EXCLUSIEF. Floriade blijkt grote incestueuze VVD-cashmachine

En het CDA moest gewoon dokken
En het CDA moest gewoon dokken
Soms zegt een foto meer dan duizend woorden. Dat is zeker het geval bij de foto die gisteren op GeenStijl stond, gemaakt op de gratis verkiezingsfuif van de VVD op de Floriade in Venlo. Nu er zoveel stront over de VVD op straat ligt, waren wij wel benieuwd of al die negativiteit nou echt nodig is. Vanochtend stapte Mark Verheijen op als Kamerlid omdat zijn gedrag niet bij het 'integriteitskader' van de partij paste. Daaruit zouden we de conclusie moeten trekken dat de rest van de mensen op het kiekje een brandschoon geweten heeft. Of past het handelen van Verheijen toch beter bij het integriteitskader van de partij dan ze zelf wil? Na een dagje graven op het troosteloze Floriade-terrein bleek dat het googlen van een Limburgse VVD'er een garantie is voor het open trekken van een beerput die zijn gelijke niet kent. We vonden een kast-VVD'er die zich met belastinggeld verrijkte. Een openlijke VVD'er die zich met belastinggeld verrijkte. En nog een openlijke VVD'er die, op voorspraak van de ander, zich met belastinggeld verrijkte. Als de partij echt een integriteitskader had gehad, dan was Elba te klein geweest om alle integriteits-ballingen te kunnen huisvesten. Oh, en we vonden ook nog een JOVD'er die de rijksrecherche in zijn nek heeft hijgen. Het eerlijke maar ontluisterende verhaal van de Floriade: iedereen werd er armer van, behalve een aantal VVD'ers. En juist de VVD betaalde er geen cent aan mee. Circus Limburg na de klik.

vvd-hardwerken.png

Blikvanger op de foto boven is de malle strik aan de rechterkant van eregast Mark Rutte. Dat is Paul Beck, die voor een luttele twee ton bereid was om als gastheer van de Floriade op te treden. En die dus tevens bereid was de deuren van zijn Floriade, helemaal voor nop, wat langer open te houden voor de VVD omdat Mark Verheijen dat vroeg. 'Maar waarom?', horen we u denken. Wel. Beck, die uit de rokende puinhopen van de Floriade wegvluchtte om hetzelfde trucje in Rusland uit te halen, is tevens VVD-lid. Yup. Dat hebben we nu uit zoveel verschillende kanten aangereikt gekregen dat we zijn lidmaatschapskaart niet eens meer hoeven te zien. En niet alleen Beck is VVD-lid: zijn rechterhand, Robert Bouten, zit namens de partij in de Staten van Limburg en is volgens GeenStijl ook nog eens billenmaatje van Mark Verheijen. Geen wonder dus dat de partij niks hoefde te betalen voor dat feestje. En dat het precies andersom was ten opzichte van wat Mark Verheijen in augustus 2012 twitterde: juist de 'zaalhuur' was gratis en Robert Bouten werd gewoon volgens opdrachtovereenkomst betaald. Hadden de twee hun baantjes aan de banden met de VVD te danken, of werd het pas een incestueuze modderbende nadat de twee hun posities hadden ingenomen? Vragen, vragen. Maar het wordt nog pijnlijker. Twee maanden voordat de VVD voor nop mocht langskomen, was ook het CDA op de Floriade. Kregen de christen-democraten hun uitstapje ook cadeau van het VVD-duo? Natuurlijk niet. We vroegen aan directeur Edward de Lanoy van stichting Fractiebureau CDA of hij de bonnetjes toevallig nog heeft. Hij laat weten dat zijn partij wel heeft moeten bloeden. 'Ik heb de rekening even teruggezocht. We hebben betaald voor 105 combikaartjes, 15 kinderkaartjes en de zaalhuur.' Sommige varkens zijn per slot van rekening meer gelijk dan andere. Ergens is het dan wel weer grappig dat de VVD dus in hoog tempo een soort CDA aan het worden is, waarbij het CDA zich voor de verandering eens niet als het CDA gedraagt.

marketing-floriade.png

Afijn. Dan hebben we Beck en Bouten dus gehad. Verder op de foto. Rutte: bekend. Huisman: voorlichter Rutte. Beurskens: sokpop, thans lijsttrekker VVD Limburg. Straus: tot nog toe uit de wind gebleven, maar VVD Roermond dus er wordt op enig moment een lijk in haar vriezer gevonden. Weekers: daaag. Verheijen: doehoeg. Komen we bij Sjoerd van Heijster. Tijdens deze foto VVD-Statenlid, type joviale ondernemer die van golf houdt en de opdrachtjes voor zijn marketingbureau bij elkaar netwerkt. Hij twitterde zijn vingers zodanig blauw over de Floriade, dat we bijna zouden gaan denken dat hij de zoveelste VVD'er is die zich verrijkte met Floriade-geld. Dat zou ook een andere reden kunnen hebben, want Van Heijster is tevens voorzitter van iets dat Inspirenzo heet. In die hoedanigheid heeft hij naar eigen zeggen de Floriade hoogstpersoonlijk naar Venlo gehaald. Dat Van Heijster gewoon heel blij is met de Floriade, bleek echter een hopeloos naïeve gedachte: volgens Limburgse insiders is ook hij wel degelijk betaald voor het werk. Aan zijn band met communicatiechef Robert Bouten zal het niet hebben gelegen. Bouten en Van Heijster zijn zodanig close dat de eerste openlijk grove grappen maakt over het korte rokje van mevrouw Van Heijster. Die is ook partij- en Statenlid.

lakaanregels.png

Blijkbaar heeft dus iedereen binnen de VVD zich verrijkt aan de Floriade. We hebben nog één iemand over, aan zijn oudemannen-overhemd te herkennen als JOVD'er. Die is te jong om al bij de maffia te zitten, toch? Helaas: R. M. mag dan pas 25 zijn, ook hij heeft al een abonnement bij de Rijksrecherche. In de periode 2009-2011 was hij niet alleen financieel medewerker (plus spiegeltje omdat M. de url van zijn profiel stiekem had aangepast) van gemeente Venlo, maar ook beheerder van de campagnegelden van de plaatselijke VVD. Daar zat toevallig een hele dikke vette gift van Piet van Pol bij. Toen we de naam R. M. in het Limburgse lieten vallen, bleek dat hij een bezoekje van de rijksrecherche aan zijn positie in de Venlose afdeling heeft overgehouden. Welja. Jong geleerd is oud gedaan, zullen we maar zeggen.

hetbegin-vvd.png

Bovenstaande informatie lijkt misschien heel wat, maar voor gisteren hadden we van de de meeste figuren serieus nog nooit gehoord. Dit alles hebben we in één dag bij elkaar gebeld. De toestanden die aan het licht kwamen, spelen in een provincie waar de partij met 8 van de 47 zetels niet eens bijster machtig is. Dat doet ons het ergste vrezen: de VVD is niet eens meer hard op weg om het nieuwe CDA te worden - dat is het al lang. De belangrijkste vraag is dan ook hoe premier Rutte zich hier uit gaat redden. Misschien wist hij inderdaad niet dat er nooit voor die Floriade-fuif is afgerekend. Daarvoor is hij ook niet verantwoordelijk. Het is alleen wel zijn partij. En hij heeft hoe dan ook geweten dat de Floriade - die toen al ernstig onder vuur lag - door zijn eigen partijgenoten om zeep is geholpen. Daar vervolgens doodleuk een verkiezingsfeestje laten organiseren is in retrospectief een tamelijk grove middelvinger naar de kiezer - zeker voor de man die in Den Haag de allemansvriend uithangt. Hier helpt ook geen gedragscode meer tegen. Een royeerrondje door Limburg is wel het minste wat Rutte kan doen om zijn gezag als handhaver te herstellen.

We hebben de VVD om een reactie gevraagd. Die is op het moment van publiceren nog niet binnen.

Reaguursels

Inloggen

Die Karin Straus, lijkt verdomd veel op de VVD minister van Oorlog?

Ella | 01-03-15 | 15:06 | + 0 -

je kunt de VVD'er wel uit de corruptie halen maar de corruptie niet uit de VVD'er.

Gerrit_Galbak | 28-02-15 | 13:35 | + 2 -

The godfather 1,2,3 lijkt hier een sprookje bij
effe wachten op het unhappy the end.

RigorMortis | 28-02-15 | 11:32 | + 1 -

Ik "haat" mijn ouders! Zij hebben mij en mijn zuster zo opgevoed, dat we fatsoenlijk en eerlijk door het leven gaan. Niet het vermogen om de kluit te bedonderen. Ik heb altijd als medewerker op tijd geweest, mijn best gedaan. Gevochten voor mijn broodheer, om zijn en eigenlijk 'ons' bedrijf, het beste te laten zijn. Maar waarvoor eigenlijk? Want de baas gaat dood, er komt een ander en die stuurt de ouderen naar huis met veel juridische ellende. Ja wel een ontslagvergoeding, die voor de arbeiders altijd een lachertje is en de helft gaat al gelijk naar de staat. En hoe dan verder? 56 jaar dan liggen de banen voor het oprapen nietwaar. Nee ik zou minder fatsoen moeten hebben geleerd van mijn ouders. Dan was ik de politiek ingegaan.

Sprintje2012 | 28-02-15 | 10:24 | + 9 -

Limburgers zijn gewoon echte bourgondiers, ze houden van lekker eten en drinken en het goede leven dus zijn ze zeer bevattelijk om zich te laten fetteren.

Bamzaaiert | 28-02-15 | 10:00 | + 1 -

Goossens: als de VVD al dit oplevert kunnen jullie dan ook niet eens inde stront gaan roeren van PvdA, GL en D66 ? Ik denk dat er nog veel meer speelt, en dit is leuke onderhoudende journalistiek :-))

FW Ta-183 Huckebein | 27-02-15 | 22:19 | + 0 -

En ik tot voor kort maar denken: goh, er is altijd gedoe bij de PvdA, nooit bij de VVD. Nu denk ik: het gedoe bij de VVD is toch van een andere orde dan bij de PvdA. Bij de VVD staan ze voor elkaar in en komt stront pas naar boven als een buitenstaander gaat wroeten. Bij de PvdA is het precies andersom. De PvdA heeft geen buitenstaander nodig om de stront naar boven te krijgen. Daar steken ze liever elkaar een mes in de rug en daarna wordt de buitenstaander pas bijgepraat (die dan 9 van de 10x de ophef niet snapt en meelij heeft met het slachtoffer).

Als je er wat langer over nadenkt kom je op een hele paradoxale interpretatie van het begrip 'solidariteit'... ;-)

mamsel | 27-02-15 | 21:27 | + 1 -

Sjoerd Swane, de voormalig VVD-politicus uit Maarssen? Hij werd in 2011 bij verstek tot twee jaar cel veroordeeld voor het aannemen van steekpanningen, valsheid in geschrifte en belastingfraude, maar is al vijf jaar spoorloos, GOH zomaar weg.

Magic | 27-02-15 | 21:14 | + 4 -

Gelukkig zijn ze op europees niveau wel betrouwbaar.
De toekomst is veilig.

oplichter | 27-02-15 | 20:38 | + 1 -

Nu nog graag een paar van dit soort berichten over de PVDA en D66 en het gaan dan nog leuke verkiezingen worden.

binnenbuitenband | 27-02-15 | 18:44 | + 4 -

Volgende Floriade in 2022 bij Annemarie Jorritsma in Almere www.youtube.com... , welke VVD-stad wil nou niet 9 miljoen gemeenschapsgeld verduisteren, zeker nu!

Watching the Wheels | 27-02-15 | 14:36 | + 36 -

Ik vroeg me vandaag al af waarom de wegwerkzaamheden precies tot aan Almere zijn en niet tot aan Lelystad. Nu is het me duidelijk. De komende 10 jaar gewoon dus nog in de file van Almere tot Lelystad want al het geld gaat naar Almere.

Stonecity | 27-02-15 | 18:36 | + 1 -

- edit -

Watching the Wheels | 27-02-15 | 18:17 | + 3 -

Pijpen is een examen-eis voor vrouwelijke VVD politiekelingen.

Daar weten ze in Wassenaar en Nijmegen (ja, toch Paul Depla ???) alles van.....
Helaas is er van dit soort escapades in ons Knekeldijk van de lokale VVD treklijstster (nog) niets bekend maar wellicht zit ze nog in de schriftelijke fase van de studie.

Hopelijk stikt ze niet in het mondeling.............

gamlakuk | 27-02-15 | 17:57 | + 2 -

Ha! Laat ik beginnen met te zeggen dat ik een soort van halve limbo ben. Moeders, de schat, komt van Kerkrade, vader uit Haarlem. Ik heb dus wat ervaring... Ik concludeer dat dit dus gewoon Limburgs gedoe is. Van alle tijden en van alle bevolkingslagen... de daders zullen zelfs verbaasd zijn dat dit gedrag in de rest van Nederland niet gewaardeerd word. Het zijn tenslotte niet voor niets reserve Belgen. En we gaan weer verder...

SoundE | 27-02-15 | 17:55 | + 2 -

1 vrouwspersoon op de foto blijft dan een onbekende.... Laura Huisman, wat is haar rol? Of pijpt ze enkel Mark R als die hoge nood heeft?

Fatwabuster | 27-02-15 | 17:45 | + 0 -

Prima om dit aan te kaarten, maar ga nou niet net doen alsof dit alleen VVD, CDA, en voor mijn part PvdA treft. Het fenomeen integriteitsteloorgang is niet eens voorbehouden aan de politiek. Ik durf te wedden dat vrijwel alle grote en vooral al langer bestaande organisaties, zeker die met overheidsbanden of een semi-publieke geschiedenis, geleid worden door mensen met integriteits-AIDS.

Etterende wonden brand je schoon. Tijd voor een vuurtje.

F#ckingAwesome | 27-02-15 | 17:42 | + 8 -

Al die negatieve aandacht voor de VVD zo vlak voor de verkiezingen komt de PvdA wel erg goed uit. Deze partij is al net zo corrupt als de VVD maar verkeert nu even in de luwte....

RonnieKray | 27-02-15 | 17:34 | + 5 -

Macht corrumpeert maakt geen hol uit welke partij de macht heeft.

Uw Verzekeringsadvis | 27-02-15 | 17:23 | + 3 -

@Beste Alt , de PVV niet maar het samenraapsel van echte regentenclubs PvdA, VVD en CDA geeft altijd een combinatie met PVV, helaas....

ondertussen naarstig iets anders bedenkend

gamlakuk | 27-02-15 | 17:18 | + 3 -

Hej Duitse herder, leuk dat je er weer bent!

gamlakuk | 27-02-15 | 17:15 | + 6 -

Die Beck liep al, voordat de affiches van de Floriade de drukker verlieten, al royaal met de Floriade-Credit-Card te wapperen om al zijn dure sigaren en andere prive-uitgaven mee te bekostigen. Zou graag willen weten wat deze figuren aan kapitaal aan de Floriade hebben onttrokken.

Tikkie Terug | 27-02-15 | 17:07 | + 4 -

En dan te bedenken dat Bouten momenteel in de schuldsanering zit. Had hij toch niet de juiste vvd-vrinden.

Tikkie Terug | 27-02-15 | 17:03 | + 8 -

De enige waarheid die een politicus/politica uitspreekt is deze zijn/haar collega politicus/politica een leugenaar noemt.
Misselijk word ik van al dit gedoe, werkelijk.

PAPAgaai | 27-02-15 | 16:58 | + 6 -

En ú vooral werken, belasting, eerste levensbehoeftes, meer belasting, even slapen en weer gaan werken.
 
Helemaal de koekoek.
 
De schaduwen eindelijk eens een beetje in het licht. Een beetje meer graag. Voordat de nieuwe generatie er staat. En u ligt.

LetTheSunshine | 27-02-15 | 16:47 | + 4 -

Veel Valse Declaraties kan zijn borst nat maken voor de PS verkiezingen.
Wel jammer dat het ook al met de betaalde banden sinds 2008 tegenzit. Gelukkig gaat het met het geld langs VVD'ers pompen wel goed. Hulde voor DK.

Raider Twix | 27-02-15 | 16:34 | + 4 -

Vroeger werd de Limburgse dorpspolitiek bepaald door corrupte CDA-ers, nu door corrupte VVD-ers. Zoek de verschillen.

Brulboei_61SB | 27-02-15 | 16:04 | + 12 -

gamlakuk | 27-02-15 | 14:57 | + 0 -

Zomaar een vraagje

Wat heeft de PVV en het CDA hiermee te maken?

Alt | 27-02-15 | 16:04 | + 1 -

Tjonge, het lijkt net Griekenland wel.

ProAsfalt | 27-02-15 | 16:02 | + 10 -

Heb een aantal trainingen (management) in Limburg gegeven. Als het een beetje lastig werd riepen ze gezamenlijk in koor:

''Maar bij ons in Limburg gaat alles anders hoor''

Dat klopt dus.

duitse herder | 27-02-15 | 15:53 | + 6 -

Het zit niet in de partij, het zit in de Limburgers. Limburgse politici zijn corrupte graaiers allemaal!

Badderbeest! | 27-02-15 | 15:39 | + -10 -

Blijf graven jongens. Dit werk is zo nodig in NL.

Miss Daad | 27-02-15 | 15:35 | + 27 -

De reactie van vvd weten we toch al: tis allemaal opgeblazen.
.
Hulde voor dit stuk. Lekker blijven roeren en op naar het volgende lijk.

deluiegriek | 27-02-15 | 15:25 | + 21 -

Kudo's DK!

Einde van de Domheid | 27-02-15 | 15:21 | + 14 -

Bla bla bla opgeblazen bla bla ik herken mijzelf niet in bla bla bla hart voor de zaak bla bla bla geen heilige bla bla integriteit hoog in het vaandel bla bla bla.

Makro777 | 27-02-15 | 15:17 | + 11 -

Wat verwacht je anders dan in Nederland ???

Een Drontense ambtenaar die in december 2000 op eigen verzoek is ontslagen, krijgt al 14 jaar geld via een vertrekregeling. De man had een sollicitatieplicht en andere inkomsten zouden met de vergoeding verrekend worden, maar het is onduidelijk of deze afspraken zijn gehandhaafd.

Omroep Flevoland meldt op gezag van een anonieme bron dat er tonnen aan de ambtenaar zijn uitgekeerd. De burgemeester van Dronten wil desgevraagd geen bedragen noemen. De gemeente heeft de zaak in onderzoek.

De ambtenaar gaat volgend jaar officieel met pensioen.
www.telegraaf.nl/binnenland/23739217/_...

duitse herder | 27-02-15 | 15:11 | + 11 -

Reden van al deze 'legale' VVDuisteringen: De Rabobank heeft een paar miljard aan leningen op kassen uit staan, dus gooien ze al decennia honderden miljoenen over de balk om die domme investeringen (tropische gifplantjes kweken in de vrieskou) eeuwig te ondersteunen. Zo werd in Ridderkerk en elders in Zuid-Holland 1 miljoen euro per ha betaald om oude kassen op te kopen tbv. een onnodig bedrijventerrein zonder marktonderzoek en zonder vraag www.ad.nl/ad/nl/1038/Rotterdam/article... . Gesteund tot in de Eerste Kamer (Loek Hermans VVD voorzitter Greenport) en gesteund door de provincie van CdK Franssen (VVD), ook verbonden aan de Raad van State. Zo werkt het toch gewoon. Annemarie Jorritsma (VVD) gaat nu naar de Eerste Kamer, lekker blijven rouleren, als ze slim zijn vinden ze nu een PvdA'er met dezelfde ambitie voor Almere. Jammer dat Bert van der Roest (PvdA) net 'slim' genoeg is om daklozen te beroven, anders zou dat een gewetensarme oplossing zijn. Maria van der Hoeven (CDA) die de tuinbouw aan een miljarden verslindend hoogspanningsnet hielp www.ftm.nl/exclusive/nederlandse-belas... wordt de nieuwe burgemeester van Maastricht na haar baantje als directeur IEA. Er is gewoon een brede VNO/NCW club die de belangen van 'top(subsidie)sectoren' en Rabobank behartigt.

Watching the Wheels | 27-02-15 | 15:08 | + 37 -

Als dit het voorbeeld is van het zelfreinigende vermogen van de politiek hoeft niemand meer te gaan stemmen, want één pot nat.

pibasso | 27-02-15 | 15:08 | + 5 -

GS en DK , chapeau!!!
Ga zo door en maak die hele godvergetese regenteske dievenbende die PVVCDA heet hé-lé-maal kapot!!!!

gamlakuk | 27-02-15 | 14:57 | + 14 -

als je die boevenbende niet op tijd betaald (groningen) , komen ze je ophalen voor gijzeling leeftijd geen uitzondering.
Maar als je uit de staatsruif JAT FRAUDEERT ect en liegt en bedriegt krijg je als beloning nog een bijna 3 jaar gratis geld .
Wanneer pakt men deze dieven die moedwillig de boel belazeren nu eens op?????
En zo kan ik een tegel of 80 neer plempen ......
Ga zo door G.S & das kapital ik ben trots op jullie hier voor hulde

witchmaster | 27-02-15 | 14:52 | + 44 -

Die Bouten huilebalkte een poos terug in de krant dat hij van de directie – dat moet Grootlurker Beck zijn – opdracht had gekregen om te liegen over het financiële zootje bij de Floriade. (En van alle mooie baantjes die hem waren toegezegd, is helemaal niks terechtgekomen. Gossie.)

simpelman | 27-02-15 | 14:47 | + 6 -

@ arretje | 27-02-15 | 14:31
Hoe krijg je het voor elkaar om hier een babyboomer onderwerp van te maken.
Er staat op de foto hooguit 1 boomer en 8 jongeren.

minik | 27-02-15 | 14:42 | + 6 -

Volgende Floriade in 2022 bij Annemarie Jorritsma in Almere www.youtube.com/watch?feature=player_... , welke VVD-stad wil nou niet 9 miljoen gemeenschapsgeld verduisteren, zeker nu!

Watching the Wheels | 27-02-15 | 14:36 | + 50 -

De huidige polliteik met alleb abyboomeer en bobo iconen is een failliete boel van smeerlappen en uitvreters geworden, het argument dat het met Wilders er alleen maar slechter op kan worden kan nu ook meteen van tafel,..... kijk uit naar de verkiezingen....

arretje | 27-02-15 | 14:31 | + 32 -

Goh, het zijn net politici.

Le Roi | 27-02-15 | 14:26 | + 2 -

VVD en PVDA passen inderdaad goed bij elkaar.

watergeus | 27-02-15 | 14:24 | + 38 -

Die reactie gaat ook niet komen of in ieder geval vol met leugens. Oh pardon, dat noemen ze in het politiek draaien en dan zijn het geen leugens. Zonnekoningen die ontheven moeten worden, zo simpel ligt het. Het zou me echter niets verbazen als het alle politieke partijen betreft. Het is een cyclus, zoals de CDA nu goed oplet is de VVD te lak geworden met hun bedrog, toeeigening en fraude. Nu zullen ze het weer goed organiseren en komen de PvdA en CDA of D66 straks weer in het spotlight. Om vervolgens weer om te keren. Zo gaat het al jaren.

kruz | 27-02-15 | 14:21 | + 15 -

Roeren waar het stinkt: altijd leuk :)
Chapeau overigens voor de enorme hoeveelheid Limburgse stront die in een etmaal naar boven zijn gehaald. Als we al die stront in de Groningse boorputten stoppen zijn ze daar ook weer veilig :)

McPhart | 27-02-15 | 14:21 | + 91 -

Die VVD reactie komt net zoals het opstappen van Mark V pas na een maand wachten.

Feynman | 27-02-15 | 14:15 | + 55 -

REAGEER OOK

Linktip: Energie vergelijken