Gratis bier voor startups

Politieke plannen om banen te scheppen, daar worden we altijd een beetje sceptisch van. En al helemaal als betrekking hebben op de kennisinnovatiedinges. Vandaar dat we met aandacht de vandaag gepresenteerde plannen van de VVD voor 'innovatieve startups' (=onderzoek- en ontwikkelingstarters) hebben doorgelezen. Want waar de PvdA opkomt voor werklozen, heeft de VVD natuurlijk hartjes en bloemetjes voor ondernemers. Volgens Kamerlid Anne-Wil Lucas wil de partij niet allemaal nieuwe regels optuigen, maar juist barrières weghalen. Daar is niemand op tegen, natuurlijk. De partij is in gesprek gegaan met lobbyclubs belanghebbenden en daar zijn wat 'voorstellen en suggesties' aan het kabinet uitgerold. Het hele document is vervuild met paarsebroekenlingo als 'betrek incubators en accelerators bij het vroegefaseinstrument Ondernemingsfinanciering', 'zorg dat de Topinstituten voor Kennis en Innovatie actief startups betrekken bij de roadmaps die zij opstellen', 'maak steviger werk van de rol van overheid als launching customer' en ononderbouwde stellingen als 'innovatieve startups hebben lef, nemen risico en barsten van de ambitie'. De plannen zelf komen eigenlijk neer op het verruimen van al bestaande regelingen en het meer promoten daarvan. Aan reeds opgetuigde bureaucratie wordt niets gedaan, zodat de voor deze plannen geraadpleegde fiscale en juridische adviseurs er meer werk aan zullen overhouden. Voor durfkapitalisten zal het waarschijnlijk goedkoper worden om te investeren. Of het echt zoden aan de dijk zet zullen we zien, maar wij denken dat het handiger is om meer macro naar het hele ondernemersklimaat te kijken. Zoals het juist afbouwen van heel specifieke regelingen en het optuigen van generieke investeringsregels. Want nu wordt er wel heel erg micro op zoiets vaags ls innovatie gefocust. Maar we hopen er uiteraard het beste van.

Reaguursels

Inloggen

Gaat dit over enge ziektes ?
" beide beentjes op de grond houdt en door gaat met ondernemen "

Uw Verzekeringsadvis | 01-11-13 | 17:46 | + 0 -

een ondernemer die in Nl wil beginnen is gestoord. En als hij het al niet is dan wordt hij dat wel na zijn eerste gesprekken met de gemeenteambtenaren die alles maar dan ook alles uit de kast zullen halen om de boel te slopen. Want hoe meer ondernemingen, hoe meer werk voor de ambtenaren die steeds maar opnieuw alles moeten controleren en daardoor niet meer aan hun koffie toekomen... Het is een hard en onbegrepen leven, ambtenaar....

jan-lul-de-behanger | 01-11-13 | 17:00 | + 4 -

Ik vond het al verdacht bij "Politieke plannen om banen te scheppen" en bij "paarsebroekenlingo" wist ik zeker dat het niet deugde.
 
Maar: Gratis bier. Wanneer beginnen we?

pietvanvliet | 01-11-13 | 16:29 | + 4 -

overheid die zich gaat bemoeien met startups is de beste manier om de sektor om zeep te helpen.
(Ik heb zelf 2 startups en ben nederland al ontvlucht.)
Wat een startup nodig heeft is werkruimte en goed personeel, een netwerk en een paar cursussen; thats all, de rest komt wel.
Universiteiten moeten zich er vooral niet mee bemoeien, want die begrijpen werkelijk niks van ondernemen; het begrip 'klant' begrijpen ze niet (want ze kennen alleen overheidsfinanciering, zoals uit hun voorstellen blijkt).
De Nederlandse incubators stellen helemaal niks voor, meestal zijn het projectjes voor bestaande bedrijven om goedkoop te innoveren (en veel subsidie te trekken) en universitair personeel binnen te halen ( en zodra een project per ongeluk slaagt gaan ze er met de buit vandoor, want in feite werken ze voor de incubator-organisatie).

--sql error-- | 01-11-13 | 16:20 | + 5 -

REAGEER OOK

Linktip: Energie vergelijken