Poetin kan tijdens WK-finale Argentinië redden

Vanavond kijkt de hele wereld om meerdere redenen naar Rio de Janeiro. Zo is Duitsland – Argentinië niet alleen een WK-finale tussen Europa en Zuid-Amerika, maar ook de wedstrijd tussen een van de rijkste landen ter wereld versus een land wat op het randje van faillissement balanceert. Winst zou de Argentijnen hun dagelijkse problemen even doen vergeten, al zit de man die het land structureel kan helpen ook op het ereterras. Goede timing, met President Kirchner afwezig (ziek) is een eventuele overwinning vieren met Vladimir Poetin best handig voor een stukje goodwill. Op zowel economisch als juridisch vlak kunnen de Russen namelijk wel eens de laatste reddingsboei zijn voor Argentinië. Het land zocht donderdag al openlijk politieke steun bij Rusland en China in de strijd tegen de groep hedgefondsen, maar eigenlijk wil het land meer. Geld bijvoorbeeld. Vandaar dat de Argentijnse regering gisteren tijdens Poetins rondreis door Latijns-Amerika een megadeal sloot over nucleaire energie en direct een Russische delegatie meenam naar (in potentie) een van de grootste schalievelden ter wereld. Want als je grote energiebronnen in de uitverkoop doet, dan maar aan één van je communistische vrienden. Of dacht u dat het communisme dood en begraven was? Fout, volgens tegenstanders van Poetin zijn de ‘Sovjet-tijden’ weer dichterbij dan ooit. En om de banden met oude kameraden als Cuba aan te halen streepte de Russen vrijdag direct een oude rekening door van 32 miljard dollar. Een gift waar Axel Kicillof, de Argentijnse minister van Economie, voorlopig slechts van kan dromen. Al heeft de econoom vanwege zijn sterke Marxistische ideologie ongetwijfeld een flinke streep voor bij Poetin. Bij het omhoog tillen van de beker weet Messi dus wat hem te doen staat: voor volk en vaderland even de Russische president pleasen. En zeg nu zelf, zo klein is de kans op een Argentijnse titel niet. Nog nooit eerder won een Europees land het wereldkampioenschap wanneer deze in Latijns-Amerika werd gehouden.

Reaguursels

Inloggen

Poetin kan de Argentijnen niet redden , dat kunnen alleen de Argentijnen zelf. Het grootste obstakel is daarbij de extreem ongelijke bevolkingsspreiding, dwz het getalsmatige overwicht van Buenes Aires. Grappigerwijs heeft Rusland een zelfde probleem: het overgepriviligeerde Moskou, dat ,in combinatie met bevolkingstekort in Siberië.

À.amalrik | 13-07-14 | 16:53 | + 6 -

-weggejorist-

donbass | 13-07-14 | 15:01 | + 4 -

Best slim van Poetin. Tussen alle Westerse focus op die failliete puinhoop Oekraine door zijn er veel interessante bondgenootschappen aan te gaan door Rusland.
Juncker heeft al gezegd dat hij geen gas meer uit Rusland wil. Rusland moet dus wat en heeft een grote deal met China gesloten en gaat nu eventjes in de achtertuin van de VS shoppen. Geopolitiek aan het werk.
Als Rusland besluit Argentinie te helpen tegen die hedgefondsen, betekent dat een grote verschuiving in de wereldeconomie. Argentijnen mogen dan niks meer met de VS doen en zullen de regio meetrekken naar de invloedssfeer van Poetin.
Resultaat zal een nieuwe Koude Oorlog zijn, maar de enigen die het echt koud zullen krijgen zijn Europese consumenten.

Atlas Shruggs 10 | 13-07-14 | 14:03 | + 12 -

Putin is dan ook niets anders dan een communist in een nieuw jasje, die terugverlangt naar het IJzeren Gordijn en 1 groot Sovjet rijk. Het hele machtssysteem van het Kremlin is nog steeds in takt, alleen zijn hebben de leden van de communistische partij nu de staatsbedrijven officieel aan zich toegeëigend i,p,v, net te doen of ze van het volk zijn. Niets bijzonders, feitelijk is de hele linkse kerk 1 grote undercover graai en machts partij. De (ex) communisten/socialisten in de wereld, zien hun oude droom van een neo communistische overwinning op Europa en de VS nog 1 laatste kans krijgen en steunen hun oude KGB kameraad met zijn machtsvertoon door dik en dun. Tevergeefs het kapitalisme en de democratie zullen uiteindelijk elke dictator overwinnen.

WaarDeWindWaait | 13-07-14 | 12:59 | + -13 -

De Nederlandse politiek zou er goed aan doen de geschiedenis van Argentinie eens wat beter te bestuderen want er zijn in NL ook bepaalde politieke processen gaande die overeenkomsten vertonen met met de historie van Argentinie.

Argentinie was 100 jaar geleden zo ongeveer het rijkste land ter wereld (daar komt ook die misplaatste arrogantie van de Argentijnen t.o.v. de Brazilianen vandaan). Maar door falende politieke instituties en een systeem dat niet in staat was zichzelf te moderniseren is het land nu al 100 jaar in verval.

Goed achtergrond-artikel over de oorzaken hier:

www.economist.com/news/briefing/215965...

Outsider-Inside | 13-07-14 | 12:19 | + 23 -

REAGEER OOK

Linktip: Energie vergelijken