Goldman Sachs houdt enorm van bonussen

Nederland heeft nauwelijks nog graaibankiers over, maar voor de grootverdieners van Goldman Sachs is 2012 een goed jaar geweest. 2012 ja, want Goldman heeft met de publicatie van een aantal 2012-cijfertjes gewacht tot de allerlaatste dagen van het daaropvolgende jaar. Daardoor weten we nu pas dat de bank zijn hoogste mensen een salarisverhoging van 50% heeft gegeven. De gemiddelde salarisstrook was 2,7 miljoen pond, en dat is zelfs voor Britse begrippen best wel veel geld. De genereuze betalingen zijn dus nauwelijks anders uit te leggen dan als een heel grote middelvinger naar de eurocraten die het bonusbeleid van de bancaire sector willen beteugelen. Jeroen Dijsselbloem bijvoorbeeld. Die kon een verhuizing van Goldman Sachs sowieso al op zijn buik kon schrijven. Grote vraag is of de bank de champagne dit jaar weer net zo rijkelijk laat vloeien. Zo best ging het in de afgelopen maanden namelijk niet.

Reaguursels

Inloggen

Het gerucht ging al een tijdje, maar de feiten kunnen het niet meer weerleggen. De bekende Amerikaanse Goldman Sachs Bank zou graag een filiaaltje in Amsterdam openen om de Nederlandse zaken goed te kunnen behartigen. Lloyd Blankfein, die naar eigen zeggen een kruistocht in opdracht van God uitvoert, wil Amsterdam als uitvalsbasis voor zijn volgende rooftocht in naam van de Allerhoogste gebruiken.

Maar voordat GS goed en wel van de kant kan, moet eerst het akkefietje met het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds uit de wereld worden geholpen. Het ABP heeft namelijk via de rechter een schadeclaim bij de bank neergelegd wegens misleiding en het geven van verkeerde adviezen, waardoor miljarden in rook zijn opgegaan. We weten natuurlijk niet of het er iets mee heeft te maken, maar een dag voordat in de Golf van Mexico het BP olie-platform Deepwater Horizon zijn miljoenen tonnen olie begon te lekken, heeft GS zijn aandelenpakket BP met geweld van de hand gedaan. Blijkbaar was Goldman Sachs voorzien van voor-informatie en had deze moeten delen met onder anderen het ABP die vuistdiep in Britisch Petroleum zit.

Maar er wordt nu al vanuit gegaan, dat het ABP en GS het op een akkoordje gooien, waarbij de bank wat van haar gestolen geld terug geeft zonder schuld te bekennen. Als dat is geregeld, gaat Goldman Sachs met uw pensioentje aan de gang. Wat niet echt een best vooruitzicht is, gezien de dubieuze reputatie van deze bank. Maar met een gezamenlijk vermogen van tegen € 1 biljoen zijn de Nederlandse pensioenfondsen een schitterende kluif voor Goldman Sachs. Terwijl de directie van een pensioenfonds uw premies in bewaring geeft bij een Amerikaanse bank, wordt u een rad voor ogen gedraaid. Het gaat niet om het rendement van het pensioenfonds, maar om de winst van de bank, vergis u niet.

Met de schadelijke reputatie van Goldman Sachs zou het toch van een ongehoorde grofheid zijn, als de pensioenpotten door deze grootaandeelhouder van de Federal Reserve worden beheerd. Iedereen kan weten dat er in alle gevallen maar één de winst opstrijkt en dat is niet de gepensioneerde. Terwijl wij ons druk dienen te maken om een “koninklijke” familie wiens luxe wintervakantie in het honderd loopt, blijft men maar sleutelen aan die pensioenkassen – een doorn in het oog van velen. Een pensioenfonds moet principiëel zijn eigen vermogen beheren en bij voorkeur in het binnenland beleggen. Regering van amsberg en de politiek dienen hun vette vingers uit die strooppot te houden, het is niet vertrouwd.

Er zijn nog veel meer zaken aan de gang, die sluipenderwijs dreigen uw toekomst te vernietigen.

Het Europese Noodfonds.
Een ridicule constructie waar ongekozen ambtenaren volledige zeggenschap krijgen over de vele miljarden die daar worden verzameld om aandeelhouders van failliete banken tegemoet te komen. We zullen nog meemaken, dat het Noodfonds wordt gezien als een beleggingsfonds voor bijvoorbeeld Goldman Sachs, die er de miljarden van uw pensioenpremies in stopt. En daar uiteraard excorbitant voor betaald krijgt. Zoals eerder al is gesuggereerd door velen op deze website: laten we over zoiets dan maar een referendum houden. Maar omdat de uitslag reeds vast staat, gaat het niet gebeuren. Lees hier de consequenties van deze regelrechte aanslag op onze soevereiniteit: CourtFool – Rudo de Ruiter.

Shell-wetgeving
Onder druk van Royal Dutch Shell is de Nederlandse regering een brief op poten naar de EU Commissie gaan schrijven om de wetgeving in het voordeel van Shell aan te passen, af te zwakken. In die nieuwe wetgeving is bijvoorbeeld opgenomen, dat Shell op moet geven wat in het buitenland aan leveranciers wordt betaald. Dat kan verkapte winstderving, c.q. belastingontduiking zijn en de aandeelhouders van Shell zijn daar natuurlijk gebaat bij. De regering onder leiding van een van de grootaandeelhouders van Shell stuurt de ambtenarij er op af om een en ander “recht te trekken”. Drs. Rutte is hoofd-loopjongen van de aandeelhouders van Shell en kan goed briefjes schrijven. Al met al viert het nepotisme weer hoogtij in de Lage Landen, maar de zaakjes ten behoeve van het zogenaamde “koningshuis” gaan ondanks alles koste wat kost door – vakantie of niet…… Zie hier het bericht in de Volkskrant.

Illegale subsidiëring
Ronduit zorgwekkend is het geniepige subsidiëren wat De Nederlandse Bank als filiaal van de ECB doet voor landen als Griekenland, Spanje en Portugal. Een uitgebreide uitleg vindt u op de website Aad Verbaast. Voor Nederland komt het er op neer, dat er tot nu toe € 150 miljard aan buitenlandse transacties zijn voorgefinancierd, zonder enige vorm van onderpand of garanties. Op deze grafiek wordt schrijnend helder in wat voor een gigantische puinhoop de “leiders” ons land hebben gemanoeuvreerd. Stelt u zich eens voor: € 150 miljard aan ongedekte cheques, die uiteraard moeten worden verhaald op de belastingbetaler.

Nederlands goud
Ondanks het feit, dat er kamervragen zijn geweest over de vraag waar het goud van De Nederlandsche Bank is opgeslagen, blijft het oorverdovend stil rond dit onderwerp. Ondanks het feit dat kamerleden de situatie zorgwekkend hebben genoemd, gebeurt er niet wat Charles de Gaulle destijds heeft laten doen. Namelijk het uitrusten van een vlooteskader, die de (tot nu toe bekende) voorraad uit Amerika terug gaat halen en opslaan waar het hoort: in Nederland. NIET bij De Nederlandsche Bank, want dat is een filiaal van de Europese Centrale Bank, maar voorlopig een door Defensie gecontroleerde zwaar beveiligde opslagplaats.

Even terug naar Goldman Sachs en uw pensioentje.

Ronduit verdacht bij dit verhaal is de betrokkenheid van ene Victor Halberstadt (1939) als adviseur van Drs. Rutte én medewerker van Goldman Sachs Bank. Dezelfde Halberstadt die als Joods onderduikertje de oorlog heeft overleefd, maar desalniettemin collaboreert met de “oranjes”, landverraders en uitkeringsfraudeurs. Dezelfde Leidsche (Jawel! Daar ie-ie weer!)Professor, generatiegenoot van mevrouw van amsberg, die in de planningscommissie van de Bilderberg Club zit. Dezelfde ambtenaar, die zijn hele leven door u is gefinancierd en uw aanstaande “koningin” even vlotjes in een weekje of drie heeft ingeburgerd, met als schokkend resultaat de uitspraak: “De Nederlander bestaat niet” als koekje bij de thee.

U voelt het wel aankomen zeker: als we niets doen wordt het doorgedrukt. We zijn geen knip voor de neus waard als we niet duidelijk te kennen geven dat wij als land en volk met die lui van GS helemaal niets te maken willen hebben. Zoals ze Griekenland aan de bedelstaf hebben gekregen, tart iedere beschrijving. Nederland is een wat pittiger kluif, dat land moet eerst van de reserves worden afgeholpen. Wie kan dat beter dan Goldman Sachs Bank onder begeleiding van een halve zool als Halberstadt?

Daar is geen criminele organisatie tegen opgewassen…..

Share:

Delveggio | 02-01-14 | 03:18 | + 4 -

"Grote vraag is of de bank de champagne dit jaar weer net zo rijkelijk laat vloeien. Zo best ging het in de afgelopen maanden namelijk niet."

Sinds wanneer hebben welke resultaten dan ook maar ook iets te maken met de bonussen?

Clemsel | 02-01-14 | 00:40 | + 3 -

"Succesvolle, intelligente en hardwerkende mensen verdienen veel geld"
.
Bij Goldman Sachs werken de slimste mensen, ze werken makkelijk 80 uur per week en het bedrijf verdient bakken met geld.
Waarom mogen de werknemers daar niet van meegenieten?

reinaarden | 01-01-14 | 21:51 | + -5 -

Waarom vinden demense het zo interessant hoe de remuneratie van bankiers.is vormgegeven?

Gaan we straks ook zeuren over de voorwaardes in de lease regeling?

En o ja.... Macht is een grotere prikkel dan geld...

The Amazing Hulk | 01-01-14 | 16:34 | + -4 -

Jaloers R. Goosssens?

The Big Boss 2013 | 31-12-13 | 22:36 | + -15 -

Op.de.valreep.nog.een.heel.groot.nou.en? Stukkie...

Wees_eens_creatief | 31-12-13 | 20:19 | + -10 -

Voordeel voor hun is dat normale mensen hun rekening daar niet op kunnen zeggen.

happen naar de baas | 31-12-13 | 19:16 | + 4 -

REAGEER OOK

Linktip: Energie vergelijken