AFM tikt banken weer eens op de vingers

En we hebben weer een mooi voorbeeld hoe banken aan de ene kant met de mond belijden klanten centraal te stellen en tegelijkertijd in de praktijk laten zien dat daar helemaal niets van klopt. In het FD (inlog) lezen we dat banken en andere hypotheekverkopers van toezichthouder AFM een brief hebben gekregen waarin wordt verzocht te stoppen met het traineren van het omzetten van beleggingshypoteken naar alternatieve producten. Banken en verzekeraars zijn op dit moment - ook al niet op eigen initiatief - hun woekerpolisklanten aan het benaderen met alternatieven. Maar als de polissen zijn gekoppeld aan een hypotheek ligt het volgens de banken lastiger. Niet waar, zegt de AFM die - volgens het FD - in de brief maar liefst 12 smoezen ontkracht waarom de polis niet zou kunnen worden omgezet in een alternatief. Bottom-line is: als de klant beter af is met het alternatief is een omzetting altijd toegestaan. Klant centraal, zeg maar.

Reaguursels

Inloggen

Ik ben er voor langs geweest bij 'de hypotheker', alle andere vormen van hypotheken zouden een veel hogere maandlast geven. Naja dan maar wachten tot ik mijn vergoeding krijg op de woekerpolis, met terugwerkende kracht. (ergens begin volgend jaar)

Methylfenidaat | 23-11-14 | 18:34 | + 0 -

Het AFM is een mooi voorbeeld van wat een ZBO is en doet.
Toezicht houden betekent dat ze nooit echt iets hoeven doen, die taak is immers te vaag. Dat het ene na het andere lijk uit de financiele sector komt vallen verwijten ze zichzelf nooit.
Maar ze zijn met al hun collega ZBOs wel goed voor een totaal budget van 140 miljard euro per jaar.
Een monsterlijk gedrocht van geldverkwisting door de overheid.
Het product van de baantjescarroussel bij uitstek.
Want hoe kun je verantwoorden dat een faalpoliticus weggepromoveerd kan worden en toch een half miljoen per jaar gaat verdienen? Zet gewoon een ZBO op, geef een paar miljard budget mee en dat lijkt het heel wat.
Het AFM is hier het duidelijkste voorbeeld van. De raamambtenaren van het ministerie van financien zouden dit toezicht moeten uitoefenen, doek dat AFM gewoon op, nu meteen.

Atlas Shruggs 10 | 23-11-14 | 15:46 | + 1 -

De AFM leeft onder een steen en heel af en toe komt er beetje licht door en nemen zij iets waar dat niet mag en tikken ze een briefje zoals hierboven beschreven maar de big picture voor ogen houden en zinvol toezichthouden. No way!

Pecking_order | 22-11-14 | 21:47 | + 6 -

REAGEER OOK

Linktip: Energie vergelijken