LOL. Tweede Kamer boos op zichzelf

De reactie die je wist dat zou komen na het nieuwsbericht die je wist dat zou komen. De voltallige Tweede Kamer, behalve uiteraard de VVD, is boos op de enorme verhoging van de vaste beloning bij staatsbank ABN Amro, die dat zelf overigens als een salarisversobering verkoopt. Kamervragen (drie keer raden van wie) zullen worden gesteld en politici lopen leeg tegen de gretig rondbellende media. De reacties variëren van 'schande' tot 'ongepast'. En dat is vreselijk grappig want een blind paard zag dit namelijk wél aankomen. En de Tweede Kamer heeft dit over zichzelf afgeroepen door strengere regels te maken dan de EU en werkelijk alle waarschuwingen hiervoor in de wind te slaan. De bankensector vindt nu eenmaal als enige sector ter wereld (als we eurocraten even niet meerekenen) dat ze concurrerender wordt van hogere salarissen. Bovendien heeft de Tweede Kamer met deze wet wel het officiële doel bereikt, de beloningen gaan omlaag en de perverse prikkels zijn weggenomen. Daar nu boos om worden is nogal, ehm, dom. Als de Kamer gewoon de banksalarissen drastisch had willen verlagen, dan hadden ze daar een wet voor moeten maken. En de Bananenrepubliek moeten uitroepen.

Reaguursels

Inloggen

Ze kunnen beter een aantal boeren de bank laten runnen, dat is al wel eerder gebleken.

watergeus | 18-06-14 | 21:08 | + 0 -

Nogmaals, was het oorspronkelijke doel niet het inperken van het nemen van onverantwoorde risicos? Wordt dat niet bereikt door de variabele beloning te vervangen door een vast bedrag? De zogenoemde perverse prikkel is derhalve ondervangen. Waarom denkt de politiek zich te moeten bemoeien met de salariëring binnen de financiële industrie buiten het veronderstelde inperken van risico's?

De werkelijke perverse prikkel is mijn inziens de zoektocht van politici naar stemmen door volstrekt onnodige en ineffectieve regels op te leggen die de financiële industrie in NL schaden zonder dat daar een noemenswaardig voordeel tegenover staat. De concurrentiepositie verzwakt, de kosten van banken ademen minder mee met de conjunctuur en het systeemrisico blijft onder de Europese bancaire unie exact gelijk. Zie ook het negatieve advies hierover van de Raad van State.

rechtsliberaal | 18-06-14 | 17:25 | + 9 -

Doie bank gasten hebben ons als samenleving al miljarden gekost, maar in eigen vlees snijden ho maar, of bekennen dat hoge beloningen geen garantie zijn voor succes, ho maar. Laag tuig is het, jammer dat we een samenleving gebouwd (leven op krediet)hebben dat wel moet zwichten voor deze chantage. Maar aan de andere kant, het is een staatsbedrijf, gewoon afdwingen, en eens kijken of al die lui naar de ING?rabo gaan of naar het buitenland. Denk dat 90% braaf blijft zitten en blij is dat het nog werk heeft.

Zomaariets | 18-06-14 | 17:19 | + 14 -

REAGEER OOK

Linktip: Energie vergelijken