Uber-problemen verplaatsen zich naar Azië

Welkom bij weer een nieuwe aflevering in onze rubriek 'waar ter wereld is Uber nou weer in juridische problemen verzeild geraakt'. Vandaag kijken we naar Azië, waar de reltaxi's in deze steden actief zijn. Problemen ontstonden in eerste instantie in Taiwan, waar de toezichthouder volhoudt dat Uber slechts een licentie heeft om 'informatiediensten' aan te bieden en daar valt transport uiteraard niet onder. Probleempje, dus. De autoriteiten onderzoeken of ze de toegang tot Ubers website en apps kunnen blokkeren, iets dat eerder overigens ook al is voorgesteld door een Brusselse politicus. Vanuit Taiwan gaan we door naar Zuid-Korea, waar ze Uber helemaal willen slopen en de rokende puinhopen retour afzender willen sturen. CEO Travis Kalanick wordt voor de rechter gedaagd omdat hij de transportwetten zou hebben overtreden. Ook een andere truc wordt uit de kast gehaald: er wordt een beloning uitgeloofd van een miljoen won (zo'n 750 euro) aan iedereen die 'informatie levert over Ubers diensten'. Met deze trucs wordt het arsenaal dat autoriteiten in stelling brengen tegen Uber alleen nog maar verder uitgebreid. Van alles wordt geprobeerd: van brieven schrijven aan Google en proberen de site te blokkeren tot een ordinair verbod. Kortom. Bij Uber kunnen ze zich op gaan maken voor een juridisch nieuwjaar. In Europa. De Verenigde Staten. En nu ook in Azië.

Reaguursels

Inloggen

Uber word beschouwd als een innovatief idee. Dit idee is al honderden keren bedacht sinds de uitvinding van het internet.
Als Nederlandse entrepeneur ben je je alleen bewust van de taxi wetgeving en daarom zul je nooit de doorstart kunnen maken naar een "Uber".

VisualGenius | 24-12-14 | 16:56 | + 6 -

Uber heeft diepe zakken via Google.
In de taxi-puinhoop steden zoals Amsterdam zullen ze het uiteindelijk wel redden, na een wetswijziging.
En dan is er weer een VS bedrijf dat innoveert, en de EU het nakijken geeft.
Iemand nog een innovatie ideetje dat de NL fiscus kan leegzuigen voor, tijdens, of direct na de lancering in NL?

Raider Twix | 24-12-14 | 16:24 | + 0 -

REAGEER OOK

Linktip: Energie vergelijken