Apple toch. Alweer gezeik met advocaten

Dit verhaal heeft alles
Dit verhaal heeft alles
Apple en advocaten. We kunnen er geen genoeg van krijgen. De advocatenfirma waar Apple deze week mee over de stoep rolt heet Quinn Emanuel. Inderdaad, dat zijn de advocaten van Samsung in de eindeloze patentoorlogen tegen Apple. In een van die rechtszaken droeg Apple een bijzonder vertrouwelijk document over aan QE over patentlicensingdeals die ze met andere bedrijven, waaronder Nokia, hadden gesloten. Onder de strikte voorwaarde dat niemand buiten het advocatenkantoor de gegevens te zien zou krijgen. U voelt 'm al aankomen. Dat gebeurde natuurlijk wel. In een rapport dat werd opgesteld door een advocaat van QE en op een FTP-server werd geplaatst, werden vertrouwelijke gegevens opgenomen uit het door Apple verstrekte document. En dat rapport werd vervolgens, als we Apple mogen geloven, door 223 mensen gedownload. Waaronder 130 advocaten van buiten QE en, nog veel erger, meer dan 90 medewerkers van Samsung. Waardoor gevoelige informatie van patentdeals van Apple onder ogen is gekomen van chefs van Samsung. Apple natuurlijk WOEDEND (pdf) en een rechter verklaarde dat 'sancties' op hun plaats zijn. Welnu. Die heeft Apple nu ook geëist. Leest u even mee? Ten eerste wil Apple 'patentgate' graag tegen Samsung kunnen gebruiken in een andere patentzaak. Andere eisen zijn er ook. Zo wil Apple ook graag Samsung aan de schandpaal nagelen en de medewerkers van Samsung die het document gezien hebben verbieden nog te onderhandelen over patentdeals. En daarmee houdt het nog niet op voor Samsung, want ook Nokia wil de Koreanen SLOPEN. Wie dus dacht dat de patentoorlogen met de tussenkomst van Barack Obama verleden tijd zijn geworden, komt bedrogen uit. Ze zijn feller dan ooit.

Reaguursels

Inloggen

070 | 04-12-13 | 17:21 | + 2

De verhouding Apple Samsung is ook heel interessant. Apple is een van de grootste, misschien wel de grootste, afnemer van Samsung. En aan de andere kant procederen ze elkaar dood. Maar zaken zijn zaken, natuurlijk en de afdeling componenten van Samsung staat vast los van de afdeling mobiele telefonie. Simpel is anders.

Uriël Fack | 05-12-13 | 09:49 | + 0 -

Een gemiddelde Smartphone heeft - schrik niet - niet minder dan 200.000 patenten !!! . en is dus grote business voor advocaten. Achter de schermen is de patentenoorlog een fascinerend miljarden spel. De grote Smartphone makers gebruiken elkaars patenten, ruilen die, betalen elkaar, bevechten elkaar, maar werken toch samen.

070 | 04-12-13 | 17:21 | + 2 -

REAGEER OOK

Linktip: Energie vergelijken