Telemarketing is moord

Agressieve telefonische verkoop, we houden er niet van. Maak daar trouwens maar gewoon 'telefonische verkoop' van. U weet wel, van die bedrijven die bellen zonder nummerherkenning en dan onder het mom van een 'enquête' of een 'fantastische aanbieding' u iets willen aansmeren. Vandaag in de spotlights: MKB Collectieven. Klinkt fijn en vertrouwd, maar is het niet. Het voeren van MKB in de naam moet natuurlijk suggereren dat er een brancheorganisatie achter zit, maar dat is niet zo. En die truc wordt heel veel toegepast. De methode van MKB Collectieven is als volgt. Het bedrijf benadert ongevraagd zzp'ers namens MKB Collectieven en steekt vervolgens een verhaal af met de bedoeling om een bevestigend antwoord te krijgen om een contract te mogen onderhandelen voor een nieuw energie- of telefooncontract. Inclusief gratis vaag verhaal, zodat de 'klant' zich misleid voelt. Uiteraard belt MKB Collectieven het liefst vlak voor de sluitingsdatum van de actie, zodat er maar weinig tijd is om de machtiging in te trekken. Na die datum kan de machtiging niet meer geannuleerd worden. Het contract zelf gelukkig wel, want tegen dit soort praktijken zijn consumenten wettelijk goed beschermd. Het probleem is dat er dan wel actief gehandeld moet worden door degene die de machtiging heeft afgegeven. Het liefst zien we telemarketing helemaal verdwijnen. Ook vriendelijke telemarketeers hebben we liever niet aan de lijn. Bellen is sowieso heel erg 2009. En nu we toch bezig zijn: studenten die ons op straat een krantenabonnement, Greenpeacelidmaatschap of D66-folder willen aansmeren: GA WEG! Als we dingen uit de jaren'70 willen hebben, dan regelen we dat zelf wel.

Reaguursels

Inloggen

@witte strepen | 31-10-13 | 11:50 | + 1 -
.
Werkloos ?

goldsammy | 31-10-13 | 17:05 | + -1 -

luto333 | 31-10-13 | 14:18 |
Heel leuk en aardig, wat u allemaal zegt, maar stel dat uw toekomstige dochter of zoon toch niet zo'n groot licht blijkt te zijn als u zou willen. Dat uw toekomstige dochter of zijn dus niet in staat is om te begrijpen hoe de door u genoemde voorwerpen werken, laat staan dat hij/zij nieuwe dingen zou kunnen verzinnen. Dat uw toekomstige dochter/zoon dus een IQ heeft dat ergens onder de 100 zit, iets wat met geen onderwijs te verhelpen is.
Misschien moet u daar rekening mee houden in uw manifest...
Overigens kan ik nog wel enigszins inzien waarom u psychologie, economie en management onder de noemer pseudo-wetenschappelijk geleuter schaart, maar wat doet rechten daar? Voor mijn gevoel is rechten namelijk iets noodzakelijks, de wet is er en daar moet over nagedacht worden en er moeten mensen zijn die er mee kunnen omgaan (advocaten, rechters).
Dat ik kan inzien waarom u het pseudo-wetenschappelijk geleuter noemt betekent trouwens niet dat ik het er mee eens ben, de wereld bestaat uit meer dan alleen techniek, maar misschien dat u nog niet genoeg onderwijs gevolgd heeft om dat in te zien?

S.Boon | 31-10-13 | 16:11 | + -2 -

Correctie: We hebben nieuw elan nodig.
Correctie: Stop de crisis kies voor de jeugd!!
Excuus. In mijn jeugdige overmoed heb ik een paar spelfouten gemaakt.
Dat is hierbij dus rechtgezet.

luto333 | 31-10-13 | 14:21 | + -3 -

Dat ga ik ook doen M.H. Robberts.
Ik snap niet welke proleten mijn betoog zitten te minnen.
Snappen jullie niet. De regenten van nu zijn helemaal vervreemd van de jeugd. De tweede kamer wordt bezet door 150 leden van de 50+ plus partij. Wij als jeugd hebben de toekomst. En de toekomst ligt bij goed onderwijs.
De jeugd wordt opgeleid voor baantjes die er over een tijd niet meer zijn. Er moeten banen worden gecreëerd voor banen die er nu nog niet zijn maar in de toekomst wel.
We hebben nu elan nodig in de maatschappij. De regenten zijn ingekakt en nemen de jeugd mee. De jeugd is met 20 al verzadigd. De volgende vakken graag in het onderwijs: Wiskunde, natuurkunde, scheikunde, biologie, Informatica, (programmeren), ondernemen, productontwikkeling, techniek (21e eeuw bedoel ik dan). En verder het vak lef en avontuur.
Met deze vakken gaat geld verdient worden. Zet het af tegen de (human) pretvakken (psychologie, economie, rechten, management en meer van dat vaag pseudo wetenschappelijk geleuter dan weet iedereen wat ik bedoel. STOP DE CRISIS KIS VOOR DE JEUGD!!!!!!

luto333 | 31-10-13 | 14:18 | + -3 -

Grappig, had dat MKB collectieven toevallig voor de 2e keer deze week aan de lijn. Nu heb ik privé nummers maar geblokkeerd, lekker rustig.

Continuum | 31-10-13 | 12:57 | + 0 -

@luto333,
Ooit overwogen een manifest te schrijven?

M.H.Roberts | 31-10-13 | 11:52 | + 2 -

Ben ik dan de enigste die geniet van telemarketing? Het is heerlijk om die mensen voor de gek te houden. Eerst zeggen dat het niet goed uitkomt en dat ze later terug mogen bellen.
Vervolgens informatie over het bedrijf opzoeken en kijken naar de producten die ze verkopen. Ze wijzen op iedere leugen die ze vertellen en vragen of ze uit zichzelf liegen of dat ze dat doen omdat het moet. Zeggen dat je het gesprek opneemt en dat alles wat de persoon zegt juridische gevolgen kan hebben werkt erg goed.
Vooral de 'goede doelen' die bellen kan je heel makkelijk aanpakken. Eerst vragen of ze betaald krijgen voor hun werkzaamheden en hoe diegene zich voelt als hij weet dat iedere euro salaris een euro minder is die naar het goede doel gaat.

witte strepen | 31-10-13 | 11:50 | + 1 -

Mooi niet J. van Kuppeveld. Dan zit ik straks zonder werk. Daarnaast vinden genoeg mensen het heel gezellig om een praatje te maken onder het eten. Ik zie mijzelf net als dhr. hartman als iemand die de eenzaamheid verdrijft.

FH-Hans | 31-10-13 | 11:26 | + 0 -

@M.H.Roberts | 30-10-13 | 20:16: Dat waren dan de enige keren dat DSB-dochters de waarheid spraken.
  
Verder: met 'telemarketeers' heb ik niet eens zoveel problemen. Dat zijn gewoon studenten met een papiertje die makkelijk geld verdienen.
 
Maar de eigenaren van die centra mogen van mij massaal onder de tram.

pietvanvliet | 31-10-13 | 09:46 | + 1 -

Tsja, ik kan er over meepraten net als velen. Ik heb al 3 keer mn nummer laten veranderen omdat het steeds erger werd. Ook dat bel me niet register hielp niet, dat is volgens mij ook gewoon deel van dit probleem, als ik mn nummer daar opgaf leek ik steeds vaker gebeld te worden.

Nu neem ik ook niet meer op als ik een onbekend nummer zie staan. Als het weer teveel wordt, laat ik mn nummer weer wijzigen, dan is het weer een halfjaar stil.

fastbikkel | 31-10-13 | 09:38 | + 0 -

D666 is een partij van lucht.
Het bekende verhaal waar ze zich sterk voor maken.
1. gekozen burgemeester
2. euthanasie
3. abortus
4. homo huwelijk
5. Europa
6. ze hebben iets met onderwijs

Het onderwijs waar D666 voor staat is nog meer bureaucratie. Opleiden voor politici, economen, managers, psychologen, rechtenstudenten, economen en dat soort vakken. Daar valt geen geld mee te verdienen. D666 wil studenten opleiden voor banen die er straks niet meer zijn. Wij (jongeren) hebben banen die we in de toekomst nodig hebben. Hooggeschoold technisch personeel hebben we nodig. Dus dat geld wat D666 in het onderwijs wil investeren kunnen we zo in een putje gooien want het is weggegooid geld.
Europa is op sterven na dood en die andere onderwerpen zijn niet echt boeiend voor de jeugd.
Even een stukje over toekomstig onderwijs van mij:

VERNIEUWEN VAN HET ONDERWIJS IS NOODZAKELIJK:
=====================================
Even niets over zwartepiet, maar iets wat echt belangrijk is.

Het gaat over het onderwijs van de toekomst. Ik zou nog graag een zoontje of dochtertje op deze aarde willen neerzetten. Ik denk al wat verder dan mijn neus lang is.
We zitten in een overgang van het industriële tijdperk naar het digitale tijdperk en de techniek zal nog harder inslaan op ons. Veel productieprocessen worden geautomatiseerd en er gaan veel banen verloren. Is dat erg ? NEE!!!
Het zijn meestal van die domme banen die ook robots kunnen doen. Waarom zou je daar een mens voor willen opofferen.
Ik zou mijn zoontje of dochtertje niet in een of andere fabriek willen zien staan. Goed onderwijs is dus nodig. Met goed onderwijs bedoel ik onderwijs voor de 21e eeuw. Dit betekent dat je de jeugd moet opleiden voor banen die nou nog niet bestaan, maar wel gecreëerd gaan worden en niet opleiden voor banen die er over een tijdje niet meer zijn. Dat is zo onnozel. De maatschappij veranderd ontzettend snel en de ontwikkeling van de techniek is niet meer bij te houden. Enkele voorbeelden van wat de mens te wachten staat op korte termijn. (5 tot 10 jaar).

Spiegels in de badkamer met geïntegreerde displays
-HUD-displays in glasplaten (bijvoorbeeld van auto's)
-holografische beelden en 3d televisie i.p.v. de huidige plasma- en tftschermen
-auto's met intelligentie (auto's die zelfstandig zonder menselijke bestuurder van A naar B rijden)
-Robots die helpen met allerlei klusjes. (boodschappen doen, dingen oprapen en opruimen, helpen bij zwaardere klussen, fijne motorieke klusjes zoals schroeven vastdraaien etc. )
-Geprinte organen die beschadigde organen kunnen vervangen
-Menselijke klonen, die kunnen dienen als orgaankast voor de originele versie??
-zonnecellen met > 80% rendement (nu al ruim 40%)
-rendabele kernfusiecentrales (na ITER)
-onzichtbaarheidsmantels
-vliegende auto's, die zelfstandig van A naar B kunnen vliegen
-dataopslag in kubusvormige kristalblokken
-wereldwijde glasvezelnetwerken
-lasercommunicatienetwerken (door de lucht) via zwevende dataknooppunten (zeppelins)
-Commerciële ruimtevaart & ruimtevaart toerisme
-Integratie van elektronica in het menselijke lichaam (cybernetica) (verbeterd gehoor, verbeterd zicht, displays van computers direct via de optische zenuw)
-Permanent bewoonde maanbasis
-Bemande ruimtereis naar Mars
-kleding met geïntegreerde elektronica en communicatie apparatuur en die kleding kan tevens temperatuur, bloeddruk, hartslag etc. opnemen.
-tunneltransportsystemen voor het transport van mensen en goederen (soort buizenpost) door magnetische vaccuumtunnels.

Het onderwijs is daar nog niet op afgestemd. Zijn nog teveel 20e eeuw.
Als mijn zoontje of dochtertje naar school gaat dan hoop ik dat wel het onderwijs wordt gegeven die meegaat met de tijd en de vooruitgang.

Interessant is het stukje te lezen van de volgende link.http://www.ruudveltenaar.nl/toekomst-van-onderwijs-noodzakelijke-revolutie-gewenst/

luto333 | 31-10-13 | 09:24 | + -6 -

Telemarketeers, heerlijk. Zo snel mogelijk hun belscript achterhalen en dit daarna zelf gebruiken in het gesprek. Gelukkig bellen ze altijd aan het einde van de middag en heb ik een half uurtje sport na een dag hard werken. Daarna ontspannen naar huis. Laat dat nou niet ophouden, please...

De langste thuis | 31-10-13 | 08:47 | + 0 -

Als iedereen stopt met "Ja" zeggen houd het vanzelf op

jessyst | 31-10-13 | 08:26 | + 1 -

Gewoon zeggen tegen de telemarketeer (m/v) 'Hoi, leuk dat je belt. Wat heb je aan?'

Dan zijn ze snel met je klaar.

Beesie & Barbapapa | 31-10-13 | 00:39 | + 6 -

Als ze mij bellen probeer ik die lui zo lang mogelijk aan de lijn te houden,erger kan je ze zonder gedoe niet terug pakken.

Meneer-reetkever | 31-10-13 | 00:09 | + 1 -

Wat een gezeur van al die jonkies. Gedurende heel de jaren 70 was D66, ondanks de naam, de meest vooruitstrevende, progressieve en vernieuwende partij die er ooit in het Nederlandse politieke stelsel heeft bestaan. Gelukkig zijn ze in staat gebleken over hun schaduw heen te stappen en onzinnigheden als een referendum, een gekozen burgemeester en meer invloed van het gemene volk ver achter zich te laten.

Jonkheer Wttewaall | 30-10-13 | 23:59 | + 0 -

jesus, J. van Kuppeveld Het niet voor niets D66!!!!!!!!! jaren 70.

1+1 | 30-10-13 | 20:58 | + -3 -

Ik heb ooit eens de financiën van iemand mogen controleren die was begonnen met een eigen onderneming in zweverige onzin. Die was zo bezig met hoe je je goed moet voelen, dat d'r geldzaakjes er een beetje bij in schoten. Die was overal lid/donateur van waar je als dom mens in een beetje winkelcentrum lid van kunt worden. Van sommige dingen zelfs meer dan eens. Daarnaast had ze zich huisdierverzekeringen laten aansmeren en niet opgezegd voor dieren die inmiddels allang dood waren, abonnementen voor diensten die geleverd werden in een woning waar ze niet meer woonde (de nieuwe bewoners hadden gewoon jaren internet/CAI/tv-gidsen/kliko-schoonmaak op haar kosten) en dingen in d'r huidige huis die ze niet gebruikte. Al die dingen kosten eeuwen om terug te draaien. Uiteindelijk alles voor haar geregeld, dat scheelde haar meer dan 850 euro per maand... Ze vond dat toch niet goed voelde... Gelukkig is d'r toko inmiddels naar de knoppen.

The_iron_boar | 30-10-13 | 20:24 | + 10 -

D66 is niet uit de jaren 70....

Plakkband | 30-10-13 | 20:19 | + 2 -

Een paar van de DSB-dochters hebben we eens een loden leeuw gekregen, die kwamen ze dan met plezier zelf ophalen. Wanneer ze eens zouden ophouden met afschuwelijke reclames was de vraag. Het antwoord was kort en krachtig: "Zodra ze ophouden te werken".

M.H.Roberts | 30-10-13 | 20:16 | + 8 -

En het liefst hebben we geen reclame op tv. En liever ook niet op internet, gelukkig hebben we daar een AdBlocker voor. Helaas zijn er altijd weer van die vervelende Blogs die een advertentie plaatsen alsof het een artikel is, net krantenadvertenties.
Ga weg! Als ik slechte artikelen wil lezen schrijf ik ze zelf wel.

S.Boon | 30-10-13 | 19:22 | + 29 -

REAGEER OOK

Linktip: Energie vergelijken