RBS maakte toch niet moedwillig mkb'ers kapot

Pijnlijke uitglijder van Sky News, dat eind november onthulde hoe Royal Bank of Scotland zijn klanten uit het midden- en kleinbedrijf naait. Of nou ja, hoe... De zender was er vooral achter gekomen dat het Britse kabinet daar onderzoek naar liet doen. RBS zou bedrijven een faillissement in jagen en dan zelf voor een stuiver de bezittingen achterover drukken. Mooie scoop op zich, alleen blijkt er achteraf helemaal niets van te kloppen. Clifford Chance mocht de zaak onder de loep nemen en kan geen feiten vinden die de verdenking ondersteunen. 'We did not identify any files which fitted the description of the bank 'engineering' a default or 'artificially distressing' a customer.' Ook de beschuldiging dat RBS bezittingen van bedrijven doelbewust te laag zou inschatten, worden door Clifford Chance van tafel geveegd. Alhoewel 'some customers complained that they experienced insensitive, rude or aggressive behaviour'. Desondanks: ouch. RBS begrijpt gelukkig maar al te goed dat het deze blunder in zijn voordeel kan draaien en stuurde vandaag in opperbeste stemming een reactie de wereld in. Strekking: alle maatregelen die RBS op zijn mkb-kredietenportefeuille nam, waren erop gericht om een nieuwe kredietcrisis voor zijn klanten te voorkomen. Verder belooft de bank meer transparantie en gaat het niet meer meebieden op de bezittingen van klanten die door een beslissing van de bank over de kop gaan. Sympathiek hoor. We zouden bijna denken dat hier Moeder Teresa aan het werk is geweest.

Reaguursels

Inloggen

Tja, en dat in combinatie met een interview onlangs met een ex-toezichthouder in de VS. Die zijn dus alleen maar bezig de banken in bescherming te nemen in de verwachting van een baantje bij die banken.

Kromme Tenen | 19-04-14 | 09:48 | + 0 -

Phew, eerlijke banksters!

Fair Trader | 18-04-14 | 20:41 | + 3 -

Nee de EU maakt mkb ers kapot. Vanwege de verregaande extra regulering, stresstesten, druk op banken om meer buffers aan te houden ten koste van de eigenlijke taak van banken.
Met natuurlijk als reden dat de banken dan meer geld kunnen geven aan het ESM.
Dus die kredietverkrapping heeft een astronomisch bedrag gekost aan economische malaise, de verspilling en corruptie en werkloosheid vieren hoogtij, maar dan hebben we nu uiteindelijk wel een machtige EU.
En nu vooruit naar nog veel meer corruptie, nepotisme, corporatisme en communisme.
Wanneer pakken ze die 10% van onze rekeningen af? De EU, omdat het altijd nog erger kan.

Atlas Shruggs 10 | 18-04-14 | 20:32 | + 8 -

REAGEER OOK

Linktip: Energie vergelijken