Wie is de Nederlandse miljonair?

PR-momentje voor Van Lanschot vandaag. De middenstandersbank heeft net als vorig jaar een onderzoek onder miljonairs laten uitvoeren door het CBS. Om onbegrijpelijke redenen noemen is het rapport 'Vermogen in Nederland' getooid met de ondertitel 'Dutch Wealth Report 2013', want het hele rapport is gewoon, terecht, in het Nederlands. Het rapport heeft nogal een hoog 'oh ja joh'-gehalte. Zo blijken miljonairs 'veel positiever' naar de toekomst dan de gemiddelde Nederlander, verdienen ze 3 keer zoveel, stemmen VVD en wonen ze in plaatsen als Blaricum, Bloemendaal en Laren. Maar er zijn nog veel andere leuke miljonairsfeiten. Miljonairs zijn Apple-fanboys, gaan eerder voor vermogensbehoud dan voor vermogensgroei en zijn dus meer gaan sparen dan beleggen (never mind de inflatie). Ook zijn miljonairs op papier nogal calvinistisch ingesteld. Ze houden van hard werken en sober leven en vinden dan ook dat hun kinderen zelf een vermogen moeten opbouwen. Aan de andere kant wordt er veel vererfd en wil slechts een minderheid niet al tijdens het leven al aan kinderen schenken. Qua maatschappelijke betrokkenheid zijn de miljonairs wat zuinigjes. 41% boeit het niet of er duurzaam wordt belegd, slechts een derde van de miljonairs denkt dat hij van schenken aan goede doelen gelukkiger wordt. Slechts 7% is van plan een groot deel van zijn vermogen aan goede doelen te schenken. Ach ja, miljonairs. Net mensen. Hele rapport in keihip formaat hier.

Reaguursels

Inloggen

Is dit rapport geschreven door Jort Kelder? Wie zou anders, met een flinke bijsmaak van afgunst, zo veel moeite doen om 'zijn beteren' te leren kennen?

Nequebard | 07-11-13 | 19:50 | + 0 -

We kunnen u uit redelijk relatief betrouwbare bron melden dat niet alle mio's en mia's 'apple-fanboys' zijn, ze stemmen eveneens zeker niet allemaal vvd, en ze wonen ook niet allemaal in de drie dorpen die u noemt. We mogen ook nog vermelden dat als een mio 3x gemiddeld (niet eens meudaal) verdient, de 'onderzoeker' die het 'rapport' opstelde waarschijnlijk 'heuger upg'lijt' is in 'nederland kennisland', waar enige kritische blik niet vereist is en de vuilnisman tegenwoordig bij wijze van bonus al een 'master'-titel krijgt als hij het hele jaar zonder ziekteverzuim op zijn werk verschijnt.

BellaBella | 07-11-13 | 19:13 | + 4 -

REAGEER OOK