat nauwkeurig beschreven in het fijne boek Hitlers beneficiaries.
Wat we nu doen is een kopie van toen.

Atlas Shruggs 10 | 14-03-15 | 12:47 | + 24 -

Euhm... wacht even. Als niemand er op achteruit gaat, waarom zijn er dan miljarden nodig? Dat kan dan alleen maar nodig zijn om te zorgen dat andere mensen er op vooruit gaan. En wie zijn dat dan?

Tisnietanders | 14-03-15 | 12:40 | + 18 -

Miljarden nodig om te zorgen dat niemand erop achterui gaat... Laat het dan lekker zitten.
Er gaat weer oneindig gepolderd worden met als resultaat een belastingsysteem dat net iets minder complex is dan het huidige.
Met moet nu doorpakken en sterk gaan versimpelen. Er zullen altijd mensen op achteruit gaan. Die moet je dan afbouwend compenseren.

Bytemaster | 14-03-15 | 12:20 | + 5 -

Atlas Shruggs 10 | 14-03-15 | 11:52 | + -1 -

Hitler maakte de mensen niet echt arm.. In ieder geval, niet voor de oorlog.

Michelsz | 14-03-15 | 12:02 | + 11 -

Ben niet meer de jongste maar heb nog niet meegemaakt dat de belastingen verlaagd zijn. Heb wel een hoop beloftes gehoord over nu een (tijdelijke) verhoging maar de beloftes over verlagingen, geld krijgen, etc zijn door geen enkele partij nagekomen. Ook de belastinghervorming zal een excuus zijn om de lasten te verhogen voor Jan Modaal. Immers, daar is het meeste geld te halen. Niet bij de rijken en niet bij de armen.

i-Wonder | 14-03-15 | 12:00 | + 30 -

Dus er zijn miljarden nodig om te zorgen dat niemand erop achteruit gaat. Daarmee zet je jezelf meteen al klem natuurlijk, want als niemand in hoeft te leveren, wie gaat die miljarden dan ophoesten? Zelfs als je het tekort op laat lopen moet dat uiteindelijk toch weer betaald worden.

crutchlow | 14-03-15 | 11:53 | + 21 -

We zijn al verassend dichtbij ademhaling belasting. Je betaalt al belasting voor het feit dat je moet poepen, je betaalt al voor water drinken, voor het feit dat je troep maakt, eten gaat zelfs een paar keer over de kop en dan ben je de zwaarbelaste deur nog niet uit.
En het kan ook niet anders. Want onze heersers hebben bepaald dat we oorlog gaan voeren. En we gaan het daarom precies hetzelfde doen als Adolf Hitler deed. Hij voerde stelselmatig de druk op bij iedereen, net zolang tot iedereen straatarm was. Identiek aan wat Dijsselbloem nu doet.
Zo zal over een paar jaar geen enkele Nederlander nog geld hebben, alles komt de Staat toe.
Dus stel die herziening alsjeblieft nog even uit tot mijn ouders dood zijn, dan hoeven ze de oorlog niet meer mee te maken. Smerig naziregime.

Atlas Shruggs 10 | 14-03-15 | 11:52 | + 108 -

Zolang de politiek de pik van hun achterbannen wil poetsen via het belastingstelsel gaat het mis. Gewoon vlaktax en al die toeslagen crap weg. Dat die paar miljonairs er wordt meer van profiteren so what. De PvdA neid partij verloochent de gewone man om op hun nivellerings stokpaardje te kunnen rijden. Socialisme is de meest dodelijke ziekte uit de menselijke geschiedenis

Zatkniss | 14-03-15 | 11:49 | + 37 -

Tip: Tuinkabouterbelasting?

Kromme Tenen | 14-03-15 | 11:34 | + 18 -

De wind uit je achterste kunnen ze trouwens ook belasten , het is maar een idee .

schijtendijkes | 14-03-15 | 11:29 | + 25 -

REAGEER OOK

Linktip: Energie vergelijken