Sjongejonge, wat een nieuws weer bij DNB

DNB hield vandaag een persbijeenkomst over de Europese bankenunie. En ook al was het een achtergrondbriefing, daar komt dan per definitie 'nieuws' uit. Schuld van DNB, moeten ze maar geen journalisten uitnodigen. En dus: 'Nederland mist opnieuw Europese topbaan'. Op het niveau van directeur-generaal zouden twee Nederlanders competent genoeg zijn geweest om bij de nieuwe Europese bankentoezichthouder aan de slag te gaan. Maar ze wilden niet, volgens Sijbrand, vanwege 'persoonlijke overwegingen'. Hmm. Tweede 'nieuwsfeit': het bankentoezicht kost de banken 'substantieel' geld. Hoeveel, dat wordt er niet bij verteld. Maar volgens Sijbrand is dat op lange termijn alleen maar goed, omdat een beter toezicht leidt tot betere bankbalansen en dat zal leiden tot goedkopere financiering. Relatief, voegen wij daar maar aan toe, want de rente zal een keer gaan stijgen. Derde keibelangwekkende 'nieuwtje': de Asset Quality Review en de stresstest sluiten niet goed op elkaar aan. Want de AQR is nog niet afgerond (zal tot juli duren) terwijl wel een begin is gemaakt met de stresstesten. De uitkomsten sluiten dus niet bij elkaar aan, omdat de stresstesten dus nog de balans testen tegen de originele waarderingen. Maar dat is nu eenmaal het logische gevolg van een haastige invoering van de bankenunie. Als beide metingen op elkaar aangesloten zijn maken wij ons op voor de Capital Cliff™.

Reaguursels

Inloggen

LP Toine Manders is net uit zijn detentie vrijgelaten, na maandenlang zonder proces te hebben vastgezeten. Op basis van een nepklacht van de nazi honden van DNB, die kennelijk echt niks anders meer te doen hebben dan neuspeuteren. Want het echte werk is hun uit handen genomen door de ECB, en nog ongeveer 20 andere bancaire toezichtorganen. Ook natuurlijk omdat DNB haar toezichttaken heeft verkloot.
Opheffen die handel, als je alleen nog onschuldige mensen kunt laten opsluiten en je eigenlijke toezichtfunctie al jaren verzaakt, ben je je bestaansrecht kwijt.
En een staat die het gedrag van de DNB goedkeurt, is geen democratie maar een dictatuur. Dus weg ermee, scheelt weer substantieel geld.

Atlas Shruggs 10 | 27-05-14 | 00:13 | + 5 -

Het zal wel een Rabobank-dingetje zijn, daar wilde ook niemand de nieuwe baas worden.

witwas | 26-05-14 | 16:46 | + 0 -

REAGEER OOK

Linktip: Energie vergelijken