Binnenkort niets meer over van ABN-rommel DB

Wat doe je als je een stapel oude ABN-rommel hebt aangeschaft die meer kopzorgen dan geld oplevert? Simpel. Je laat het net zo lang krimpen tot er niets meer van over is. De nieuwe strategie van Deutsche Bank voor de aangekochte ABN-onderdelen in een notendop. Neem nou de kredietverlening. Het aantal uitstaande leningen en kredieten kromp vorig jaar met 24% (!) naar 7,4 miljard euro, zo becijferde het FD op basis van het jaarverslag van Deutsche Bank Nederland NV. Ook aan de depositokant is sprake van een behoorlijke krimp. Er werd 32% minder geld gestald bij de Duitse bank - in totaal blijft er nog 7,19 miljard euro over. Belangrijkste oorzaken van het in elkaar krimpen van de Nederlandse tak van DB? Nou, bijvoorbeeld het rücksichtslos wegbonjouren van 14.000 klanten. Dan gaat het hard natuurlijk. Ook worden leningen vervroegd afgelost, waardoor het uitstaande krediet afneemt. Deutsche Bank Nederland maakte vorig jaar een verlies van 93,6 miljoen euro. In 2016 verwachten de Duitsers eindelijk eens winst te gaan maken op de ABN-onderdelen. Maar als dit zo doorgaat, is er dan amper nog wat van over..

Reaguursels

Inloggen

Beesie & Barbapapa
Die Katze im Sack kaufen.
;)

NeuqenDoeJeZeau | 14-07-14 | 18:03 | + 0 -

De beste mensen zijn inmiddels weg bij Deutsche naar Rabo, ING, Mollie etc.
En er hangen nog wat zwaardjes van Damocles boven het hoofd (verkeerd geadviseerde derivaten, boetes etc).
Als ik klant was zou ik heel hard wegrennen. Mooie zet om HBU over te nemen destijds.
Wat is 'kat in de zak' eigenlijk in het Duits?

Beesie & Barbapapa | 14-07-14 | 16:23 | + 1 -

Via bijzonder beheer hebben ze inmiddels veel levensvatbare bedrijven om zeep geholpen met allerlei uitrooktechnieken, verplichte inhuur door de klant van Boer&Croon of andere adviesclubs en het geforceerd verkopen van assets om hun eigen blootstelling te verminderen.
Gelukkig zal ook bij bijzonder beheer flink gesaneerd worden, met als gevolg dat de figuren die daar werken een keer een koekje van eigen deeg krijgen. Account managers kunnen ook inpakken, want hoe wanhopig moet je zijn om nog klant te willen worden bij Deutsche Bank?

van Ulekloten | 14-07-14 | 12:21 | + 19 -

REAGEER OOK

Linktip: Energie vergelijken