We zijn $1200 verwijderd van een Coca-Cola-dildo

3D-printen gaat nog eens heel groot worden. Daarvan is LEGO zich heel erg bewust, maar ze zijn niet de enige. Ook Coca-Cola wacht niet langer af en meldt zich aan het front. Met een eigen machine nog wel, want de Amerikanen houden niet van half werk. We horen u al denken: vertel eens iets boeiends, Goossens. Dat komt nu. Coca-Cola heeft namelijk een manier gevonden om zijn flesjes als grondstof te gebruiken. Hiermee hoopt het de verspilling van plastic tegen te gaan. En dat is best wel cool, want tot nu toe kocht je het kunststof los. Om niets aan het toeval over te laten qua coolheid heeft de frisdrankproducent ook iets met een rappert gedaan. Er komen weer wat standaard-voorbeelden voorbij: telefoonhoesjes, gekke mannetjes, dat soort werk. De enige uitschieter is de achteloos gebrachte mogelijkheid om je eigen schoenen te printen. Maar na 20 telefoonhoesjes zijn we daar waarschijnlijk wel op uitgekeken. Zeker als we erachter komen dat plastic geen schokdemper is en dus niet de bescherming bood waar u op hoopte. En die plastic schoenen zien we ook nog niet echt voor ons - dit in tegenstelling tot de blaren op onze voeten en het tochtje naar de winkel om alsnog veters te kopen waarvan u de precieze lengte niet eens weet. Nee, zo'n 3D-printer is leuk, maar alleen voor producten die u niet in de winkel kunt kopen is het een echte gamechanger. Alhoewel... Waar blijft eigenlijk de Coca-Cola-dildo? Want bij niet kunnen kopen, hoort ook niet durven kopen. Wie wel bereid is $1200 neer te tellen voor een 3D-printer, zit dan gebakken. Desnoods met de hele huisvrouwenclub tegelijk, uiteraard met de intentie om er douchegordijnringen mee te printen. En concurrentie is er nog nauwelijks.

Reaguursels

Inloggen

Nu we het toch over plastic afval hebben: de plastic soep in zee blijkt alweer een groene hoax, althans, de millieugekkies hebben overdreven met een factor 100:
'They estimate the the total amount of floating plastic debris in open ocean at 7,000 to 35,000 tons - far less than the 1 million tonnes previously estimated.'
www.dailymail.co.uk/sciencetech/articl...

AgentKrol | 03-07-14 | 12:20 | + -1 -

Sodemieter nou toch eens op met dat hypen van de 3D-printer. Het is leuk speelgoed, en handig voor een handjevol (industrieel) ontwerpers. Maar thats it. Het is geen revolutionair ding. Het is geen oplossing. Het gaat niet "nog heel groot worden"

Badderbeest! | 03-07-14 | 09:33 | + 1 -

Dingen die je niet durft te kopen bestel je online en worden bezorgd in een onopvallende verpakking. 3D-printen voor consumenten is een suffe hype die hopelijk snel voorbij zal zijn.

Ooit_huisregelneef | 03-07-14 | 01:24 | + -1 -

3D printen voor de massa is nog heeeeel ver weg. Zelf heb ik eind vorige jaar een MakerBot Replicator 2 gekocht, een 3D printer die werkt aangeprezen als een consumer-ready polished product. Nu ben ik zelf technisch goed onderlegd, maar ik had geen zin in matig uitgevoerde hobbyprojecten van anderen, dus vandaar mijn keuze.
Maar helaas werkt het allemaal niet zo gemakkelijk; Problemen met de extruder zijn schering en inslag. En het afstellen van de bouwplaat is nog steeds een groot probleem. En dan nog mislukt de helft van de prints vanwege willekeurige problemen met de 3D printer.
Alle machines die op dit moment op de markt zijn, zijn hobbymachines voor power-users; Gebruikers die het geduld en de tijd hebben om de machine instellingen eindeloos te raffineren totdat het design er perfect uit komt, voor elk design opnieuw. Mensen die het niet erg vinden hele kilo's aan mislukt plastic weg te gooien. Een beetje build duur 10 uur. Dat is niet alleen lang om op te moeten wachten, het maakt ook het afstellen van de machine lastig. Zeker als het pas halverwege fout gaat.
3D printers die meteen goed doen wat ze moeten doen, zoals papier printers nu al zo'n dertig jaar doen, zijn nog jaren van ons verwijderd. En dan hebben we het nog niet eens over meerdere kleuren, laat staan meerdere materialen. Om nog maar te zwijgen over de vereiste hoeveelheid kennis die benodigd is voor het zelf ontwerpen van (printbare) 3D modellen.

Chuck the plant | 02-07-14 | 23:46 | + 9 -

Ja als dat 3D printen met meerdere grondstoffen gaat lukken kan dit niet anders dan een revolutie teweeg brengen. Ik ben erg benieuwd.

Clemsel | 02-07-14 | 22:41 | + 0 -

REAGEER OOK

Linktip: Energie vergelijken