Ludieke praatjes over zielige mensen

GroenLinks is zich waarschijnlijk doodgeschrokken van de opbrengst van de Filipijnen-actie. Slechts €18,5 miljoen gaven we. Reden genoeg voor de partij om voor het eerst in haar bestaan tegen de begroting voor ontwikkelingssamenwerking te stemmen. Als de burger niet geeft, mag de overheid niet bezuingen op ontwikkelingshulp, zo lijkt het. Hebben we niet zoveel mee; wij blijven met recht geloven in de vrijgevigheid van de burger en privé-initiatieven. Maar dat betekent niet dat we voor al die acties onze handen stuk klappen. Voorbeeld: in het kader van Serious Request organiseert de Erasmus Universiteit in Rotterdam een 24-uurscollege op 19 en 20 december met een hoog WTF-gehalte. Natuurlijk allemaal rondom het thema van de grote inzamelingsgekte: vloeibare peop. Er gaan allemaal zielige mensen dood aan diarree, daar gaan wij voor eens en voor altijd mee afrekenen en de Erasmus helpt dus mee. Bijvoorbeeld door bizarre stellingen te verdedigen onder bezielende leiding van 'betrokken wetenschappers'. Een bloemlezing: 'DE POEP PROFESSOR! (sic) Hoe het gebruik van genetisch gemodificeerde bacteriën een goedkope en veilige oplossing kan bieden om kindersterfte door diarree te verminderen.' Staat gepland voor 22:00 uur, lekker met een borrelhapje erbij. Als u de nacht heeft doorgehaald of gewoon doorgewinterd betrokken bent, kunt u ook om 7:00 uur 's ochtends luisteren naar een college over 'Duurzame Vrijwillige Energie als grondstof voor de participatiesamenleving'. Het marathoncollege heeft meer om het lijf dan ludieke praatjes over zielige mensen. Daarom is Liliane Ploumen, staatssecretaris minister van Buitenlandse Handel en vooral Ontwikkelingssamenwerking, ook uitgenodigd. Ploumen gaat haar gehoor vertellen dat er miljoenen mensen doodgaan door een gebrek aan schoon water, dat schoon water een mensenrecht is en dat het onze verantwoordelijkheid is om dat schone water te garanderen. Zelfs Jan-Peter Balkenende komt en gaat spreken over 'good governance!', ervaringsdeskundige die hij is. Vanaf €25 bent u erbij.

Reaguursels

Inloggen

Die poep professor praat trouwens geen poep. Transplantatie van poep - inclusief compleet systeem van darmflora - van een gezonde naar een zieke werkt beter dan het beste medicijn. En kost geen drol, letterlijk. Enig probleem waar deze man mee kampt is "hoe krijg ik het verkocht, de mensen willen er niet aan", en daar kan ik hem alleen maar succes mee wensen, want ik weet het ook niet.

W Kuttje | 08-12-13 | 17:21 | + 0 -

Er is één hele simpele oplossing: Iedereen in de wereld neemt maximaal 2 kinderen. Wie in armoede leeft maximaal 1 kind.

Alle problemen (inclusief de aanleiding voor de klimaat-hysterie) zullen als sneeuw voor de zon verdwijnen.

lauwebal | 07-12-13 | 16:04 | + 4 -

Ho. Wacht. Groenlinks gaat pleiten vóór genetische modificatie van poepbacteriën? En tegen die van bijv. gele rijst? Moeten we nog serieus luisteren naar die club?

Stormageddon | 07-12-13 | 00:30 | + 3 -

Ik weet niet of ik er 25euro voor over heb, maar zo'n marathoncollege is cool hoor. Heb het al eerder gedaan. Lekker kennis opsponsen. Alsof je een dag lang discovery kijkt maar dan met echte kennis uit de echte wetenschap ipv dat ze gaan zoeken naar bigfoot of complot-theorietjes over aliens.

Maar ik zal wel een nerd zijn.

******** | 07-12-13 | 00:27 | + 1 -

REAGEER OOK

Linktip: Energie vergelijken